Cazuri trase la indigo: Copii intoxicați cu o soluție pentru animale

O mamă şi cei şapte copii ai săi au ajuns, vineri, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, după ce s-au intoxicat prin aplicarea externă a unei substanţe de uz veterinar, informează unitatea spitalicească.

„Azi, 5 ianuarie, s-au prezentat la UPU, intoxicaţi cu o substanţă de uz veterinar prin aplicare externă, o mamă cu 7 copii din mediul rural. După acordarea intervenţiilor de urgenţă, mama în vârsta de 37 ani şi un copil de 11 ani au fost internaţi pe secţia Terapie Intensivă, doi copii în vârstă de 9 şi 15 ani au fost internaţi pe secţia Pediatrie şi patru copii cu vârste de 5 ani, 7 ani şi două gemene de 3 ani au fost transferate la Pediatrie Cluj-Napoca”, precizează sursa citată.

Starea pacienţilor este urmărită de medici.

Ce se întâmplă? Fetițe spălate cu soluție pentru păduchi, în stare gravă!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

 1. pt. ca „regent” adica fipronil e intezis….
  e exact ca si cu accizarea petrolului lampant:
  -babele au trecut pe benzina
  si au sarit in aer cu tot cu sobe…

 2. Cred ca ar fi mai util ca in astfel de cazuri pacientii sa fie internati in clinicile veterinare si sa fie consultati de doctorii veterinari.
  N-ar strica si niste consultatii psihiatrice.
  Iata cat de utile erau sedintele cu CAP-istii de dinainte de 1989: acolo aflau ca nu e bine sa furi doftorii de la sectorul zootehnic al CAP……[Rumburak]

 3. @RumbuKhuruk
  -nu e bine sa bei ivermectina veterinara:
  cateva zeci de MILIONIMI DE GRAM costa 15 lei,nu obtii mai nimic
  vezi „ivermite”,
  Iver-Mite Otic – 7.5 ml – Vet Planet
  http://www.vetplanet.ro › Câini › Iver-Mite Otic – 7.5 ml
  Iver-Mite Otic este o soluție otică pentru controlul și tratamentul scabiei(râiei) auriculare la câini și pisici. Ingrediente: Ivermectină – 0.03 mg.

  -prin comparatie trafficantii de cocaina sint niste bietzi looseri,
  entuziati fara metoda.

 4. Oare in AMERLOCICA nu se mai utilizaza aceste ,,MEDICAMENTE<< contra PADUCHILOR sau RAIEI , zisz SCABIE ??? Vai de el POPOR ROMAN !!!

 5. Asta e reforma in sanatate si educatie in cei 34 ani de bataie de joc, minciuni, hoții si escrocherii cu care se lauda plavanul si astia care s-au perindat la sănătatea ministeriala care, cu ani in urma, au pornit la vindecari boli in strainatate pe bani grei. Studii in strainatate, in Romania analfabetism si saracie pe banda rulanta, dar scarbele din politica te chiorasc de la ochi cu minciunile si manipularile.

 6. In articol nu se spune care anume a fost medicamentul veterinar care a cauzat problemele.

  @maxtor: Asa este, insa exista inca un gaz pentru aprins gratarul, cred ca poate fi folosit cu succes la sobe insa nu stiu daca e acelasi cu gazul lampant de pe vremuri pe care bunicii nostri il foloseau pentru despaduchere, daca e diferit s-ar putea sa nu fie bun si chiar sa cauzeze probleme mari la o astfe de utilizare. Ivermectina care la noi este acum restrictionata (se da numai cu reteta) este admisa in alte tari la folosirea de catre oameni. Unii ziceau ca e buna si anticarcalac. Solutia aceea anti raie auriculara are o concentratie foarte slaba, o pastila era de 3 sau de 5 miligrame.

 7. Vad ca exista la vanzare si gaz lampant, sunt mai multe oferte la vanzare pe magazinul e… – e foste bun ca sa aprinzi lampa cu el.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.