Ce spune Comisia Europeană

Comisia Europeană a transmis vineri că monitorizează evoluția procedurilor inițiate împotriva procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, adăugând că ar putea fi făcută o reevaluare a rapoartelor MCV, dacă presiunile vor începe să afecteze lupta împotriva corupției.

„Comisia Europeană monitorizează îndeaproape și cu preocupare cele mai recente evoluții. Independența sistemului judiciar din România și capacitatea sa de a lupta eficient împotriva corupției sunt esențiale pentru o Românie puternică în Uniunea Europeană, așa cum au reamintit președintele și prim-vicepreședintele în declarația lor comună de luna trecută. Comisia va continua să monitorizeze îndeaproape evoluția procedurilor în curs inițiate împotriva procurorului-șef DNA. În rapoartele MCV precedente, faptul că Direcția Națională Anticorupție și-a menținut nivelul de performanță în contextul unor presiuni intense a fost apreciat drept un semn de durabilitate. Comisia a apreciat, de asemenea, în raportul său că, dacă aceste presiuni vor începe să afecteze lupta anticorupție, va trebui să reevalueze această apreciere”, afirmă Comisia Europeană.

Și Ambasada Olandei va urmări îndeaproape următoarele etape ale procedurii.  „Declaraţia lui Tudorel Toader reprezintă începutul unei proceduri care prevede mai multe etape, inclusiv opinia CSM si decizia preşedintelui Klaus Iohannis. Ambasada aşteaptă şi prezentarea raportului de activitate al DNA şi va urmări îndeaproape următoarele etape ale procedurii”, se arată în răspunsul misiunii diplomatice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8515 Articole
Author

16 Comentarii

  1. Dna Autoare, ce legatura are o POZITIE DE INTIMIDARE de peste o luna cu decizia Ministrului de Justitie a unei Romanii
    independente care-si face curatenie in propria ograda, tocmai pentru eficientizarea luptei anticoruptie?

  2. Comisia europeana ar face bine sa monitorizeze si toate dezinformarile si intoxicarile diversilor europarlamentari si functionari cu privire la legile si modificarile din justitie, altfel spus sa monitorizeze si minciunile romanilor aserviti intereselor straine.Ca tot se lauda cei din CE cat de bine informati sunt, ceea ce nu prea se confirma din pacate…

  3. CE cred ca analizeaza cum sa scoata Romania de Telormanistan din UE!
    Si sa-i trimita lui Dragnea in tara cele aproape 4 Milioane de Romani plecati la munca!

    • Corect, Lili si eu cred ca acesta este solutia. Nici macar nu este nevoie de trimiterea tuturor celor 4 milioane de romani obisnuiti cu civilizatia, traiul bun, drepturi cetatenesti si respect din partea autoritatilor care lucreaza in UE, dar mai ales aflati in plina putere fizica si intelectuala. Doar un milion este de ajuns sa fie trimisi acasa, iti garantez ca in 24 de ore din PSD nu va mai ramane nici sigla. Imi amintesc ca Algeria sfidase acordul cu Franta si nu dorea sa le mai dea gaz la pretul negociat initial. Dupa ce Sarkozy i-a amenintat ca le trimite toti algerienii inapoi, pompa Algeria gaz in conducte ca nu stiau ce sa faca francezii cu el.

  4. MCV sau Povestea cu Cocoșul roșu al Comisiei europene: noi Comișia europeană vi l-am prin și l-am mâncat și vouă românilor nu v-am dat”.

  5. unuiunea europeana e moarta! atita vreme cit nu exista constitutie comuna care sa aplice uniform criteriile si rigorile pe care le propun si imbratiseaza toate tarile uniunii, MCV este un isntrument de santaj si guvernul roman are obligatia de a anunta UE ca nu o mai intereseaza accesul in schengen si drept consecinta MCV e nul si neavenit. urmarirea situatiei si impunerea unor foi de parcurs, inaplicabile in alte tari ale uniunii, spune tot despre ce este si ce inseamna aceast amizerie imorala fosta UE actual instrument de presiune germano-francez! pe linga parlamentul european functioneaza si parlamntul evreiesc european din 2012 daca nu stiati. ha ha ha ha ha ha daca prin absurd moare kovsi, moare si justitia in Romania? gata, dispare lumea?

    • UE da Romania afara si ii impune blocada economica. Ce face Romania atunci?! Daca vrei sa afli cum e viata in timpul blocadei economice puse de UE fa o vizita in Bielorusia ca e in Europa. Lukasenko insusi a ales sa ii dea cu flit lui Putin si sa faca compromisuri cu UE pentru ca sanctiunile economice puse Bielorusiei sa fie ridicate. UE e vie si puternica mai ales economic, Marea Britanie va plati miliardele cerute de CE fara sa protesteze, doar doar, vor mai avea ceva avantaje economice pe piata comuna dupa Brexit.UE are toate mecanismele sa reduca Romania la anonimat complet pe harta lumii.

    • unde iti este spiritul stimabile? poate pe tine te reduce la anonimat. mentalitate de loser…

  6. GENIAL Caragiale:”ce`o sa spuna Ioropa”? o sa spuna ca o tine langa-danga cu mcv-ul,care,oricum nu se va ridica.Pentru ca asa e ordinu` pe unitate.

  7. Vai, ce tulburat sunt. Comisia europeana desigur stie ca pamantul este plat si sta pe o broasca testoasa uriasa care la randul ei sta pe umerii baschetbalistei Kovesi.

  8. Poate Conteaza asta:
    „Topul Românilor care Pleacă din ţară, pe regiuni.
    Anul 2017 a golit Moldova, Dobrogea şi Ardealul de oameni, în special de tineri cu vârste cuprinse între 25 şi 39 de ani.
    Moldova, Dobrogea şi Ardealul sunt regiunile din care au emigrat cei mai mulţi români în 2017.
    Sărăcia şi Factorii economico-sociali sunt principalele motive pentru care populaţia activă, fertilă, decide să părăsească România.
    „Cel mai puternic factor al migraţiei românilor este negreşit de natură socio-economic.
    Însă DINCOLO de factorul socio-economic există şi o influenţă SOCIALA care determină populaţia dintr-o anumită zonă geografică să emigreze”, a explicat, pentru „Adevărul”, psihologul M. Copăceanu, că zona de N-E a ţării, din care au plecat cei mai mulţi români în 2017, e cunoscută ca având cel mai ridicat grad al Sărăciei.
    Concret, 17.7% din moldoveni au luat decizia de a pleca, pe locul 2 în Topul plecărilor fiind românii din Dobrogea (14,4%).
    Pe locul 3, sunt ardelenii, 11,4% dintre ei au emigrat.
    Problema e faptul că Migraţia masivă este în rândul TINERILOR.
    Concret, 1 din 5 români cu vârsta cuprinsă între 25 şi 39 de ani e plecat în străinătate, repercusiunile asupra pieţei muncii şi asupra natalităţii fiind drastice.
    Instabilitatea POLITICA este şi ea una din cauzele care au accentuat fenomenul migraţiei în rândul tinerilor.
    „Sunt tineri care au încercat cel puţin 10 ani să lucreze în România, să-şi creeze o stabilitate socială şi financiară, să-şi clădească o carieră şi foarte probabil mulţi dintre aceştia sunt tineri deja căsătoriţi şi părinţi ceea ce înseamnă că este vorba de o migraţie a familiilor nu doar de o migraţie a unui singure persoane din familie. Vorbim de tineri adulţi DEZAMAGITI de Instabilitatea politică din ţară care a condus la Instabilitate economică şi Scepticism în viitorul ţării”.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.