Ce ar fi zis Corneliu Coposu dacă ar fi mai trăit?

„Negociem orice, dar nu negociem principii“ și „Blestemul României ar fi ca după 20-25 de ani FSN să se afle și la stânga, și la dreapta eșichierului politic“.

Sunt doar două dintre declarațiile făcute de marele Corneliu Coposu cu puțin timp înainte de moartea sa. Ce se întâmplă acum pe scena politică românească? Alegeri comasate și liste comune.  Oare ce ar fi spus acum marele om politic?

Listele comune. Traian Băsescu: Mi se rupe sufletul, Drulă: O crimă

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

14 Comentarii

 1. Bine ca a plecat si nu mai vede ce oroare a devenit politrucia rumana, cum au fost imprastiati romanii in lume de disperare si cum Tara este capusata de paraziti si servicii de spionaj. Dumnezeu sa-i lumineze Calea si sufletul, pe unde calatoreste!

 2. Cei care nu stiu politica au disparut. I-au batut aia fara scoala !

 3. ca a r fi cazul sa desfiintam romania si sa ne facem fiecare regiune stat independent cu institutii proprii?

 4. Foarte interesat ar fi sa stim ce ar zice acum tov Caposu cel vertical, dar care semnase angajamentul de turnator la Securitate, cand ar vedea ca marele lui partid taranist s-a dus racului……[Rumburak]

 5. da oare ce ar fi spus dupa ce a guvernat conventia democratica in anii 1996-2000?

 6. Da, alta ar fi fost soarta acestei țări, daca ar fi trăit seniorul, nu ar fi făcut alianța CDR cu PD Roman si Berceanu, s-ar fi reluat alegerile si ar fi avut majoritate. La fel daca in duminică Tomii ar fi iesit Rațiu, dar se pare ca era prea devreme pentru acest popor indobitocit de comunism. Emil Constantinescu a fost o deceptie dar din bun simț, nu a mai candidat „că l-a învins securitatea”. Acum isi bat joc de români Johannis, Ciolacu si Ciuca, niste nulități nevrednice! PS: Nicio speranță: Epigoni ai noștri tineri în Dubai invata la gât cum sa ne strângă nodul….

 7. Dar noi ști ce i-am zice ? ” AȘA ÎȚI TREBUIE DACĂ FUMEZI americane ( verzi și uscate) ”

 8. Șacali. Inutili de vorbe multe, ahtiați după privilegii, furăciuni și impunitate, disperați după ciolan.Nu vor pleca de la putere până nu va mai rămâne nimic de furat.Unii caută dușmanii pe-afară, ruși, unguri, ucrainieni, americani, arabi, migranți, mokangii…Aș, dușmanii Românei apar la televizor, la știri, unde-i vezi vorbind în dodii în fiecare seară!

 9. CAND Mama Lu’ DREACuu’ SE va termina cu Aiureala FUMATA de „SENIOR”?
  CE Idei a avut Ala?
  CeaMaiTampitaSiCriminala, cu „RESTITUTIO IN INTEGRUM”, care a deschis Calea Daramarii Romaniei.
  Nici Maniu, Mentorul si Stapanul care l-a crescut NU era mai breaz …
  A sabotat UNIREA, intarziind UNIREA Administrativa.
  A sabotat Politica in care NU era EL Seful si s-a ASCUNS de multe ori la Badacin, afisand ostentativ o FALSA Morga de Cinste STERILA.
  S-a FERIT sa il indrume DIRECT prin Participare pe FATZA pe Ion Antonescu, a stat la Coltzuu’ Cotiturii sa VADA CE va iesi.
  A CHEMAT Aviatia Anglo-Americana sa BOMBARDEZE (!!!???) Bucurestii ca sa il dea Jos pe Antonescu, INAINTEA TUTUROR!
  SI s-a PROBAT, da’ SE TACE „Intelept” IN Cestia JEGOASA, mirosind GREU a BTS Politic ca a fost AGENT al UK

 10. Nu-i mai spuneti ma ,,seniorul”. Spunetii corect: ,,raposatul”.
  Raposatul, cu angajament de ciripitor semnat la Secu.
  Yoi, cata verticalitate!

 11. Ce ar fi spus răposatul? Vă spune eu! Ar fi spus: „Cum nu vii tu, Ceauşescu Nicolae, ca punând mâna pe ei, Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei, Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni, Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni.” Problemele ar fi doar două: demascarea celor care fac doar pe nebunii, de fapt fiind mişeii mişeilor şi cum să se procedeze cu cei care nu sunt nici nebuni, nici mişei ci doar proşti de bubuie?

 12. cine a fost ala? ce a facut pentru romania ca tot il pomeniti. Lasati-l sa se odihneasca in pace. daca ar fi sa pomenim ce a facut clar concreti cu subiect si predicat ala nu a facut aproape nimic in afara de a fi rezist. si a murit in patul lui. Ceasca daca enumeram ce a facut nu ar avea loc pe blog cu enumerarea si a fost omorit ca un ciine in zi de mare sarbatoare. Asta pentru ca nici o fapta buna nu ramine nepedepsita.

 13. de la inceput, trebuiau sa ceara limitarea numarului de mandate la doua, in politica si administratie, si legi impotriva nepotismului si favoritismelor(vanzarea si cumpararea de avantaje), fiindca profitorii vor status-quo, mandate fara numar unul dupa altul, uneori ambii parteneri din familii, iar politizarea a ajuns cu timpul cvasitotala, la nivel de fini, o multime.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.