Cinstirea ”Profesorilor”. Catedrala Mitropolitană din Iași

Ocrotitorii învățământului teologic, Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, au fost cinstiți marți, 30 ianuarie 2024, de profesorii și studenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită în Catedrala Mitropolitană de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un sobor de ierarhi, preoți și diaconi.

Sf. Ioan Gura de Aur

”Cu un bănuţ dăruit, poţi cumpăra cerul. Nu fiindcă cerul ar fi atât de ieftin, ci fiindcă Dumnezeu este atât de plin de iubire.

Dacă n-ai nici măcar acel bănuţ, atunci dă un pahar cu apă rece”.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Sa nu uite sa-i cinsteasca si pe profesorii care pohtesc la elevele si elevii lor, carora le trimit mesaje pline de invitatii.
    Pohtire humanum est……[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.