CCR, pusă la îndoială de un candidat la prezidențiale

CCR

CCR, pusă la îndoială de un candidat la prezidențiale. Candidatul PMP, Theodor Paleologu, crede că este necesară o analiză asupra Curţii Constituţionale, pentru a se vedea dacă aceasta trebuie păstrată în funcţiune sau nu. Într-o intervenție la b1.ro, Paleologu spune că „Este musai să avem o dezbatere cinstită asupra CCR, pentru a vedea dacă o păstrăm sau nu. Pentru că atribuţiile CCR pot fi preluate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, aşa cum era înainte de comunism. Calitatea oamenilor din CCR a scăzut, iar asta e grav. Este nevoie de o reformă constituţională, trebuie să facem ceva!”, a declarat Theodor Paleologu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

  1. Paleologu are perfecta dreptate. Cei noua politruci iau decizii dupa cum bate vantul: daca Dragnea e la inchisoare mai asteapta pana cand un alt posibil dictator le va da „indicatii”. Aceasta curte este o RUSINE nationala!

  2. Sa citim publicistica marelui patriot nationalist Mihai Eminescu, pentru care a si fost asasinat, si vom intelege ca asa cum tefelistii, sorosistii, onegistii, corporatistii din ziua de azi au fost scoliti de „valorile” occidentului, asa si tinerii din vremea lui Eminescu au impus formele fara fond, invatand tradarea si vanzarea de neam in lupanarele occidentului :

    – „Elemente străine, îmbătrânite şi sterpe, s-au amestecat în poporul nostru şi joacă comedia patriotismului şi a naţionalismului. Neavând tradiţii, patrie hotărâtă ori naţionalitate hotărâtă, au pus, totuşi, mâna pe statul român”

    – „caci acest tineret s-au fost dus într-o tara bolnava în privirea vietii sociale”… ”

    – „astfel vin patura dupa patura în tara noastra, cu ideile cele mai ciudate, scoase din cafenelele frantuzesti sau din scrierile lui Saint-Simon si alte altor scriitori ce nu erau în toate mintile…”

    – „Bãtrânii aveau gurã de lup si inimã de miel; au venit liberalii cu gura de miel, plinã de cuvinte amãgitoare, dar cu inima de lup….”

    – „Despreţuind Biserica noastră naţională şi înjosind-o, atei şi francmasoni cum sunt toţi, ei ne-au lipsit de arma cea mai puternică în lupta naţională…””…Biserica lui Matei Basarab şi a lui Varlaam, maica spirituală a neamului românesc, care a născut unitatea limbei şi unitatea etnică a poporului…”

    – „Am admis legiuiri străine?
    Ei bine nu le-am admis pentru român, cu trebuinţele căruia nu se potriveau.Am creat o atmosferă publică pentru plante exotice,de care planta autohtonă moare…”

    – “am fost meniti sa ajungem zilele acestea de ticalosie, în care tara se înstraineaza pe zi ce merge în gândire si-n avutul ei…”

     

  3. La începutul anilor 70 colectivul profesorului a acționări electrice de la politehnica clujană a pus la punct o invenție “motorul pas cu pas”. Nici o legatură cu lozincile iohaniste, acela funcționa. A luat medalia de aur la Bruxelles. Ne-a povestit că deși a prezentat invenția funcționând nu a fost înscris în competiție până nu a adus dovadă de la psiholog și psihiatru că este întreg la minte. Cred că este “imperos necesar” să fie introdusă și în legislația românească aceasta condiție pentru candidații la președenție. Ca să intrii în competiția pentru Președinte pe lângă numarul de semnături, dovadă de la psihiatru și psiholog că ești în toate mințile. Am fi astfel scuți astfel de ifantilismele domnului Paleologu cum a dat el foc la casa părintească și aberațiile și prostiile legislative pe care le imaginează.

  4. Ridicol și caraghios candidatul formațiunii gălăgioase de buzunar. Un alt guraliv cu ifose. Încercările de a părea doct, ironic sau zeflemitor arată un personaj fără busolă interioară, fluturând un nume ca pe un stindard de luptă. Formă fără fond. Dacă tot se împăunează cu erudiția, ar putea da dovadă și de un pic de maturitate. Instituțiile statului nu sunt popicele pe care să le scoată din joc un neica-nimeni. Rezultate în funcțiile pe care le-a deținut nu depășesc nivelul mediocru. Dă dovadă de o bolnăvicioasă înclinație de a șoca și de a spune prostii cu aplomb. Bine-ar face dacă și-ar vedea lungul nasului. De nu o face i se poate ține în față o oglindă. Ar vedea în ea o caricatură jalnică.

  5. Poi, e foarte simplu: membrii Consiliului Superior al Magistraturii si membrii CCR trebuie votati doar de catre judecatorii din Romania o data la patru ani. Isi depun candidatura, sunt verificati, iar colegii lor (cei care-i cunosc mai bine) ii vor vota sau nu. Se va termina cu numirile politice. Tot ei, colegii lor, pot sa le retraga increderea sau sa-i revoce cand dovedesc ca sunt incapabili, prosti sau vanduti. Totul cu sesizarea Comisiei Juridice din Parlament si cu aprobarea Plenului Parlamentului Romaniei. Simplu sau ce?

  6. Spre deosebire de Verner care de unul singur nu poate face nici macar o observatie demna de scaunul pe care-l ocupa, clovnului basesc ii mai sclipeste cate un neuron. Pana si acesta ar fi un presedinte mai capabil decat sasul ardelenesc.

  7. Blalablabla. Paleologu vrea revzuirea Constitutiei pentru a rade Curtea Constitutioana, Mircea Diaconul pentru ca vrea Republica parlamentara, cu el presedinte pe post de mobilier, in vreme ce Bataiosu Marian vrea Republica prezidentiala, ca nu se poate monarhie cu un rege autohton, ca oricum ramura Hohenzollern nu mai are descendenti de parte barbateasca: https://www.bataiosu.ro/proiect-de-tara/

  8. Daca 8 din noua judecatori CCR nu mai sunt controlabili, basistul Paleologu spune ca, calitatea oamenilor din CCR, a scazut…
    Gresit, Paleologule.
    Calitatea judecatorilor CCR a crescut, cu exceptia a doua personaje: L. Stanciu si Daniel Morar, slugi basiste.

  9. CCR poate sa anuleze legi adoptate de catre reprezenatii alesi ai poporului. Pentru a avea o asemenea putere trebuie sa te bucuri de un anumit grad de legitimitate democratica. Daca Inalta Curte de Justitie si Casatie ar avea o astfel de putere, dupa pararea mea, nu ar mai fi democratic pentru ca niste simpli functionari ai statului care nu au nicio legatura cu cetatenii ar putea sa anuleze deciziile luate de reprezentnatii alesi ai acestora. Numirea judecatorilor CCR de catre reprezenati alesi ai poporului are menirea de a le asigura acestor judecatori legitimitate democratica necesara pentru o astfel de putere. E mai bine cum e acum decat sa dam astfel de puteri unei caste de judecatori care nu au nicio legatura cu cetatenii.

  10. daca ar fi sa fac o statistica dupa comentariile expuse eu care am 7o de ani si am fost ranita la universitate in 89 cand am iesit pentru a cere caderea comunismului …AR TREBUI SA MA INGROZESC….aceasta populatie a reusit sa distruga POPORUL ROMAN…..SUNTEM PREA PUTINI RAMASI IN TARA….RESTUL DE INCULTI FARA BACALAUREAT CU DIPLOME CUMPARATE SAU FALSIFICATE….vai mama lor ….VAI SARACA TZARA MINUNATA ….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.