Câți migranți ar fi vrut Austria să primim

Austria a cerut României să preia o parte din migranți, aceasta fiind, de altfel, condiție pentru extinderea Spaţiului Schengen cu România și Bulgaria.

Austria s-a opus permanent extinderii invocând  faptul că cele două țări s-ar afla pe o rută de migrație ilegală și nu gestionează fluxul cum trebuie.

Anul trecut, Austria a cerut României să preia o parte din migranți și a trimis autoritățile române un număr de 1.929 de cereri, scrie evz.ro. Din totalul acestora, țara noastră a acceptat 1.724 de persoane, arată datele oficiale furnizate de Inspectoratul General pentru Imigrări.

Este vorba de migranți care, înainte de a cere azil în Austria, au trecut prin România.
Din totalul de 1724 de persoane, Austria a organizat deja transferuri în România pentru 215 persoane, dintre acestea fiind realizate efectiv transferurile pentru 148 de persoane, spune aceeaşi sursă.

„Avem în Austria peste 75.000 de migranți neînregistrați. Și știm că 20.000 de migranți ilegali au trecut prin România. Cum știm asta? Datorită investigației Poliției austriece”, a spus cancelarul austriac Karl Nehammer în decembrie 2022. Aşa a justificat Karl Nehammer veto-ul față de intrarea României și Bulgariei în Schengen.

Potrivit Regulamentului Dublin, o decizie a Uniunii Europene din 2013, pe care toate statele membre UE o respectă, o țară e obligată să îi primească pe migranții care au trecut pe teritoriul său și au ajuns în altă țară, unde au cerut azil.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

8 Comentarii

 1. De ce crezi că ți se impune ?? Pentru că de fapt nu ai alternative și ești corupt, mituibil cu ceva ?? De ce nu știi de legile imigrației in UE , unde fiecare imigrant este de luat in evidență șipăstrat in prima ară in care atinge teritoriile UE.. Aici nu Austria ar trebui să dicteze, ci grecia, spania, italia.. De ce romînu e dezinformat și luat drept prostu de o presă romînească imbecilă ??

 2. Noi trebuie să avem încredere în ceea ce declară austriecii. Hai sictir mă! Numai proștii mai pot avea încredere in UE , ultimii 3 ani au dovedit-o, organizația e condusă de netoți și impostori. Impostura nu este numai un fenomen românesc , nu, se întinde până în măduva occidentului.

 3. In Romania conduc prostii, lashii, coruptii. De unde regula ca daca au trecut pe la noi trebuie sa ne spalam cu ei pe cap? Din Italia, cu tot blocajul austriei in pasul Brenner, trec mii de migratori pe care Italia nu ii vrea returnati, dimpotriva, face scandal ca nu se respecta acordurile europene de preluare a acestora de catre austria, franta si germania. Cei mai multi plutitori in Mediterana sunt preluati de nave onegiste din tarile respective si debarcati in Italia. In cazul asta ei spun ca respecta regulile internationale. Dar la Cotroceni hiberneaza un tradator cumparat de austrieci.

  Apropo… ne intrebam unde a disparut turistul suprem. Dupa balivernele de azi inteleg ca a stat inchis pana a invatat pe dinafara prostiile pe care le-a debitat despre situatia internationala. Pe care saracul cu duhul nu le pricepe, dar daca e ordin…

 4. „aceasta fiind, de altfel, condiție pentru extinderea” -> fiind O conditie pentru.
  „Austria s-a opus permanent extinderii Austria invocând faptul că ” -> ati pierdut virgulele?
  „Austria a cerut României să preia o parte din migranți și a trimis autoritățile române un număr” -> a trimis autoritatilor!
  „Potrivit Regulamentului Dublin, o decizie a Uniunii Europene din 2013, pe care toate statele membre UE o respectă” -> fara virgula dupa 2013 deoarece se continua subpropozitia „decizie pe care statele o respecta”.

 5. Cititi cu ATENTIE ce „rahat mananca!” cancelarul austriac Karl.N cand afirma….”20.000 de migranti ilegali au TRECUT prin Romania..”.
  MAIMUTOIUL asta de cancelar austriac NU cunoaste ca Romania nu are granita cu Austria si ca „migranti ilegali” intra prin Ungaria sau Slovenia sau Italia (care este plina de migranti africani).
  UMILINTA Romaniei de a primii migranti „aruncati” din Austria se DATOREAZA sasului zis german de Iohannis.(cine a fost in Germania stie ca SASII din Romania sunt considerati in mod rasist GIPSY)!!.

 6. Daca n-as avea numite obligatii fata de AUSTRIA ca stat super-OK
  as putea povestii multe
  asa insa :
  USA n-a vrut SCEHNGEN-ul pentru ca … se stia demult de „URAGANUL la … BERLIN” si fermierii scandalagii si din FRANTA !

  IMAGINATIU-VA ce scandal era un UE daca …camioanele cerealiere ale MULTINATIONALELOR yankeie de in UKRAINA ar fi putut
  intra un UE … 😉
  (mishteaux spune caUSA s-a gemut ca o gvranita libera intre Romania su UE ar fi fost ABSOLUT ANTI_AMEIRICA si chiar folosita de PARTIDE mai putin pro-americane decat inainte de RECESIUNE IN UE )
  [nu pariez pe ÖVP 😐 !]
  Credeti ce vreti ! INSA ! JUDECATI „hint”-ul asta „! E de la „paianjenii mei din retea” = e 100% adevarat si datele-s acolo !

  SHALOM !
  IQ=? 😉

 7. Chiar daca nu intra nici-un camion din Ukraina in UE
  faptul ca granitele n-ar mai fi fost controlate putea fi
  amplificata politic impotiva intereselor pe termen mediu ale USA in UE 😉 [IQ=?]

  vedeti si voi ce-i AZI in UE … dupa 😉 ante straniu prezisul „fluture brazilian implicand URAGANE la … BERLIN” !

  Candva o sa credeti in MISHTEUAX ! E genial VIZIBIL(-invizibil) ca entitate! Un ARBEITERDENKMAL ! 😛
  Verry low profile ! 😐

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.