Ce vor să mai facă italienii și englezi

Italia intenționează să reducă temperatura în locuințe și companii, în timpul iernii, pentru a reduce cantitatea de gaz pe care o utilizează și pentru a diminua riscurile legate de oprirea totală a fluxurilor de gaz rusesc, scrie Reuters.

Italia importa aproximativ 40% din gazele consumate din Rusia înainte de începerea conflictului din Ucraina, dar a acționat rapid pentru a căuta surse alternative de aprovizionare și pentru a-și reduce dependența de Moscova.

Conform unui plan guvernamental anunțat marți, temperatura în blocurile de apartamente și în alte clădiri publice va fi reglementată la 19 grade Celsius, cu un grad Celsius mai puțin decât până acum. În spațiile industriale temperatura va fi stabilită la 17C.

De asemenea, încălzirea va fi pornită cu o oră mai puțin în fiecare zi.

Roma este, de asemenea, în discuții cu lobby-ul industrial Confindustria pentru a conveni o reducere suplimentară a consumului de gaz pe bază voluntară, a adăugat acesta.

Italia speră ca aceste restricții să reducă consumul de gaze cu 3,2 miliarde de metri cubi în perioada august-martie și își propune să reducă încă 2,1 miliarde de metri cubi prin utilizarea de combustibili alternativi pentru a genera electricitate.

Acest lucru ar putea fi completat de alte măsuri care să încurajeze utilizatorii individuali și întreprinderile să reducă consumul, ceea ce înseamnă că cererea totală ar putea scădea cu 15%, în conformitate cu planurile mai largi ale Uniunii Europene.

Italia și-a umplut depozitele de gaze la 83% din capacitate de la începutul lunii septembrie, se mai arată în document, pentru a se aproviziona înainte de lunile mai reci.

În Marea Britanie

Liz Truss, care a preluat marţi portofoliul de premier Marii Britanii, intenţionează să îngheţe facturile la energie timp de 18 luni şi va permite ca firmele care furnizează gaze şi electricitate să poată obţine împrumuturi de la Guvern pentru subvenţionarea acestor facturi, relatează BBC, citat de EFE.

Preţul maxim al energiei pe care companiile din sector îl vor putea percepe gospodăriilor din Marea Britanie începând din 1 octombrie a fost stabilit la 3.549 lire (4.202 euro) pe an, ceea ce reprezintă o creştere de 80%, după cum a anunţat pe 26 august autoritatea britanică de reglementare Ofgem.

Dată fiind gravitatea situaţiei, Truss intenţionează să anunţe joi noul său plan pentru a ajuta familiile britanice, conform BBC.

Potrivit planului lui Truss, Guvernul va garanta împrumuturile companiilor de energie care le vor utiliza pentru a îngheţa sau măcar a reduce facturile iarna care vine şi următoarea.

Detaliile legate de modul în care vor fi ajutate companiile mici pentru a face faţă scumpirilor energiei sunt în curs de revizuire, mai scrie BBC.

„Este liniştitor faptul că Executivul ia în considerare în mod serios sprijinul pe care îl poate oferi companiilor în aceste timpuri atât de dificile”, a declarat pentru mass-media Alex Veitch, reprezentantul Camerelor de Comerţ britanice.

„Dar rămâne de văzut dacă aceste planuri vor merge suficient de departe pentru a oferi ajutorul de care multe companii au nevoie cu disperare”, a adăugat el.

Conform Băncii Angliei, inflaţia interanuală poate ajunge la finele anului la 13% şi ţara poate intra în recesiune înainte de a se încheia 2022, o situaţie care poate să dureze şi în 2023.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

11 Comentarii

  1. Se vede treaba că Italia nu a acționat așa rapid cu sursele alea alternative. Totuși din ce știu eu, italienii sunt destul de cumpătați cu astfel de cheltuieli. O haină bună și o mașină frumoasă asta contează la ei. Un prieten de-al meu, italian stătea în România în zonă de munte foarte subțire îmbrăcat. ” Sunt călit, când eram copil la noi nu erau niciodată bani suficienti” I-am văzut casa părintească din Veneto, nu departe de Alpi. Era o vilă de dădeai pe spate.

  2. VA VOM BELI PANA LA OS PE TOTI GLOBALISTII.
    FITI GATA.
    VENIM PESTE VOI.

  3. Nici pe timpul lui Ceaușescu nu sa pus problema scăderii temperaturii în apartamente deci Occidentul este în faliment și vor să tragă după ei și pe alții dacă vor fi proști.Pt occident le recomand sa mai pună o pufoaică pe ei.

  4. AC (autorul articolului) câte clase ai? Auzi la el italienii și englezi*!

  5. Voi plângeți italia și anglia?…Să vă văd când o ieși mutul pe sticlă să vă spună „dragi români,în aceste momente grele și tulburi datorită războiului vă cer să fiți cumpătați, să fim solidari cu europa, cu ceilalți cetățeni europeni, să contribuim fiecare la salvarea casei noastre comune Europa!…de aceea am stabilit cu guvernul meu să facem economie de energie electrică și de gaze naturale!…primul ministru general va da o ordonanță în acest sens!..vă mulțumesc!”…

  6. Occidentul stangist decadent,indobitocit,politic corect,metisat,imbatranit si saracit isi traieste ultimii ani de huzur!

  7. Cel mai bine ar fi sa nu ne incordam prea tare muschii si sa avem impresia ca sintem caliti ,asa cum ne spune inteligenta doamna Elena Popa,la iarna cind o bate viscolul si vor fi multe grade minus ,mai stam de vorba cu temperatura stabilita de mai marii conducatori ai Europei de 19° in locuinte si 17° in spatiile industriale.Nu ne spune nimeni cite grade au de gind sa stabileasca in Spitale si Caminele de batrini,in Hoteluri sau spatii de cazare pt. turisti,in Scoli unde invata copii.

  8. Cum se ingheata facturile? Simplu se pun pe o masa sau raft intr-un apartament din UE incepand din noiembrie. E mai rau ca in povestea cu drobul de sare. Nu-i mai simplu ca bufonii astia sa se inteleaga cu Putin inainte sa faca praf toata economia UE si nivelul de trai?? Bufonii astia care nu au produs nimic util in viata lor nu inteleg ca daca doar o singura companie din lantul de productie auto da faliment se intarzie totul luni de zile? Dar cand or sa pice cu sutele!

  9. Hmmm ,dupa cum divagheaza @ Elena Popa se pare ca este deja ” cazuta pe spate „si are o plapuma italica.Noi cei in virsta am trecut prin ce”17gradeC.”In casa ,ca la serviciu ,ne mai degerau miinile .Bun ,da cei ce ne spun cum sa procedam -procedeaza la fel ?Imi aduc aminte o faza din militarie . Eram pe malul unei balti si comandantul plutonului a dat ordin : „Pluton la un metru in apa alinierea !” Hitrul plutonului spune si el : „Pai comandantul executa primul si ne arata!”. Intra asta in apa pina unde apa-i ajungea aproape de carimbul cizmei si noi ceilalti „aliniati”dupa el . Nu a contat pentru noi adincimea apei ci „exemplul „comandantului .

  10. # gheghea kagebistul Ar trebui ca toti presedintii care fac razboaie sa fie acolo in teatrul de razboi pana se termina razboiul nu la mii de km bine merci paziti de garzi, adaposturi, vile super pazite si incalzite! Si atunci sa vezi ce pace ar fi!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.