Ce le promite Ciucă românilor ”extraordinari” din Spania

Problema imposibilităţii deţinerii cetăţeniei române în paralel cu cea spaniolă a fost discutată vineri de preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, liderul PNL, cu românii din zona Barcelonei, acesta asigurându-i că din acest an nu vor mai fi nevoiţi să renunţe la cetăţenia română când o solicită pe cea spaniolă.

”Am întâlnit astăzi români extraordinari, care locuiesc şi muncesc în zona Barcelonei. Am vizitat un abator al Carniques Celra, care are jumătate dintre angajaţi de origine română.

De altfel, compania este cel mai mare angajator de cetăţeni români din regiunea Cataloniei. Cei cu care am discutat mi-au spus că, în această fabrică modernă, au condiţii bune de muncă şi venituri care le permit să trimită bani acasă. Sunt mândri de calitatea muncii lor şi de faptul că produsele pe care le fac aici sunt apreciate pe toate continentele”, a scris Nicolae Ciucă, pe Facebook.

Acesta a discutat şi despre problema obţinerii cetăţeniei spaniole de către românii stabiliţi în această ţară.

”Am discutat, totodată, problema imposibilităţii deţinerii cetăţeniei române în paralel cu cea spaniolă şi i-am asigurat că acest proces – pe care l-am iniţiat anul trecut cu Guvernul de la Madrid – se va finaliza în acest an.

Nu au fost tratative uşoare, Spania având asemenea acorduri doar cu vecinii săi Portugalia şi Franţa. Mă bucur nespus că, din acest an, nu vor mai fi nevoiţi să renunţe la cetăţenia română când o solicită pe cea spaniolă. Pentru cei peste un milion de români din Spania, acesta va fi un vis împlinit”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi secretarul general al partidului, Lucian Bode, efectuează o vizită în Spania.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

19 Comentarii

 1. nu,nu,nu,nu:
  -Spania a dat Lista
  sa fie vreo 7 ani,
  aia dati afara la 1492, acum 500 de ani
  pot primi cetatzenia
  daca au unul dintre cele 500 de nume!

 2. Fericire GENERALA:
  Milioane de ROMANI sunt SILITI de NeBUNIA GENERALA si MONDIALA sa traiasca si sa munceasca in Alte TARI, MUNCI de SLUGI in general.
  In TIMP ce in Romania sunt adusi sub Motive PERFIDE alte MIiioane de InLOCuitori.
  UNII TOT, To’aashi, SLUGI.
  ALTII, Gramezi ReSTRANSE de Masters.
  Mai era in Ardeal Sistemul ASTA Ticalos, fascist avant la Lettre, unde
  Veniturile MINORITARE aveau aceeasi Schema de Viata DULCEEEE, pana la Rascoala lui HOREA, cand i-a luat Frica …:):):) VISCERALA si au inceput MAGHIARIZAREA Fortata
  SEAMANA perfect cu PLANuu’ lu’ HITLER cu Rusii.
  ORASE poPULAte de Germani, Die UNTERMenschen, SUPRAOamenii.
  In Jurul fieCaruia, Zone AGRICOLE poPULAte de Iobagi RUSI, slobozi la doar Patru Clase, sa stie doar sa citesca si sa socoteasca, Cestii Elementare …
  ASTA in Timp CE Nemtii Ocupanti, Die UnterMenschen in Pregatire, se mirau ca in FieCARE Comuna erau DOUA Cestii:
  A. „CAP”uu’ de la NOI, se numea acolo GAC, Cooperativa Agricola de Productie si Gospodaria Agricola de Productie.
  Sistem pe care Nemtii, in Cei Ani de Ocupatie l-au MENTINUT ca sa se hraneasca EI in Primuu’ Rand.
  B. BIBLIOTECI Satesti, Comunale !!
  Era SI la NOI Romanii, Sistemul Bibliotecilor Comunale IN Cadrul Caminelor Culturale.
  La 12 Ani ai mei, deci in 1957, vedeam FILME in Caminul Cultural din Comuna de Munte a Mamei, unde ma duceam in Vacantele mele de Elev SARAC far’ de Vina si luam CARTI de Lieratura Universala de la Biblioteca.
  Va vine a crede?
  „IVANHOE” de Walter Scott!!!

 3. INCHEIERE
  Incet, incet, S-A avut Grija prin Coloana a Cincea a FieCarei Forte OCULTE mishunande prin Romania RAU Pazita SI ATUNCI, sa se aleaga Prafuu’:
  Caminele Culturale au devenit LOCuri de facut NUNTI, Popicarii, Carciumi, Partide de Barbut.
  Dupa Lovilutie, „DISCOTECI”, You!
  CINE si DE CE a dezlantuit aceasta Miscare de Demolat Tari, STATE Nationale?

 4. momentul acela magic cand puliticienii rromani merg la cersit voturi de la diaspora, ca in tzara s-ar putea sa-i acopere lumea in oua

 5. Ăsta va ”finaliza” negocierile cum s-au finalizat multe in perioada ”Koaliției” : Schengen , vize SUA , reduceri de prețuri în magazine și ”scăderi” de taxe.
  Mă mir că nu l-au luat cu ”HUO” românii din Barcelona. Trebuie să fii nesimțit la maximum și să ai tupeul cât casa să discuți cu cei din diasporă după ce i-ai alungat din țară. Ăștia trebuiesc scuipați în ochi oriunde apar. Să stea ”ascunși” in birourile lor aurite și să nu mai aibă tupeul să vorbească cu cei pe care îi spoliază zi de zi. În politico-porceala lor ei cred că minciunile vor continua să adoarmă suficient poporul ca să fie din nou aleși. Dacă serviciile nu vor ”măslui” din nou rezultatele (cum au facut-o de multe ori) atunci vor avea surprize. Din păcate și ”opoziția” lor este tot un produs securistic…În România politica este capturată de servicii la propriu. Aș dori să văd că opoziția propune controlul parlamentar al acest securiști , nu doar formal pe hârtie (cum se fac foarte multe lucruri in România) ci în mod concret cu întrebări la obiect despre toate marile scandaluri economice create din ’89 și până astăzi . Ce au păzit structurile de puterte ale statului în afara unor penali și imcompetenți gen Ciucă, Ciolacu sau Iohannis (doar trei exemple din miile de politruci analfabeți) ?

 6. Car dracu de prost poti fi sa crezi ca spaniolii isi vor modifica Constitutia sa te faca pe tine roman egal cu ei…

 7. Românii sânt extraordinari de adaptabili la condiții diverse problema e că voi santeti extraordinari de hoți nesimțiți incompetenți aserviți și datorită vouă sânt departe de casă și familii in special CIUMA ROȘIE !

 8. Peste tot pe unde calca (oare si la buda?) domnul general sef al noului PNL are umbra securitatii pe urmele sale.Vigilentul doctor Bode nu-l scapa nici o secunda din priviri. Precis ca si acest salajean a facut armata la securitate.

 9. un fost premier, ca un ofiter al armatei romane sa lauzi prestatia muncitorilor romani din Spania dar tu sa nu le faci lucuri de munca in tara, asta le intrece pe toate.
  Ati angajat 17000 de bugetari. Cati dintre ei ereau repatriati? Niciunul, asa ca nu mai mancati covrigi pe afara ca nu va crede nimeni. 9% este al vostru, stati linistiti la locurili voastre.

 10. Pai, daca ei vor sa traiasca in Spania, de ce vor sa ramana cu cetatenie romana? Nu inteleg. Nu au fost deportati in Spania, s-au dus acolo fiindca asa au vrut ei.

 11. Sărman nenorocit de pește care se zbate pe uscat pe teme care de fapt nu produc nici un efect și mai ales nu e meritul lui de general romîn plagiator.. Se mai face de rîs incă o dată..

 12. Trebuie sa am cetatenia tarii unde platesc impozit! Restul e gargara si lipsa de bun simt!

 13. COMPLETARE FIREASCA …
  DE CE Aproximatiile UMANOIDE PUSE in Carcile NOASTRE cu Pumnul de Neam NAROD din Argumente STRAMBE, NU isi onoreaza STATUTUL de MANDARINI Aroganti si de BOGATI, facand sa lucreze aceasta MASINA de Demolat Romania?

 14. CONTINUARE

  In PLUS se gaseste mereu si mereu Cate UNuu’, Cenzurache „vigilent” care sa imi TAIE,
  fie din Pizma,
  fie din Prostie Simpla, adica Lipsa de Carte Indestula Functiei de PAZNIC al Tarii, detasat la Cotidianul, la „PRIMIRI” … … 😊
  Adica Destule CAZATURI de Lifte al lu’ Dreacuu’ isi descarca AICI Veninul, Fierea si Varsaturile IMUNDE pe ROMANI si ROMANIA, ZILNIC si in Proportie de Masa
  SI Alde Cenzurachii ADORMITI in Partea Nationala sau POATE UNii dintre Danshii chiar Vanduti la Kil in Viu SE dau Viteji pe Textele MELE?
  Pe care LE masacreaza NU numai prin Interzicere, Uitare, Exilare de Pagini intregi, muncite cu Placere de mine, in Ideea ca fac un Lucru BUN penru Noi, Romanii si Romania.
  LE masacraza si DES prin ELIMINAREA unor PARTI Legate LOGIC, facandu-le de NeInteles pe de-a Intregul.
  ASHACA NU este Ushor, To’arashi … 😊

 15. Luati-l la suturi pe acest juvete trimis de peneleaua disperata la cules de voturi stimati colegi de pribegie, ei la ciolan voi slugi la straini. V-au dat afara din fabrici si uzine si vin sa va cerseasca voturi cu fel de fel de minciuni si pacaleli. Dati-i peste bot acestui nerusinat falsificator de studii. Nu le e rusine de borfasi ce sunt.Peneleaua este dusmanul celui care munceste la greu si pretenul mafiei si al golanilor care de 30 de ani ne fura munca si buzunarul. S-au fofilat prin jmecherii si sarlatenanii la trai frumos pe salarii nesimtite din munca noastra. Si-au facut culcus prin guvern, parlamentul european,ministere,primarii. De hotii astia nu mai scapam. A mirosit ca vin alegerile si l-a prins dorul de voi.Vine la cersit voturi.Pe banii cui se plimba? Pe banii lui ma-sa? Pina acum nu l-a durut nici la basca de voi. Ce jigodie! Peneleaua nu a facut nimic ptr bunastarea propriului popor. Numai ptr ei. L-au furat si asuprit.

 16. Nu poți fi și cal și măgar în același timp.
  România și-a bătut joc de propriul popor.

 17. pai la abator vor termina si ciuca sl aninca gu sa ma ciuca care e un plagiator fals si me rcenar se curist te rorist care a ucis multi oameni in „teatrele” adica circul de razboi fabricat!

 18. pai la abator va termina si ciuca sl anina gu sa ma ciuca care e un plagiator fals si me rcenar se curist te rorist care a ucis multi oameni in „teatrele” adica circul de razboi fabricat!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.