Câți bani primesc soldații ucraineni

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunță faptul că oamenii care luptă cu arma în mână împotriva rușilor vor primi un salariu de 3000 de euro pe lună.

Bineînțeles, militarii noștri nu se luptă pentru bani, dar asta azi, mâine. Trebuie să înțelegem că, în acest moment, este cea mai importantă meserie – să fii militar și să îți aperi țara. Trebuie să specific că statul le va plăti, adecvat, munca pe care o depun. Îi vom plăti pe toți cei care țin armele în mâna lor cu 100.000 UAH (n.r. 3.000 de euro) pe lună. Nu trebuie să ne mulțumească nimeni, dar trebuie să știe că această țară le este, cu siguranță, recunoscătoare. Vom continua așa până când războiul se va încheia”, a spus Volodimir Zelenski într-o conferință de presă, potrivit publicației sport.ua.

Ucraina are 160.000 de cadre militare active, însă numărul celor sunt înarmați sau înrolați zilele acestea nu se știe cu exactitate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

11 Comentarii

 1. Ce coincidenta si soldatul rus tot cu 3000 euro pe luna e platit dar din cauza dificultatilor cu swiftul a fost sfatuit sa il ia de la baiat soldat ucrainean!

 2. Urmarind canalele TV.BBC si CNN (ca sa nu vorbim de cele din Romania) se poate vedea cum granitele UE sunt luate cu asalt de zeci de mii de barbati si tineri peste 18 ani,iar in orasele ucrainiene multi barbati INDIFERENTI la plimbare,iar unii in case la balcoane filmand. In rest,nu se vede decat trupe PARAMILITARE. Toti acesti BARBATI trebuie sa se inroleze si sa lupte.!

 3. Soldaţii ucrainieni au 140 de euro solda lunară, iar oligarhii lui Zelinschi, în frunte cu feciorul Preşedintelui Biden, deţin averi colosoale. Pentru ce ar lupta acei soldaţi, să apere imperiile lor financiare. Acum şi-au făcut milă cu 3000 de euro, asta se cheamă mită. Aşa sunt ţinuţi şi militarii noştri, ne aducem aminte de ei numai pe timpul catastrofelor.

 4. Sa-mi fie cu iertare,dar „domnisoara”pare la o PARADA a noii MODE! (surâde gratios si are in ruksac si o foarfeca,poate si pieptene). Stergeti FOTO.nu se potriveste.

 5. E prea putin in comparatie cu modul in care sunt platiti militarii romani care lupta pe frontul si pentru alte tari. Nu e bascalie, e cam 30 mii€ lunar.

 6. Veți face împrumuturi la americani ca să puteți plăti salariile astea, sau veți vinde pe nimic toate spațiile urbane ce au ceva valoare. Iar peste douăzeci de ani nu va mai rămâne nimic al vostru, doar un cont de plătit la bănci de urmașii voștri ce vor emigra disperați. Iar fata ingenuă din fotografie va face concurență româncelor noastre pe străzile și prin bordelurile Occidentale. Vă așteptăm în Europa dragi ucrainieni, iar pe ruși să-i lăsăm în sărăcie totală pentru a le păpa gazul și petrolul pe doi euri.

 7. Soldatul rus nu este platit cu nimic ca i-au ramas atatea case goale si nu are nevoie.Insa trebuie sa parcheze tancul si pana cotrobaie,s-ar putea sa nu-l mai gaseasca intreg,iar astfel au sa-l intrebe sefii unde a fost si el de a scapat,insa el are sa o taie spre occident,ca toata lumea,astfel incat sa scape sa mai dea explicatii.Si uite asa are sa scape Putin de armate cu pierderi de vietzi de soldati mai putine.

 8. – Bai, esti prst?
  – Bai, esti nebun?

  Salariul mediu net in Ucraina, in 2021, era de 363 Euro, printre cele mai mici din Euopa geografica. Daca mercenarilor li se ofera 3000 de Euro, oare cat primesc militarii?

 9. 3000 euro poate pentrui trupe de elita, ofiteri superiori. Pentru unii luati de pe strada si facuti intr-o luna sau saptamana soldati cu siguranta mai putin.
  Guvernul lui Zelinksi nu are chiar atat de multi bani eventual imprumutati cum a imprumutat guvernul Citu in disperare.
  O rusoaice tanara dus sa se angajeze la o fabrica de confecti si a murit din prima zi din cauza parului lung prins de masini, protectia muncii n-a fost luata in serios. O instructie minimala pagube maximale aiurea, tineri la fel poate stiu deja sa traga, dar neistruti sa nimereasca la fel de bine ca un soldat cu lunga experienta. Banii nu pot cumpara ce nu exista. Si in Romania s-a „scos” armata acum aproape 20 de ani si armata care este este mai mult de forma.

 10. La 3000 de euro pe luna ma duc si eu sa lupt. Pentru a recupera sudul Basarabiei si nordul Bucovinei lupt gratis.

 11. Am zis ca nu mai comentez o vreme …da zău ca nu ma pot abtine neutru !
  Auzi bre ukranule io vin la voi da’ vreu plata anticipată pe 6 luni facuta prin virament SWIFT in contul meu din „neutra” Elvetie …si bonus vreu sa lupt din greu alaturi cu păpusa aia din poză. Oferta mea nu se negociază ! ?????

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.