Catastrofă feroviară în India: Peste 200 de morți

UPDATE Operaţiunile de căutare şi salvare a victimelor s-au încheiat. Ultimul bilanț indică cel puţin 288 de morţi şi 900 de răniţi, unul dintre cele mai grave dezastre feroviare din istoria ţării.

Potrivit serviciilor de pompieri din statul Odisha, bilanţul morţilor este de aşteptat să crească şi ar putea ajunge la 380.

UPDATE Bilanţul deceselor în accidentul feroviar de vineri din India a crescut la 261 de morţi şi 900 de răniţi.

Catastrofă feroviară în care au fost implicate mai multe trenuri în estul Indiei. Bilanțul tragediei este de cel puţin 207 de morţi şi 850 de răniţi, în timp ce mulţi călători ar fi încă prinşi sub grămezi de fier, au declarat oficialii indieni sâmbătă dimineaţa.

„Am numărat deja 207 morţi, iar numărul lor va creşte şi mai mult”, a declarat pentru AFP Sudhanshu Sarangi, directorul general al serviciului de pompieri din statul Odisha, aflat la locul unde s-a produs accidentul feroviar.

„Operaţiunile de salvare continuă la faţa locului şi vom mai avea nevoie de câteva ore pentru a le finaliza”, au spus oficialii.

Un înalt oficial al guvernului regional, Pradeep Jena, a declarat pentru AFP că „aproximativ 850 de persoane au fost internate în spitale”.

Un tren de pasageri Coromandel Express şi un altul de marfă au intrat în coliziune în apropiere de Balasore, la aproximativ 200 de kilometri de Bhubaneswar, capitala statului Odisha.În accident a fost implicat şi un al doilea tren de pasageri.

În India au avut loc numeroase accidente feroviare în trecut, dar siguranţa pe căile feroviare s-a ameliorat semnificativ în ultimii ani datorită noilor investiţii masive şi a modernizărilor tehnologice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. 1. inseamna ca acolo trenurile circula totusi CU VITEZA!
    2. raportat la Romania
    ar insemna
    Doamne iarta
    4-5 mortaciuni.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.