Ce i-a făcut de fapt Putin lui Navalnîi? Văduva a dat azi detalii

Când moartea confirmă

Discurs exploziv în plenul Parlamentului European al Iuliei Nalavalnaia.  Aleksei Navalnîi a fost torturat la ordinul preşedintelui rus Vladimir Putin, care este un monstru şi conduce o organizaţie criminală, din care fac parte oameni care otrăvesc, asasini, a declarat miercuri Iulia Nalavalnaia, văduva opozantului rus, în plenul Parlamentului European.
”Sâmbătă s-au împlinit doi ani de când Putin a atacat Ucraina. S-au folosit bani, sancţiuni şi lumea pare obosită de acest război. La ordinele lui Putin, Aleksei a fost înfometat timp de 3 ani, a fost pus într-o celulă mică, izolat de toată lumea, iar apoi a fost ucis. Această crimă publică a demonstrat că Putin poate face orice şi că nu se poate negocia cu el”, a spus Iulia Navalnaia, într-un discurs în limba engleză rostit în faţa membrilor PE.

Ea a cerut idei inovatoare pentru a învinge regimul lui Putin, atât pe plan intern, cât și în ceea ce priveşte acţiunile sale faţă de vecini.

„Dacă vreți cu adevărat să-l învingeți pe Putin, trebuie să inovați. (…) Nu puteți să-i faceți rău lui Putin printr-o altă rezoluție sau printr-un alt set de sancțiuni care nu diferă de cele anterioare. (…) Nu aveți de-a face cu un politician, ci cu un mafiot sângeros. (…) Cei mai importanți sunt oamenii apropiați lui Putin, prietenii săi, asociații și deținătorii banilor mafiei. (…) Dumneavoastră și noi toți trebuie să luptăm împotriva acestei bande criminale”.

„În acest caz, a fi inovator din punct de vedere politic înseamnă combaterea crimei organizate, nu a concurenței politice”, a continuat Navalnaia.

„Nu trebuie să existe note diplomatice, ci investigații cu privire la mașinațiile financiare. Nu declarații de îngrijorare, ci căutarea asociaților mafiei în țările dumneavoastră, a avocaților și a finanțatorilor discreți care îl ajută pe Putin și pe prietenii săi să ascundă bani.”

Ea a subliniat, de asemenea, că „în această luptă aveți aliați de încredere – există zeci de milioane de ruși care sunt împotriva lui Putin, împotriva războiului, împotriva răului pe care îl aduce”.

„Putin trebuie să răspundă pentru ceea ce a făcut țării mele. Putin trebuie să răspundă pentru ceea ce a făcut unei țări vecine pașnice. Și Putin trebuie să răspundă pentru tot ce i-a făcut lui Alexei.”, a concluzionat Iulia Navalnaia.

”Răul se va prăbuşi şi va veni un viitor mai frumos”, a încheiat Iulia Navalnaia, care a fost aplaudată îndelung de europarlamentari.

Aleksei Navalnîi, unul dintre cei mai cunoscuţi activişti anticorupţie din Rusia, laureat al Premiului Saharov pentru libertatea de gândire în 2021, acordat de Parlamentul European, şi critic virulent al preşedintelui Vladimir Putin, a murit în circumstanţe misterioase într-o colonie penitenciară îndepărtată din regiunea arctică rusă la 16 februarie, în timp ce executa o pedeapsă cu închisoarea pe baza unor acuzaţii false.

Funeraliile liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi şi ceremonia de adio vor avea loc pe 1 martie, la Moscova, a anunţat miercuri, pe platforma X, purtătoarea de cuvânt a opozantului rus, Kira Iarmîş, informează Reuters.

„Slujba religioasă pentru Aleksei va avea loc la biserică (…) din (cartierul) Marino, la 1 martie, orele 14:00. Funeraliile vor avea loc la Cimitirul Borisovski”, din sudul capitalei ruse, a scris Iarmîş, citată de AFP.

Cititi si

Dezvăluire în premieră despre Aleksei Navalnîi

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

29 de Comentarii

 1. Pai dacă l-a torturat MONSTRUL, de ce nu ne-a spus chiar Năvalnicul însuși, că una-două dădea mesaje pe rețelele sociale ?
  Poate nu i-a dat voie de la Londra Evgheni Chichvarkin…măR🤣g
  {■■■ Cititoru’ ■■■}

 2. Ce-mi mai place slugărnicia parlamentarilor europeni. S-ar umili oricât pentru un salariul bun şi alte avantaje personale pe care le primesc fără să facă nimic, în afară de ce li se cere de către „elitele” globaliste, stăpânii lor. Tot aşa de entuziasmați erau şi când le vorbea Zelenski sau când mergeau la Kiev să-şi arate obediența.
  Mari oameni, mari caractere!
  Instituțiile UE sunt cancerul Europei, rămâne de văzut doar dacă vor reuşi să o distrugă complet.

 3. Idioata asta trece cu vederea pina si ceea ce spune seful ucran de la SBU, adica faptul ca Navalnii a murit de un atac de cord ! Ca sa nu mai vorbim ca exista inregistrari video cu omul lui Soros, facute doar cu o zi inainte si in care Navalnii apare surizator si in forma, mistocar si facimd glume cu gardienii !! Dar probabil ca acum, dupa ce cel care aducea bani in casa (salarizarea de la CIA si alte mizerii) viata e mai grea si trebuie cersiti bani pe unde inca se mai poate ! …

 4. Julia e văduvă veselă și recită ceea ce vor unii să audă.. Acu fără obligații iși joacă propria carte. Păcat de ea.

 5. O descriere corecta a situatiei intr-o dictatura Putinizda cum lumea nu a mai vazut,pana si iudeo-blosevicii mai aveau un dram de respect de lege
  Razboiul agresiv a lui Putin arata natura barbara a fostilor nomazi mongoli numiti azi ,rusi

 6. Navalnai s-a dus, nesilit de nimeni si de buna voie, inapoi in Rusia?! Oare?

 7. In timp ce Navalnii lupta sa impuna democratia amerloca in Rusia, soata lui avea sedinte zilnice de masaj pe toate palierele cu unul care avea conturile grase in valuta forte. Acum s-a trezist brusc madama sa faca pe revolutionara marca inregistrata de MI5, CIA si Mossad.

 8. Vaduva si fiica traiesc pe banii amerlocilor, fiica fiind studenta la Stanford. Cine plateste pune muzica.

 9. Nicio zi fără jeoană, navalskâi, micron, bideu( unii vii, alții morți , alții pe jumate morți ),ne va sta lui jegoarnă, ne va sta lui nevolnâi, ne va sta lui piticron (mumalu pădure), ne va sta lui copârțșeuDeșeu toți belicii din lume care-și doresc cărniță fragedă de tun ROMÂNEASCĂ pentru ocraina, bună, bună și cea trotinetist-românească? Dar , ca mesaje în sprijinul PĂCII, despre pilotul de avion de luptă amerloc care a preferat să-și dea foc ( și ulterior să-și piardă ce-i mai scump pe lume -VIAȚA) , în fața unei anume ambasade, numai pentru a nu fi nevoit să omoare civili, bombardând o anume fâșie , nu pomenește presa aservită dosului amerloc? Sau asta nu e știre? Trebuie ascunsă cu grijă? Netul urlă peste tot în lume, ce-o comenta prepuliceanu sau hantenele? SLAVĂ PĂCII, trotinetiști jeoanăzați la creier !

 10. Eu nu zic ca Putin e vreun sfint, dar astia care il critica pe Putin cu manie proletara, nu vad si crimele facute de americani sau ale alora nu se pun ?

 11. Văduva o REA de muscă, interzisă de mama lui Alexei să-i mai poarte numele de Navalnîi, NU are acces la înmormântarea lui Alexei Anatolyevich Navalny, o boarfă ce sare din p..ă în p..ă mai ceva ca cele de pe centură. L-a părăsit pe Alexei în 2020 iar din 2021 s-a afișat cu noile achiziții, toți din clubul oligarhilor ruși majoritatea apropiați lui Putin.
  Iar asta, Yulia Navalnaya, este primită la Casa Alba si susținută de SUA. Cred că Putin râde de se KK pe el…

 12. Cernowitzeanu nu inceteaza sa-si exibe ticacalosia identica cu a lu hemo roidu si dez axon natu rollasonat doru wikipedia, lipsa de empatie fatza de ASASINATII IDEOLOGIEI GENOCIDULUI!!!

  Pacat ca IR nu a iesit acum doua zile cu STIREA BOMBA ca IN PREZIUA ASASINARII EROULUI NATIUNII RUSE SE INCHEIASERA NEGOCIERILE germano-sovietice prin SEMNAREA UNUI ACORD DE SCHIMB DE CONDAMNATI!!! Germania il dadea la schimb pe OFITERUL KGB CONDAMNAT PE VIATA pentru ASASINAREA intr-o GRADINA ZOOLOGICA a DOI DIZIDENTI RUSI contra lui Navalnii si a doi cetateni germani!!!

 13. ZISE Yulia, You!
  Si CUM zise,
  SE Duse,
  Pustiea ca Unsa … 🙂
  A CUI si UNDE? …
  A cui se pare ca este A UNuia Greucean Financiar FOST RUS.
  UNDE? IN Floarea de Jad (sau de Lotus) a Yuliei … 🙂
  Ca in Bancuu’ ALA… :):
  Alinuta a spus catre Doamaa Invatatoae, care a intrebat-o DE CE are Ochii Tumefiati:
  Azi eu am intrebat:
  UNDE?
  Si m-au batuuuut, amandoi … 🙂

 14. Intr-o Rusie in care nici musca nu poate sa zboare fara zapis de la Putinantrop, doar tampit sa fii ca sa nu pricepi ca Navalnii a fost omorat NUMAI la ordinul monstrului kremlinez.
  [ savant in apa chioara, cu doua specializari; Jilava si Poarta Alba]

 15. RELUARE ca intamplatoriu, desigr mi-au disparut Parti DIN Postare
  ZISE Yulia, You!
  Si CUM zise,
  SE Duse,
  Pustiea ca Unsa … 🙂
  A CUI si UNDE? …
  A cui se pare ca este A UNuia Greucean Financiar FOST RUS.
  UNDE? IN Floarea de Jad (sau de Lotus) a Yuliei … 🙂
  Ca in Bancuu’ ALA… :):

  Alinuta a spus catre Doamaa Invatatoae, care a intrebat-o DE CE are Ochii Tumefiati:

  Aseara Mama si Tata au verificat DACA am adormit
  Atunci eu am intrebat:
  UNDE?
  Si m-au batuuuut, amandoi … 🙂

 16. HAI! Au zis Parintii …
  Alinuta a zis: UNDE?
  Si au batuuuut-o …

 17. P-astia o doare fix in koor de barbat-su. Nici ea, nici fica-sa n-au fost la înmormântarea lui fiindcă n-au vrut să se ducă.

  Bineînțeles că „criminalul” Putin nu oferă cazare de 5 stele in pușcării ca „democrații” „civilizați” care oferă mai multe drepturi și condiții infractorilor decât oamenilor care își văd de treabă și plătesc taxe și impozite.

 18. VADUVA aduce aminte opiniei publice de

  1- INCHSORIE CIA unde se practica democratic americanesc TOTRURA prin simularea INECULUI
  2- ABU GHRAIB unde militarii relurali nu mercenarii aidoma SS-uli din lagarele mortii TORTURA obsecen detinuti fara aparare
  3- GUANTANAMO … celebra inchisoare construita in afara jurisdictiei americane pentru a face FAPTE ORIBILE, ne-permise in USA

  sa fim seriosi … or fi fost nemtii din SS rai, KGB-isti rai , SECURITATEA lui CEAUSESCU rea
  insa nici cu protestantii pseudo-religiosi cu insemne SATANICE 😀 pe DOLLAR
  nu mi-e rusine
  RUSINE mi.e insa la americani spre deosebire …de SS-isti si KGB-isti
  nonsalanta FARISEISTICA cu care …supun ca doatr ei au voie sa TORTUREZE si ca doar ei sunt INFAILIBILI in pedepsele cu moartea !

  Cate sute de nevinovati CONDAMNATI GRESIT la moarte au fost oficial recunoscuti in USA ?
  DEMAGOGIA FARISEISTICA a USA …ii va fi pieire !
  Dupa „PRIMAVARA ARABA” …USA e urata nu pentru FAPTE COLONIALIST RELE de arabi äci
  mai ales pentru FARISESMUL si DEMAGOGIA cu care de dau INFAILIBILI si CORRECTI !

  MDA ! Nu poti prostii TOTI prostii TOT timpul ! 😀

  SHALOM ! Sper ca ISRAELUL meu DRAG sa n-o patzeasca ! IN TIMP e de rau , scrie-n stele ! EXAGEREAZA imoral, VIZIBIL deja ! 🙁

 19. GUANTANAMO ?
  😐

  MAGA ! TRUMP=POTUS !
  ❤️❤️❤️😎😉

 20. Tocmai i-am calculat datele personale ale acestui ‘ucis’ ceva mai devreme. N.4.06.1976=48 ani neîmpliniți. Trebuia să se aștepte madam la ceea ce i se va întâmpla în 2024. Între 30 si 42 ani, s-a întâmplat ceva grav cu sănătatea lui, după 42 ani, a luat-o de unul singur, că nebun, sa răstoarne dictatura rusa, fara sa își adune în jur oameni de încredere reali. De la 42 la 52 ani, cifra repetată e 2 și aduce revolte interioare, stres uriaș, însingurare, lăsat de izbeliște de ceilalți, adică, singur in fata tuturor. Spune madam că, cu 3 ani în urmă, a fost ceva timp in celula cu presiuni uriașe. Intrebati-o pe madam:
  – Cum l-a convins sau ce metode a folosit să își convingă soțul sa iasă din propria nebunie, știind că e singur in fata tuturor mafiilor?! Nu a învățat respectul de sine, respectul pentru propria viață, nu a învățat și practicat decât încăpățânarea să ajungă erou și madsm profita cu brio din toată oroarea și inconștiență partenerului. Omul a murit de stres, socul a fost îngrozitor, nu spun că nu o fi fost lovit. Poate că au încercat să îl trezească la viață cu bocancul milităresc de a avut multe vânătăi pe corp, asta se întâmplă în armată de când e militărie pe pământ.

 21. Unde sunt alea zeci de milioane de ruși care sunt împotriva lui Putin? Eu nu i-am văzut în stradă deci sunt complicii mafiei. Ei sunt mândri să fie un imperiu, dar se lasă scuipați în propria țară. Un neam de slugi.

 22. comentariile „patriotice” imi amintesc de Bobu, Dinca-te leaga si toata ceata ce-l implora pe Ceausescu sa nu demisioneze(sic)!
  Va garantez ca a doua zi dupa decesul SINISTRULUI, primii care o sa-l infiereze vor fi chiar acesti aplaudaci.
  Istoria doar se repeta, nimic nu se schimba…

 23. Putoarea asta care-si insela barbatul pe la Londra cu tot soiul de oligarhi nespalati, umbla acum cu limba scoasa dupa bani, cauta sponsorizari si minte la in nivel înfricoșător. Pana si serviciile secrete ucrainene au recunoscut ca Navalnîi a murit de sindromul mortii subite, atat de raspandit in lume in urma vaccinarilor cu serurile Pfizer sau Moderna.

 24. Dragalaso, baietii destepti din Romania care fac prostii fug prin vest nevrand sa faca parnaie in Romania unde nu domneste Putin. Alexei al tau s-a crezut smecher rau se pare. Ce dracu a fost in capul lui si al alaro care l-au impins sa se intoarca. Sau baietii respectivi s-au gandit ca mort le este mai de folos? S-au intepat!

 25. Genocidul se refera la distrugerea unor intregi comunitati umane.

  Crima, din Rusia, contra rusului Navalnîi (daca se dovedeste) este treaba rusilor. Pe care trebuie sa o rezolve doar justitia.

 26. Genocidul se refera la distrugerea unor intregi comunitati umane.

  Crima, din Rusia, contra rusului Navalnîi (daca se dovedeste) este treaba rusilor. Pe care trebuie sa o rezolve doar justitia.

  empatie, substantiv feminin
  1. filozofie Formă de intuire a realității prin identificare afectivă. DEX ’09
  2. Tendință a receptorului de a trăi afectiv, prin transpunere simpatetică, viața eroilor din opere literare, filme etc. DEX ’09

 27. Genocidul se refera la distrugerea unor intregi comunitati umane.

  Crima, din Rusia, contra rusului Navalnîi (daca se dovedeste) este treaba rusilor. Pe care trebuie sa o rezolve doar justitia.

  empatie, substantiv feminin
  1. [filozofie] Formă de intuire a realității prin identificare afectivă. DEX ’09
  2. Tendință a receptorului de a trăi afectiv, prin transpunere simpatetică, viața eroilor din opere literare, filme etc. DEX ’09

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.