Cațavencii: Ultima minune a Sfîntului Dulap

Dacă încremenirea și muțenia ar fi criterii de eligibilitate la Bruxelles, decoratorii clădirilor oficiale l-ar desemna pe Klaus Iohannis cel mai bun dulap fabricat în cele 27 de națiuni membre.

 

La cerere, România ar putea furniza o piesă desăvîrșită de mobilier, potrivită atît pentru holurile Consiliului European, cît și pentru alte încăperi. Înalt și nemișcat, tuns puțin în creștet ca să aibă stabilitate vaza cu flori, și dat cu lac în culoarea lemnului Schweighofer, Iohannis ne-ar reprezenta cu succes într-o firidă sau într-un antreu, cînd trec politicienii spre ședințe. I s-ar putea pune ziare în buzunarele laterale –Politico și Financial Times–, iar pe brațele întinse lateral ar fi binevenite cîteva agățători de haine.

Zvonul scos din pălărie de PNL, care-l plantează pe Iohannis în fruntea președinților și premierilor UE, arată ca propunerea lui Ceaușescu pentru Premiul Nobel, venită de la Combinatul Siderurgic Galați. Știm cu toții că nu există nici o șansă – nici politică, nici tehnică, nici reputațională –, știm că nimeni nu-l ia în calcul fiindcă e un ciudat cu aer de garderobier, fiindcă tăcerile și chiulul fac o impresie proastă, fiindcă în cei nouă ani de prezență la Consiliu a strălucit prin absență. Știm toate astea și, totuși, îi ascultăm pe liberali și pe pesediști cum își oferă unii altora flori cu ocazia numirii lui Iohannis, cum pun la cale mandatul interimar al lui Ciucă și cum îi permit valorii să triumfe în Europa.

Dacă l-ai întreba cum vede el treaba, Iohannis ar spune, cum a mai spus și în legătură cu NATO: „Aș evalua situația foarte serios și aș face o declarație publică“. Cu alte cuvinte: „Mîine mi-aș lua zborul, nu e clar?“. Iar aici trebuie să adăugăm că un președinte de țară se confruntă cu trei agende: una națională, una a rămînerii în funcție și una personală. Agenda națională a lui Iohannis a fost, după cum s-a văzut, nulă. A scăldat-o el cu cîteva lozinci la modă – ba cu anticorupția, ba cu stabilitatea, ba cu „România educată“ –, dar s-a dovedit un simulant slab, care n-a reușit să-și păcălească nici măcar suporterii.(…)

O ultimă minune a Sfîntului Dulap e inevitabilă, mai ales cea care s-ar săvîrși într-o vilă din Florida, cu dese arătări muritorilor pe pîrtiile de schi din bogatele stațiuni europene.

Citește articolul integral pe catavencii.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12
Author

17 Comentarii

 1. „s-a dovedit un simulant slab, care n-a reușit să-și păcălească nici măcar suporterii.”
  Oare? Nu a fost votat de 2 ori?

 2. Mare noroc pe Bulai ca dulapul IKEA nu s-a hotarit sa viziteze Norvegia, ca raminea saracu’ la somaj, cu „slujba” aia a lui de „statuie” ! … Basila venea la poza de grup de la Bruxelles pe la trei dimineata (cind era dat afara din circiuma care se inchidea), ca sa prinda loc pe primul rind, in centru … Trintorul national, cum se scoala abia pe la zece dimineata, e pus de catre colegii din gruparea de crima organizata UE in fata, ca sa faca misto de el …

 3. S-ar putea să n-aveți dreptate ! Și nu pentru că Iohanus n-ar fi o nulitate din punct de vedere valoric, ci pentru că la nivelele la care aspiră el, se ajunge , așa cum bine am observat și noi, nu datorită anumitor calități umane, profesionale, sau de altă natură, ci doar prin dovedire în timp a unei slugărnicii lipsite de orice urmă de demnitate, nu doar personală, ci și națională și a unui intelect pe măsură. Priviți-i pe cei ce conduc astăzi UE, SUA, Canada, Germania, Anglia, Franța, Italia, ca să nu mai vorbim de ultima „achiziție” din Argentina, ca să nu mai vorbim de ai noștri și toți cei care s-au perindat înaintea lor, mai ales de vreo 30 de ani încoace !
  Niște mediocri sadea, fideli ascultătorila ordinele primite de la un centru obscur mondial, dacă se poate să facă parte , sau măcar să aibă ceva legături cu un anumit popor, fără pic de empatie față de cel pe care-l conduce ( spre dezastru planificat 😎 ), alde Biden, Macron ; Trudeau, Șoltz, Meloni, Ursula, sau Meli, ca să nu mai spun de „transferuri ca Geoană la NATO, Kovesi la Parchetul European, Băsescu la PE și mulți alții, atunci de ce n-ar ajunge și ăsta undeva de unde să-și răsplătească pe mai departe stăpânii, ducând de râpă și pe alții, nu doar România ! 😜

 4. a scos Armata pe strazi?
  a scos:
  -asta are rabdare
  ca ăia cu bdsm….ca nea nelu!!!!!

 5. Închideți ochii si imaginați-va scenariul SF : Sfântul Marele Covrig de Buzău si Sfântul Dulap, la stângă respectiv la dreapta domnului (președintelui (șeful lor de facto) Volodymyr Oleksandrovych Zelenskyy), în același elicopter MI-8 cu pilot ucranian la manșa …după scenariul Mihalea Velicu din 23 decembrie ’89?
  Hai să nu-mi spune-ți că nu v-ar surâde scenariul SF…

 6. Eu sper sa fie condamnat pt trădare de țară și multe altele care sa l lase sărac lipit. Ăștia care l ați votat a doua oară, proști cu spume scrie pe voi.

 7. Pai daca i-ati facut reclama de a fost votat de 2 ori , acum dati cu pietre ? ‘telectualilor!

 8. Editorialul lui Nistorescu in chestiune a fost mult mai bun .Catavencii nu numai ca pastișeaza ,dar ma tem ca ar trebui sa se considere un articol plagiat plus ca o ‘ciorba reincalzita nu mai e ce a fost’
  de Danilet,nimic,nimic,de fermieri,de tiristi….
  plus ca au uitat ,maica ma-sii,ca pe Schweighofer l-au facut om Nastase und IL=liescu care l-a si decorat,sa se invete minte …

 9. johanis NU A AVUT si nici NU ARE alta agenda decat AGENDA PERSONALA, pentru simplul si banalul motiv ca el NU ARE decat INTERESE PERSONALE. Punct.

 10. este in intrebarea:”unde este cea mai buna zapada pe partie? Acolo e inaltimea cu bete.

 11. Bah, ne-a facut ca la alba-neagra? Facut. Urmeaza alt smenar, c-asa-i in tenis si romanii au memoria mai scurta decat fustele „primei doamne”. Ciocu’ mic si joc de glezne!

 12. Toata presa il ridica in slavi pe Johannis inainte de 2020, facand jocurile rezistilor.
  Acum presa brusc se declara impartiala si obiectiva?
  Hai, pa!

 13. @ „x”, 17 ian. 2024 la 15:52
  „…Oare? Nu a fost votat de 2 ori?”
  NU, draghe! …a fost SCOS DIN JOBEN de două ori! …ceea ce nu-i același lucru cu a fi votat!
  Amerlocii au falsificat permanent rezultatele voturilor, a’ci, începînd cu 2004 (ca și la Kiev, cu rateul cînd a ieșit Ianukovici)! Faptul că pînă atunci a făcut același lucru „Măgureanu” pentru Ilici și pentru Milică, asta nu scuză mijloacele Marelui Lickurici! Din aia ni se trage acum situația, și rezolvări pentru viitor nu vor exista!

 14. Românii au EXACT ce ei înșiși au ales în noiembrie 2019. Acum se pot bucura.

 15. Față de Ciucă pe care l-am văzut mergând cu dificultate mai mult rostogolind,,polobocul”
  Iohannis e schior și biciclist

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.