Ce se întâmplă în Poliție? Doi polițiști s-au împușcat într-o singură zi

Un polițist de doar 22 ani s-a împușcat joi în cap cu arma din dotare în județul Constanța.  Tânărul era din județul Vâlcea și era încadrat ca polițist activ al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța din anul 2023.

Potrivit surselor Europol Constanţa, poliţiştul de 22 de ani a venit mai devreme la muncă, a luat o citaţie pentru a avea pretext să iasă pe teren, s-a urcat în maşina de Poliţie, a mers pe un câmp şi s-a împuşcat în cap. Glonţul ar fi ieşit din portieră. Când a fost găsit, poliţiştii au constatat că portierele de la maşina de Poliţie erau blocate şi au fost nevoiţi să spargă un geam pentru a putea intra în autoturism.

IPJ Constanța a fost sesizat, la data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 20.30, cu privire la faptul că, în comuna Cumpăna, a fost găsită o persoană decedată, care prezenta o plagă împușcată la nivelul capului.  În urma deplasării la fața locului, s-a constatat că cele sesizate se confirmă, fiind stabilită identitatea victimei, în persoana unui bărbat, de 22 de ani, din județul Vâlcea. Totodată, s-a constatat faptul că acesta este polițist activ al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, fiind încadrat din anul 2023. Cercetările sunt continuate, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, urmând să se stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul.

Testele psihologice nu au indicat că acesta ar fi avut vreo problemă.

Tot joi, 30 noiembrie, s-a sinucis și polițistul din Botoșani, în vârstă de 47 de ani, care a fost găsit împușcat la mormântul fiicei sale care a murit la vârsta de un an.  

Fata îi murise în urmă cu mai bine de 20 de ani, astfel că e posibil ca alta să fi fost cauza pentru care a recurs la gestul extrem.

Era şef la postul de poliţie din Stăuceni. Ultima testare psiholgică îi fusese făcută în anul 2021, iar rezultatele nu arătau că ar fi avut vreo problemă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

19 Comentarii

 1. Nu se intampla nimic in politie decat faptul ca au arme. Daca toata lumea ar avea arme multi oameni depresati s-ar sinucide.

 2. Și-au dat seama că sunt pusi să apere corupția endemică a româniei!…
  Dumnezeu să-i odihnească în pace…!

 3. Testele sunt de sanchi. Si in alte tari, nu numai in Romania.

 4. S-au sinucis de către racheții ukranei. Nu mai veniți cu repetarea comunicatelor burtoșilor din mai. Daca sunteți jurnalisti investigați și spuneti ce gândiți. Sau e interzis de la stăpânire sa gândiți. Succesuri guys. Încă un site șters de pe lista. Se pare că nu prea mai am ce sa citesc in Romania.

 5. Cei mai tari psihologi ii găsim în poliție! Mortu-i vinovat! Niste (editat)care se fac polițiști pentru bani nu pentru a prinde infractorii care sunt sus în capul scărilor! Sar gardul in loc să deschidă poarta! Atâta pot! Nici să scrie caligrafic nu știu! Prostia întotdeauna se plătește! Trăiască larvele din ciorba „doctoratelor” polițiste!

 6. Este o tendinta generala, politistii nu fac exceptie.
  De bucurie ca sunt liberi si prosperi, romanii se arunca de pe poduri si iau tot felul de pastile.
  Insa Iohannis si gasca lui traiesc in lumea lor, departe de aceste probleme. Intre doua sampanii cu caviar si obositi de pendularea intre cele 12 case, nu au urechi pentru ce se intampla in popor.

 7. nu credem ca exista roman care sa nu fi fost abuzat de catre „oamenii legii”…..au o vină colectivă si din cand in cand unul sau altul ispasheste.

 8. aceeasi situatie e in armata romana …nato…nu se impusca in cap doar demisii…bani putini si bataie de joc…politia este scula politicienilor folosita cum le este necesara sa faca bani…toti borfasii vorbesc de politie ca e brutala ca militia ….divide et impera este democratia ,razboiul tuturor impotriva tuturor..cineva face bani iar fraierii mor…

 9. a fost sinucis mai ales aici la constanta unde coruptia e mai ceva ca la bucuresti

 10. Au murit doi oameni, regretabil, dar oamenii mor permanent. Ca au avut cu ce sa se sinucida? Asta nu-i rau.E mai bun, mai estetic glontzul decat funia, aruncarea in fata trenului sau de pe bloc. Cui i s-au terminat aptiunile e liber sa-ai rezolve problema si e bine sa aiba cu ce s-o faca cu demnitate. „Cu onoare moare cel ce viata sa o-ndure nu-i instare.”

 11. @ E de la alegeri, probabil, ? Au fost ”aleși” și dintre cei care vroiau mai mult, ? Unora nu le ajunge și se confruntă și cu eșecuri anterioare și de la ,,resetări” și ,,restituiri”, ? De observat și despre ”dependențe” cu fosta securitate , ?

 12. & Să le dea aparate d’alea cu electoșocuri, în loc de arme , că dacă se elecroșochează poate că își mai revin dintre ei, ? ”Constrângeri sistemice” ”negociate” de ”politicieni”, ”pe fond de bugete și libertăți” ,?

 13. Mușchi ai,minte ce îți mai trebuie?!ba dobitocule,chiar îți bați joc de ceilalți?pune-te in locul și gândește,dacă poți! câți generali și colonei ai citit că se împușcă!?;se duce talpa,aia care duce greul!!!când o sa vezi că te apără aia cu ochi oblici de 1,5 m ,să taci!!!

 14. @ Mulți duhnesc a competență
  Și de verzi potenți ce sunt
  Dau cu curu’ de pămât,
  Ca maimuța pe la vânt
  La banane adunând, ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.