Ce crede Iohannis despre alegerile de duminică. Prima reacţie!

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că alegerile s-au desfăşurat foarte bine, chiar dacă au fost câteva incidente. El a mai spus că a fost multă dezbatere în spaţiul public dacă este bună sau nu coaliţia PSD-PNL, însă consideră că alegătorii au oferit răspunsul fiindcă au votat în proporţie de aproape 50% lista comună a celor două partide.

„După părerea mea, chiar dacă au fost câteva incidente, alegerile s-au desfășurat bine, iar rezultatele vorbesc de la sine. Vă amintiți că a fost multă dezbatere în spațiul public, dacă această Coaliție este bună pentru România sau nu, cred că de data aceasta am primit un răspuns chiar de la alegători, care în proporție foarte mare, aproape 50% au votat lista comună prezentată de Coaliție, și este foarte corect așa după ce coaliția a reușit să ofere o guvernare care a permis României să treacă fără prea mare pagubă prin crizele care au pornit chiar în acest război pornit de Rusia împotriva Ucrainei. Pe de altă parte, în ceea ce privește alegerile locale consider în continuare că a fost o decizie bună să fie aduse alegerile locale împreună cu alegerile europarlamentare dintr-un motiv democratic clar: alegerile sunt legitime, valide din punct de vedere democratic atunci când participă un număr mare de alegători. Şi faptul că aceste alegeri au fost puse împreună ne-au dus, iată, la o participare de peste 50%. Deci putem să spunem că a fost pasul corect, iar comunitățile, evident, și-au ales primarii, președinții de consilii, consilierii pe care i-au crezut potriviți pentru următorii 4 ani”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat marţi la Riga cum apreciază desfăşurarea alegerilor şi rezultatele lor.

Intrebat dacă ar trebui să existe o alianţă între PSD şi PNL şi la alegerile prezidenţiale şi parlamentare, în contextul în care recent Marcel Ciolacu a precizat că PSD ar trebui să dea candidatul la prezidenţiale, Klaus Iohannis a declarat:

„Este aceasta o chestiune care trebuie lămurită în interiorul Coaliției și chiar dacă aș avea o opinie în această chestiune, nu cred că ar fi corect să mi-o spun public”.

Preşedintele a mai anunţat că va convoca joia viitoare o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) şi probabil va fi discutat şi subiectul privind o decizie a României dacă să acorde sau nu un sistem militar Patriot către Ucraina.

„Problema este de actualitate cu siguranţă şi eu voi convoca o şedinţă a CSAT săptămâna viitoare, joi, unde probabil se va discuta această chestiune”, a spus Iohannis, întrebat despre subiect, marţi la Riga, după Summitul B9.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

16 Comentarii

 1. Mai multi votanti la urne dezavantajeaza partidele mici, de dumbrava (Lizuca (USR) si Patrocle (AUR)). Presedintii de scara de bloc ai acestor asociatii de locatari au prostestat, stiau asta, ei sperau o prezenta de 35% care le cresteau procentul de voturi primite si, deci, numarul de scaune in Parlamentul European, singura lor tinta (sa faca poze cu mobilul de la Bxls).

 2. Ce crede un roman despre alianță :anus contra naturii; alianță psd ‘ pnl: blat între alde k.w.i și alde ciolacu: eu te fac ” primul covrigatr al tarii :iar tu nu ma demiti pe mine după ce 2 milioane de români au semnat propunerea Aur . Acum cred ca nici 5% nu îl mai susțin pe k.w.i.Așteptăm cu interes și decizia de a da ucrainei , de fapt kazarului zelenski, la care se inchina k.w.i.,sistemul Patriot= INALTA TRĂDARE.

  lui zelenski la care se închina si sta in genunchi iohannis

 3. Vreau ca Soso să candideze și la prezidentiale! Monstruoasa coaliție permite ca un „amarat” sa candideze „simultaneu” in aceeași zi pe liste la locale cât si la europarlamentare! Huuo jigodiilor care țineți ciolanul în gheare!

 4. Romanii asteapta sa vada ce masuri va lua saptamana viitoare tradatorul de la Cotroceni cu donarea Ukrainei de armament platit de romani, cu bani foarte multi.Sa il fereasca Dumnezeu ca sa doneze acest armament Ukrainei ! Sa nu creada tradatorul ca romanii vor ramane ca pana acum nepasatori !

 5. Se vede din F-35 că,Ciuca a fost numit prezident de Bideu! Nu va mai bulbucați ochii la tv, prezidentul e stabilit în laboratoare! Covrigarul, joc de glezne! Clotilde face jocul lui Macrou afumat!

 6. Ăsta-i complet imbecil!
  După ce ca a ruinat țara, ne-a îndatorat pe 3 generații, a distrus și ultima fărâmă de democrație prin distrugerea dreptei în politică, ne ia de prosti pe toți.
  Sper sa aibă soarta celor mai mari trădători și sa răspundă și pe lumea asta și pe cealaltă!!

 7. Suntem în iunie, luna viitoare vom vedea ce se întâmplă în România prin hotărârile acestui paralel de lux cu pământul bogat al țării numita Romania! Milogul plavan, cere funcție de lux pentru a crapa, crapa’i-ar chisca’n el, compromițând Romania și cetățenii români.

 8. @Paulian, romanii vor vota mai cu foc pesede & penale. Au votat majoritar partide pro-razboi deci vor razboi si-l vor avea.

 9. Cu tot respectul pentru românii ce l-au ales însă în urma lui se vede și din cosmos un mare zero.. Are șansă să rămână în istorie și cu Sistema Psyriot.. De care parte a istoriei, să aleagă bine..

 10. @ Au luat ăștia lumină de la Ierusalim și au luat și cu Barabas, că s-a votat de creștinații ortodocși și catolici și cu hoții, liber exprimat, cu ”know-how”-ul lu’ Greblă , ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.