Ce ar putea însemna ”războiul cu Rusia în 5-8 ani”?

Anul 2023 s-a încheiat cu o mulțime de analize ale marilor publicații internaționale care indicau că Rusia este aproape de victorie, iar Kievul trebuie sa ia calea negocierilor de pace. Anul 2024 începe cu o avalanșă de declarații oficiale despre probabilitatea crescută a unui război între NATO și Rusia în următorii 5-8 ani. Pe acest fond, NATO început cel mai amplu exercițiu militar de la încheierea Războiului Rece, cu participarea a 90.000 de militari.

Președintele Comitetului Militar NATO, amiralul olandez Rob Bauer, a declarat că guvernele statelor NATO trebuie să se pregătească pentru o mobilizare militară pe scară largă. ”Pacea nu este un dat. De aceea, noi ne pregătim pentru un conflict cu Rusia. Nimic nu va fi roz în următorii 20 de ani”, a spus el. ”Trebuie să avem un sistem pentru a găsi mai mulți oameni, dacă va fi război. Apoi vorbim de mobilizare, rezerviști și recrutări. Trebuie să avem o bază industrială care să poată produce arme suficient de repede pentru a continua conflictul, daca vom ajunge la conflict”.

Săptămâna trecută, ministrul britanic al Apărării, Grant Shapps, a declarat că, în următorii cinci ani, Marea Britanie trebuie să se pregătească pentru un război nu numai cu Rusia, ci și cu China, Iran și Coreea de Nord.

”Au spus-o mulți înaintea mea, dar lăsați-mă să o spun și eu, de la înălțimea funcției pe care o dețin – poate fi război in Suedia”, a declarat ministrul suedez al Apărării Civile, făcând apel la pregătirea infrastructurii. ”Un asemenea efort poate fi făcut doar dacă marea majoritate a oamenilor sunt conștienți de situație și înțeleg care este miza”. Șeful Statului Major al Armatei Suedeze, Michael Byden, a spus: ”Este o situație gravă. Trebuie să trecem de la vorbe la fapte” cu pregătirea pentru un război. Până acum, Suedia s-a pregătit pentru război la nivel ”psihologic” și a creat o Agenție de Apărare Psihologică, pentru combaterea războiului informațional al Rusiei. Riscul unei invazii a Rusiei a sporit foarte mult după ce Suedia a luat decizia aderării la NATO, aderare care depinde acum doar de aprobarea în Parlamentul Turciei.

În Germania, Boris Pistorius, ministrul Apărării, spune: ”Auzim amenințările Kremlinului aproape în fiecare zi… deci trebuie să luăm în calcul faptul că Vladimir Putin ar putea ataca chiar și o țară NATO într-o bună zi. Experții noștri se așteaptă ca acest lucru să se întâmple într-un interval de 5-8 ani”, a spus Pistorius. ”Trebuie să învățăm să trăim cu pericolul și să ne pregătim militar, social și in termeni de apărare civilă”, a spus el. ”Războiul a revenit în Europa. Germania și aliații săi se confruntă din nou cu amenințarea militara. Ordinea internațională este atacată în Europa și în întreaga lume. Trăim momente cruciale”, arată noua doctrină militară a Germaniei.

Dar ar fi putut fi pace

Nu trebuie să-i credem pe ruși atunci când vine vorba despre posibilitatea ca războiul din Ucraina să se fi încheiat după primele săptămâni de la invazie. Într-un interviu de pe 15 ianuarie, fostul consilier prezidențial ucrainean Oleksiy Arestovici a fost întrebat dacă negocierile dintre Rusia și Ucraina din martie 2022 ar fi putut ajunge la un rezultat. ”Da”, a spus el. ”Am fost membru al procesului de la Istanbul și acesta ar fi fost cel mai bun acord pe care l-am fi putut încheia”.  Întrebat dacă negocierile de atunci de la Istanbul au fost fructuoase, Arestovici a spus: ”Da, total. Am deschis sticla de șampanie”. ”Era un protocol de intenție și era pregătit în proporție de 90% pentru întâlnirea cu Putin. Acesta era următorul pas al negocierilor”. A fost discutată ”demilitarizarea, denazificarea, probleme despre limba rusă, biserica rusă și multe altele. Mai rămăsese ”doar chestiunea dimensiunii forțelor armate ucrainene pe timp de pace, iar președintele Zelenski a spus că poate decide aceste aspect indirect cu Putin”.

Declarațiile lui Arestovici trebuie tratate cu atenție, pentru că este unul dintre contracandidații potențiali ai președintelui Zelenski într-o campanie prezidențială pe care liderul de la Kiev o amână, invocând starea de război. Să-l ascultăm pe liderul partidului ”Servitorul Poporului”, David Arahamia, care a condus echipa de negociatori de la Istanbul. El infirmă că s-a ajuns la un acord, însă, în noiembrie 2023 a spus că Rusia era ”pregătită să înceteze războiul, dacă noi eram de acord cu ceea ce a făcut în trecut Finlanda – neutralitate și angajamentul că nu vom adera la NATO”. Garanția că Ucraina nu va adera la NATO era esențiala, a spus el, confirmând teza profesorului american John Mearsheimer, care susține că apropierea Ucrainei de NATO a fost casus belli pentru Rusia, începând de la Summitul NATO de la București, din 2008.

Apoi, Oleksandr Cealîi, fost ministru adjunct de Externe al Ucrainei, spune că ”am negociat cu rușii la Istanbul vreme de două luni, în martie și aprilie, pentru o posibilă înțelegere. La mijlocul și finalul lui aprilie am fost foarte aproape să încheiem războiul”. Fostul oficial ucrainean mai spune că ”Putin a demonstrat că depune cu adevărat efort pentru a ajunge la un compromis realist”.

Până și președintele Zelenski a confirmat că pacea era posibilă. La finalul lunii martie 2023, președintele de la Kiev a spus că ”cele mai importante pentru Rusia sunt garanțiile de securitate și neutralitatea, statutul nostru de țară fără arme nucleare”. Zelenski spunea: ”Suntem interesați ca această hârtie să se transforme într-un acord serios care să fie semnat”.

Brusc, negocierile s-au încheiat și Ucraina a refuzat să mai discute despre un acord cu Rusia. Majoritatea materialelor publicate în presa arată că motivul a fost descoperirea masacrului de la Bucea, pus pe seama armatei ruse. Ulterior, o serie de înalți oficiali străini, în primul rând fostul premier israelian Naftali Bennett, au susținut că Zelenski și-a schimbat optica nu după șocul imaginilor de la Bucea, ci după vizita premierului britanic Boris Johnson. Același lucru spune și fostul ministru turc de Externe Mevlut Cavusoglu. ”Există state NATO care vor ca războiul să continue, să lase acest război să continue pentru a slăbi Rusia”, a spus el.

Un raport al unui oficial ONU arată că Ucraina a renunțat la negocierile cu Rusia înainte de descoperirea masacrului de la Bucea. Pentru fostul cancelar german Gerhard Schroeder (președinte al consiliului de administrație al Rosneft, cea mai mare companie petrolieră de stat din Rusia, și manager al concernului condus de Gazprom care a construit conductele Nord Stream), este limpede că nu masacrul de la Bucea a dus la oprirea negocierilor pentru pace. ”Ucraina era pregătită să renunțe la aderarea la NATO în schimbul unor garanții de securitate”, spunea el. Zelenski era pregătit să semneze, însă cineva nu a dorit asta. ”Nimic nu se putea întâmpla, pentru că totul era decis la Washington. Ucrainenii nu au fost de acord cu pacea pentru că nu li s-a dat voie. Trebuiau mai întâi să ceară permisiunea americanilor pentru tot ce discutaseră”. Iar Michael von der Schulenburg, asistent al secretarului general ONU pentru misiunile de pace, a declarat, la finalul anului trecut, că ”NATO decisese deja, la un summit special din martie 2024, că nu va sprijini negocierile de pace” de la Istanbul.

Pacea în Ucraina a fost posibilă, fără pierderea a sute de mii de vieți și distrugerea unei țări. Și cooperarea cu China este posibilă, fără pregătiri de război cu Beijingul și noua ”axă a răului”, așa cum indică ministrul britanic al Apărării. Dovada vine chiar din Irlanda vecină. Când ministrul Grant Shapps vorbea despre posibilitatea unui război cu Iranul, Coreea de Sud, China și Rusia, la Dublin se afla în vizită premierul chinez Li Qiang, care vorbea cu omologul sau irlandez despre ”potențialul uriaș” al aprofundării relațiilor comerciale și economice dintre cele două țări. Nu vorbim aici despre Ungaria lui Viktor Orban și Slovacia lui Robert Fico (cel care a declarat, la finalul săptămânii trecute, că este absolut necesar ca Ucraina să facă concesii și să încheie pacea cu Rusia), ci despre Irlanda, o țară care, deși este neutră, are o relație extrem de apropiată cu SUA și Marea Britanie. De ce Londra se pregătește de război, în timp ce Dublinul se pregătește de afaceri cu presupusul inamic? Este limpede că guvernul Irlandei nu consideră că un asemenea război va avea loc.

Invazia rusă și alte invazii

Germania era țara care avea cele mai strânse relații economice cu Rusia lui Vladimir Putin și Chia lui Xi Jinping până la începutul anului 2022, relații care erau în bună măsură rodul celor patru guverne conduse de Angela Merkel, ”farul democra’iei”, așa cum a numit-o Barack Obama la finalul președinției sale. Ruperea legăturilor cu Rusia și ambițiile ”verzi” nemăsurate ale Berlinului au dus țara în pragul recesiunii, iar multe companii importante vizează mutarea în SUA, datorită prețului mic al energiei. Acum, în Germania, fermierii protestează împotriva politicilor guvernului care duc la falimentul a câte zece ferme în fiecare zi.

Oficialii suedezi vorbesc despre riscul unei invazii ruse, nu despre prăbușirea țării lor din vârful clasamentului celor mai sigure state din UE, în urmă cu 20 de ani, pe penultimul loc în același clasament, ca urmare a unei „invazii” a imigranților din Orientul Mijlociu. Despre bandele înarmate ale imigranților neintegrați, despre zonele ”no-go” din orașele suedeze, acolo unde poliția se teme să intre, despre mobilizarea armatei pentru a ajuta acțiunile poliției se vorbește mult mai puțin în Suedia. Iar despre eșecul multiculturalismului în Suedia nu se vorbește, pentru că asta înseamnă sinucidere politică prin ieșirea dintr-un ”culoar de opinie” obligatoriu.

Este interesant că Marea Britanie vorbește despre un război cu China și Rusia, însă spune că nu poate trimite portavioane în Marea Roșie pentru că nu are suficienți militari pentru o asemenea misiune. Armata americană se află și ea în criză de personal. Tot mai puțini americani se înrolează în armată și țara are un million de militari. Ministrul britanic al Apărării vorbește despre un război cu o „axă a răului” care are armate ce totalizează peste 8 milioane de soldați.

Sunt deja doi ani de zile de când liderii statelor NATO și o mulțime de analiști si ONG-uri vorbesc despre un conflict cu Rusia sau/și China, arată ca țările NATO trebuie să se înarmeze, sa recruteze, să se militarizeze. Însă niciun lider și niciun expert dintre cei care împărtășesc aceste viziuni nu vorbește public despre cum se va face înarmarea, despre cât va costa ea, despre cât timp va lua. Între timp, țări precum Irlanda sau Ungaria încheie acorduri majore cu China, păstrează o relație de cooperare (cel puțin la nivelul sensibil al energiei) cu Rusia și încearcă să câștige cât mai mult la nivel economic și strategic de pe urma colaborării economice și a relațiilor comerciale.

Dacă liderii politici din România și restul statelor NATO și experții care îi sfătuiesc nu vor oferi date limpezi despre programele de înarmare, despre costul lor, despre rezolvarea problemei de personal din armată (este posibilă crearea unei mari armate profesioniste în 5-8 ani – pentru a vorbi despre termenul pomenit de ministrul german al Apărării – sau populația trebuie să se aștepte la mobilizări masive?), atunci cetățenii au toate motivele să suspecteze că în spatele acestor declarații deopotrivă apocaliptice și belicoase se afla alte rațiuni decât securitatea și supraviețuirea statelor lor. Poate fi vorba despre distragerea atenției de la protestele fermierilor și începutul unei crize economice fără precedent în Germania, despre scăparea de sub control a imigrației în Suedia, despre alegerile din SUA și Marea Britanie (alegerile din Regatul Unit vor avea loc cel târziu în ianuarie 2025), despre crearea unor instituții specializate în cenzură și etichetări (ca idioți utili sau agenți ai Rusiei sau Chinei) a celor ce devin incomozi pentru regim. Sau poate fi vorba despre o strategie prin care NATO să-și mențină, ba chiar să-și sporească relevanța, în ciuda deteriorării grave a situației din Ucraina, o strategie prin care compromisurile mari pe care Ucraina susținuta de NATO și Vest va trebui să le facă să poata fi prezentate drept o victorie a Occidentului.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 30

57 de Comentarii

 1. Criminalii planetari stabilesc cine sunt cei din AXA raului.Ultimul prost poate intuí ca razboiul e pe aproape.

 2. Razboiul Rusiei cu NATO exista de fapt exact de la aderarea Romaniei la NATO.Este o prostie sa spui ca ucrainienii,acesti locuitori gen Marginimea Sibiului,lupta pentru tara lor inexistenta.Totul este NATO,adica americani si britanici,de la cel mai mic cartus,de la ciorapi si genunchere pana la utilajele de ucidere supersofisticate.Astea din urma sunt manipulate de mercenari NATO doar nu crede careva ca le dau pe mana taranoilor aia de ucrani.Din nefericire in anul 2024 va zbura primul F 16 si rusii vor fi fortati sa bombardeze cuibul de unde au plecat si unde se intorc.Adica spatiul NATO din Romania.Nici bunica care e moarta de 50 de ani nu ar crede ca avioanele alea vor fi operate de ucrani.Cum nu cred nici rusii ca bombardamentele pe la Moscova si St Petersburg sunt executate de ucrani.Nu e coapta inca smochina sa inceapa ofensiva adevarata a rusilor catre intregirea fostei RUSII.Rusia a tinut tot timpul pana pe Nistru.Si gata cu expansiunea noilor cuceritori.Pierdem o sansa istorica de a ne reintregi tara,cu Basarabia,cu iesirile la Dunare pana la Soci,cu Bucovina si Maramuresul intregit.Ca o negociere tip Yalta va fi anul asta ca altfel incep bombardelele tactice nucleare.

 3. Limpede ne este : Palavre !
  Occidentul a gasit o mină de aur: NAzISMUL „poporului superior” Urcac, al Azovienilor, al celor din Svoboda, Right Sektor etc.
  Cu care a crezut că MUTĂ DECISIV: dezmembrează si jefuiesc metodic Rusia, ca-n vremea Bețivanului Elțîn.
  Altfel, de ce Franta și Germania au garantat mincinos Acordurile Minsk ?
  Occidentul a primit șuturi in 🌈 prin Africa si restul Lumii.
  Doar in Rusia si in China n-au COLONIZAT & CIVILIZAT, măRog…😜

 4. 1. razboiul cu Rusia e o fumigena. Europa se duce’n cap economic sprijind Ucraina. Germania e in recesiune. Rusia NU. Nemtii au foarte mari probleme interne, deci au lansat ace bau-bau care sa dsitraga atentie de la saracirea populatiei. Au inchis centralele nucleare iar acuma nu au energie. Si redeschid poluantele centrale pe carbune.
  2. BA_bau-ul cu razboiul cum zziceau Biden, Blinken Stoltenberg baga bani fara numar in economia americana in bunastrea poprului american.
  3. Un razboi daca ar fi ar dura cateva ore. Dupa care ar supravietuii o vreme unii ca Zuckerberg in bucarele lor de 270 mil. $. Dar si pe ei i-ar ajunge sfarsitul. De radiatii nu scapi niciunde. Norul radioactiv de la Cernobal a acoperit toata Europa. Si a fost doar un accident. La razboi vorbim de peste 10000 de bombe care vor exploda si iradia.

  Deci nu va fi razboi, din razboi nimeni nu castiga. Din pregatire se castiga masiv. De unii pe seama fraierilor sau sclavilor daca vreti. Dar discutii despre razboi in loc sa discutam despre saracie si deturnarea banilor spre complexul militar industrial occidental (american in prop. de 90%) vor fi.

 5. @x
  -armamentul nuclear a fost mult supra-exaggerat de propaganda(vestica/estica,tot aia:bolshevica),
  pur si simplu efectele asupra Londrei a 12-14 „focoase” de 1 megatona bucata
  nu pot fi estimate de societatile de asigurari.

 6. Va fi razboi pana la urma deoarece Occidentul va intinde prea mult coarda si atunci se va apasa pe Butonul Rosu. De scapat vor scapa tarile si popoarele pe care Sfantul Dumnezu va dori sa le scape. Amin.

 7. Occidentul moare daca nu declanseaza urgent un Razboi…De 1500 de ani Rusia NU a facut nici macar un pas agresiv catre Vest…In schimb Occidentul a Colonizat prin Razboaie, prin Catolicism intreaga Lume cu exceptia Rusiei… Occidentul s – a straduit sa ocupe Rusia prin Imperiul Suedez, prin Imperiul Polono lituanian, prin Imperiul Otoman, prin Imperiul napoleonian, prin Imperiul Hitlerit, acum prin Imperiul nord atlantic care a lovit cu razboi Coreea, Vietnamul, Iranul, Irakul, Chile, Libia, Egipt, Siria, Afganistan….Occidentul a corupt intreaga Lume, inclusiv pe Otomani, nu mai vorbesc de tari ratate ca Romania, dar NU prea a reusit sa corupa Rusia…decat in anii 1988…2007…cand imbecilizase pana si parlementarii de la Moscova care, culmea prostiei, au votat condamnarea Pactului Ribentrop Molotov…Care Pact a salvat URSS / Rusia de la disparitie prin sfaramarea Unitatii euro – atlantice nazistoide care isi planificase distrugerea prin razboi a Comunismului deci a URSS…in Rusia era atunci perioada prostituarii, cand il condamnau si pe Stalin care preluase o Rusie prabusita economic cu 75 la suta si o facuse in 20 de ani a doua putere economica a Lumii, care invinses Nazismul euro – atlantic, care in 1945 formase Armata Rosie ca prima forta militara a Lumii, desi Nazismul euro atlantic a lovit permanent URSS si in epoca lui Stalin..

 8. Românii NU TREBUIE!!!😠😠😠😠😠 SA MAI PARTICIPE IN A ODATA LA INVAZIA UNUI VECIN CU CARE AM REGLAT CONTURILE ONORABIL.PLECAND DE LA PREMISA CA BASARABIA A FOST ESTE DI V.A FI TERITORIUL ROMANESC IN REST NU AVEM PROBLEME .NATO DISPARE DA NOI RAMANEM VECINI.NU NE IUBIM DAR TREBUIE SA NE RESPECTAM RECIPROC SI DE CE NU AVANTAJOS.HAI SA FACEM PASI INTELIGENȚI,NU.I VORBA DE FRICA CI DE CUM CULTIVAM RELATIILE IN PRINCIPIU.AM AJUTAT UKRAINIENII IN MOMENTUL DURERII CA NE.AU CERUT AJUTORUL SI AM FI FACUT.O SI CU RUSII LA FEL SAU CU MAGHIARII SAU BULGARII SI SÂRBII CA NE PLACE SA AJUTAM,PERSOANELE IN DIFICULTATE.DAR NU MAI MULT!!!!CINE NE VREA IN RAZBOI SA.SI ASUME INTERVENTIA FARA ROMANIA.DACA RUSIA SAU ALTCINEVA NE ATACA ATUNCI AVEM DREPTUL SA NE APARAM IN REST NU PERMITEM SI NU LUPTAM PENTRU INTERESE CARE NU NE PRIVESC.DACA VRE.UN POLITICIAN ROMAN NE BAGA IN RAZBOI ,DUPA RAZBOI EL SI FAMILIA LUI SA.SI REZERVE LOC LA CIMITIR.

 9. Saltimbancii razboiului din Ucraina continua neghiobia saltimbancului suprem Zelenski.Nu conteaza ce vrea Rusia dar ei sustin ca vor razboi.Nu conteaza ca s-a vazut cat sunt de nearticulati dar spera ca pixul lor poate deveni baston de maresal.Si nu-i poate trezi nimeni din aceasta nebunie a revansei.Pana acum le sufla in panze US.Acum cine e suflatorul?Dupa limbaj ,Germania se detaseaza in cel mai grijuliu aparator al vestului de invazia rusa.Au ramas cu un gust amar dupa al doilea razboi si se gandesc ca e posibila o revansa in spatiul vital mult visat.Nesabuitii planetei lupta inutil si ineficient impotriva a tot ce misca:Rusia,China,Iran,incalzirea globala,coruptia,saracia,carbonul vacilor,hrana oamenilor,apa potabila…

 10. …in cazul in care nu castiga trump, in mod cert vom avea razboi…posibil sa nu se foloseasca din prima armele nucleare, cel putin nu din partea statelor beligerante mari-ma refer la rusi si americani…dar sa nu uitam ca mai avem coreea de nord, iranul…este suficient ca un nebun sa faca o prostie si…ne vedem aproape toti pe partea cealalta…

 11. Azi e la fel ca in 1938…Atunci se formase Coalitia anticomunista euro atlantica. SUA pompa bani si tehnologie in Germania nazista….Pactul Anticomintern era deja activ din 1936….in 1938 Pactul de la Munchen lasa URSS singura in fata lui Hitler.
  …Dupa 1938 URSS era complet izolata… Impotriva URSS a inceput provocarea prin false conflicte regionale minore gen Basarabia… Mai intai intervine Japonia fascista care e infranta de URSS la Halhanhol in 1939…Apoi intervine Finlanda pro nazista care cu greu e infranta de URSS…URSS isi reia Basarabia furata de Romania la 1918, pentruca de acolo urma sa vina atacul antisovietic…Romania legionar fascista antonesciana aduce in tara Armata Germaniei naziste…URSS ocupa tarile baltice pentru a bloca Atacul iminent al Germaniei naziste…Germania ataca Polonia in drumul ei catre URSS…In replica, URSS avanseaza militar in Polonia…La 1941 URSS reusise Blocarea Impetiului nazist euroatlantic prin ocuparea Coridorului sanitar de la Vest format din Basarabia, tarile baltice, partial Polonia care era jumatate nazista ,Tarile baltice naziste…Acest Coridor a fost util pentrj URSS, a ingreunat inaintarea Nazista catre Moscova…La insistenra lui Ion Antonescu pe langa Hitler Germania urgenteaza Opetatiunea Barbarossa…iar la 22 iunie 1941 Armatele nazistoide ale Germaniei, Italiei, Romaniei, Ungariei pornesc Asaltul impotriva URSS…

 12. „some girl alone (cont.) spune:
  09 APR. 2022 LA 21:19
  De ce masinaria de razboi rusnaca e IN DERIMENTUL NET ukran inca
  finantata prin ele

  …in timp ce presedinte al ukranilor exilati e un etnic … evreu ?
  Ce ne poti spune: Cat timp a fost amanata explozia ?
  Cum ai aflat de PUNCTUAL de: 9 April nu intereseaza pe nimeni !

  🙂
  [principalul-in-tema e ca dupa MIDTERMS politica USA=NATO actuala sa se diametral schimbe … 😉 !]”

 13. „mishteaux ( the master of your mind) spune:
  09 APR. 2022 LA 22:53
  Marea Britanie are o problema vizibila politic in insistenta de-a distruge COALTERAL desigur (Germania dependenta de gaz-iul rusesc ..cu care insa poate bate la toti indicii o insula fara COMMONWEALTH azi)

  Johnson e constient ca in afara UE si c-o UE in cooperare WIn-WIn cu rusnacii (si ei mai intereati de comert decat de razoaie ideologice azi …dupa …comunsim …in plin capitalism rusesc !)

  ——————-etc———————

  Direct ca concluzia unui expert-EXPERT:
  USA si GB …vor pierde in fata …UE si Rusia ..asta finalizat la sf. 2022 !

  PUUP … pentru unii spun bazaconii …alti retrospectiv ma ridica-n slavile pe care nu mi le doresc !
  (stiu …exact-punctual …prea multe pentru a mai fi …fericit de ce stiu ! 🙁 )”

  ______________
  Deci nu e ca nu se stia ce-i urmarit PROXY WAR dedesupt ! 😛
  Asa ca mishteaux, aceasta entitate para-prophetica nu va e straniu ? 🙁

 14. Declaratii disperate al nazistilor ukrani. Ukraina este dusmanul Romaniei, detine nemeritat, cu voia lui Severin, 2 provincii romanesti. Romanania trebuie sa intre in Ukraina si sa-si ia inapoi proviinciile furate de URSS-ul disparut.

 15. „facocero da Vaticanno spune:
  09 APR. 2022 LA 22:59
  Pe mine altceva ma doare (la frontex!):

  Cum putea anticipa un nimeni … un mascarici, un non-subtil la fitzuika asta faza cu … deplin-non-intelsul … 9 April !

  REDACTIA … cine e buey MISHTEAUX si ca hram (va?) poarta ? 🙁

  [CIA n-are de astia … „aia” din OM au insa ! altfel nu dainuiau „aia” milenii ]”

  😛

 16. CALIN MARCHIEVICI -> STRANIA CONCLUZIE (din pre-timp pre-zisa! 😉 ) + motivatii subterane spuse LA VREMEA LOR
  din timp 😐 celor capabil sa-nteleaga-n spatele cuvintelor :

  „some girl alone spune:
  10 APR. 2022 LA 12:59
  „Boris Johnson a foat la Kiev …”

  pentru ca dupa BREXIT atat le mai trebuia nemtilor … independenta energentiaca (prin NORDSTREAM2 ) si o relatie de cooperare
  WIN-WIN cu rusii !

  Tu nu vezi ca britanicii sunt la pamant … in fata viitoarei aliante ruso-germane ?
  CHIAR …
  nu intelgi disperarea … izolationista a BRITANICILOR dupa … BREXIT ?

  NU priecepi de ce-s OBLIGATI sa bage fitile …si-s 88% in schizofrenicele actiunin ale clown-ului unkran de-o etnie refuzata pentru
  urmari chiar sin KNESSET ?

  (ce IQ ai babaiete ? … Nul poti intelege pe marele prelat Mishteaux ?)

  🙁
  -puup-

  [asa ca nu ti-e straniu cum a … pre-anticipat straniul Mishteaux …9 April …si caderea MACRON-ului ?
  Nu vezi ca „forte CLAR supra-omenesti” se joaca azi cu destinul lumiii 🙁 „the second comming is here” 🙁 ]”
  _________
  va mai indoiti ca o entitate MISHTEUAX ‘l poate face POTUS pe TRUMP (dinnou, tacut, aceeasi ! 😐 ) ???😢😢😢

 17. Orice prost a inteles ca Romania este intre primii vinovati de razboiul si de mortii din Ucraina….Pentruca Romania a adus Armata Americana in Romania si in consecinta si in Ucraina…Conflictul intre slavi e vechi dar e artificial, ambii sunt acelasi drac…Se bateau 3 luni si gata…Dar cand o Parte e ajutata de intreg Occdentul faptele se amplifica exponential, pana Razboi mondial…
  .

 18. „mishteaux spune:
  11 FEB. 2022 LA 23:09
  Marea Britanie …isi joaca ULTIMA carte … !

  Franta s-a lamurit (submarine!) de ajutorul „aliatului” USA … nemti vad ca si lor li se impune sa faca afaceri doar atunci cand USA isi ia ZECIUIALA din ele

  TOTUL a devenit ata de jenant PUBLIC … ne-mai-ascuns …in ultimi 5 ani …si nu se vad semne de re-intoarcere la STATUS QUO-ul de dinaintea … TRUMP … cand „trebile murdare de kk. se spalau in pivnita nu la vedere” …
  parerea mea e ca

  Tarashenia a ajuns asa de de-ne-mai-controlat incat … nu mai pot ascunde … ce insemna inainte „ALIANTELE” (Francezii jura ca
  totul a devenit insuportabil … ca USA nu mai e de urmat in vremea PROFITULUI-OPTIMIZAT … cand China , de exemplu ofera mai mult profit decat ofera USA [si ala taxat si jumulit, „amendat”]

  Traim vremea PRIMEI crize …FIAT MONEY … criza care va duce la prabusirea de pe soclu a DOLLAR-ului acest porc de hartie verde … ingrasat recent doar cu … warm air !

  Totusi …I LOVE USA ! … mi-ar place totusi sa faca un pas in spate si sa recunoasca ca e depasita ( China a ajunso si-o va depasi …asta e fact ! Insa mai si insemna ca ceva …strategic e mai optimizat la elanul revolutionar chinez decat mai e la rasuflatul „spirit-practic” american !

  [spiritul practic american a ajuns …ce s-a vazut in „cutitul-infipt-in-spatele ” aliatului francez … 🙁 ]”
  ______________
  🤐🤐🤐🤐😢😢😢😢
  PACAT de sutele de mii de OAMENI ucisi premeditat pentru … BANI
  in Urkania ! 🙁
  Ca mishteaux , ganditori, mai sunt in LUME ! SI ! N-au toti pasivitatea lui ! 😐

 19. AXOANE<
  Iar esti Mincinos ORDINAR.
  Mi-ar lua mult Timp sa iti demontez Mizeriile scrise cu Insistenta TAMPITA.

  Incep sa cred ca TU, prin TEMBELISMELE "Politice" debitate inContinuu, ca la InContinetza Urinara SI Fecala care iti curg din "CiribomFlexeruu' Crierului" preCUM un TchockoFlender SI un Tirriplitch,
  esti o Amarataaaa de Cartitza ANTIRusa, CaCARE faci pe Sinpatizantuu' RUS … 🙂
  NU am TIMOP acum …
  Da o sa AM!

 20. Lovitura de Stat din decembrie 1989, fraudulos botezata oficial revolutie a fost cel mai mare jeg din Istoria moderna a Romaniei…Sistemul socialist existent prin revolutie trebuia si putea sa devina un socialism mai modern si mai eficient….A devenit o Restauratie Capitalista, fapt ce anuleaza orice revolutie…Nu exista Revolutie de dreapta in Istorie….de aceea Lovitura de Stat a facut Romania si mai slaba. Atat de slaba incat a devenit Colonie fara sa fie invinsa in razboi…A fost posibila o asemenea contraperformanta pentru ca Lovitura de Stat a adus la suprafata toate gunoaiele Romaniei care au luat locul celor care invatasera sa munceasca…Securitatea practic inutila inainte de 1989 a preluat Puterea…
  Militia care avea dotari minime, nici 100 de Scutieri nu avea, a devenit Politia si Jandarmeria ultraechipata cu intreg armamentul de lupta, cu sute de vehicule de lupta, Armata a scos Tancurile si a purtat razboi in teren cu Minerii care tineau Romania in viata…Si toate astea ca sa il putem inlocui de la putere pe Sulica Franarul cu Sulica Sabotorul….Vorba vine ca putem, de putut poate Secu sprijinit de NATO….alegatorii sunt elemente de butaforie.

 21. AIURELI!
  Dupa lectia primita in Ucraina, unde a vazut cata opozitie militara a avut, Rusia isi va ostoi elanul belicos ptr o foarte indelungata perioada.
  Un razboi cu NATO ar insemna un razboi cu intreaga Europa, care nu mai este in situatia militara precara a Ucrainei. Cu NATO ar iesi jumulita rau, ptr ca NATO nu are rachete care strabat doar 100 km.
  Pe de alta parte nu prea vad o confruntare militara nici intre China si SUA pe tema Taiwanului. Ma indoiesc ca China ar risca sa piarda atat piata americana, cat si pe cea europeana si sa se trezeasca cu sute de milioane de someri, sau sa-i oblige pe europeni sa-si faca singuri chinezariile cu care au invadat pietele europene. Pot si europenii sa-si fabrice singuri batiste chiloti, tractorase, hartie igienica si jucarii. Santajul Putinantropului cu gazele n-a mers.
  Astea sunt scenarii fanteziste.
  Hai sa fim seriosi……[Rumburak]

 22. „Masacrul de la Bucea” NU A EXISTAT decit poate in scenariile aflate in studiourile de la Hollywood ! O manipulare probabil mai mare si decit cea cu „mortii de la Timisoara” si care a servit doar pentru intreruperea negocierilor si continuarea conflictului. Imbecilul blond de la Londra, cel cu freza facuta cu grenada, e unul dintre vinovati. Iar cei doi negociatori ucrani care fac declaratii acum sa zica mersi ca pot sa o faca, au avut un coleg la Istanbul care s-a „pierdut” misterios in ceata … Cit despre jigodiile occidentale care fac declaratii belicoase, e ciudat ca toate aceste scenarii fantasmagorice cu „conflict NATO cu Rusia in nu stiu citi ani”, destinate doar pentru a produce panica si a escamota dezastrul in care se afla Europa, vin doar din „Vest”, rusii nefacind decit sa avertizeze la genul : „in caz ca …” Javrele astea criminale ar trebui spinzurate de propriile popoare.

 23. Rusia ramane dusmanul Civilizatiei pe 50-80 de ani,nu pe 5-8 ani
  e momentul ca Occidentul sa se trezeasca dupa evenimentele si victoria din ’89 si sa perceapa Rusia ca un agresor militar pe termen nedefinit, sa se pregateasca de aparare in cazul in care un tembel va ajunge presedinte in SUA

 24. Prostia ingroapă Rusia spune:
  23 ian. 2024 la 18:39
  Dumneata esti sanatos ,sau incerci sa-ti bati joc de noi ? Cum poti numii dusmanii civilizatiei, sau agresori pe termen nedefinit pe rusi ,atita timp cit cunoastem cu totii istoria ,cine au fost si sint agresorii adevarati. La care civilizatuie te referi dumneata ,la asta pe care au aduso americanii in Europa ? Cit de civilizata arata Europa inante si cum arata la ora actuasla : ( drogati,criminali,hoti,pedofili,homosexuali si lezbiene ,oameni fara adaposturi care cersesc pe strazi ,prostitutie si tot felul de jocuri de noroc ,educatie zero, invatamant zero, sanatate zero, siguranta populatiei zero, etc etc. ) Cine agreseaza la ora actuala si sa extis cu NATO in toata Europa, avind planuri de viitor sa se extinda si mai mult ?

 25. „„some girl alone spune:
  10 APR. 2022 LA 12:59
  „Boris Johnson a foat la Kiev …”

  pentru ca dupa BREXIT atat le mai trebuia nemtilor … independenta energentiaca (prin NORDSTREAM2 ) si o relatie de cooperare
  WIN-WIN cu rusii !

  Tu nu vezi ca britanicii sunt la pamant … in fata viitoarei aliante ruso-germane ?
  CHIAR …
  nu intelgi disperarea … izolationista a BRITANICILOR dupa … BREXIT ?

  NU priecepi de ce-s OBLIGATI sa bage fitile [ … ] ”

  ______________

  „CHIAR …
  nu intelgi disperarea … izolationista a BRITANICILOR dupa … BREXIT ?
  NU priecepi de ce-s OBLIGATI sa bage fitile” -> „10 APR. 2022 LA 12:59″🤔🤔🤔🤣🤣🤣🤐🤞

  SHALOM ! IQ=? 😉

 26. Sigur. Lupta impotriva agresorilor rusi nu trebuie amanata. Suntem o civilizatie pasnica, dar nu trebuie sa ne culcam pe laurii virtutiilor noastre morale. Agresorii nu inteleg decat propria lor limba: anihilarea a tot ce inseamna civilizatie, viata, convietuire pasnica in vederea eforturilor comune pentru constructia unui ideal social si uman. Putin a inceput campania sa electorala. Se scalda in copcele cu gheata, calareste ursi si simuleaza ca se lupta cu leii sai de plus. E convins in felul sau ca e sigur pe turmele sale docile, aneantizate morasl, deci ca supusii sai au in subconstient ideea de putere transmisa de secole de baltire psihologica colectiva in visuri imperialiste desarte. Europa democrata este prima vizata intru disolutie de barbarii mileniului III. Ei nu suporta nici macar ideea de prosperitate pentru cei multi. Au ramas inca la stadiul pavlovian de dominare a maselor prin exacerbarea instinctelor primitive, brutale. Cum stim, aceasta practica de intimidare si umilire a sistemelor democratice din lume se intampla inca de prin secolul V inainte de Cristos, in Grecia civilizata. Paralizia Europei in fata sarpelui rus nesatios de jertfe nevinovate fratesti a fost si ramane in continuare o absurditate. Dar ea exista. Dar de care politicii transnationali somnolenti nu au devenit inca constienti. Ei cred ca ochii insetati de pofte ai jivinei simuleaza dupa cum vocifereaza o propaganda falsa insasi pacea. O eroare fundamentala. Jivina isi pregateste functiile biologice pentru o noua ingurgitare. Asa ca Europa libera nu doar trebuie sa ramana in alerta filosofica in fata terorii salbaticiunii pofticioase, ci trebuie sa se pregatesca urgent de luptele pe viata si pe moarte cu instinctele devastatoare ale acesteia.

 27. … un REAL GENIU e mai valabil PRACTIC decat titlui de doctor in stiinte !
  Tu le ai ambele ! INSA …
  doar un GENIU poate intelege din timp (util!9 alt GENIU !)

  PS: GENIILE adevarate ‘s statistic rare ! 🙁 (printre altele e si asta un motiv de PLICISEALA palavragiasa 🙁 ! )

 28. Anglia, un imperiu colonial, SUA, un imperiu neocolonial (toate bazele militare din intreaga lume)Franta, Germania, trpadusi si ei pe langa cei mari. La toti le fuge pamantul de sub picioare. Nu mai au resurse materiale (fostele colonii se reorienteaza), SUA au o datorie de 34.000 de trilioane. Asa ceva nu se mai poate rezolva decat printr-un razboi castigat. Rusia e plina de resurse. Toti saliveaza dupa ele. Deci, razboi va fi. Ramane de vazut cine va castiga, Occidentul LGBTQ, hranit cu greieri si cu carne sintetica si cu resurse limitate sau Rusia care face baie de Boboteaza la -40 de grade si cu resurse nelimitate.

 29. Cine și de ce vrea război ?? Mai ales cu Rusia.. Poate ieși cineva cîștigător ?? Rusia nu poate fi invinsă,.La fel cum nici america și nici china, sau vre-o țară cu arma nucleară .. Nu trebuie să folosești mii de bombe, ajunge o duzină și planeta e distrusă pe mii de ani..Idioții utili vor să domine pe alții, vor anihilare și vor mulți bani,..Ce rost are ?? Nu le dă cineva un dos de palmă să se mai trezească la realitate ??

 30. „Lovitura de Stat din decembrie 1989”

  Cl-axoane > mai nou fuga si dezertarea unui presedinte care a pus seful armatei sa traga in populatie se cheama lovitura de stat ? Lasa bautura ! Asta cu 3 clase ca trenul trebuie impuscat cu vreo 25 de ani inainte, azi n-am fi cerut guvernului amanarea ratelor la banci si injumatatirea asigurarilor, capitalism subventionat de stat, din taxe si impozite ! Dati-i sa manance lui Shosho !

 31. Deci SUA lupta pana la ultimul ucrainian sau ucrainean ! La incadastrarile gratuite, din cara fura smecherii si hotii de azi, nu iese si ceva teren, macar extravilan, de-al nostru prin Ucraina !

 32. ce uita unii e ca altzii au bombardeaua aTomi’ca…
  si nu vor accepta sa fie slabitzi pentru ca ‘asteptatorii’
  sa intre la final ‘victoriosi’ si sa culeaga roadele razbelului…
  ca in WW1 si WW2…
  boamba se va da…dupa cite ii stitzi pe rusi..

 33. bey @mishteaux important este ca l-ai Potusat pe Tramp in 2020 si nu ne-ai informat felicitari banzai

 34. @ CONTESTATARUL. Situație clasică. Atunci când nu ai argumente recurgi la înjurături, cuvinte porcoase, ca la ușa cortului. Și măcar dacă ai face un efort să scrii mai corect toate acestea, nepotul meu din clasa a II-a nu ar avea asemenea greșeli nici măcar analfabet funcțional. P.S. Mă aștept la o găleată de lături, dar nu-i bai, de unde nu „e”, urme slabe de educație și pregătire, nici Dumnezeu nu cere.

 35. In 5-8 ani, SUA sunt si mai falimenntare si woke deca astazi. Si, daca Trump ajunge presedinte, NATO dispare. SINGURELE garantii ale pacii in Europa fiind disparitia SUA ca mare putere mondiala, si, deci, $ si NATO, primul, fara statut de moneda de schimb comercial international, si moarta, a doua.

 36. Aia din Anglea tocmai si-au stricat doua copai meletare in Bahrein. Unu’ a dat cu spatele si ori nu i-au tinut franele, ori nu i-au functioant senzorii de mers cu spatele si l-a busit p-alalalt in plin. Rade tot internetu’ de „cercetatorii britanici”. Bah, vedeti ca a bagat hartie igienica proaspata la Tesco!

 37. SIGUR e doar că Rusia va scoate NaZismul din tărtăcuțele seci ale „poporului superior” Urcac, al t.e.m.b.e.l.i.l.o.r din Azov, Right Sektor șamd. Care vor depăși norma voios la minele de Uraniu din Siberia.
  Va trimite la retopit TOATE statuile și busturile psihopatului criminal Bandera, va rebotezat străzile și ulițele ce poartă numele lui Petliura.
  Cu nume de Clasici Ruși…😜
  Îl va lăsa pe Mitropolitul Longhin Jar în pace și va demola panoul cu „Basarabia e Urcaca” de la intrarea în Odesa.
  Canalul Bîstroe se va colmata singur, măRog…😜
  [● RomBorKaK-UrKaK BuiMaK-RomBorKaK ●]

 38. In Suedia razboiul a inceput deja cand CIA i-a assasinat pe Olof Palme shi Anna Lindh. De atunci cine mai conduce Suedia numit de CIA nu mai conteaza caci oricum CIA ii poate assasina shi pe ei shi ei stiu asta deci se supun deci daca CIA ordona razboi contra Rusiei nu mai e in viatza Olof Palme sau Anna Lindh sa spuna NU, Nu este in interesul Suediei.

 39. NU ESTE NICI UN RAZBOI este o mascarada pentru a trece de la oranduirea capitalista la sclavagism(comunism) o lume in alb si negru ,o lume prin care am trecut pe timpul comunismului cu cartele la paine ,ratie la alimente,un rezervor de benzina pe luna ,2 ore tv cu Ceasca pe zi ,viitor de AUR a saraciei

 40. @Submarine rusesti deasupra Londrei: negociatorii din partea Ucrainei, la-nceputul lui 2022 a pacii cu Rusia, au fos, amândoi, asasinati. „Bucea” : punere nerusinata-n scena. Nu siu daca ai fos atent la hainele si-ncaltamintea „mortilor”: curae si noi, nepurtate. Ai dreptate ca modelul „Bucea” a fost „masacrul de la Timisoara”.

 41. @Ileana Rollason

  DACA ti-as povesti din viata mea la RAND Corporation (ANALYST nu iepure de camp!)
  Ai ramane crucita ! 🙁

  (Nu glumesc … 99% e ilegal tot ce se face , subteran ! Asta-i de fapt motivul pentru care 99% din chestii nu devin veci oficiale ! 😐 OK ! Am divagat ! Crime la ordin ! 🙁 Nu dosr rusii sau chinezi-s amorali , si francezii si „restu’s” ! 🙁 )

  E foarte murdar sub PROPAGANDA linistitor-mincinos in lumeeee 🙁 !

 42. În toată țara, candidații săi aleși, care și-au îmbrățișat marea sa minciună că alegerile din 2020 au fost furate, au pierdut curse critice. A fost o etapă de slăbiciune remarcabilă. A obținut doar 56.260 de voturi. Există 2.083.979 de alegători înregistrați în Iowa. Mai puțin de 3% dintre cei din Iowa l-au votat.Cum sa cistigi la nivel national.Pentru Biden candidatura lui Trump e mana cereasca .

 43. @Ileana Rollason:

  Tu cintai prohodul Americii de prin 2014-2015 si nu a fost sa fie. Asa si gelu, zicea ca butonul rosu se va apas ain august anul trecut. Nici asta nu a fost sa fie. Oare ce va mai cloceste mintea (lipsa)?

 44. Măi Negro, de ce vezi tu totul în negru, ești cumva negru în cerul gurii ca măgaru-n vârful șurii? Cretinelule nu-ți lua dorințele drept realități. Aude?

 45. Stiu pe cineva (din familie) care canta prohodul URSS inca din 68
  si … n-a murit =
  STRANIU e ca se stia exact cum de cei cand va cadea URSS-eaua !
  Cauza ar fi fost … diferenta de capacitate a exportului de inflatie prin moneda trezoriera tiparita la discretie de USA si muncita sau platita-n MRFA de URSS si Estul COMUNIST !

  Orice PROPHET trebuie sa-si invete limba materna de la mama si „arta gandirii” de la oameni care-l iubesc !

  extraordinar cat de oameni-simpli sunt unii dintre binevenitii la discutie pe forum ! (uneori pare un INSECTAR cu fluturi stranii !)

  Ce zici tu e doar BLA-BLA-BLA … daca USA a fost cum a fost n-o opreste nimeni sa devina (chiar brutal ! alta)
  VEZI doar „6 ianuarie” 🙂 ! Nu te lauzi ca ai IQ mare si chiar nu-l ai !
  Exisata insa si oameni se lauda cu el si-l si au mare ! 🙂

  SHALOM !

 46. @GHIA … 🙂
  NU meriti Efortul de te „LATURIZA” …:)
  ATAAAAT esti de … 🙂 in … 🙂 Simplitate 🙂

  VEZI CE iute te-am pus in CUR, simplu si eficient, fara a ma consuma …:)

  Artileria GREA opastrez pentru ALTZII, SI mai … 🙂 decat Talica …

 47. …contestatarule, iar ai fost la 24 din 48?…iti cunosti consemnul?…ia zi, se mai fura din santier?…merge paza?…

 48. IO – spre deOsebire de Talica si de altii,MUUUUULTI care colcaie pe AICI

  NU am avut,
  NU am,
  NU voi avea

  NICIODATA,
  NICICAND,
  NICIUNDE,
  NICICUM f’un „Consemn” …:)

  TU conosti Starea ASTA de Om Liber?
  NU, ca n-ai CUM … 🙂

 49. @ mishteaux (TATA LOR),.. ști care-i de fapt problema..?? Multe dintre mizeriile lor se știu, sunt chiar publice.. Nu le pasă, nu sunt deranjți, se cred deja intangibili,.. Iar restul polimii stă, rabdă, se mai cască sau mai intinde mîna după vre-o pomană,. in timp ce in loc să-i distrugi, depinzi din ce in ce mai mult de ei.. Doar pentru că nu accepți schimbarea.. ALTCEVA..altă rețetă..

 50. @mishteaux mai sunt multi de la Rand, asa de „transparenti” ca tine, care dau cu profetiile si lasa urme prea vizibile pe panza de paianjen? te afli cumva intr-o situatie de fals „risc”? crezi ca nu deranjezi pe nimeni? pana cand?

 51. @misheaux : multumesc. @Anonim: nu prevesteam degeaba, în 2014-2015, caderea SUA, când înca toate platile contractelor comerciale mondiale înca erau în $, tara fiind, totusi, arhiîndatorata. Uita-te la filme documentare, pe net: SUA, pe care unii (AMERICANI) le numesc The United SLUMS of America („slum” = adunatura de maghernitze. Bibliografie : periferiile metropolelor, centrul tarii, California, sudul fost francez si sclavagist). SUA vor CADE, fiindca arhi-datoare si platile contractelor economice internationale sunt din ce-n ce mai putin in $ (la folosirea $, SUA percep dobânda, plus ca instituie sanctiuni, daca nu esti „pe linia” lor politica. Ori, fara dobânda de pe urma contractelor in $, SUA nu mai au cum sa-si refinanteze/amortizeze macar parte din actualele lor datorii abisale. De-aia si razboiul din Ucraina, si armele pe care le-ar fi cumparat Kievul nazist (cacialma uriasa, fiindca nu le-a si platit, si niciodata n-o sa le plateasca, numai ca tara-i deja 1?2/3 proprietatea SUA, „cumparata” asa cum s-au facut si „privatizarile” în România, de pilda: Black Rock, Monsanto – citeste „grâne genetic modificate”, arme chimice – uzine subterane -, santaj nuclear – , si sanctiunile asupra Rusiei, care sabota cu succes $, când el era sursa de dobânzi pentru SUA, la sutele de milioane de locuitori ai Rusiei, dat fiind petro$ – acuma, deja muribund = Arabia Saudita, în BRICS, Rusia cere plata în ruble a petrolului si gazelor ei naturale, alaturi de restul produselor, China, în yuani, tarile OPEP si-au redus drastic extractiile de petrol si gaze, pe care au si-nceput sa le vânda-n moneda proprie … Asa c-aibi, si tu, putzintica rabdare, stimabile!).

 52. ORICUM pe noi nu ne baga nimeni in seama
  pe pajistea COTIDIANA

  probabil „aia” nu citesc fitzuika asta si de aceea…. misheteaux mai e doar pe-aici … OFICIAL-pueril 🙂 !
  ________
  crezi ca citesc si „altii” COTIDIANUL si-s atenti la a-grafiile in-ortographice ale zanatecului mishteaux ?
  (‘s 😎adevaruri😎 ce din timp spune p’acii ? 😮 ? 😉 )

 53. Chiar e adevarat ca USA s-a opus SCHENGEN-ului si ca dupa OLANDA ne-ar fi primit si AUSTRIA (sin-ca cum ! 🙂 interesati !)
  MDA !
  n-a fost inca … sa fie ! [NUALNDIERII 🙁 !]
  ________
  La asta bateai apropeaux cu „transparenta” ?
  OARE sti si tu cum a fost … „magaria” aliatilor ? 🙁 ? (apropeaux-uri ? )

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.