Ce jocuri mai face Gheorghe Falcă

Preşedintele PNL Arad, europarlamentarul Gheorghe Falcă, spune că liberalii păstrează uşa deschisă pentru USR şi că speră la o colaborare şi nu la atacuri reciproce.

Falcă a transmis mesajul către USR într-o conferinţă de presă susţinută vineri, în care a semnalat şi pericolul pe care din punctul său de vedere îl reprezintă curentul suveranist aflat în creştere în România şi alte ţări europene.

„Eu cred într-o astfel de colaborare (cu USR – n.r.) şi la nivel naţional şi la nivel local. Am demonstrat asta în 2020, când am vrut să colaborăm cu ei. Regretabil este că în 2020 nu ne-am înţeles (…) Atunci când vrei să faci lucruri pentru comunitate, trebuie să fii la putere. Eu cred că au nevoie de parteneri, să agresezi PNL nu este o soluţie. Soluţia este să fim parteneri”, a spus Falcă, potrivit căruia liberalii „păstrează uşa deschisă” pentru USR.

Preşedintele PNL Arad le-a amintit celor de la USR că „după competiţia electorală trebuie să se creeze majorităţi”, iar „în România, la nivel naţional nu a existat un singur partid care să conducă, poate doar în 1990, deci sigur se vor realiza coaliţii”.

„USR trebuie să se gândească la electoratul lor, să se gândească la ceea ce înseamnă parteneriat cu alte partide, pentru că, aşa cum se poate constata, singur nu reuşeşti”, a spus Falcă.

El a semnalat şi pericolul pe care l-ar reprezenta politicienii anti-europeni, arătând că partidele pro-europene au argumente în faţa curentului suveranist, dar trebuie să amintească publicului de schimbările produse cu ajutorul fondurilor europene.

„Există astăzi un curent naţionalist la nivel european, pentru că trăim într-o etapă a crizelor, avem crize înşiruite şi crize suprapuse, marile economii ale Europei sunt în recesiune. În primele şase luni, în România investiţiile au fost realizate din două fonduri: 70% din bani europeni, 30% din bani naţionali. Asta arată direct că fără bani europeni România nu ar avea investiţii majore, nu ar avea creştere economică. De aceea trebuie să te gândeşti în 2024, ca politician şi ca cetăţean, să fii în continuare pro-european. Fără a fi în familia europeană, ritmul de dezvoltare, calitatea serviciilor nu pot să crească”, a spus Falcă.

Liderul liberal consideră că „partidele extremiste sunt întotdeauna anti-ceva, dar niciodată nu au soluţii pentru a rezolva ceva”.

Întrebat cum va răspunde PNL curentului suveranist în campaniile electorale care vor urma, Falcă a răspuns: „Rolul politicienilor este să arate imaginea comunităţilor fără investiţiile europene şi schimbările produse cu investiţiile europene. Niciodată România nu ar fi putut să realizeze într-un timp atât de scurt investiţii în sănătate de câteva miliarde de euro, care înseamnă minimum 21 de spitale. Astăzi se lucrează pe fonduri europene la peste 1500 de şcoli, niciodată într-un termen atât de scurt România nu putea să lucreze la 1500 de şcoli. Astăzi se lucrează la 750 kilometri de autostradă, noi nu reuşeam să facem 100 de kilometri. Mai avem nevoie, pentru a combate extremistul, de lideri de încredere care să pună aceste teme în dezbaterea cetăţenilor”.

În final, Falcă a anunţat că „PNL va intra în etapa de campanie electorală”.

„La nivel naţional s-a realizat echipa naţională de campanie, în curând vom realiza şi la nivel local o echipă, care, cu mici modificări, va funcţiona pe întreg anul 2024, un an super-electoral, niciodată în istoria României nu am avut cinci duminici de participare la vot”, a mai spus preşedintele PNL Arad.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. MASCARICII AU „RORUL” LOR IN INVOLUTIA UNEI SOCIETATI……..

  2. Botoxatul mai răsuflă de atâtea înțepați cu rotunjiri riduri? Poate și-a schimbat sexul și partenerul îl=o vrea tânără și guralivă.

  3. -da de unde are ue- europu atâția bani? de dă belșug ROMÂNIEI???/ ȘI DE CE CREȘTE CURENTUL SUVERANIST ÎN „EUROPU”PUE? ȘI DACĂ VA MAI EXISTA LUME ȘI DUPĂ 2030 DE UNDE VA PLĂTI UE PENSIILE-SUPRAVIEȚUIREA AMĂRĂȘTENILOR ROMÂNI ?IAR PE AUTOSTRĂZILE „SUPER-EXTRA IUROPEE VOR CIRCULA CU FALĂ:CHINEZI CU RICȘE,ISLAMEZI PE CĂMILE.NEPALEZI ÎN CARE TRASE DE IACI,AFRICANI LUNECÂND PE COJI DE BANANE!! ””

  4. Bai ati belit-o! Vin suveranistii sa va opreasca mafia din vama si hotiile. Aradul, Timisoara cu riveranii put, sunt cangrenate de mafia de la frontiera de vest a tarii. Sa va aranjati puscariile!Localitatile de acolo arata mai rau decat pe vremea lui ceasca ptr ca ati stat numai la ciordeala.

  5. Gunoiul basist demult trebuia sa zaca in puscarie.Vreo 15-20 de ani,impreuna cu tot grupul infractional organizat al lui Petrov.

  6. Asta este cel mai analfabet europarlamentar. Noroc cu baietii destepti ca l-au impins acolo pentru serviciile facute. Are mari probleme cu limba romana inca din scoala primara. Cum o fi terminat restul de scoli???

  7. Gresit! Asta face concurenta cu Blaga, dobitocul cu batistuta si securistul Petrov.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.