Ce ar putea ascunde rezistența fumătorilor la COVID?

Discuția controversată despre COVID-19 și fumatul nu este despre un obicei prost; este vorba despre secretele virusului mozaicului tutunului care facilitează pandemiile. Azi, in emisiunea Compass cu dr. Filippo D’Amico de la Università Vita-Salute San Raffaele

Starea actuală de fumat a fost asociată cu un risc mai scăzut de a dezvolta Covid-19, dar nu poate fi considerată o protecție eficientă împotriva infecției. Mecanismul de susceptibilitate mai scăzută a fumătorilor la SARS-CoV-2 necesită cercetări suplimentare. Astăzi, discutăm cu Dr. Filippo D’Amico de la Università Vita-Salute San Raffaele | UniSR, Milano. El a participat la cercetarea care a fost publicată în „Expunerea recentă la fumat și COVID-19„. După absolvire, a fost implicat în divulgarea și cercetarea PNEI/Epigenetică și a lucrat ca clinician de urgență. S-a oferit voluntar în Bergamo și a fost autorul studiului ItaliCO în timpul COVID-19.

IRCCS Ospedale San Raffaele este un spital universitar și un institut științific înființat în 1971 pentru a oferi îngrijiri de specialitate pentru condiții de sănătate complexe și pentru a efectua cercetări translaționale de ultimă oră. Institutul este unul dintre cele mai importante institute de cercetare biomedicală din Italia și Europa.

În mai multe lucrări științifice, experții susțin că aceste constatări sunt confirmate și în diferite cohorte internaționale. De exemplu, într-un studiu italian care a implicat pacienți cu COVID-19 internați numai în secțiile medicale, proporția fumătorilor activi a fost semnificativ mai mică în grupul cu COVID-19 comparativ cu grupul non-COVID-19 (4,1% față de 16%, p = 0,00003). Fumătorii activi au fost, de asemenea, semnificativ mai puțin probabil să fie spitalizați pentru COVID-19 în comparație cu nefumătorii după ajustarea în funcție de vârstă și sex (OR 0,14; IC 95%, 0,06–0,31, p < 0,001).

Concluziile unor astfel de studii trebuie tratate cu prudență. Având în vedere posibilul risc crescut de apariție a formei severe de COVID-19 în rândul fumătorilor, odată infectați, rezultatele necesită o analiză atentă și nu pot fi transpuse într-o practică clinică, în ciuda studiilor recente care susțin concluziile. Rolul pe care îl joacă virusul mozaicului tutunului (VMT) trebuie investigat, așa cum sugerează Bernardis și Busa în lucrarea lor „Un rol presupus pentru virusul mozaicului tutunului în rezistența fumătorilor la COVID-19″. Nu este vorba deloc de promovarea fumatului. Aceste descoperiri sunt punctul de plecare care indică ceva neobișnuit, confirmat și de oamenii de știință, că acest virus facilitează replicarea virusurilor corona și a altor virusuri ARN monocatenar.

Situația tragică din timpul pandemiei a facilitat un moment rar, cum ar fi să vezi la fiecare două sute de ani niște planete cu ochiul liber. VMT, nu se replică în organism, insă interferează cu un mecanism de apărare celulară și facilitează așa-numitele „autofagozomi”. În loc să proceseze acest virus complet, VMT inhibă acest proces. Este confirmat de oamenii de știință că membrana acestor vezicule este necesară pentru coronavirus. Ceea ce cauzează autofagia, care este o problemă majoră în cazul COVID-19, nu este investigat. Dacă acest virus este un facilitator pentru răspândirea SARS-COV-2, atunci cercetătorii trebuie să se uite la el. Viruș de tip ARN monocatenar înseamnă, de asemenea, poliomielita și febră hemoragică. Este nevoie de doi pentru tango, cum s-ar spune în englezlă, deci de astfel de virusuri, dar și de VMT pentru o pandemie. Sunt încrezător că înțelegerea acestui mecanism simplu descris de secole va crea apoi curiozitatea cu privire la răspândirea VMT.

VMT este, de asemenea, un candidat pentru un viitor vaccin împotriva SARS-COV-2. Acesta este un subiect destul de științific și greu de comunicat unui public larg. Discuția despre statutul fumătorilor este un instrument pentru a atrage atenția asupra unui mecanism care ar putea chiar controla pandemiile. Partea bună este că acest virus există în natură, dar nu infectează pur și simplu așa. Cel puțin în cazul plantelor este necesară o leziune mecanică pentru inocularea frunzelor. VMT a fost găsit în plămânii pacienților bolnavi de COVID-19. Apropo, nu ajunge acolo fumând.

Elucidarea rolului VMT va permite o conștientizare și mai mare în abordarea pandemiilor, dezvăluind mai întâi secretele SARS-COV-2.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

11 Comentarii

 1. E de lauda obstinatia cu care sustineti aberatii..La mai mare!

 2. covid nu exista,
  golban nu exista,
  sint simple fă-că-turi de studio tv.

 3. E o treabă simplă aici nu vă luați după Sf Fumătorii au plămânii acoperiți cu o mâzgă subțire de la fum și Covorul nu se poate fixa sa provoace infectia.Atat de simplu!

 4. Explicatia simpla, grobiana, la indemana lui nea Gheorghe si a tatei Safta este ca otrava din fumul de tigara omoara cam orice chestie vie care ar incerca sa intre inopinat pe caile respiratorii.
  Asta e tot.
  Nu inseamna ca obiceiul fumatului e ceva pozitiv- efectele sale pe termen lung sunt deosebot de nocive. In acest caz insa, pe termen SCURT, e posibil ca fumatorii sa fi beneficiat de un scut in plus- acela al otravii cu care organismul lor e obisnuit, dar virusii si bacteriile, nu!

 5. Aiureli! Fumator timp de 40 de ani a un pachet pe zi, am facut Covid la fel ca sotia mea, nefumatoare.
  Am luat fiecare cate o cutie de claritromicina in prima saptamana.
  Ne-am simtit obositi a doua saptamana.
  Apoi am revenit la normal.

 6. pana la urma am inteles intrebarea,
  Ce ar putea ascunde rezistența fumătorilor la COVID?

  -ascunde ca nicotina este propice gandirii
  si devii imun la VRAJEALA.
  (asa se explica si acciza-statul te vrea PRUOST)
  (puteti incerca cu acadele,
  ca Kojak)

 7. Nevasta mea a facut COVID FUMATOARE.
  Am locuit in acelasi apartament cu ea eu nefumator nu am luat covidul de la ea. Deci covidu nu are legatura cu fumatul… A fost o arma biologica care nu s-a mai putut inmulti dupa cateva cicluri. Casi pomii altoiti daca pui samburi de fruct altoit iese planta salbatica. A fost atac biologic de masacrare in masa facut de evvreii globalisti satanisti americani. Arma destinata masacrarii chinezilor….negrilor si latinilor.

 8. @PROPAGANDA PLATITA DE FABRICA DE TIGARI
  -ei stiau ca AI locuit in acelasi apartament cu ea, tu nefumator nu ai luat covidul de la ea:
  pe tine TE BOMBARDAU!!!!!

 9. Si carnea se afuma sa nu se infesteze cu diferite chestii…acelasi mecanism la fumatori..

 10. Nu ne mai interesează povesti despre Covid. Spuneți Adevărul, oameni omorâți în spitale, vaccinuri care au mutilat milioane de oameni. Toți prietenii mei vaccinați se plâng de afectele adverse permanente.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.