Ce spune Iohannis despre antrenarea piloților ucraineni în România!

Antrenarea piloţilor ucraineni în România pe aeronave F-16 ar putea începe în luna august, a afirmat, luni, preşedintele Klaus Iohannis, arătând că acest proiect va fi de durată.

„Este posibil să se înceapă deja în august, dar nu cred că are multă valoare să spunem acum o dată. Este un proces care pentru noi este important şi este important să se menţină. Noi nu antrenăm piloţi din august până în septembrie, ci începem la sfârşitul acestei veri şi va fi un proiect care va ţine foarte mult. Interesul meu este să avem un proiect bine pregătit, solid, cu instructori foarte performanţi şi să avem aici un proiect de succes pentru Armata Română”, a declarat Iohannis la Bruxelles.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

25 de Comentarii

 1. un transfer technologic real din US in Romania cind este preconizat…
  o fabrica, ceva dezvoltare softeare pe technlogie americana….ceva biotehnologii ca nu sintem doar o natzie de soferi de tanc sau de avion….
  de festivisme de astea sintem satui pina-n git…
  acum sub aceasta conducere LUMINOASA am ajuns o natzie de SOFERI…pe masini facute de altzii si platite de PROSTI
  binenitels … Soferii de masini, autobuze, tramvaie, tancuri, avioane totzi au mamaliga intre dintzi

 2. Nu prea inteleg la ce sa referit tradatorul de la Cotroceni ,la un program pt.antrenarea pilotilor romani ai armatei din Romania ,sau la un program de antrenament al pilotilor ukrainieni ? Cred ca tradatorul incearca la fel cum procedeaza de fiecare data ,sa rasuceasca frazele si ideile ,ca ne derute si sa nu intelegem exact.

 3. Adica „antrenarea piloţilor ucraineni în România … proiect de succes pentru Armata Română” ?!? Doamne, ce imbecil ! Cum mama dracului am putut sa ne capatuim cu hahalera asta ?

 4. Antrenezi piloti de F16 pentru Ucraina cu care omori rusi… Esti parte la Razboiul impotriva Rusiei…Asuma – ti responsabilitatea si spune romanilor….Bre, daca Rusia va loveste nuclear imi asum eu responsabilitatea. Voi muriti si eu fug in Germania dupa ce ies din buncarul lui Ceausescu.

 5. Nu trebuie să ne îngrijorăm, nu suntem nici împotriva Russiei, nici altceva. Nimeni nu poate sub nici-o formă să ne acuze de implicare în conflictul ruso-ukrainian. Este vorba de un proiect 100% civil, planificat și derulat de către Armata Română. Slava!

 6. @candidatul manciurian: Prin vot ne-am căpătuit („sau ne-am ales” că sună mai electoral).

 7. Unii nu inteleg de care piloti este vorba.In nici un caz de antrenarea pilotilor ucrainieni care nu se urca treji in avion ci de mercenari romani care vor ucide rusi sub steag ucrainian.Nici nu e asa de greu de inteles.Faza nasoala este ca cheltuim aiurea bani ca la impartirea placintei denumita Rusia vom participa ca si la Yalta.

 8. „Te pregătești să duci un război nuclear? Luptători F-16 de atac nuclear în Ucraina
  Războiul nuclear este pe tabloul de desen al Pentagonului. Desfășurarea „luptătoare convenționale cu două capacități și nucleare”
  De Manlio Dinucci
  Cercetare globală, 16 iulie 2023
  Dragi cititori, Vă rugăm să transmiteți acest articol important al lui Manlio Dinucci.
  Lumea se află la o răscruce periculoasă.
  SUA-NATO se pregătește să ducă un război nuclear.
  Publicat pentru prima dată pe 3 iunie 2023”

 9. Învățații!O să ajungeți, că măscăriciul sa vă spună că și Bugeacul l-ați furat de la ei…cu limba moldovenească din Cernăuți nici nu începeți căci de ei se teme și comissarii bruxellezi…

 10. Mai multe țări europene NATO participă la programul de instruire inceput de Statele Unite au început un program de instruire pentru Forțele Aeriene Ucrainene în utilizarea avioanelor de vânătoare F-16. : Danemarca, Olanda, Polonia, Norvegia, Belgia și Portugalia. Alte țări s-au oferit să ajute cu instruirea. Aceleași țări vor furniza Ucrainei avioane de luptă F-16. Sunt luptători convenționali cu dublă capacitate și nuclear.
  Un avion F-16 a fost folosit în testul bombei nucleare B61-12, pe care SUA o desfășoară deja în Italia, Germania, Belgia și Țările de Jos. Probabil că și bombele B61-12 sunt furnizate de SUA Poloniei: luptătorii polonezi F-16 participă la exercițiile de atac nuclear NATO din 2014.
  Vladimir Kozin – expert-șef al Centrului de Studii Politico-Militare din Moscova – declară, într-un interviu la programul Grandangolo TV, că există o suspiciune profundă, bazată pe fapte precise, că arme nucleare americane au fost desfășurate și în Letonia, Lituania și Estonia , sau ar putea fi trimise rapid pe teritoriile lor și, de asemenea, în cel al Poloniei.
  Aceste țări participă la „ Patrula aeriană baltică ”, aproape de teritoriul Rusiei, cu avioane cu dublă capacitate convențională și nucleară. În plus, bombardierele strategice americane, autorizate să poarte arme nucleare, sunt angajate în „exerciții” peste Marea Baltică și alte zone adiacente teritoriului rus,
  După ce a propus fără succes negocieri SUA și NATO pentru a reduce riscul unui conflict nuclear în Europa, Moscova desfășoară arme nucleare tactice în Belarus într-o poziție apropiată de bazele nucleare SUA-NATO din Europa, în acord cu Minsk.”

 11. De aceste facilitati de inalt nivel militar si tehnologic vor profita, fara indoiala, si viitorii piloti ucrainieni de F16. Ceea ce mi se pare corect fata de obligatiile si drepturile Romaniei in OTAN.

 12. „La întrebarea lui Grandangolo:
  Armele nucleare tactice desfășurate de Rusia în Belarus au o rază de acțiune dincolo de Polonia și, prin urmare, constituie un factor de descurajare pentru armele nucleare americane desfășurate în Italia și în alte țări europene ?”,

  Vladimir Kozin răspunde:

  „ Da, armele nucleare tactice rusești care vor fi desfășurate în Belarus și eventual în regiunea Kaliningrad și Peninsula Crimeea pot atinge diferite obiective militare în Polonia, Italia și multe alte țări europene membre NATO. ”

  Escaladarea SUA-NATO împotriva Rusiei aduce Europa din ce în ce mai aproape de pragul războiului nuclear. Complexul politico-media cade o cortină de tăcere asupra tuturor acestor lucruri pentru a nu alarma opinia publică europeană și a o împiedica să reacționeze.”

 13. Foarte corect! Parcă până acum plângeam de mila planetei, ziceam că să mergem cu trotinetele ca să nu mai poluăm fiindcă se fac gaze cu efect de seră şi se strică stratul de ozon etc, etc… Avioanele F16 sunt chiar recomandate de dna Ursula şi de specialiştii care o înconjoară, fiindcă sunt EURO 8, astfel încât ajută la refacerea ecosistemelor şi biodiversității.
  Interesați-vă cam cât kerosen consumă un astfel de avion, ca să vă convingeți. Kerosen bio, din surse regenerabile şi sustenabile, evident!

 14. Obligatia colectiva de aparare prev.de art.5 din Tr.strategic cu NATO,este valabil numai pt.membrii parteneriatului ,
  Ucraina nefiind in vreun parteneriat si nici invitata sa adere-la Vilnius-
  Romania neavind vreo obligatie-
  Rezulta ca Iohannis este abuziv fata de interesele nationale,dispune singur si personal de bugetul tarii pt.pregatirea impusa de SUA,sau cu atit mai mult ,neinpusa,din propria sa initiativa-ce devine frauda la legea bugetului.
  Cer anchetarea kui Iohannis pt.toate abuzurile savirsite in exercitarea atributiilor sale,savirsind infractiuni,ridicarea imunitatii si demiterea sa.
  Tentativa de a tiri in razboi tara,in mod aberant,ilegal,de rea credinta si ostil poporului roman ,incalc.Constitutiei si Tr.cu NAto il face raspunzator pt. riscurile provocate la adresa securitatii nationale a tarii si poporului roman.

 15. Acest sas, de fapt neamt SH, este cel care executa toate ordinele celor din NATO. L-au luat de sluga si discuta numai cu el iar personajul se simte foarte important. Vai de soarta roamnilor si a Romaniei!

 16. „am ajuns o natzie de SOFERI…pe masini facute de altzii”

  Soferi este exagerat de socotit la un manevrant de electrocar printre rafturile magazinelor frantuzesti.

 17. TRADATORULE! BAGI ROMANIA IN RAZBOI CRIMINALULE! O SA RASPUNZI ORDINARULE PENTRU TOT CE-AI FACUT!

 18. Cine plateste antrenamentele, her Klaunus? Ca m-am saturat sa subventionez Ukrania dusmanoasa la adresa romanilor din granitele sale!! In acest „parteneriat” cu Ukrania, noi suntem pierzanti net! Pina cind? Incetati cu plata chiriei si intretinerii ukranilor adapostiti prin Romania! Aducem muncitori de afara, dar pa astia ii tinem pe masa si casa, gratis!!

 19. Și cine mă rog instruiește bre ? Românu căscat? Evident nu, ci americanul care pune România paravan.. iarăși.

 20. Vad ca – Coco Chanel trece doar comentariile si comentacii care-i convin . Da cenzore , cine plateste antrenamentele urkacilor ? Joianus ? Si tu si ai tai sunteti arsi la buzunare nu numai noi.Copilul tau are alocatie mai mare de 270 de lei ? Unul urkac are 3300 lei. tot din banii tai si ai nostri.Un urkak bun de munca primeste 3500 de lei lunar si i se deconteaza utilitatile , basca maninca la restaurant fara sa plateasca , tu cenzore de cite ori pe an iti permiti un restaurant ?Cu familia ?Doare adevarul ? sau nu ma incadrez in pupatorii de „cururi „urkace si ale licuricilor ?Te-ai gindit vreo data cum se vor descurca copiii copilor tai ? stiind ca ai tacut si vor trbui sa restituie datoriile facute de niste tradatori de tara si neam ? Cenzureaza si asta . Se vor schimba cenzorii si ceva va aparea pe forum.Stii ca tara fierbe ? Stii ,dar faci jocul „jupanilor „

 21. Poate ne spune pramatia de la Cotroceni cum stam și cu noxele de carbon și cu poluarea fonica?
  „Interesul meu este…” Idiotul asta ne baga în război cu rușii!

 22. Acest fatalau mare si prost sluga Diavolului drogat si criminal amerlocc un sasalau degenerat nazist pe care l au votat sclavii naivi si prosti ,o sa vina si peste cotroceni rakete care o sa aiba 3000 de grade caldura si poate ne elibereaza tara de aceste gunoaie penale de tradatori

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.