Ce a mai rămas din ”expresia maturităţii politice”. Ciucă. Alianţele nu se fac de bunăvoie

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că decizia formării unei coaliţii între cel mai mare partid de centru-dreapta şi cel mai mare partid de centru-stânga din România reprezintă expresia maturităţii politice.

El a făcut un apel la toţi liderii politici „să nu cadă pradă intereselor electorale”, când în joc este viitorul ţării.

Decizia politică de a constitui o mare coaliţie legislativă şi guvernamentală între cel mai mare partid de centru-dreapta şi cel mai mare partid de centru-stânga din România este expresia maturităţii politice. Este rezultatul acestei nevoi de a asigura dezvoltarea accelerată a României în contextul regional şi internaţional prin care trecem. Coaliţiile şi alianţele politice nu se fac de bunăvoie şi nesiliţi de nimeni. Ele se fac întotdeauna de nevoie şi siliţi de împrejurări. Ca atare, trebuie să dăm dovadă de seriozitate, onestitate şi profesionalism şi în deciziile pe care le luăm, pentru viitorul tuturor românilor. Fac aşadar un apel către toţi liderii politici să nu cadă pradă intereselor electorale când în joc este viitorul acestei ţări şi al nostru, al tuturor”, a spus liderul PNL, prezent la Summitul Autorităţilor Publice Locale.

Acum, „mai mult ca niciodată”, România are nevoie de o conducere politică vizionară, de oameni de stat care „să nu ia decizii grăbite şi care să fie siguri că ceea ce fac nu afectează” stabilitatea fiscală, economică şi politică a ţării.

„Timpul nu mai are răbdare cu noi. România parcurge un moment istoric, deopotrivă special şi paradoxal. Pe de o parte, la nivel regional şi global, se dezvoltă un context de securitate caracterizat prin impredictibilitate şi prin diversificarea conflictelor militare. Războiul din Ucraina şi conflictul militar din Gaza sunt evenimente de tip game changer. Ele schimbă ordinea lucrurilor şi influenţează substanţial modul de relaţionare la nivel regional şi chiar global”, a spus preşedintele Senatului.

România este un partener „stabil şi solid” al NATO şi al UE, reprezentând „un pol de stabilitate democratică şi economică în regiune”, iar în următorii zece ani trebuie să devină „un pol de dezvoltare” regională.

În acest context fluid pe care îl traversăm, s-a deschis pentru România o fereastră de oportunitate, pentru a se dezvolta rapid şi pentru a genera mari proiecte de investiţii, atât la nivel naţional, cât mai ales la nivel local. Ca atare, trebuie să înţelegem că şansa noastră este acum şi că timpul trece foarte repede. Suntem datori românilor cu o politică matură şi cu o guvernare care să producă stabilitate politică, economică, socială şi un înalt nivel de securitate. Fără această maturitate politică nu vom putea accesa tot acest parcurs de dezvoltare a ţării„, a precizat Nicolae Ciucă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

 1. …dap.s-a vazut maturitatea, ne-ati bagat in gard…la anul pe vremea asta suntem in incapacitate de plata…si nici de pripeala nu dati dovada, va razganditi de la un minut la altul…voi ati facut ghiveciul asta din teama de a nu pierde alegerile, sa vina altii sa scoata la lumina toate furaciunile din ultimii 33 de ani, facute cu maturitate politica…

 2. „cu o politică matură şi cu o guvernare care să producă stabilitate politică, economică, socială şi un înalt nivel de securitate.”
  Dar un inalt nivel de trai ptr romani nu stiti sa produceti? Nu de alta, dar inaltul nivel de securitate baga banii romanilor in inaltul nivel de trai al „partenerilor” straini.
  Deci, cine e pe primul loc, romanii sau strainii? Am auzit politicanti ca tine vaitandu-se ca ptr pensii n-ar fi bani, dar niciun politicant romanesc n-a spus ca nu sunt bani ptr arme scumpe de la americani. Bani care se duc SI in pensiile americanilor. Nu ca n-ar fi nevoie de arme (dar intr-un ritm mai incet de achizitionat si PLATIT) , dar totusi nu oamenii romanesti ar trebui sa fie pe primul loc?
  Cica creste deficitul… dar cheltuielil militare in crestere nu cresc deficitul? Dar finantarea (cat e nevoie ???) Ucrainei SI din banii pensioanrilor (la care nu mai ajung) nu creste deficitul? Dar finantarea migrantilor (unde-i interesul romanesc aici??!!) nu creste deficitul?
  Cum dracu numai pensionarii romani sunt buni de sacrificat, numai ei sunt facuti vinovati de efectele tuturor celorlalte cheltuieli , unele de-a dreptul cinice?

 3. Și-au atins de mult maturitatea in politica prin minciuni, escrocherii și hoții. Acum au ajuns echivalentul prafului de pe duba.

 4. Propunem spre a cunoste adevarul ca PNL sa aduca in fata publicului o lege ce obliga Partidele din Romania sa isi declare cheltuielile electorale si care le sunt finantatorii aflati in afara banilor obtinuti de la stat pe model SUA .Observam cum doua partide numite AUR si Forta Dreptei care cheltuie in piata , la nivel national, sume mari pentru a-si face reclama politica chiar in aceste momente in care tara are nevoie de fiecare banut in plus .Solicitam PNL sa renunte, partial, macar la o parte banii oferiti de Stat spre a face campanie electorala .Solicitam PNL sa isi decupleze pentru aceasta perioada electorala (in curind ) deciziile luate de PSD.Solicitam PNL , din postura de simpatizanti , sa combata si sa arate in public toate formele de fake aparute in Media .Solicitam Pesedintelui PNL(romanul absolut ) sa ne prezinte din postura de general(fost ) al Armatei Romaniei care sunt nevoile sociale , politice si militare stiute dar mai putin cunoscute de catre publicul votant .Solicitam domnului Ciuca sa isi decupleze totaldecizia atasata modelului actual de a face politica model ce ofera natiunii o imagine distructiva .Este momentul adevarului .PNL sa ii lase pe toti ceilalti sa se razboiasca mediatic si sa ofere cetatenilor doar adevarul oricit de crud ar fi acesta .

 5. Cand 90% dintre romani stiu ca sunteti hoti, nu puteti vorbi de stabilitate sociala. Mamaliga va exploda curand, cu toate serviciile voastre de taietori de frunze la caini si justitia corupta care inchide ochii la furtul de voturi. Stabilitate economica inseamna in conceptia voastra crestere „zero”, precum electrocardiograma la mort. Bine ca nu e negativa (inca). Recesiunea bate la usa cand traiesti din pomana UE si USA. Iar despre stabilitate politica vorbesc toti prostii invatati la cascaval si care mai vor un mandat ca sa termine de furat ce se mai gaseste.

  Generalul mincinos Ciuca s-a facut de kkt de prea multe ori pentru a mai avea votanti. Alianta (mafiota, ca politica nu se poate numi) stanga+dreapta demonstreaza ca politica e mai putin importanta decat spaga pentru care ai sacrificat un popor.

 6. Romanii ar trebui sa inteleaga care este scopul partidelor mici ce acum fac eforturi considerabile pentru a-si impinge doar sefii lor de partid in vederea cistigarii unui loc in Parlamentul European .Votati doar partidele consacrate (care pot face cite ceva pentru cetateni ) . Ăsta ar trebui sa devina scopul national al tuturor votantilor . Un numar mare de votanti aidoma celor intimplate in Turcia sau Franta ar scoate din joc micile partide care incurca scena politica a Romaniei fiind mereu impotriva deciziilor celor care cistiga alegerile .Ati vazut cu totii cit de mult rau politic au facut cei care cindva au fugit de la guvernare .

 7. PNL a acceptat sa guverneze cu PSD pentru ca PNL scazuse sub 10% si se indrepta, rapid, spre o scadere sub pragul de 5%.
  PSD a salvat PNL si l-a readus pe linia de plutire, altfel, PNL avea soarta PNTCD.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.