Catedrala din Canterbury, de lăsatul secului. Clericii întorc clătitele în timp ce aleargă

Ușor alergând și întorcând în aer clătitele prin Catedrala din Canterbury  acesta e un eveniment  cu pretenții de a deveni  tradiție anuală.

Catedrala din Canterbury a găzduit prima sa cursă cu clătite din secolul al XXI-lea, marţi, de Lăsata Secului, informează DPA.

Membrii publicului au fost invitaţi  la acest eveniment gratuit, în cadrul căruia sunt acordate și medalii.

Nu doar angajaţii Catedralei au participat la festivități, ci și Vicarul, reverendul David Monteith.

„Astăzi este Lăsata Secului… Aşadar, în această zi consumăm toate bunătăţile rămase în frigider,  şi de aceea mâncăm clătite”.

Concursul implică un mers rapid până la linia de sosire în timp ce concurenţii trebuie să întoarcă aceste clătite în aer.

Funcţionarul laic David Wilcock a câştigat cursa pentru clerici, urmat îndeaproape de de preotul canonic precentor, reverendul Wendy Dalrymple.

Pasionaţii  acestui desert și-au rezervat, în studioul comunitar al catedralei, chiar și un loc pentru câteva clătite proaspete, preparate de bucătari profesionişti.

A fost pentru prima dată când o astfel de cursă a fost organizată în Catedralei din Canterbury, în secolul al XXI-lea, potrivit angajaţilor. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. Propaganda ecumenista ieftina. Ce-i cu imensitatea aia de catedrala goala? Romanii (useristi) prefera „lemnul si spatiile mici”.

  2. Vai de capul lor! Ce vor mai inventa sa se autodistruga? O rușine!

  3. p-acolo doar au plimbat-o pe Regina,
    Elizabeth 2 e ingropata in curtea casei,
    palatu Windsor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.