CE a aprobat modificarea PNRR. Ciolacu răspunde pe FB

„Un succes mare pentru România și pentru corecta gestionare și prioritizare a investițiilor din PNRR. Am reașezat obiectivele din Plan pentru a accelera tranziția verde, digitală, asistența medicală, serviciile publice de ocupare a forței de muncă și protecția socială, transporturile, educația și, nu în ultimul rând, fiscalitatea. Suntem prudenți cu banii statului, dar prompți în accesarea fondurilor europene și dezvoltarea României. Le mulțumesc colegilor din MIPE care au lucrat neîncetat la realizarea acestui obiectiv, iar celor care au comentat de pe margine și au prevestit iresponsabil colapsul, periclitându-ne poziția în fața partenerilor externi, le spun doar atât: limitarea de 9,4% din PIB cu privire la sistemul public de pensii nu se mai regăsește în modificarea aprobată astăzi, semn că măsurile Guvernului și cuvântul nostru dat în fața Comisiei au credibilitatea necesară și suficientă că traiectoria pe care merge România este una de construcție sustenabilă și responsabilă”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.Prin REPowerEU, România va beneficia de fonduri nerambursabile suplimentare în valoare de 1,4 miliarde euro. Capitolul REPowerEU cuprinde două noi reforme și șapte investiții care se axează pe accelerarea producerii de energie verde, pe creșterea eficienței energetice a clădirilor și pe recalificarea și perfecționarea forței de muncă în domeniul generării de energie verde.

Planul modificat al României pune un accent puternic pe tranziția verde, alocând 44,1% (față de 41% în planul inițial) din fondurile disponibile pentru măsuri care sprijină obiectivele climatice. Totodată, crește alocarea fondurilor pentru tranziția digitală a țării, de la 20,5%, la 21,8%.

Planul revizuit include modificările PNRR în urma aplicării articolului 11 alineatul (2) din Regulamentul de instituire a Mecanismului de Redresare și Reziliență, care a condus la diminuarea alocării componentei de grant 2,11 mld. euro. De asemenea, sunt incluse ajustări generate de creșterea prețurilor la materiale de construcții și întreruperea lanțurilor de aprovizionare. Totodată, în noul Plan nu se va mai regăsi limitarea de 9,4% din PIB cu privire la sistemul public de pensii.

La începutul lunii decembrie, urmează aprobarea revizuirii Planului Național de Redresare și Reziliență al României în cadrul ECOFIN – Consiliul miniștrilor de finanțe, urmând, ca apoi, să fie emisă o nouă decizie de implementare (CID) de către Consiliul Uniunii Europene.

Nici nu a venit bine anunțul modificării PNRR, că premierul a și reacționat. Pe FB.

„Comisia Europeană confirmă oficial că am onorat promisiunea făcută românilor, de a elimina din PNRR plafonul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile. Odată cu aprobarea modificării Planului Național de Redresare și Reziliență al României, de astăzi scăpăm definitiv de coșmarul introdus cu cinism în document de USR, care ar fi dus la înghețarea punctului de pensie până în 2070.

Tocmai de aceea ne-am bătut să trecem prin Parlament noua lege a pensiilor, validată ca sustenabilă pe termen lung de experții Bancii Mondiale și ai Comisiei Europene, o lege care face dreptate pentru milioane de pensionari.

Înlăturăm, în acest fel, inechitățile dintre pensionarii care au contribuit și au muncit la fel și asigurăm garanția că veniturilor pensionarilor vor putea crește și în viitor, corelate în mod legitim cu performanța economică a țării.

Acesta este unul dintre obiectivele mele esențiale în mandatul de premier: creșterea economică a României să ajungă în principal la românii care au cea mai mare nevoie de protejarea nivelului de trai!”, scrie Ciolacu pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. bine ca nu sunt ingrijorate de pensiile speciale acordate de la 50 de ani!!

  2. tradatori si criminali! sunteti cum cu banii statului? ati furat de-ati spart din 2020, ne-ati supraindatorat, iar acum vreti sa saraciti, obstructionand dreptul de a munci si de a plati. digitalizarea si toate mizeriile pe care le-ati semnat FARA CA NOI SA FIM INTREBATI, IN CONDITIILE IN CARE NOI NU AM FACUT REFERENDUM DE ADERARE LA UIE, aduc omul de rand sa NU MAI POATA PLATI. TREZESTE-TE GHEORGHE! TREZESTE-TE IOANE! ASTA IN TIMP CE APARATUL BUGETAR CRESTE, CONTROLUL SECURITATII PESTE TOT, MAI RAU DECAT PE VREMEA DICTATORULUI, IAR APARATUL BUGETAR SE MARESTE PENTRU A ASIGURA MASA TOVANTILOR, EXACT CA IN EPOCA ILICI CARE A PENSIONAT TOATA ROMANIA! INTRE TIMP SE REINSTAUREAZA TURNATORII, TOT JUGUL SI CONTROLUL SUNT PE OMUL DE RAND, IN TIMP CE CORPORATIILE FURA DE SPARG LABA-N-LABA CU NEALESII DE NOI! PE EI NU-I CONTROLEAZA NIMENI! JUGUL ESTE PENTRU NOI!

  3. Gunoaiele useriste trebuie scuipate oriunde le intalnim !!Mai ales paduchele cu barba gheonos !

  4. Trebuie să recunoaștem că PSD-ul a fost adus la guvernare pentru a salva țară din dezastrul in care a fost băgată de pnl-usr prin guvernele Orban și Catu un bețiv și un drogangiu că asta e SV-iul lor.
    Ei au ajuns prim-ministrii cu binecuvântarea ambasadei partenerului strategic transatlantic!.
    PNRR este dracovenia lui Ghinea și a fost făcut pe șest in timp ce BELFERUL Johanniss stătea de șase că nu cumva sa afle rumanii ceva din drăcovenie și nici opoziția de la aceea vreme care era formată din PSD și zănaticul AUR.
    Acuma AUR chiar daca ar fi aflat ce conține PNRR sigur s-ar fi uitat la drăcovenie că vitelul la poarta noua.
    PSD-ul a venit cu modificări pentru a putea fi pus în practică .E vorba de celebrele jaloane care trebuie bifate că sa ne între banii de la UE.Un prost a pus jaloanele și acum ne scremem să le îndeplinim ,după celebra zicala cu prostu care aruncă o piatra în apă și zece de deștepți nu pot sa o scoată.
    S-a văzut de la geamul ambasadei SUA că fără PSD nu se poate guverna și ar trebui să vedem și noi.
    PSD a fost înlăturat de la guvernare pentru a se putea face „inginerii” financiare și mă refer la împrumuturi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.