Ce reprezintă Ziua Națională pentru președintele CCR

 Preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Marian Enache, a transmis, vineri, un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale a României.

„Pentru noi, românii, ziua de 1 Decembrie, Ziua Naţională, semnifică atât dreptul nostru la o patrie cât şi obligaţia, imanentă şi naturală, de fidelitate faţă de ţară. În această zi, celebrăm unitatea de crez a identităţii naţionale româneşti şi ataşamentul pentru libertăţile şi îndatoririle fiecăruia dintre noi, precum şi pentru dăinuirea şi proteguirea intereselor interne şi externe ale ţării noastre în comunitatea popoarelor civilizate”, spune Marian Enache în mesajul transmis AGERPRES.

El subliniază că este „fundamental să conştientizăm şi să avem încredere în valorile tradiţionale şi specifice ale românilor în spaţiul modelului de civilizaţie europeană în care să afirmăm şi să consolidăm profilul identităţii statului şi poporului român”.

„În acelaşi timp, avem datoria să îi onorăm cu recunoştinţă pe cei care, cu generaţii în urmă, au luptat, până la sacrificiul suprem, pentru ţară şi pentru împlinirea idealului unităţii naţiunii române”, adaugă preşedintele CCR.

Marian Enache punctează importanţa insuflării generaţiilor viitoare a patriotismului şi respectului.

„Pentru menţinerea şi consolidarea ethosului românesc, a trăsăturilor statului român naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil, trebuie să educăm şi să insuflăm generaţiilor viitoare sentimentul de patriotism şi respect faţă de valorile neamului românesc, pentru a fi dusă mai departe preţioasa moştenire culturală, spirituală şi de limbă, înscrisă în tradiţiile şi istoria noastră glorioasă”, afirmă el.

Preşedintele CCR reafirmă, cu acest prilej, „încrederea în eforturile şi optimismul propriu al românilor de a continua consolidarea democraţiei şi a statului de drept, modernizarea şi dezvoltarea societăţii româneşti, identificarea unor noi oportunităţi pentru calitatea vieţii românilor şi de a ne asigura că toţi cetăţenii acestei ţări au vocaţia şi demnitatea libertăţii şi au dreptul la egalitate de şanse”.

„Cu încredere şi emoţie, doresc să transmit concetăţenilor mei, de Ziua Naţională a României, cele mai calde urări de sănătate, bucurii şi realizări, alături de menţinerea speranţei că suntem mai puternici atunci când suntem uniţi şi că libertăţile fiecăruia dintre noi depind de exercitarea cu bună-credinţă a drepturilor şi libertăţilor din partea tuturor! La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români de pretutindeni!”, conchide Marian Enache.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

 1. Mai du-te dracului boule, tu vorbești de românia?…tu care ai furat viitorul copiilor noștri, tu care îi ți în brațe pe toți corupții?…tu care ai votat și cu picioarele pensile speciale?…
  Va veni o zi când vei da socoteală golanule!…Hai sictir!

 2. Despre ce suveranitate si alte bazaconii vorbiti,ipocritilor nerusinati??!!

 3. Este limbajul de lemn al majoritatii ‘magistratilor’. Dar in cazul sau textul abunda de virgule inutile. In rest, totul normal.

 4. Berbecii de Ramstain si Con chiar analizeaza niste baliverne pentru a dovedi ca sunt destepti. La atat ii duce IA.

 5. ccR, vezi că ăia de la bruxelles au micționat zilele trecute pa constituția voastră.

 6. Abureala. 1 ianuarie 2024 conteaza, ca vine cu majorarea nesimtitei. Aia sarbatoare.

 7. Baietii fara nume controleaza total institutiile statului. Adica securitatea ca sa pricepi.

 8. Ce reprezintă Ziua Națională pentru președintele CCR? bani,indemnizatii de sedinta,pensii nesimtite indexate,bani ,bani,bani

 9. Ce reprezintă Ziua Națională pentru președintele CCR —reprezintă leafa și pensia nesimțită a celor din CCR !

 10. Tovarăşe polcovnic Marian! Aţi încurcat zilele! Ziua Victoriei e pe 9 mai, haraşo!

 11. „În acelaşi timp, avem datoria să îi onorăm cu recunoştinţă pe cei care, cu generaţii în urmă, au luptat, până la sacrificiul suprem, pentru ţară şi pentru împlinirea idealului unităţii naţiunii române”
  Clasa politica scuipa si calca in picioare mormintele celor care au luptat si s-au jertfit pentru tara,libertate si unitatea natiunii romane.Tradeaza si batjocoresc memoria si jertfele eroilor neamului.

 12. Horcăie din vârful plopului imbibat de lux, confort și stabilitate financiară la cote înalte=un bugetar de lux in buna regulă. Cine îl bagă în seamă pe acest individ care nu trăiește ca orice cetățean?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.