Ce ți-e și cu africanii ăștia. „Hakuna matata, Iohanes!”

În loc de rămas bun, Tanzania!, Iohannis și Prima Doamnă au fost gratulați o urare neaoș africană. ”Hakuna matata, Iohanes!”. Adică „totul este bine” sau  „nu trebuie să-ți faci griji!

Nu că președintele și-ar fi făcut vreuna, iar presa a și speculat, afirmând că ceremonialul este, practic, o ironie perfectă suprapusă la milimetru pe o mentalitate cu care ne-a obișnuit președintele Iohannis, turist fericit în Africa, cât și la Cotroceni. Hakuna matata/nu-ți fă griji… Iohanes!

Vedem portrete, mari, cu președintele și Prima Doamnă, în jurul cărora atmosfera e animată.

Înregistrările video surprind, de asemenea, inclusiv lansarea ”la apă”  a celor doi.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8

17 Comentarii

 1. Daca ar mai fi ramas inca o zi, ar fi invatat-o bunga-bunga tanzaneza pe ravasitoarea de la Sibii……[Rumburak]

 2. La primire au urlat africanii „baluba, baluba..” După o vreme îl trec nevoile pe prezidenție și întreabă unde este un wc..-Păi la noi te duci după tufiș scoți baluba și tepiși,…Simplu…

 3. La colonia Romania neo-colonizatorii ne-au pus sef pe KaKlaus Iohanna Bannana numit si „Omul fara griji”! Si bastinasii au fost fericiti, li s-a spus ca exista de 2000 de ani pe Pamant datorita UE si NATO!

 4. ca faceau unii la noi in tara asa ceva cu tabloul mutului ii arestau imediat! macar ne-au scos astia!

 5. Aia probabil faceau o exorcizare . Si nu au vrut sa deranjeze ” augustele” personaje…. Sau era voodoo?

 6. Probabil ca asa se sarbatoreste in Tanzania Boboteaza, sa sari cu portretul oaspetelui in apa … Eu unul as fi preferat sa sara cu originalele in apa, cu nea Nicu si coana Leana (zisi si „Mărginiții Sibiului”) iar apa sa fie Crocodile River ! …

 7. Pădurenii să ne TRĂIASCĂ BINE !
  Că ei au scos Mutu’ din joben, măRog.. 🤮

 8. simbolismul „inecarii” lui iohanis …sincer dfiu nu l am inteles ..daaa cumva HAKUNA NZAKAKA inseamana cum se scrie ..ori o fi insemnand HAI SIKTIR…cine stie …cine cunoaste durerile unui African de rand …care este pua s STRIJE…HAICUUNA …..

 9. CATA „ZIMPATIE”PENTRU „iubi” CONDUCTOR..DA RAZA RUMANA DIN MARGINALIZATII sIBIULUI…

 10. ..”ASARA” am urmarit minidiscursu. ptresedintelui Tanzaniano-roman…ref vizita de sfarsit de an in Tanzania.acest Livingstone..sasoroman..ne indeamna sa credem ca el este acolo cu un mesaj …cu o misiune ioropeana si nu la moftu jeorjetei careia a trebuit sa I vina cu un raspuns …pozitiv laaa intrebarea MAIESTATE …mai jeorjeto ..si ti dovedesc …ar fi raspuns iohanis la aterizare laaaa darelsalamu.. si a fost o reusita ..totata lumea s a veselit …au mancat mici ..au baut ambra ..si au ras …diiel

 11. Un coleg de facultate care s-a procopsit împreună cu nevasta și un grup de “investitori” tot bine procopsiți fac excursii prin Polinezia și Africa. Grație pozelor și filmulețelor care le postează pe grupul Absolvenților de facultate, cei care nu am fost așa harnici vedem cum sunt primite grupuri mai mici de turiștii de lux prin acele țări cu civilizație rurală pitorească post faza culegători și domesticirea animalelor. Sigur Regele Charles are și pe acolo un Viscrid. Grație acelor imagini și prin similitudine am înțeles că în realitate președintele Iohannis cu soția Carme nu au întreprins în țările africane Vzite de stat în numele României. NU, nici vorbă! Președinția a închiriat un avion privat, i s-a aranjat un traseu turistic gen “vizită privată” a ungurilor. Doar că la Ungaria e privată vizita ca acoperire, dar în realitate prim ministru Orban în Secuime ține discursuri iredentiste, iar dezlănțuita revizionistă prezidenta Nóvak cu dezveliri de statui de statui și gesturi de mutat granița. Toată mascarada asociată cuplului prezidențial Klaus Iohannis Carmen Iohannis pe unde a trecut sunt manifestări care fac parte din pachetul turistic. O rușine și o batjocură a președinției României fără margini!! Sigur protocolul diplomatic spune că dacă un șef de stat ajunge și ca turist într-o țară să fie primit de omologul lui din țara gazdă. Dar după primiri și program acestea nu au fost vizite de stat, au fost turism clasic asezonat cu ofițer Dinu și alții ca ea și invitat și cercetaș.

 12. Articolul este bun pentru Catavencii ! Băsescu este intrebat ce a facut cu flota ? Si Băsescu se arunca cu Tabloul in Mare si zice ca Flota e la apa !

 13. He he ! Imi amintesc de un banc de pe vremuri … as vrea sa-l vad pe șifonierul national facind schi nautic pe un lac din Senegal, iar de pe margine băștinașii vorbind intre ei : „Mamadou, din ce vad am impresia ca astazi nu trag crocodilii ! …”

 14. Mde , s-au bucurat tanzanienii cu pozele papusilor Chucky.Varianta masculina si feminina. Made in Romania ….

 15. Lasa ca cand se intoarce din Dubai, inlocuieste ” Hakuna matata ” cu ” Happy Hanuka „. Daca-i cere Bibi, se conformeaza.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.