Cazul Floreasca: Una pentru Beuran, alta pentru spital

Medicul Mircea Beuran a fost demis din funcția de șef al Secției Chirurgie din cadrul Spitalului Floreasca, ca urmare a cazului în care o pacientă a murit după ce a luat foc pe masa de operație.

Totodată, cadrele medicale de la Spitalul Floreasca au fost amendate.

Ministerul Sănătății a anunțat că Mircea Beuran a fost demis de la șefia Secției de Chirurgie din Spitalul Floreasca, după ce cercetarea efectuată de conducerea unității arată femeia a ars din cauza unei erori umane a echipei operatorii. Medicii, asistentele și spitalul au primit amenzi de 30.000 lei.

Ministerul Sănătății a primit raportul cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Clinic de Urgență București, după ce pacienta în vârstă de 66 de ani a ars pe masa de operații de la Floreasca, iar ulterior a murit.

„În urma analizei întregului material probator avut la dispoziție, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB sunt că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie. Din raport reiese că domnul prof. dr. Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, și decizia încetării contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de șef al Secției Clinice de Chirurgie III”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătății.

Reprezentanții instituției vor prezenta, marți, concluziile raportului propriu, instrumentat de Inspecției Sanitare de Stat și al Corpului de Control și „salută totodată decizia managementului de la SCUB, de încetare a contractului de administrare a șefului de secție, care nu a respectat obligațiile contractuale”.

De asemenea, Inspecția Sanitară a sancționat cu amenzi unitatea spitalicească, pentru neregulile găsite, cât și întreaga echipă de medici care au participat la intervenția chirurgicală – de la asistent, până la conducătorul echipei.

Cuantumul amenzilor este de aproximativ 30.000 de lei.

Săptămâna trecută,  Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) a suspendat procesul de acreditare al Spitalului Floreasca, pentru că incidentul nu a fost raportat de conducerea unității medicale.

În plus, Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei a deschis un dosar penal de ucidere din culpă în acest caz.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

15 Comentarii

  1. … Statul amendeaza Statul?Cine plateste 260.000 de lei?

  2. bravo mai! A trebuit sa moara doar un om ca sa scapati de un peeeseediist…

  3. Din pacate spitalul Floreasca nu mai este ceea ce a fost odata. Multi medici tineri foarte buni au plecat. Exista lupta pentru functii, pentru pacienti si avantaje materiale toate in detrimentul calitatii serviciilor medicale. Exista lipsa de interes,indolenta si lipsa de umanitate. Amenzile nu amelioreazs calitatea umana si profesionalismul.

  4. Soitalul Floreasa nu mai este ce era odata. Multi tineri medici au plecat din cauza proastei atmosfere interne.Exista si aici batalie pentru functii si bani. Amenzile nu rezolva nepasarea,lipsa de umanitate si de profesionalism.

  5. Si pana la urma cu ce se face vinovat dr Beuran din moment ce el nu a participat, ba nici macar nu a fost in spital in momentul incinerarii acelei femei?
    Alta vina decat ca este pesedist, nu o vad.
    Va fi prost de-a binelea daca nu va pleca din Romania, sau daca nu-si va face o clinica proprie, iar spitalul Floreasca sa ramana cu incineratorii aceia, care vad ca se pricep f bine la incinerari…..[Markus Roman]

  6. Medicii romani ,in mare parte ,consideră ca ei s-au facut doctori ca sa te omoare nu ca sa-ti salveze viața.Asta explica tratamentul in bătaie de joc la care sint supusi pacienții in spitalele din Romania.La urma urmei medicii de la spitalul Floreasca au omorît un om si acum protestează fata de sancțiuni considerînd ca au dreptul sa omoare pacienții fara sa raspunda.
    Anul trecut cind am fost la cardiologie la spitalul Fundeni ,cu programare,octorita Rotareasa mi-a facut un consult in bătaie de joc ,m-a agresat si insultat in permanenta pentru ca nu m-am dus la cabinetul ei particular si in final m-a lasT fara tratament pentru problemele cardiologie si fara dreptul de a mai merge timp de 6 luni la un medic cardiolog prin casa de sanatate ,oblibindu-ma sa merg la ca consult privat.Acestia sint medici romani din spitalele de elită,platiti de popor cu salarii imense si care se comporta ca niste criminali cu pacientii.

  7. Deja este cunoscut raspunsul:”trebuia sa moara” ca sa demisioneze Ponta, desi nu avea nici o vina ca o cladire din Bucuresti era inchiriata/incendiata, ca sa-l demisionam pe medicul X desi nu era in sala. Asta se numeste politica PPE, UE sau noul H…desi nu am aflat pe cine promoveaza Germania in rolul lui H din perioada interbelica, dar de litera H sunt legate unele din ororile epocii contemporane. Acum toti de bucura de H-rezist, ciudat are aceasi terminatie cu…De Boboteaza, ce bine ar fi daca Romania s-ar putea „spala” de Lucifer, „L”-ul pe care putini cred ca o inleg, Libertin, libi-ul…liber/al..numai ca adevaratul sesns al termenului LIBER este daruirea, iar acest astribut il au doar eroii si sfintii, in nici un caz politicienii si satelitii…

  8. Cand esti mare asteapa-te ca cei mici, mici si neinsemnati sa caute sa te doboare. Nu poti compara un proifesionist precum domnul Beuran cu un activist de partid PDL-ist, pus in functie ca sa distruga, nu ca sa zideasca. Daca, prin absurd, domul Beuran nu era in tara si participa la un Congres in strainatate, sunt convins ca tot ele se facea vinovat.
    Politica noului Guvern se reduce la: Demiterea oamenilor de valoare, lacrimi si tanguieli, fumigene galbene cu gust de demagogie handicapata gradul V, anticipate ca sa nu anticipam dezastre, slugarnicie fara limite la masa multinationalelor, proiect de tara fara teme, obiective, mijloace, metodologie, dozare. A da, are in priect doar figuri si formatii: formatii de front si figuri geometrice cu capete patrate scoase de sub radical tot patrate.
    Ps. Asteptam si demiterea lui Arafat si inlocuirea lui cu o fufa sub acoperire noaptea si la vedere ziua.
    Ps1. Din tabloul restaurarii sa nu lipseasca: Lazar, Portocala, Onea, Man, Rosu, Lancranjan, Macovei, jegurile de la Caracal, hipocalorici de la PG si tortionarii de la DNA central. Sa nu-l uitati pe tatucul de la Cotro-ceni. Cred ca ar trebui sa-l prezentai cu doi Coceni in mana si un tuleu pe cap. Tuleul cocenilor nationali.

  9. Personal nu-i pling de mila, acum ca e „la somaj” (??) Ma intreb doar la cite clinici private lucreaza in paralel ? … Si cam cite zeci de reprezentanti de companii farmaceutice il viziteaza zilnic ? …

  10. M-aș bucura să aflăm cine a făcut parte din comisia de control a M.S. „Inspecția sanitara de stat” care controlează spitalele aceluiași stat care și-a „plasat” obligațiile de proprietar managerilor de spital, evident tot de stat, si in care sunt angajate persoane care, aproape sigur, n-au condus în viața lor o secție de spital sau un spital … ANMCS = o alta „făcătură” pentru „premianții” puși pe îngrășat, evaluatori de ocazie, plini de bani proveniți, ghici de unde?, din contribuția noastră la sănătate. Poate ar trebui sa știe lumea cu ce se ocupa acest ANMCS și cât costă. Control la control la control și lucrurile merg, iar ați ghicit, prost.

  11. Raspuns raspunzator : 1. Esti sigur ca nu lucreaza deja („colaborator” sau ceva asemanator) pe la ceva clinici private ? ; 2. Un post tv, acum citeva zile, a „scapat” informatia ca era pe foaia cu echipa de interventie … Ca la ora respectiva urmarea in papuci si halat Real-Barcelona si i-o fi dat un telefon adjunctului („Hai Jenica, opereaza tu, mai iti faci mina asa ! …) asta e alta treaba ; 3. in privinta „plecatului afara” … ha ha, stai linistit ! la banii si cumetriile de aici, unde-i mai bine ca-n Romania ?

  12. Pardon, daca este sef de sectie trebuie sa verifice pe fiecare zi ce interventii se fac, cine le face si ce probleme exista, la dosarul pacientului. Dar nici in raportul de garda de la ora 8 nu s-au pus astfel de probleme. Chiar daca cineva ii tine locul tot la fel se actioneaza.Profesionalismul ca chirurg si diagnostician este una si responsabilitatea functiei este alta. Acest lucru nu se pricepe in Ro. Nu mai este sef poate ramane un excelent chirurg.

  13. Pardon, decizia este una corecta. Seful de sectie, pe fiecare zi trebuie sa verifice ce interventii se vor face, cine le face si ce probleme de dosar medical are pancientul. Raportul de garda de la ora 8 trebuia sa puna aceste probleme. Chiar daca are inlocuitor tot asa se face. Acesta este responsabilitatea functiei, lucru care nu se intelege in Ro. Doctorul MB poate ramane ca si un chirurg si bub diagnostician dar fara functie.

  14. DVS si N% din oamenii din Romania ce faceti intr-o zi LIBERA precum DUMINICA? Paceienta, avand cancer de pancreas a necesitat o interventie de urgenta pt. o hemoragie, fiind si alergica la dezinfectanti, iod, etc. alergiile au necisitat un regim diferit de interventie decat cel standard. De ce nu intelegeti ca Spitalele ca si clinicile private, au program in timpul saptamanii si GARDA noaptea si la SFARSIT de SAPTAMANA si era o echipa de medicala in Spital. De ce nu intelegeti ca a fost un accident? Ca putea fi si mai rau daca tubul de oxigen ar fi fost afectat…asa ca ar fi bine sa aveti respect si fata de alti salariati care si ei au dreptul ca DUMINICA sa fie acasa sau unde vor, fara sa-i judecati…

  15. Domnul prof univ dr Beuran este unul din marii chirurgi ai Romaniei ! Ar fi un mare pacat sa il pierdem! Mare atentie cu personalitatile superspecializate pe care inca le avem in Tara. Ei vor fi primiti oricand , oriunde, cu bratele deschise ! Sa evitam sa ne jucam cu oamenii seriosi!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.