Biden strigă după Trump: „Delincventule”!

Joe Biden l-a numit pentru prima dată „delincvent” pe contracandidatul său Donald Trump după verdictul de vinovăţie pronunţat joi de justiţie la New York în procesul penal istoric al fostului preşedinte republican, transmite AFP.

„Pentru prima dată în istoria Americii, un fost preşedinte care este un delincvent condamnat candidează la preşedinţie”, a declarat în cursul unei seri de strângere de fonduri în Connecticut preşedintele democrat, care se va înfrunta cu predecesorul său pe 5 noiembrie în alegerile prezidenţiale.

„Oricât de deranjant ar fi acest lucru, ofensiva lui totală asupra sistemului judiciar american este şi mai dăunătoare”, a adăugat Joe Biden, afirmând că actuala campanie „a intrat pe un teritoriu neexplorat săptămâna trecută”.

Pentru preşedintele democrat, Donald Trump ar reprezenta o ameninţare şi mai mare la adresa democraţiei americane dacă va câştiga din nou Casa Albă în noiembrie.

„S-a stricat ceva în tipul ăsta cu adevărat” după înfrângerea lui la ultimele prezidenţiale, a insistat Joe Biden. „Asta îl înnebuneşte literalmente”, a adăugat el.

Joe Biden a criticat, de asemenea, declaraţiile lui Donald Trump care a afirmat la sfârşitul săptămânii că o pedeapsă cu închisoarea ar putea fi un punct în care susţinătorii săi să cedeze.

Aceste cuvinte au o rezonanţă deosebită într-o ţară încă marcată de atacul asupra Capitoliului pe 6 ianuarie 2021, când partizani ai republicanului au încercat să împiedice certificarea victoriei lui Joe Biden la prezidenţiale.

„Spune că dacă va pierde va fi vărsare de sânge în America. Ce fel de om spune asta?”, a subliniat democratul luni.

Singurul comentariu anterior al lui Joe Biden cu privire la verdictul de vinovat al lui Donald Trump a fost vineri la Casa Albă, când a spus că „nimeni nu este mai presus de lege” – fără a merge până acolo încât să-l numească delincvent.

Echipa de campanie a democratului face de la început un număr de echilibristică în jurul problemelor judiciare ale lui Donald Trump, fără a se aventura să-l atace frontal pe acest subiect.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

12 Comentarii

 1. Doar fam Biden poate să fie mai presus de lege, furturile prin România și ucraina nu se pun SENILULE 🤔

 2. Ăștia dacă o țin tot așa cu blamatul justiției, or să se întoarcă la perioada Vestului sălbatic. Cu siguranță americanii știu câte ceva despre abuzurile și greșelile justiției, dar în cazul lui Trump care are o căruță de bani și avocați de top mie nu prea îmi vine să cred că s-au făcut abuzuri. Electoratul nu o să fie afectat de fapta în sine cum nu a fost nici în cazul lui Clinton,iar pentru faptul că a trișat probabil fiscul nu cred că există om care să nu fi înjurat măcar o dată instituția asta. Că n-or fi toți nemți.

 3. Tâlharul urlă din toți bojocii, prindeți hoțullllllllllllll.

 4. Mai potrivit ar fi sa strige dupa Trump: ,,Depravatule”, Nu striga asa, de frica sa nu-i faca reclama pozitiva sonatului.
  [Kktku M0tZ: lingau putinos nesatul]

 5. He he ! Eu de abia astept sa-l vad din nou pe baiatu’ ala de la Capitoliu, de acum 4 ani si ceva, sa-l ia in coarne pe ramolitu’ asta, ca si pe juna Nancy Pelosi, cea care la invadarea cladirii probabil ca tot tragea nadejde ca, fugind pe culoare, daca se face ca se impiedica poate-poate o violeaza si pe ea cineva !

 6. Mos ”Alzheimer” nu cred că mai înțelege că el este încă președinte, darămite să înțeleagă cum este el în campanie electorală. Nici ălălat nu e mai breaz , dar cel puțin e cu mintea acasă. Stă prost la capitolul morală, nu că tabăra adversă ar fi plină de ”moraliști”. Americanii de rând , precu și toți oamenii de rând de prtin alte părți ale lumii trebuie să se descurce cum pot, politica anului 2024 e falimentară (mai adaug că sistemul politic este plin corupți și proști).

 7. Democrația americană seamănă tot mai mult cu cea nord-coreană.

  Îi dau Servitorului Octogenar al Poporului o idee de slogan electoral: „Un singur candidat pentru un singur popor!”

  Succesuri, tataie! 😁

 8. din pacate sintem o tara de ris si batjocura cu asemenea administratie. Unde este USA lui Ronald Reagan ???????

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.