Ce spune Kremlinul despre conferinţa de pace din Elveţia privind Ucraina

Kremlinul susţine că un summit planificat despre care Elveţia speră că va deschide calea pentru un proces de pace în Ucraina va fi inutil fără participarea Rusiei, relatează joi Reuters.

„Fără Rusia, discutarea problemelor de securitate care ne privesc este absolut inutilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru ziarul rus Izvestia.

„Cel mai probabil, va fi doar formalism gol, fără nicio perspectivă de a obţine cel puţin un rezultat tangibil”, a spus el.

Rusia a declarat anterior că nu vede niciun rost ca Elveţia să planifice o conferinţă pentru a discuta despre cum să pună capăt conflictului din Ucraina şi la care Moscova nu este invitată în prezent.

Elveţia a declarat miercuri că peste 50 de ţări s-au înscris la summitul care va avea loc în perioada 15-16 iunie în apropierea oraşului elveţian Lucerna.

Elveţia încă încearcă să convingă mai multe ţări din aşa-numitul Sud Global, precum şi China, să se înscrie.

„O abordare echilibrată din partea chinezilor poate conferi demnitate oricărei conferinţe, din punctul nostru de vedere, dar acest lucru nu va spori eficienţa acestui eveniment particular”, a spus Peskov.

Ţările din America de Sud, Africa şi Orientul Mijlociu s-au numărat printre cele care şi-au confirmat prezenţa, potrivit preşedintei elveţiene Viola Amherd, care în ianuarie a acceptat să găzduiască summitul la cererea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

16 Comentarii

 1. ” PARTICIPA 50 DE STATE ..!! CA SA CE ..?? FACE-TI O ” MICA” SOCOTEALA, CAM CAT COSTA O ” ADUNARE” CA ASTA , FARA REZULTAT PALPABIL ..TOTI ” OAMENII” DE PE GLOB, CAND AJUNG IN FUNCTII DE CONDUCERE , SE INGRIJESC IN PRIMUL RAND ,SA CHELTUIASCA BANII PROSTIMII IN INTERES PERSONAL , ASA CA NU VA MIRATI DE IDIOTII CARE NE ” CONDUC” !MARS LA VOT, FRAIERILOR..

 2. „Elitele 1%” facparte dintr-un cult satanic. ei se inchina la Moloch (miscarea zionista – canaanitii – isi sacrifica copiii penru avuitie si putere)… diavolul vorbeste inselator. pacea inseamna razboi. prosperitatea saracie. sanatatea, genocid. libertatea este discriminare si folosirea divizarii oamenilor in functie de apartenete, pentru a genera ura. se prefac ca dau drepturi unora in detrimentul altora, dar, in realitate, ne decimeaza pe toti. NOI NU TREBUIE SA ACCEPTAM SCHIMBAREA TATUCILOR. NOI TREBUIE SA FIM SUVERANI SI INDEPENDENTI. SUNTEM NASCUTI LIBER SI SUNTEM PARTI DIN DUMNEZEU. este timpul sa alegeti de partea cui vreti sa stati la capatul acestui drum…

 3. Practic o farsa. „Elitele” progresiste sclerozate si-au adus aminte ca n-au pronuntat cuvantul pace in doi ani de zile si lumea se intreaba de ce oare? Asa ca au pus la cale aceasta farsa de conferinta de pace cu zeci de tari unele neavand nicio legatura cu conflictul, implicarea sau decizia. Ca sa nu mai zica lumea ca nu vor pace. In realitate pacea se poate negocia numai intre US si Rusia. Ucraina nu exista dovada ca daca n-ar fi fost sustinerea si ajutorul militar al US si aliatilor rusii erau de mult la Nipru si Odesa si Harkov.

 4. Un summit DE AFLAT IN TREABA. Doar ca sa mai scoata un ban hotelierii elvetieni si restaurantele elvetiene.

 5. Kremlinul spune :decat nimic,e buna si asta!Bodaproste!

 6. Idiotii vor pace fara sa aseze la aceeasi masa ambele parti. Valori euro-atlantice adevarate!

 7. Occidentul vrea sa castige Razboaie prin Gargara conferintelor unde 49 de aplaudaci ling curu Marelui jandarm, stapanul dolarilor murdari cu care cumpara prostituatele intelectuale globale…Occidentul nu mai are curaj sa lupte la propriu dupa ce a pierdut cate 20 de ani in razboaie in Libia, Siria, Irak, Afganistan….Occidentul, NATO si UE sunt cancerul planetar care obliga popoarele sa stea in pozitia de culcat, capra.

 8. Vor târgui cu mutra pe-acolo.. Vor face selfie-uri ca apoi să se împrăștie mulțumiți ca chipurile au făcut ceva..

 9. Dar cu amprenta de carbon cum stam? 50 de avioane, 50 de automobile, 3×5 de mesex2 zile. Dusuri nenumarate, etc., si toate astea pentru o persoana, dar in delegatii sunt mai multe persoane. Acum cand avem si inteligenta artificiala de ce nu fac video conferinte, asa pentru exemplu cim salveaza ei planeta. Si toate aste degeaba, pentru ca fara Rusia, este doar asa sa stea de vorba.

 10. vad ca se speculeaza lipsa impricinatilor de la intilnire… ar fi normal sa lase orgoliile si sa participe si cred si sper ca asta se va intimpla… enorm de multe victime, prea multa suferinta…prea multe orgolii…

 11. @Zalmoxis
  Te faci ca nu pricepi, n-asa? Rusii nu au fost invitati. Ce orgolii visezi?

 12. Inca o dovada clara ca acest occident nu judeca si daca sintem la ora actuala in aceasta situatie dezasruasa se datoreaza modului in care au procedat ei pana acum.Daca ar fi dorit sa existe intradevar o discutie legata pe acest subiect corecta si adevarata , ar fi fost normal sa invite ambele parti care nu se inteleg.Ce ar insemna ca intr-un proces sa cheme judecatorul doar una din parti ? Ar putea sa ia o decizie corecta numai cu ce spun unii ?

 13. Labureala aia de întâlnire seamănă mai mult cu o nunta la care au venit niște invitați dar lipsește tocmai unul din miri! Poate cel mai important! In plus, nu se vede nici vreun naș!

 14. Probabil tovarășul Peskov a uitat că Rusia e un stat agresor, și nu inviți bătăușul la o conferință despre metodele fe trebuiesc luate contra bătăușului.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.