Ce se mai discută azi în CSAT

Analiza privind posibilitatea transferului unui sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT către Forţele Armate ale Ucrainei nu este singurul subiect ce va fi dezbătut astăzi în CSAT. Ședința programată să înceapă la ora 13.00 mai are ca temă importantă „Forţele şi mijloacele Armatei României ce pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2025“

 

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, pe agenda şedinţei CSAT, mai sunt incluse subiecte referitoare la:

*Obiectivele României pentru Summitul NATO din 2024;

*Stadiul şi perspectivele conflictului din Ucraina în urma agresiunii ilegale şi nejustificate a Federaţiei Ruse. Implicaţii pentru România;

*Avizarea solicitărilor pentru obţinerea autorizării de utilizare a echipamentelor de infrastructură 5G, depuse de către Bithat Solutions S.R.L. şi ASEE Solutions S.R.L.

De asemenea, în cadrul şedinţei vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale și, foarte probabil, candidatura lui Klaus Iohannis la şefia NATO.

„Aceste chestiuni le voi prezenta prima dată în CSAT, după aceea şi opiniei publice”, a afirmat şeful statului, miercuri, în conferinţa de presă comună cu preşedintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

15 Comentarii

 1. O sa se Discute Desurajarea Militara ! Fără Sisteme Patriot !

 2. He,.. au de discutat multe,..Or fi aflat că au sosit qrve proaspete in capitală,.Acu, de tot sunt șogori,..se scarpină cam in aceleași zone,.. normal că au de discutat..

 3. Când eşti prea laş ca să-ți asumi o ticăloşie faci un grup în care să te ascunzi şi aşa totul devine impersonal. Ulterior zici: „comisia a decis”. Aduceți-vă aminte de deciziile din timpul Covid.
  Aşa bagi şi țara în război, dacă ți se ordonă: printr-o decizie colectivă, luată într-o comisie în care fiecare dintre laşii care o compun are sentimentul impunității.

 4. Atita timp cit Romania este obligata sa execute ordinele date de americani ,acest CSAT este facut doar asa de forma .

 5. Tradatorilor, sa nu idrazniti sa mai dati Ucrainei macar un leu, ca gaia va mananca! Libidinosul de Bidon Turtit se duce, macronica e macat cu fulgu cu tot de Marine Le Pen, carnatul oparit e in corzi, Stoltenberg s-a dus la Budapesta ca sa confirme maretia lui Victor Orban, care si-a castigat dreptul sa nu dea nici un forint pt Ucraina, nici sa nu dea voie sa i se incalce teritoriul cu arme si munitii pentru ucrani. Voi nu vedeti ca se schimba lumea in defavoarea voastra si ati putea, daca mai dati la ucrani patriotul, dupa ce ati dat din banii nostri peste doua miliarde de dolari, sa va ajunga soarta lui Nastase? Pe el avea cine sa-l caute la oua, ca avea de unde, dar pe voi, unde o sa va caute, cei care vor veni dupa voi? La covrigi?

 6. Carne de tun proaspata pentru abatorul globalist. Ca de aia i-ati crescut, sa-i trimiteti sa moara pentru gloria complexului militar industrial. slava oitelor !

 7. Orban, si-a castigat dreptul sa nu dea nici un forint pt Ucraina in schimb in prigoneste pe unguri cu vaccinuri, imigranti cosmetizati si mancare modificata genetic. Ia intreaba-te cate vaccinuri au in schema ungurii si unde emigreaza de frica amenzilor, plavane

 8. Consiliu Suprem de Aparare al Teroristilor… in loc sa pregateasca trupele pentru teritoriul tzarii, care e sub ocupatie straina, ei se viseaza rambo… ia mergeti voi in Congo, sa va aranjeze teroristii ruwandezi, sau prin Somalia sa va faca franjuri Al-Shabab

 9. După şedință Iohanis ne va anunța, zâmbind mândru, cum doar el ştie s-o facă: „am decis ca România să-l sprijine pe Mark Rutte ca secretar general NATO şi să sprijinim Ucraina cu o baterie Patriot pentru a se proteja în fața atacului neprovocat şi nejustificat al Rusiei”.
  Un preşedinte care ştie să negocieze pentru el, spre deosebire de Orban care negociază pentru Ungaria.

 10. @râdem, râdem… Cine râde? Doar pro$tii! Pe unii imbecili îi tot vedem vitejindu-se cu Puie Mutin şi explicând cum le-o trag ei ruşilor că aşa le-a poruncit Licuriciul… sclavi decerebrați!

 11. Ați văzut ce am ghicit? Nu a fost deloc greu: cu asemenea slugoi era singura concluzie posibilă 😂😂😂

  Mai grav ar fi dacă la următoarea întâlnire ies din şedință şi ne anunță că suntem în război şi să vă trimiteți copiii să moară pentru ca Rotschild şi Black Rock să se îmbogățească!
  De aceea trebuie scăpat de leprele astea.
  Măcar fiți atenți cum votați, că la votul de săptămâna trecută v-au făcut şi au ieşit iar!!!

 12. Din cauza tradatorilor astora, pentru sute de ani romanii vor ramane in istorie ca prostii de pe teritoriul carora au plecat F16 spre rusi, deci ca imbecilii lasi si lingai care au declansat al treilea razboi mondial! Urmasii europeenilor vor sarbatori ziua cand tampitii Europei, romanii, au disparut ca popor si uite asa au scapat europeenii de prosti si s-a facut pace!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.