Căutător de aur luat pe sus de polițişti

Două percheziţii au fost efectuate de poliţişti la locuinţele unui bărbat din satul Arsa, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului materiilor explozive, a informat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Conform sursei citate, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Infracţionalităţii de Mediu, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au efectuat două percheziţii domiciliare într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului materiilor explozive.

Descinderile au avut loc în satul Arsa din judeţul Constanţa, la locuinţele unui bărbat, de 71 de ani.

„Din probatoriul administrat în dosar a rezultat că acesta ar fi deţinut, în mod ilegal, obiecte, substanţe chimice, toxice, precum şi materiale supuse unor autorizări stricte, ce ar fi folosite în procesul de rafinare şi extracţie a aurului. Ulterior, produsele ar fi fost deversate pe câmp”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

În urma efectuării percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 22 de kilograme de bijuterii, 102 litri de acid azotic, 23 litri de acid clorhidric, aproximativ 10 kilograme de componente electronice de calculator şi peste 100 de kilograme de metal brut, de culoare aurie.

Cercetările în acest caz sunt în derulare.

La percheziţii au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic, pompieri militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea”, precum şi specialişti ai Gărzii Naţionale de Mediu.

Recomanda

12 Comentarii

  1. Ce facem strică profitul Caselor de amanet deținute de pensionarii din nemuritoarea în afaceri Securitate și actualii acoperiți SRI? Se trimit trimestrial în Turcia colectate prin aceste Case de amanet sute de kg de aur cules de la cei românii ajuns în culmea sărăciei să-și vândă și verighetele. Pe două verighete să zicem 5 grame dacă capătă 1000 de lei e bine. Ce rușine și nedreptate.
    Altfel sunt emisiuni la TV de ce grozavi sunt japonezii că recuperează aurul din echipamentele electronice. În anii 70, 80 Intreprinderea de Metalurgie Neferoasă din Baia Mare care avea și poansonul României pentru lingouri de aur, recupera curent aur din echipamentele electronice. Aur, argint, cupru, acid sulfuric, reactivi de flotare Xantați… Acum uriașa uzină e câmp de bălării.

  2. „…dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului materiilor explozive”.
    Voi, procurori şi milițieni, ați fost la şcoala generală? Ce materii „explozive” visați? Acid clorhidric? Acid azotic?
    Omul ştia ceva chimie şi recupera aurul din componente electronice uzate. Ce-i aşa teribil în asta? Acest om făcea chiar o activitate utilă, fiindcă în general chestiile astea se aruncă la groapa de gunoi şi extrem de puțin se recuperează. Pe când aşa aurul reintra în circuitul comercial. Dar trebuie voi să vă arătați muşchii, fix ca Piedone când răsturna măsuțele în piață şi arunca cu motorină pe ceapa şi pătrunjelul unor amărâte.
    Avem legi proaste şi executanți şi mai proşti!

  3. Iar Milițienii și Portocalele eduKKate PERNICIOS penaliZate la salariu, măR🤮g …
    ■ guitZă- eduKKatZia e PERNICIOASĂ -guitZă ■

  4. cum stat treaba:
    -anual Planeta extrage 3’000 de tone de aur
    SI DOAR DE aproximativ 15 de ani
    -China cumpara anual 1’500 de tone de aur
    -India cumpara anual 1’500 de tone de aur

    in niciun caz chnejii nu fabrica componente cu 1500 de tone de aur anual
    si nici hindi-pindi parlitzii Lumii nu produc bijuterii cu 1500 de tone de aur anual.

    evident ca restul Planetei CUMPARA de la china si india
    ESTE EXACT ACEEASI SCHEMA CU CEA A PETROLULUI
    in care americanii erau singurii jucatori

  5. …pt lege si prostie: acidul azotic este de baza in fabricarea explozibililor, dar trebuie combinat si cu alte substante pe care nu spun aia ca le-ar fi gasit la persoana respectiva…plus ca pt a recupera metale pretioase tre sa fii autorizat…oricum, omul putea sa se opreasca, dava este adevarat ca avea peste 120 kg de aur…facea o pauza…dar a avut vecini buni…

  6. suntem tara in care daca ai aur in curte, e al statului, daca ai canabis, e al tau si in ambele cazuri faci puscarie!!

  7. Maxtor, ce I se permite statului nu iese permite cetățeanului pentru că reprezentanții statului sunt, de fapt, reprezentanții protipendadei care spune tot mai apăsat:statul suntem noi, nu voi!Caută-l pe Stefan Molineux în posturi mai vechi iar omul te va lămuri, dacă cumva îl vei mai găsi pe mult prea pieptănatul YouTube.

  8. ce fraier ..vezi daca esti boschetar?
    nu puteai sa arunci rezidurile in butoaie cu capace si sa le lasi la tomberon?
    asa iti trebuie daca le arunci in camp boschetarule!
    ne otravesti gratis ..bine ca ti-au umflat aurul si asa se vor plati daunele! 😀

  9. Google raspunde”Aqua regia (din latină „apă regală”) este un amestec acid coroziv de culoare roșie sau galbenă, format din acid azotic concentrat (HNO3) și acid clorhidric concentrat (HCl), într-un raport volumic 1:3. Este unul dintre puținii reactivi care dizolvă aurul și platina.”
    PS eu am invatat in clasa a VII a tu se pare ca nici la maturitate nu poti sti lucruri aparent minore…Daca ai fi citit alte comentarii ai fi inteles ca acizii erau folositi pt dizolvarea aurului din componentele electronice. Altul a scris recuperare. altul reciclare numai tu o dai cu explozia cred ca tu confunzi azotatul de amoniu, o sare cu acidul azotic. Nu te mai uita la filme cu pac, pac sa nu visezi urat!
    PS vezi ca in comert este o solutie de decapare pe baza de acid azotic si aia e tot pt explozii?

  10. Inseamna ca este un chimist adevarat care a descoperit ceva ce lumea cauta din antichitate,confiscat sa-l dijmuiasca hotii din parlament si MANOLE !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.