Cațavencii: Pînă la capăt și pînă la ultimul centimetru

Vom sprijini Ucraina pînă la capăt, a zis Joe Biden la Varșovia, pe vremea cînd își confunda doar un fiu cu celălalt, nu și pe președintele Macron cu defunctul președinte Mitterrand, sau Franța cu Germania. Azi, cînd îl încurcă pe președintele Mexicului cu președintele Egiptului, lumea e și mai derutată de meandrele viziunii americane.

Ajutorul pe care se bizuia Ucraina, pe care se bizuiau statele din flancul estic, dar și cele din inima Europei, e blocat în Congres. Cele 60 de miliarde care ar fi trebuit să frîneze ofensiva rușilor s-au înțepenit în contraofensiva republicanilor. Potul a rămas prizonier la Washington, căci răfuiala dintre doi lideri bătrîni se duce pe granița dintre nebunie și senilitate.

Între cuvinte și realitate se strecoară, iată, tot mai mult, otrava neîncrederii. Întîrzierea, care pînă nu demult părea un fel de glumă spusă la finalul consensului nord-atlantic, își arată azi fața sîngeroasă. Din asigurările date în cor la summit-uri a rămas doar clinchetul veselei de porțelan, adunată de pe mese de echipele de catering.

Ce va face Ucraina fără bani, fără armament și fără muniție? Va putea lupta doar cu monologurile lui Zelenski? Îi va putea respinge pe ruși bombardîndu-i cu asigurările date de liderii lumii libere? Își va putea ține soldații pe front hrănindu-i doar cu posibilitatea morții?

În interviul aranjat, din care Tucker Carlson și-a cumpărat, probabil, o nouă proprietate de lux, Putin a fost cît se poate de clar: nu va ataca NATO, la fel cum n-a atacat Ucraina. Cu aceeași nerușinare, cu aceeași seninătate prefăcută din februarie 2022, cînd i se jura lui Macron că nici prin cap nu-i trece să pornească un măcel, Putin și-a arătat iarăși fața de copil slav, palid și crud, încîntat că sîngele care i se scurge de pe mîini rămîne invizibil. Speranța lui că Trump va ajunge președinte a fost nu doar tema centrală a interviului, ci și arhitectura politicii lui de expansiune.

Pentru că Trump, dacă ajunge la White House, e capabil să-i îndeplinească lui Putin aproape orice vis. De la pacea încheiată în 24 de ore peste capul Ucrainei și pînă la retragerea SUA din obligațiile NATO. De altfel, o și spune cu gura lui. E întrebat de unul din șefii unui stat NATO dacă ar proteja Europa în cazul unui atac al Rusiei, iar el răspunde: „Nu, nu v-aş proteja. De fapt, i-aş încuraja să vă facă ce vor. Trebuie să vă plătiţi datoriile“.

 

Articol preluat de pe Catavencii.ro, acolo unde poate fi citit integral

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

4 Comentarii

  1. astia ni sunteti, mai catzavencilor! mai,ce va tot vaietati ca nu vine nimeni sa va scapee? pai , ca ce chestie sa va apare cineva? scapati-vasinguri daca aveti sange in instalatie !din vorbe si din pixeli sunteti plini de verva, adrenalina ,testosteron, dar in fapt plini de colesterol si de kufuris… ia ,mergeti voi de va inregimentati la Kiev ca mercenari, pentru tara mori si-ti va fi mormantu-‘ncoronat de flori!voi vreti doar sa va traiti confortabil viata de larvele fluturelui cap de mort prin redactiile din Buharesti, nu? nu va speriati de rusi, ce daca vin? intoarceti camasa pe dos, scrieti la fel, doar inversati Rusia cu America , Putin cu Bideu ori Trump si va scoateti, cum s-au scos si antecesorii vostri din presa Obsedantului Deceniu si voi dupa Lovilutie, hai ca puteti ! .Ho-ho-ho!

  2. În Romänia drogurile sunt legale? a să verse atâtea dejecții și inepții din tastatură, autorul trebuie sa fi tras pe nas mai abitir decât eroul său VZ înaintea cuvântărilor sale majistrale de noapte…

  3. Pina acum mai citeam „Catavencii”, mai ales articolele care stergeau pe jos cu Gogomanul de la Cotroceni, ca sa „ma rid” … dupa acest articol gretos, cred ca am sa trec, ba nu, sigur am sa ma abonez la „Revista crescatorului de gaini” ! Bleeeaaahh !

  4. Unde eșți tu revista URZiCA și ziarul SCÂNTEIA articolele și cu caricaturile cu generalul TiTo un la cap de pod, în mână cu barda din care picură stropi mari de sânge așteptând o pereche tineri ce trece podul? “Cu aceeași nerușinare, cu aceeași seninătate prefăcută din februarie 2022, (…) Putin și-a arătat iarăși fața de copil slav, palid și crud, încîntat că sîngele care i se scurge de pe mîini rămîne invizibil…” “ Trump, dacă ajunge la White House, e capabil să-i îndeplinească lui Putin aproape orice vis.” Și Iohannis pe o șapcă roșie i-a îndeplinit lui Tramp cu față palidă de albinos german, visul a vinde României colo, cândva rachete vechi din 1980, dar banii dați imediat, în avans!!! Sau “În interviul aranjat, din care Tucker Carlson și-a cumpărat, probabil, o nouă proprietate de lux,” zice domnul Doru Bucșu, judecând după caracterul lui, probabil după ce și-a numărat banii primiți tot în avans pentru acest articol de “înfierare a racilelor putinste”, destui pentru mașina de lux hibrid, ca și textul axa răului Putin – Tramp. Axa Iran – Coreea de Nord e perimată, e după. După Goșu-22 Bucșu-Cața… cine-i comentatorul dâmbovițeano-atlantic, român de viță veche, ce urmează la articol post CNSAȚ.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.