Câteva întrebări pe marginea cazului Piedone

Găsit vinovat, apoi achitat. Sociologul Gelu Duminică remarcă, într-o postare pe Facebook, contradicțiile instanțelor în cazul Piedone, lansând câteva întrebări.

În opinia sa, România este unde este pentru că sistemul juridic, una din marile forțe/puteri ale oricărei democrații, nu a făcut ce trebuie astfel încât să acționeze ferm, rapid, clar și la fel pentru toată lumea.

Popescu Piedone a fost eliberat. No, acum știm cine va fi primar în sectorul 5
Totuși, eu nu mai înțeleg nimic din modul în care se judecă. Până acum, dl Popescu Piedone a fost găsit vinovat de instanțe. ICCJ ne spune ca fapta de care dl Popescu a fost acuzat, nu există în legea penală. Pe cale de consecintă, instanțele care s-au pronunțat până acum au comis un abuz/au greșit flagrant, nu? Dacă e așa, judecătorii care au decis să trimită după gratii un om pentru o faptă care nu este sancționată de legislația penală, vor păți ceva? Varianta doi, ICCJ este cea care greșește însă ei sunt forul suprem. Așa că, românește, nimic nu se mai poate întâmpla.
România este unde este pentru că sistemul juridic, una din marile forțe/puteri ale oricărei democrații, nu a făcut ce trebuie astfel încât să acționeze ferm, rapid, clar și la fel pentru toată lumea. Și nici nu cred că avem motive să credem că se va schimba ceva.
By the way: judecătorii români de la Curtea Supremă sunt cei mai bine platiți judecători din UE, raportat la salariul mediu de la nivel național. Nici cei din instanțe nu o duc deloc prost, judecătorii fiind printre cele mai bine plătite meserii. Despre responsabilitatea actului de justiție, vom înepe să vorbim vreodată?, este mesajul postat de Gelu Duminică.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9
Ioana Radu 8513 Articole
Author

31 de Comentarii

 1. vorbeste in numele unui partid, speriat ca acest domn ar putea sa candideze in 2024? De la ce patid sunteti?

 2. O fraza de dansii inventata!..
  Vrem arbitrii si judecatori straini!

 3. Orbi sunteti sau lasi ?

  DE CE NU VA REVOLTATI cind un semen de-al vostru este sacrificat de Sistemul de Tortionari aflat la conducere ?

  NU VA GANDITI ca aratindu-va indiferenta cindva veti ajunge strivit – intre falcile Sistemului Ticalosit ?

  Primarul de sector numit ” Piedone ” = A FOST SACRIFICAT impunindu-ne noua = Prostimii . f r i c a . de acest Sistem CRIMINAL aflat la conducerea Romaniei .
  Toata lumea sanatoasa la cap stia din acele clipe ca Primarul de sector NU ARE NICIO VINA in atentatul criminal de la Colectiv .
  Si totusi , Prostimea nu a scos niciun scancet . A tacut .c o m p l i c e…..

 4. in Romania poti sa furi, sa omori, sa violezi. Daca ai bani, scapi.

 5. …dap…toti am auzit de sipa, coldea, basescu, kovesi…arlo si niculae…omv…sidex…inalta tradare?…stire:firma lui coldea, peste 1 mil euro profit in primul an de functionare…nici in trafic de arme, droguri samd nu ai primul an profitabil…sa revenim:nesimtitii-si ma refer la judecatori pt ca procurorii nu sunt magistrati decat pe cocioc si in africa-chiar prin reprezentantii populari-nu s-au prins, desi inteligenta este prezumata-ca au fost atrasi intr-o capcana…unu:pensiile lor sunt speciale, nu de serviciu-pensii de serviciu au doar militarii…doi:nu sunt drept castigat, care presupune contributivitate, sunt prin efectul legii, care lege poate fi abrogata…trei:legea pensiilor magistratilor este discriminatorie, contribuabililor li se calculeaza-cu schimbarea regulilor din mers-fara a se tine cont de sporurile pt care au platit dari la stat, pt o perioada in care si-au bagat la greu venituri samd…niste nesimtiti, inclusiv garbovan si altele!…

 6. Piedone e clar agent Mossad altfel nu avea cum sa fie eliberat! Justitia romana e inexistenta ,se stie treaba asa de la ‘judecata’ Ceausestilor

 7. Să-l sărbătorească pentru victorie la clubul Colectiv!…
  Invitați să fie cei din justiție, cocalarii sectorului și popa Cornea!…

 8. Eu reţin din hotărârea de astăzi că statul român nu există. Să explic:

  1. Legea spune că localurile trebuie să funcţioneze după anumite reguli.
  2. Unul din organismele de control este statul, care prin primărie dă autorizaţii.
  3. Un club cu o asemenea autorizaţie ia foc şi mor 65 de oameni.
  4. Dar el avea autorizaţie aprobată de primărie.
  5. DNA crede că atribuirea prin încălcarea legii a autorizaţiei a contribuit la dezastru, pentru că dacă primăria ar fi respectat legea, clubul nu ar fi funcţionat şi victimele nu ar fi intrat într-un local închis.
  6. Două instanţe îl găsesc vinovat pe buticarul obraznic.
  7. Vine ICCJ şi concluzionează că „FAPTA NU EXISTĂ”.

  PĂI DACĂ FAPTA CHIAR NU EXISTĂ ÎNSEAMNĂ ORI CĂ NU AU MURIT 65 DE OAMENI, ORI CĂ STATUL ŞI ALE SALE OBLIGAŢII NU EXISTĂ. ŞI MAI ÎNSEAMNĂ CEVA! PROCURORII ŞI JUDECĂTORII CARE AU CONDAMNAT UN OM NEVINOVAT LA ANI GREI DE TEMNIŢĂ AR TREBUI EXCLUŞI DIN MAGISTRATURĂ ŞI JUDECAŢI PENTRU ABUZ ÎN SERVICIU.

 9. O absurditate! Bagi primarul la puscarie fiindca la magazinul din colt a avut loc un incendiu si au murit oameni. De ce il bagi la puscarie? Fiindca a dat autorizatie de functionare conform legii iar dandanaua se intampla dupa ani de functionare. Oricata durere a fost, nu trebuie sa judecam cu resentimentele si sa bagam la puscarie oameni nevinovati. Bucurestiul, la fel ca si Clujul si alte mari orase din lume, are cladiri vechi de sute de ani care nu au fost niciodata consolidate si unde sunt tot soiul de pericole si nereguli care pot pune in pericol viata a sute de oameni.

 10. Trebuie vazut cati judecatori din completul fantoma care l-au condamnat aiurea pe Piedone sunt oamenii devotati grupului mafioto-securist de la Cluj. De la aia vin toate relele Romaniei in toti acesti peste 30 de ani. Si-au bagat sculele analfabete si credincioase la varfurile tuturor institutiilor de putere din Bucuresti.

 11. De ce ne miram?! Juristii, fie ei judecatori, procurori, avocati, nu sunt tot romani?

 12. CAZ SCOALA DE MANIPULARE PENTRU SCOPURI MARLANESTI DE TRADARE PENTRU CONTROL.In România un primar conform legii nu poate fi acuzat pentru cazuri similare Colectiv.Legea nu prevede nici o verificare a primăriei conform căreia o societate comerciala respecta normele privind incendiile.Primaria verifica doar societățile de sub ordinea ei. Cazul colectiv este un caz tipic de atentat cu scopuri politice. Pentru a nu se cerceta cu adevărat vinovații s-a impus și dispus executarea lui Piedone pentru a satisface urmașii victimelor.Acest lucru este demonstrat de urmatoarele:- Dupa eveniment și răsturnarea guvernului pana azi nu s-a luat nici o măsură pentru evitarea repetării unor estfel de evenimente tragice.- Nici o măsură de cercetare a evenimentelor nu a încercat sa găsească adevărații vinovați ci doar sa arunce o perdea de fum pentru a masca realitatea.- Acuzarea lui Piedone cu o pedeapsa minima pentru a liniștii populația.- Eliberarea lui Piedone foarte repede și reintrarea în drepturi ca primar în regim de urgenta.- Piedone spune ca are încredere în justiție și nu da în judecata statul pentru daunele pricinuite. CONCLUZIE – Totul este o făcătură la care Piedone a participat și a acceptat făcând o înțelegere prin care acepta pedeapsa în schimbul propulsarii în politica și alte beneficii.Cei care au regizat au obținut schimbarea guvernului,au reușit abaterea atenției de la adevărații vinovați și al adevăratului scop și în ultimul rand au potolit populația și urmașii victimelor.In România nu este democrație tocmai pentru faptul ca cei care conduc din urma acepta ca diverse fracțiuni care le aparțin sa se certe pe firimiturile pe care ei le lasă. Se cunoaște despre creșterea salariilor și a nivelului de trai din acea perioada lucru de neacceptat.Cum sa se ducă banii la VIERMI și noi sa ii pierdem. .Acelas fenomen se întâmplă la alegerile de la sectorul unu.

 13. Hopa Mitica! Acum v-ați trezit din somnul cel de moarte după ce nu a mai rămas nimic de furat în România? Acum constatați că, statul este putred și de 33 de ani partidele au promovat numai inculți și hoți in interes personal? Ce justiție vreți când organele de pe toate treptele întorc capul în alta parte când e vorba despre unii cu bani multi?

 14. @??? Justiţia bananieră

  -i-au dat drumu dupa 1 an si 1 luna,
  asa sint ei,milosi!

 15. Tudor Primarul da autorizatii de functionare si este direct raspunzator.Ce nu intelegi ?Cat despre acest impostor,sa spui ca este nevinovat este ca si cum ai spune ca Dan Voiculescu nu a furat .Intr-un stat civilizat ,dupa puscarie s-ar fi retras undeva departe de ochii lumii de rusine dar si din respect pentru victime.Bani stransi are.Sunt sigur ca o meserie nu cunoaste acest impertinent.

 16. bai nearetard, de cand merge primarul sa verifice fiecare taraba care primeste autorizatie? pentru asta exista specialisti ai primariei, care sunt de vina in caz de ceva, nu seful lor!

 17. @Gututenstein, merg și eu pe mâna ta, ai grijă! Am și eu două vorbe: Ori la Monaco să vă umflați, ori la Jilava să crăpați! Din dilema asta nu puteți ieși! Am zis!

 18. Numa’ Dracnia e de vină. Bine că s-a desființat SIIJ.
  Apropos, mai știți la ce întrebări ați răspuns la referendumul prezidențial pentru Justițe endependentă?

 19. e o intrebare,
  „qui prodest”,
  cui ii produce?

  -cui ii foloseste,
  asa se afla criminalul:
  exista pareri ca incendiul DIN colectiva a fost pus,
  pentru asta si-a luat-o in freza Ponta
  dupa aia a venit Cioloshenia…..

  -cine a venit dupa Piedone?

 20. Da da, vedeți, pensiile nesimțite nu se pot desființa, dacă da, ghici cine intră la bulău și putrezește acolo ?

 21. Nicio autorizatie de functionare firma, butic, orice care presupune lucru cu oamenii nu ar trebui sa se dea fara verificare pe teren. Dar primarul si functionarii le semneaza pe spaga mica ori mare si pe nesimtire. Cand ai 65 de morti este normal ca primarul este si el vinovat. Bun, dai aprobare din birou dar in 3 luni il verifici. Dar ei nu au facut nimica. Avem o administrstie publica si justitie de tot rahatul.

 22. Se da întâi autorizația de funcționare de către primar si apoi în timp vin organele de control și constată că, clubul nu îndeplinește condițiile legale. Se da termen de conformare, termen în care se pot produce nenorociri. De ce, fiindcă așa funcționează legea. Cică statul stimulează mediul privat! Succesuri!

 23. Au murit bolnavi in spitale si nimeni nu a fost condamnat. Nici macar o demisie de onoare, n-am auzit. Reinfintam un tribunal al poporului, sau ne facem singuri dreptate?

 24. Întrebare: primarul este pompier? Dacă răspunsul este NU, atunci cum să fie primarul răspunzător pentru ceva ce este de competența unui pompier? Dumneavoastră de ce nu mergeți să vă operați la primărie?

 25. O Cestie VALABILA vis a vis de TOTI „Politicienii” ;

  De ce ai batut BAAAA, Muierea ?
  NU ai prins-o IN … FAPTUIRE !

  Asa o fi, da’ STIE doar EA ce a mai facut altadata … 🙂

 26. Este vinovat primarul care da aviz de construire a unei case … ca locatarul da foc (accidental/artifici…al) acelei case ? NU.

 27. SCA Justiția contra SRL Justiția. Obiectul : ștergerea curului cu Legile respectiv cu Constituția României.
  Ps. Piedone pe ce bază a fost condamnat , pe ce bază a fost eliberat ? Șoferul care comite o faptă în care nu țin cont de legile de cirlație – mai face și accident ! – este c o n d a m n a t. Pentru acelaș ” FAPTĂ ” dobitocii și escroacele din justiția românească primesc pensii speciale.

 28. EVIDENT justitia ori e Aservită politic ori NU gândește, E incapabilă.
  Administratia orașului-Primăria e cea care eliberează Autorizatii
  si verifică în acelasi timp dacă corespund – sunt in regulă pentru siguranța oamenilor…A afirma că un local-Club unde intră peste 100 de oameni e OK
  când are doar o ușă de intrare-iesire si geamuri blindate, iar înăuntru se fac si Artificii, clar cei care eliberat autorizatii si organizat evenimentul sunt duși
  rău cu capul…Evident principalii Vinovati sunt cei care au Eliberat Autorizatii
  fără să verifice în prealabil.
  Un asemenea act Penibil de „justitie” Scade si mai mult încrederea în justitie.

 29. Ce o fi asa de greu de inteles, domnilor ? Anume ca in primele instante sa-au dat decizii politice? Si ca totusi nu s-a putut face asta pana in final?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.