Ce trebuie să știe șoferii despre parcarea în Bucureşti. Riscă amenzi

Foto simbol: ziarulargesul.ro

Două maşini dotate cu camere conectate la un soft vor începe să verifice dacă şoferii au plătit pentru a-şi lăsa maşina în parcările Municipalităţii, a declarat edilul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

El a spus, joi, 6 iulie, că acestea sunt primele două autoturisme dintre cele 18 pe care le va avea Compania Municipală Parking Bucureşti pentru verificarea plăţilor şi siguranţa autoturismelor care sunt lăsate în parcările Primăriei Capitalei.

În momentul acesta am depăşit 30.000 de locuri de parcare pentru care s-au făcut studiile şi pentru care există aviz, din care în teren am depăşit 20.000. Noi trebuie să ajungem pentru întreaga zonă centrală şi de nord la 80.000 de locuri de parcare cu plată. Nu facem asta ca să luăm bani, facem asta ca să regularizăm traficul din Bucureşti”, a punctat edilul general al Capitalei.

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu a declarat că prin cele două maşini se digitalizeză serviciul de parcare.

Anul trecut, când am început reforma sistemului de parking, nu exista nicio digitalizare la acest serviciu, nu exista niciun mod de control, nu exista absolut nimic, era doar haos şi începând de anul trecut, de la finalul verii până astăzi, am făcut progrese mari. Ce urmează să vedeţi în perioada următoare este încă o nouă etapă de digitalizare, cele 300 de parcometre, tonomate de plătit parcarea care vor fi montate în centrul oraşului, bariere în parcările care pot fi închise şi se pretează a fi închise şi ne ducem într-o direcţie de modernizare a parcărilor publice, de ordine în centrul oraşului”, a explicat Stelian Bujduveanu.

În opinia sa, un oraş modern trebuie să aibă un serviciu de parcare care să producă venituri pentru Municipalitate şi predictibilitate pentru cetăţeni.

Potrivit viceprimarului Stelian Bujduveanu, cele două maşini care vor verifica plata parcării sunt legate în softul central pe care îl are Compania Municipală Parking Bucureşti.

El a menţionat că timp de două luni cele două autoturisme au fost într-o perioadă de probă. „Aceste probe au fost făcute în diferite circumstanţe, pentru a fi siguri că acest soft va funcţiona la parametri optimi. De astăzi suntem în regulă pentru a intra pe funcţionare de zi cu zi”, a mai declarat Stelian Bujduveanu.

Potrivit viceprimarului Bujduveanu, amenda pentru neplata parcării este de 200 de lei, iar cele 18 maşini au costat aproximativ 2 milioane de lei.

Directorul general al Companiei Municipale Parking Bucureşti, Cristian Olaru, a informat că, din august anul trecut până în prezent, au fost emise 147.000 de note de constatare şi că aproximativ 40% dintre acestea au fost achitate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

8 Comentarii

  1. Nu ai cum Sa verifici 3 milioane de masini lasate pe strazi !

  2. Baieti destepti si mari ctitori. Cateva galeti cu vopsea albstra si arde-i pe fraierii care oricum plateau taxe si impozite in satu’ Bucuresti. Pe cand si taxa pe respirat?

  3. dom’le ce este cu voi? noi toti platim taxe pentru drumuri! prin supra-impozitare! CUM ACCEPTATI ACEASTA MIZERIE? PRIMARI TR O GLO DITI SI SHPAGARI CARE AU TRANSFORMAT, CARE MAI DE CARE, TOT BUCURESTIUL IN LOC DE PARCARE? CAND VA TREZITI MAH? ORICE ESTE REGLEMENTAT ESTE ABUZIV SI NECONSTITUTIONAL SI VOI ACCEPTATI PENTRU CA VA PARE „CA APUCATI” CEVA…NU EXISTA LOCURI DE PARCARE! SUNT BANI de dat, in plus peste ce deja ati platit, PENTRU VOI SI PROSTEALA PENTRU VOI – CEEA CE FAC ESTE DISENTSIUNE SI SCANDAL INTRE CETATENI! SUNT OAMENI CARE TREBUIE SA CIRCULE! „LOCUILE” DEJA SUNT SUPER-PLATITE SI DE CEI FAR AUTOTURISME SI DE CATRE CEI CARE NU AU! SUNTETI MINTITI SI INSELATI PENTRU CA REFUZATI SA VEDETI ADEVARUL! ASTA ESTE DICTATURA SI VOI ACCEPTATI NEDREPTATEA SI SUPRATAXAREA, PANA O SA VA VINA PE GAT! CAT MAI SUPORTATI?

  4. …problema este alta: daca nu am tel.mobil-pt ca nu vreau, sunt sarac, etc-si am masina, cum platesc daca nu exista un automat si poti sa platesti doar electronic?…

  5. Vanatorul de troli: subscriu ! sunt persoane care refuza utilizarea telefoanelor si a conturilor bancare. mai sunt si persoane care chiar nu au asemenea mijloace si nu utilizeaza. detin autoturisme. daca nu dau bani pe telefon smart pentru a fi urmarit de securitate, nu am cont in banca inseamna ca nu mai am voie sa parchez masina…? nu mai am voie sa circul si sa muncesc fara „mobil” si fara cont in banca? nu mai am voie sa muncesc…? daca muncesc trebuie sa scot bani pentru a avea calculator si onlain, neaparat imprimanta cu scanare pentru a comunica cu bugetarii de lkux distantati de platitorii de taxe? SUNTEM SCLAVI IN TARA NOASTRA! TREZESTE-TE ROMANE!

  6. Acesta este un experiment f asc is t asupra romanilor. o reeducare Pitesti. tradatorii si criminalii a primit bani pentru asta, iar cand unul dintre ei calca pe alaturi cu planul, este scos dosarul de la sertar si incepe circul mediatic!

  7. Poti sa-ti platesti amends de PE telephonul Mobil shmecher Izphone de la Apple !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.