Caz controversat în Rusia

Doi minori şi un tânăr adult au fost condamnaţi de un tribunal din Rusia la pedepse grele de privare de libertate pentru un act de sabotaj al liniilor de cale ferată, menit să ajute Ucraina prin prejudicierea capacităţilor de apărare şi a securităţii economice ruse, informează joi Dpa, preluată de Agerpres.

Un tânăr de 20 de ani a fost condamnat de tribunalul din Tatarstan la 17 ani de închisoare, iar cei doi adolescenţi au primit fiecare câte cinci ani într-un centru de detenţie pentru minori, potrivit media locale.

Ei au fost acuzaţi că au dat foc unui punct de semnalizare feroviară, folosit pentru reglementarea traficului.

Potrivit rechizitoriului, acuzaţii ar fi primit echivalentul a circa 85 de dolari de la clienţi necunoscuţi din Ucraina pentru a incendia echipamentul feroviar.

Acţiunea a avut loc în martie 2023, când cei doi minori acuzaţi aveau 15 şi 16 ani.

De la începutul războiului la scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei, mai multe situri importante pentru industria de război rusă au fost vizate de atacuri, inclusiv infrastructuri aferente căilor feroviare.

Reţeaua feroviară are un rol important în transportul de trupe, echipamente şi provizii pentru forţele ruse în Ucraina.

Potrivit mass-media, peste 60 de persoane au fost arestate până acum pentru acţiuni de sabotaj împotriva reţelei feroviare ruse, iar circa o treime dintre acuzaţi sunt minori.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Ce este controversat in acest caz? Totul este clar. Trei diversionisti au fost prinsi si condamnati. Au luat chiar prea putin pentru fapta lor.

  2. Și unde este controversa sau probabil pentru o astfel de acțiune vă așteptați să fie felicitați !?

  3. Trei ruși care salvează onoarea celorlalți ruși(cretini și spălați pe creier).Rusia lui Putin se va nărui de la sine.Deocamdata Putin, criminalul de război,este disperat că nu mai are carne de tun deoarece natalitatea este in scădere,rușii destepti au plecat în alte zări,ramanand alcoolicii și bolnavii de ficat.Sa nu regretăm dispariția acestui neam sălbatic ce sa repezit să facă crime și violuri ,invadând o țară suverană.Blestem veșnic pentru acești ruși,precum și pentru gloata pestriță de la Cotidianul,care aprobă acele crime.Slugi apocaliptice ale răutății și crimei, maxime.

  4. @Tarabostes-Nu am primit un răspuns la cererea mea:cum să mă adresez gloatei:gloată perversa,gloată râioasă, gloată criminala?Nu mă refer la susținătorii raționali ai Rusiei,care au o scuză rezonabilă:cultura rusă.

  5. Persistă o întrebare aici: Ce nivel de trai are populația din Rusia, dacă autorii prezumției ai acestui atac au făcut aceasta pentru… 85 de euro?!! Asta ar explica motivul pentru care atâția ruși se înrolează pentru frontul ucrainean: sărăcia extremă în care a ajuns populația rusă după declanșarea operațiunii sinucigașe a lui Vladimir Putin!

  6. @Ghiță (să investim în educație,extr: în primul rând adreseazăte ție însuți cu apelativul glotaș. În slujba cui? Se vede clar.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.