Ce nu poate uita Cornel Păsat. Lecție importantă de la Mioara Roman

Fostul iubit al Oanei Roman, Cornel Păsat, are cuvinte de laudă și se simte recunoscător pentru sfaturile pe care Mioara Roman i le-a dat. A avut ce învăța stând în preajma ei și o laudă pentru calitățile sale.

”Era ca o  enciclopedie. Educație, bune maniere”, spune coregraful

Un sfat pe care nu îl uită

„Nu voi uita ce mi-a zis cândva. Și anume, că nu există meserii proaste sau bune. Există  meserii bine făcute sau nu. Important e să fii cel mai bun în meseria ta, indiferent că ești director, zidar, gunoier, îngrijitor, profesor, coregraf… Trebuie să fi cel mai bun!”, a povestit Cornel Păsat pentru Cancan.

Nu făcea diferențe de statut 

„Îmi pare rău. A fost o femeie puternică, foarte educată, elegantă, diplomată, sociabilă. Mereu tânără și gata oricând să ajute măcar cu un sfat. Eu am avut o relație bună cu ea. Nu a făcut niciodată diferențe de statut social. Era foarte atentă la organizarea familiei și a petrecerilor importante, chiar și a vacanțelor. Aveai mereu ceva de învățat de la ea. Era ca o carte de  enciclopedie. Educație, bune maniere. Politică, sport, artă, puteai vorbi cu ea  aproape orice. Eu mi-o amintesc mereu tânără, elegantă și plină de viață. Dumnezeu să o odihnească în pace și să aibă grijă de sufletul ei”.

Coregraful a spus și vorbele rostite de Mioara Roman pe care niciodată nu le va uita.

Mioara, fosta soție a lui Petre Roman a murit vineri, cu mai puțin de două luni înainte de ziua sa de naștere, pe 19 aprilie, când ar fi împlinit 84 de ani.

Fiica ei, Oana Roman, a decis să o ducă la azil, pentru că acolo avea parte de îngrijire permanentă. Chiar dacă a dus-o la azilul din Snagov, Oana Roman o vizita destul de des împreună cu fiica ei.

Jurnalist de radio, traducătoare și profesoară de limbă şi civilizaţie arabă, Mioara Roman ar fi suferit un stop cardio-respirator

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. si Yasser Arafat daca ar trai,ar avea cuvinte bune despre Miora Roman

  2. Astia sau astea care se pretind jurnalisti scriu tot felul de prostii. Defuncta nu a fost a azil ceea ce in acceptiunea generala e un adapost pentru nevoiasi. A fost la un camin pentru varstnici, confortabil, cu asistenta medicala si altele. Evident, cu costuri pe masura.Oana nu a dus-o ca sa scape de ea, ci ca sa fie bine ingrijita.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.