Câte mame minore sunt în atenţia Direcţiei de Asistenţă Socială

Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din Tulcea are în atenţie opt mame minore, patru dintre ele fiind menţinute în familii, iar celelalte patru aflându-se într-un centru maternal.

Potrivit unei adrese remise AGERPRES de instituţia statului, cele patru mame minore menţinute în familie sunt monitorizate împreună cu serviciile publice de asistenţă socială şi primesc servicii de consiliere socială, psihologică şi juridică.

Cele patru mame minore din centrul maternal al DGASPC beneficiază atât de servicii de cazare şi masă, cât şi de servicii specifice pentru cuplul mamă-copil, printre care evaluare socială, psihologică, medicală, educaţională şi juridică, asigurarea primului ajutor în caz de îmbolnăvire, respectiv asigurarea asistenţei în cunoaşterea şi exercitarea drepturilor cuplului mamă-copil.

În anii anteriori, numărul mamelor minore menţinute în familie a fost de 14, în 2023, 17, în 2022, şi 21, în 2021, potrivit DGASPC.

De asemenea, în anii trecuţi, numărul mamelor minore aflate în centrul maternal a fost de patru, în 2023, una, în 2022 şi 2021, trei, în anul 2020, şi cinci în anul 2019.

Recomanda

2 Comentarii

  1. @opinia unui oarecare care citeste presa

    -iar alea care au dat legea cu „actul secsual…” sint niste băbătii invidioase
    cu probleme ginecologice-le curge rugina din păsăroi.

  2. Eu cred ca aceste directii de protectie sociala din primarii, etc sunt mana in mana cu politia locala si clanurile de interlopi pentru a trafica minorele, a jefui batranii, a trimite copii la pedofili, etc. Eu asta cred. Poate gresesc, poate sunt nebun.Vedeti cazul Godei, cazul ceva pe la sector 4, etc.Aste cazuri au aparut in presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.