Câți români dețin arme letale de foc în România. Nu e mic

Numărul românilor care dețin acasă arme letale de foc nu este deloc unul mic. Ministrul  Afacerilor Interne dă asigurări ca nu există niciun risc de sistem.

În privința ”cazurilor recente”, Predoiu spune că sunt cazuri ”izolate”

Cătălin Predoiu  a anunțat că în România sunt aproximativ 71.000 de cetățeni care posedă arme letale de foc.

Cătălin Predoiu a declarat că aceste armele  sunt în proprietatea celor 71.000 și sunt periodic supuse unor controale, conform Agerpres.

„În România sunt în jur de 71.000 de cetăţeni care posedă arme letale, de foc, de diverse tipuri – arme de vânătoare, arme de tir sportiv, de autoapărare – şi sunt în jur de 170.000 de astfel de arme de foc.

Ele sunt supuse periodic unor controale.

În cursul anului 2023 au fost făcute la timp toate aceste controale şi verificări la 99% dintre proprietari. (…)

Au fost făcute la timp, au fost făcute sistematic, deci nu există un risc sistemic şi departe de a reprezenta un fenomen cazul acestui poliţist.

Fără îndoială că ori de câte ori apar astfel de situaţii trebuie declanşate procedurile şi studiate cauzele care au dus aici”, a declarat Cătălin Predoiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

21 de Comentarii

 1. pe model american -„partenerul stategic”-
  militam pashnic,pacifist
  pt. inarmarea generalizata
  inclusiv cu arme nucleare,
  cele mai bune pana cand sunt folosite,epuizate.

 2. puteti sa luati caricatura asta de pe site? a slugarit basescul, a slugarit iohannisul, n-ajunge? pe bune, a ajuns si asta de trista amintire la fel ca leana ceausescu… predoiu este o parte a infectiei purulente care capuseaza puterea.

 3. Puțin 71000. Aia sunt de fapt niște speciali.
  Trăiască amendamentul 2!

 4. Când votați PSD sa va aduceri aminte ca basistul Predoiu, guvernul Cioloș sau PDL-iștii deghizați in PNL-iști au ajuns la butoane cu votul PSD

 5. E foarte mic. La 19000000 de locuitori ar trebui să aibă voie fiecare cetățean votant să posede armă de apărare. Intră bandiții în casă peste om și nu are cu ce să se apere. Legitima apărare este o utopie în România.

 6. Sunt peste numărul declarat! Ăștia sunt din poliție, procuratura, escrocii care au viloaie și averi uriașe, parte din militărie, cei cărora le e frica și de umbra lor.

 7. Foarte putin. Ar trebui macar cinci milioane ca sa poata sa lupte impotriva hotilor, tradatorilor si criminalilor de la conducerea tarii

 8. De zeci de ani primaru, polițistu și popa se duc la vînătoare in văzul lumii, cu căini ciobanulu gonaci, și evident cu arme de contraandă.. De altfel de intrii in casa lui bulibașa ortodox, vei vedea atărnat pe perete arme de tot soiul,.. așa drept incurajare.. Deci se știe.. Sunt romînii bine inarmați,.. nu doar cu un deveselu sau patrioate..In rest vezi cum arme americane de inaltă technologie trimise pentru frontu ukran, nu au ajuns niciuna ci au ajuns pe terțe piețe,.. Și asta o știe o lume inreagă..Ce puii mei, urmează estul sălbatic cu justiție instantă.. E de bine bre..

 9. De zeci de ani primaru, polițistu și popa se duc la vînătoare in văzul lumii, cu căini ciobanulu gonaci, și evident cu arme de contraandă.. De altfel de intrii in casa lui bulibașa ortodox, vei vedea atărnat pe perete arme de tot soiul,.. așa drept incurajare.. Deci se știe.. Sunt romînii bine inarmați,.. nu doar cu un deveselu sau patrioate..In rest vezi cum arme americane de inaltă technologie trimise pentru frontu ukran, nu au ajuns niciuna ci au ajuns pe terțe piețe,.. Și asta o știe o lume inreagă..Ce puii mei, urmează estul sălbatic cu justiție instantă.. E de bine bre..

 10. Vreau sa cumpar AK 47 M la taraba, in piata.
  Cu asa ceva am facut armata si il demontam si montam legat la ochi in 30 de sec. Era unu’ din Ploiesti care ma depasea. N-am putut sa-l intrec niciodata, dar nici nu exersam ca el.
  Tot la taraba sa ma duc si sa cer: ,,Da-mi 5 kile de 7,62″. Asta ar fi adevarata democratie capitalista……[Rumburak]

 11. In ,,tzara secuilor” sunt mult mai multe arme livrate de Pesta voastra porcina. Asa ca taci naibi …..[Rumburak]

 12. 1)POATE CINEVA SĂ FACĂ „UN PORTRET EXHAUSTIV” UNUI DEȚINĂTOR DE ARME LETALE? 2)ARE D-L MINISTRU O SITUAȚIE A CELOR CE POSEDĂ ARME DE FOC ȘI LE-AU FOLOSIT ÎN „LEGITIMĂ APĂRARE”?? DAR O SITUAȚIE CU ATACURILE ARMATE CU SCOP DE JAF,INTIMIDARE,ȘANTAJ,UCIDERE??? 3) DA CÂTE OR FI NEDECLARATE,ASCUNSE,TRAFICATE?? 4)ȘI CUM TOT MOARE GUVERNUL DE GRIJA ZELENSKO-UCRAINEI -DE CE NU-I TRIMITE PE CEI 71000 SĂ LUPTE ÎMPOTRIVA URMAȘILOR LUI TOLSTOI BĂTRÂNUL???

 13. 1)POATE CINEVA SĂ FACĂ „UN PORTRET EXHAUSTIV” UNUI DEȚINĂTOR DE ARME LETALE? 2)ARE D-L MINISTRU O SITUAȚIE A CELOR CE POSEDĂ ARME DE FOC ȘI LE-AU FOLOSIT ÎN „LEGITIMĂ APĂRARE”?? DAR O SITUAȚIE CU ATACURILE ARMATE CU SCOP DE JAF,INTIMIDARE,ȘANTAJ,UCIDERE??? 3) DA CÂTE OR FI NEDECLARATE,ASCUNSE,TRAFICATE?? 4)ȘI CUM TOT MOARE GUVERNUL DE GRIJA ZELENSKO-UCRAINEI -DE CE NU-I TRIMITE PE CEI 71000 SĂ LUPTE ÎMPOTRIVA URMAȘILOR LUI TOLSTOI BĂTRÂNUL??? CE-O FI CĂUTÂND ELENA CEAUȘESCU ÎN COMENTARII! O AVUT ȚI EA ARMĂ LETALĂ LA TÂRGOVIȘTE ȘI A TRANSMIS-O „INTERNICULUI”????

 14. @ Puternice erecți ce dă așa dotare
  La cei ce statul de drepți îl au în apărare,
  Căci cine stat de drepți ar apăra de e furtuna
  Și pavăză ar sta, de clatin râla ?

  Omul superior ca ființă dezvoltată,
  Alături de popor ,ce arma și-o arată,
  Simbolul lui de lider, puternic apărător,
  Produce admirație la orice privitor.

  Acei ce lideri sunt și țin arma ascunsă
  Sunt pentru a fi vremelnic cu taina nepătrunsă,
  Puși la păstrat în umbră s-aștepte vremuri când,
  Revoluționari profetici vor face iar avânt !

 15. & Dacă subteți de părere ca politicienii ce candidează la alegeri să depună declarații referitoare la deținerea sau nu de arme letale, publicate în campania electorală, cu confirmări de la MAI , ?

 16. Imi place ca revenim la democratia capitalista dintre cele doua razboaie mondiale! Atunci, cine avea bani isi cumpara chistoale si alte „jucarii”, cu care se curatau intre ei. In felul acesta Romania era mai curata.
  Dar cel mai important este faptul ca investitorii, proiectantii, producatorii si negustorii de arme au o piata constanta si sigura de vanzare de armament si nu depind numai de conflictele dintre Tari. Aceasta nu inseamna ca se va renunta la provocarea de conflicte si razboaie intre Tari. Vanzarea de arme catre indivizi este o completare, rotunjire a profitului obtinut din conflicte si razboaie intre Tari. Afacerea cu arme si echipamente militare este cea mai PROFITABILA AFACERE. Asa se explica faptul ca in toata istoria a fost razboi dupa razboi. Va rog sa va ganditi si sa recunoasteti la cat de multi traiesc pe seama conflictelor si razboaielor interne si intre Tari!

 17. Tinand cont ca copii inghit perinite cu detergent iar maturii nu stiu de ce gen sunt credetim a nu armele sunt problema.

 18. @ Dacă sunt și mulți pensionari speciali care beneficiază și de arme, pentru a-și apăra cuceririle, ?

 19. @Marele Javră, ” bulibașa ortodox ”
  -te faci ca nu stii
  că aia sint pocăitzi pe capete……ca reformulatzii tai!

 20. & Deci,
  ,,Și pavăză ar sta, de clatină râla ?”

  ”ă” nu nu a fost publicat, nu a fost scris ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.