Ce a văzut Turcan când a ajuns la Ipotești

Raluca Turcan a vizitat, vineri, Casa Memorială ”Mihai Eminescu”, Bisericuţa familiei Eminovici şi Casa Lichiardopol din cadrul Memorialului Ipoteşti – Centrul de Studii ”Mihai Eminescu”.

La final a declarat  că aceste obiective ar trebui „să fie un punct de atracţie turistică şi culturală”.

„Ar trebui să fie un punct de atracţie din perspectivă turistică şi culturală, care să dezvolte foarte mult zona.

Încărcătura simbolică şi identitară de aici de la muzeu cred că poate fi valorificată extraordinar.

Din punctul meu de vedere, eu aş vedea un ansamblu integrat, plecând de aici până la Lacul lui Eminescu, să fie un punct de atracţie turistică şi culturală”, a afirmat ministrul Culturii.

Raluca Turcan va mai vizita, în cursul zilei de vineri, Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Dorohoi, dar şi Casa Memorială George Enescu de la Liveni.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

 1. Șie putia biehai uo țurkanî labaralî cîn’ uo agiuns pi pașunia natalî?
  Da iuo cried cî si gandia mai mult la brașuoavili lu’ Șîcî Manduolinî cîn’ uo grait dispri „Lacu’ kuodriluor”, sau îș’ închipuya finalu’ di la pouviestiria „Kapra cu iez’ kukuieț’ „. Cî Șîcă uo spus la Gongriesu’ Foumieiluor Labarali pouviestiria cu țurkana și alti șieli pusî la huorizuontalî……[Rumburak]

 2. Cuconetul asta ar trebui sa stie ca Eminescu, ar fi dispretuit profund o asemenea caricatura de ministru. Ar fi trimis-o, de urgenta, iar, in poala lui Stolojan. Mai ales ca ea stie si drumul.
  Intorcandu-ne la lucruri mai lumesti, trebuie sa recunoastem, ca ultimul doctor al doamnei ministru i-a refacut fata binisor. Cel de dinainte o transformase intr-un lady-boy (pentru cunoscatori :)) din Tailanda.

 3. Hai sa mai zicem ca pendula aia e acceptabila cit de cit (desi daca privesti pe dos probabil ca gasesti eticheta cu „Made in China”), da’ amfora ??? Pai ce palaria mea are in comun Casa Memoriala Eminescu cu amfora ?? Bine ca nu apare pe vreo etajera IKEA si pescarul chinez de portelan (ma rog, „lacul codrilor albatru” probabil ca nu e prea departe …), pestele de sticla de pe „macrameu” si carpeta cu „Rapirea din serai” !

 4. Dna Turcan a văzut la Ipoteşti la o altă doamnă o geantă Hermes foarte frumoasă.

 5. Ne-a luminat scandura pedelista, n-am ce spune. Ce-o fi in mintea acestor (editat) cand interactioneaza cu oameni mai destepti, mai onesti decat ea… Ceea ce se-ntampla constant, dat fiind calibrul de (editat)(editat) al Raluchii. Ce-ai facut nea Stolo pt.un cioc de(editat)…ne-ai potcovit cu (editat) asta lipsita de simtul ridicolului.

 6. Motivul pt. care tara noastra a decuzut in halul asta ,vinduta aproape toata strainilor,cultura zero,invatamant zero,sanatate zero,infrastructura zero,educatie zero,totul la noi este la ora actuala pe zero datorita acestor specimene de politicieni care si-au batutut joc de toate si la fel si-au batut joc de noi .Una ca aceasta fitoasa Turcan ,sau la fel alte saltelute care au functii foarte importante in statul roman ,sintem la nivelul asta in acest moment.

 7. Conteaza ce a vazut ? nu. Conteaza ce nu a vazut. C-asa-i in tenis .

 8. Șî în jenunki……[Rumburak]
  ⣾⣿⣿⠉⣿⣿⣿⣿⣿⡄⠀⢀⣠⣤⣤⣀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  ⠙⣿⣿⣧⣿⣿⣿⣿⣿⡇⢠⣿⣿⣿⣿⣿⣧⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  ⠀⠈⠻⣿⣿⣿⣿⣿⣿⣷⠸⣿⣿⣿⣿⣿⡿⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  ⠀⠀⠀⠘⠿⢿⣿⣿⣿⣿⡄⠙⠻⠿⠿⠛⠁⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⡟⣩⣝⢿⠀⠀⣠⣶⣶⣦⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣷⡝⣿⣦⣠⣾⣿⣿⣿⣿⣷⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣿⣿⣮⢻⣿⠟⣿⣿⣿⣿⣿⣷⡀⠀⠀⠀⠀⠀
  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣿⣿⣿⡇⠀⠀⠻⠿⠻⣿⣿⣿⣿⣦⡀⠀⠀⠀
  ⠀⠀⠀⠀⠀⢰⣿⣿⣿⠇⠀⠀⠀⠀⠀⠘⣿⣿⣿⣿⣿⡆⠀⠀
  ⠀⠀⠀⠀⠀⢸⣿⣿⣿⠀⠀⠀⠀⠀⠀⣠⣾⣿⣿⣿⣿⠇⠀⠀
  ⠀⠀⠀⠀⠀⢸⣿⣿⡿⠀⠀⠀⢀⣴⣿⣿⣿⣿⣟⣋⣁⣀⣀

 9. Intalnire fenomenologic caduca dintre baba si mitraliera. Manati mai, hai hai hai!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.