România, obligată să cumpere alte milioane de vaccinuri antiCovid. Ce fac autoritățile?

Statul român ar trebui să mai cumpere de la Pfizer „teoretic vreo 27 sau 28 de milioane de doze de vaccin“, a afirmat minstrul Sănătății după ședința de Guvern de astăzi.

Intrebat de un reporter, ce se întâmplă cu materialele sanitare și vaccinurile cumpărate în pandemie, Rafila a răspuns:

„A fost o discuție, astăzi, în guvern; s-a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli al Companiei Naționale Unifarm. Știți bine că s-au cumpărat foarte multe materiale sanitare la Unifarm, multe dintre ele nu erau corespunzătoare din punct de vedere calitativ. Ele există în depozitele Unifarm, au făcut subiectul și diverselor investigații care au fost făcute în această perioadă, în ceea ce privește modul în care au fost realizate achizițiile publice acolo. Sigur că, pe partea de anchetă penală, nu pot să vă dau foarte multe detalii, dar este evident că s-au cumpărat…acolo a existat un împrumut pentru Unipharm, în valoare de un miliard, 150 de milioane de lei, care, în mod evident, nu a fost folosit corespunzător, pentru că cea mai mare parte din materialele și echipamentele achiziţionate de Unifarm se găsesc încă în depozite. Ele nu au putut fi folosite din cauza unor carenţe de natură tehnica și a unor specificații care probabil că n-au fost cele corecte. În ceea ce privește vaccinurile, ştiţi bine că odată cu venirea mea la Ministerul Sănătății, am avut o politică de protejare a banilor publici. Am reușit să vindem 7,5 milioane de doze de vaccin în valoare de circa 150 de milioane de euro. Sigur că aceste contracte, care se află încă în vigoare, instituie obligații pentru România, inclusiv obligații de plată. Negociem cu Comisia Europeană, care a reprezentat România, dar faptul că, în guvernele anterioare și-au asumat aceste contracte din memoradumuri semnate de fostul prim-ministru, domnul Cîţu, instituie aceste obligații pentru țara noastră și încercăm să găsim cea mai bună soluție încât să ajungem la o înţelegere amiabilă care să protejeze resursele publice. Nu am un răspuns minune la chestiunea asta, însă am un răspuns asumat, că, în niciun caz, nu vom achiziționa vaccinurile care sunt în cantitate extrem de mare și pentru care nu există, în momentul de față, și probabil că nici în viitor, interes la nivelul populație. Discutăm de cantități foarte mari de vaccinuri, dar de la Pfizer ar trebui să mai luăm teoretic vreo 27 sau 28 de milioane de doze de vaccin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

21 de Comentarii

 1. Cumparati-le si vi le injectati toti parlamentarii si membrii guvernului.
  Ptr Dl Klaus si tanata sa profesoara rog sa rezervati 500 doze de fiecare.

 2. aseara la RealitateaTv,
  av. Piperea statea cot-la-cot cu dr. Emilian Imbri
  vaccinistul cu „dictatura medicala”:
  -nu-l intrebati pe apucat ce trebuie facut cu dozele!

  (s-a vandut,
  Satan se rîde!)

 3. Eu am de gand sa cumpar cateva batchuri si sa le analizez intr-un laborator hi-tech, independent. Apoi voi difuza absolut toate informatiile pe o platforma publica, de la A la Z. Nu conteaza ce gasesc, de bine sau rau. Sa mi le pastrati bine.

 4. Nici o doza nu trebuie irosita. Luate filmele de la tv si toata propahanda globalista si vaccinata cu mii de doze. Si pe unu de la digi 24 cu ochekari si jartuere care vrea sa ne vaccineze copii obligatoriu. Inclusiv pe militianu evvreu Abraham.

 5. Pai sa si le capseze eroii in halate albe. Da’ nu dati mai mult de 50 de capse de erou, sa ajunga la toata coada!

 6. Donaț’ gratuit lu’ Ștrul, că lui place la vacseen…

 7. Le administreaza Rafailovitz la colegii lui de partid,fiilor si rudelor lui,Ca sa fie toti imuni la droguri,Ca tot vrea sa le legalizeze.

 8. „carențe de natură tehnică și a unor specificații” , ai naibii, toți au uitat limba românește.Pfizer a dat colțu’ dar ăștia suflă-n c-ru mortului, poate mai sunt niscai derectori de procopsit cu „împrumuturi” de la ursula oihropeană.Din câte țin minte au topit 800.000.000 anul trecut pe covidele care, probabil, nici nu le-au adus sau zac prin depozite și trebuie aruncate ca să u-i coste curentul de frigider încă 8.000.000 iar acu , că au rămas canceroșii fără tratament, o dau de gard că „stați să vedeți”.Poliția nu se stresează pentru un miliard, îi depășește, justiția nici atât iar SRI face cocoașe electorale de trântit vreun tont ce se va-ntinde la ce nu e pentru el.Dar speciala merge tovarăși, nu-i așa?!

 9. …hai sa-ti povestesc: poate ati facut voi neste contracte cu clauze beton la capitolul plati dar…exista o problema: voi ati fost asigurati, in contract-asa ar fi fost, cel putin, normal-ca produsul pe care-l cumparati are niste calitati, caracteristici, efecte samd…s-a dovedit, si prin studii, si din viata reala ca a fost apa de ploaie…eu, in locul vostru nu numai ca nu as mai cumpara-asta chiar este dementa si furt grobian-dar as cere banii inapoi pt cele achitate deja, a fost o inselatorie…este ca si cum eu am platit si astept sa-mi vina un lamborghini si ma trezesc la usa cu o roaba…

 10. au fost luate prea multe.
  Dar ar fi bine sa mai luam în continuare!..
  Banii ii luam din împrumuturi, ca am ajuns doar la 60% din PIB!

 11. Probabil ca Ursula a pus iarasi ochii pe vreo doua trei castele si palate prin Spania … desi … cred ca si baiatu’ asta din poza, cu toata privirea sa de vitica privitoare la Poarta Noua, nu mi se pare strain de afacere …

 12. Dictatura Medicala?
  -si in Comunism puteai alege
  sa te faci membrache sau sa nu te faci membrache:
  mai tarziu dupa’89 evident ca s-a reflectat OPTIUNEA TA
  in baza „principiului contrivitatii”
  in mizeria numita penzie.

  ne gandim ca un avocat sperjurat
  nu este de incredere, nu mai poate fi de incredere…..

 13. Să le plătească Câțu. DNA de ce nu anchetează şi hoția asta de 1 mld. euro? Când un afacerist român încearcă să dezvolte un business imediat îi sar la cap, îl „decapează” şi îl bagă la bulău ca să nu încurce „capitalul străin” invocând o datorie la stat de de 10.000 euro, reală sau nu, dar când un slugoi precum Câțu jefuieşte țara de 1 miliard este foarte bine.
  Şi cu Ursula, care a comis cea mai mare fraudă din istoria lumii moderne, în valoare de sute de miliarde de euro, cum rămâne? Au pus o provincială slugarnică şefă la Parchetul European ca să o acopere, nu-i aşa?

 14. Nu cunva aceasta obligatie de a mai cumpara aceste milioane de doze de vaccin anticovid ,vine tot de la mama noastra draga Ursula ? Este dovedit clar ca acest vaccin anticovid a fost o pacaleala si noi sintem obligati sa il cumparam incontinuare ? Sintem sanatosi la cap ,sau nu avem demnitatea si respectul de o tara libera si suverana, sa ne opunem la toate prostiile care vin de la EU ? Pt. ce trebuie mereu sa stam in genunchi in fata lor si sa acceptam tot ce vor ei ?

 15. Eu zic să mai cumpărăm vreo 2-300 de milioane de vacsinuri. Nu de alta, dar să nu ne dezmințim şi să nu aibă nimeni îndoieli că suntem şi proşti şi slugarnici. Plus că ar fi o bilă albă pentru Johannis acum, la sfârşit de mandat.

 16. De ce obligată?Să refuzăm!Vițelul de la Sănătate să refuze, dacă are cojones!Dacă nu, să le plătească el!

 17. Asa cum isi bat puscariasii de la Rahova cuie in cap, asa il invit eu pe Rafila si pe colegii sai de coțcării sa se vaccineze in dible !

 18. Nu mai mințiți mă că e gratis vaxxinul… așa spuneau useriștii…

 19. @România în BRICS
  -vaccinu nu e gratis:
  a fost cumparat din acciza la tutunu lu maxtor,
  au raspandit blestemele,canceru si bubele negre!

 20. 100 Doze pentru CÎȚU IN OUA, LIMBA și urechi,50 pentru ZELENSKI in aceleasi locuri RESTUL pentru parlamentul ,JUSTITIA UKRAINIANA CARE judecă PREOȚI ROMÂNI CARE TIN SLUJBA IN LIMBA ROMANA.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.