Ce a ales Corvinul între prezența în Europa și SuperLiga

Corvinul Hunedoara, câștigătoarea trofeului Cupei României din postura de echipă de Liga 2, și-a câștigat onorantul drept a reprezenta România în cea de-a doua competiție europeană intercluburi, Europa League.

 

De la UEFA, a venit răspunsul oficial favorabil hunedorenilor, mai ales că nu sunt singurii reprezentanți ai eșalonului secund în această competiție.

Evident, această oportunitate în care nimeni nu credea până ce echipa a ajuns să joace cu trofeul pe masă a creat o mare emulație și fericire în oraș, mai ales că alb-albaștrii, abia reveniți după ani buni în Liga 2, au avut evoluții remarcabile, au intrat în play-off, dar nu au avut drept de promovare pentru că sunt echipă de drept public.

Însă la Hunedoara, lucrurile s-au mișcat cu repeziciune în direcția îndeplinirii cât mai curând a marelui vis de revenirea în elita fotbalului românesc. Așa că s-a creat rapid o nouă formă de organizare a clubului care permite de această dată participarea cu drepturi depline la promovare.

Bucuria este serios umbrită de o situație rarisimă. Hunedorenii au predat la UEFA dosarul de licențiere după vechiul model de organizare al clubului, iar la FRF pe cel cu noua organigramă care exclude varianta de club de drept public. Prolema este că nu mai este timp și nici modalitate prin care să ajungă la forul european noua formă de organizare pentru a obține o altă licență, iar cu cea dată la UEFA Corvinul ar menține interdicția de promovare.

Așa că a fost nevoie ca șefii clubului și antrenorul Florin Maxim să ia o decizie privind alegerea pe care o fac: Europa sau lupta la promovare. Și s-a decis pentru prezența în Europa League. Florin Maxim a explicat la Digi Sport alegerea:

”E despre jucători, până la urmă. Nu le puteai lua visul de a juca în Europa. Până la urmă, îți măsori forțele cu echipe din alte țări.

Dacă alegeam CIS-ul nou, atunci aveam drept de promovare în SuperLiga, dar nu ne garanta nimeni că la finalul sezonului viitor vom face pasul. Pe când, în Europa, meciurile sunt garantate. Până la urmă, noi am crezut în visul nostru”.

Totuși, oficialii Hunedoarei speră ca FRF să înțeleagă situația specială existentă și să aibă clemență știind că există o nouă formă de organizare a clubului conform regulamentelor care le dă dreptul la promovare. Ion Bădin, președintele CJ Hunedoara, crede că FRF va înțelege cazul special și nu va tăia aripile unui club și ale unui oraș unde toate forțele se vor uni pentru promovare. El a declarat pentru GSP că are încredere în decizia pe care o va lua FRF.

„Mi se pare normal ca Federația să ne acorde această dispensă, că doar reprezentăm România în cupele europene. Și ne-am câștigat acest drept pe teren, am câștigat Cupa. Nu poți să renunți așa la participare într-o cupă europeană, pentru o formalitate administrativă!

Ar fi o aberație din partea FRF! Să ne amâne, să putem depune documentele de schimbare a formei de organizare mai târziu! Dosarul e pregătit, trebuie doar să obținem noul CIS”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.