Cea mai crudă afirmație despre Gaza și Israel

În 2023, fostul președinte Donald Trump spunea că ar putea pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore. Imediat după atacul iranian asupra Israelului, pe 14 aprilie 2024, candidatul prezidențial Donald Trump a spus: ”Este incredibilă slăbiciunea pe care am arătat-o sub administrația Biden. Asta nu s-ar fi întâmplat dacă eram președinte, știți asta”.

Oficialii de la Casa Albă ripostează și susțin că Iranul a ajuns în poziția de acum din cauza retragerii unilaterale a SUA din acordul nuclear cu Teheranul, negociat ani de zile de administrația Barack Obama. Replica vine imediat și susținătorii lui Donald Trump arată că tocmai această retragere din acordul nuclear a permis reimpunerea unor sancțiuni dure Iranului. Politica permisivă față de Iran și răcirea relațiilor cu Arabia Saudită în timpul administrației Biden au redus din influența SUA în regiune și au permis afirmarea Chinei, care a intermediat un acord important pentru realuarea relațiilor intre Riyadh și Teheran, cu zădărnicirea unui potențial acord de recunoaștere a Israelului de către Arabia Saudită, pe modelul Acordurilor Avraam mediate de SUA cu Emiratele Arabe Unite, Bahrain și Maroc.

Dacă politica fostei administrații Trump pare mult mai fermă în raport cu Iranul, nu este deloc limpede dacă ea ar fi dat vreun rezultat în conflictul israeliano-palestinian, pe care se construiește o parte din influența regională actuală a Iranului. Donald Trump și-a făcut ginerele consilier prezidențial și i-a încredințat conceperea unui plan pentru rezolvarea acestui conflict. Partea politica a planului lui Jared Kushner nu a mai apucat sa fie prezentat, însă aspectele economice se pot rezuma la încercarea de a cumpăra pacea – 50 de miliarde de dolari la nivelul anului 2019 pentru palestinieni și statele arabe, ”oportunitatea secolului”. Acum, când 60 de miliarde de dolari reprezintă suma necesară pentru a menține liniile apărării Ucrainei în fața Rusiei pentru câteva luni de zile, este limpede că Statele Unite și investitorii privați găsiți de Kushner ar trebui să-și înzecească oferta pentru a o putea numi măcar ”târgul secolului”.

Pentru ca o eventuală nouă administrație Trump să poată performa mai bine in Orientul Mijlociu decât echipa lui Joe Biden, este esențial ca ginerele prezidențial să fie ținut departe de marile planuri. Cel puțin aceasta este opinia lui Panagiotis Theodracopoulos, în Takimag.

Pare un vultur speriat, un individ prefabricat, lipsit de naturalețe, însă dă pe afară de lăcomie și de aroganță spilcuită. Egoismul este totul pentru el și este un oportunist mincinos care știe mereu de mână să pupe. Acest individ și-a folosit poziția de ginere pentru a obține doua miliarde de dolari de la saudiți, cu care să-și salveze afacerea falită. Este Jared Kushner, omul care, la finalul lui martie, a făcut o remarcă atât de stridentă în cruzimea, dar atât de relevată pentru lăcomia lui, încât o consider cea mai ofensatoare afirmație pe care am auzit-o vreodată: ”Proprietățile cu vedere la mare din Gaza pot fi foarte valoroase”.

Kushner făcea schimb de idei cu un alt om de nimic, David Friedman, pe care președintele Donald l-a numit ambasador în Israel. Ideea lui Friedman, citată de The New York Times, era ca locuitorii din Gaza să fie expulzați în deșertul Negev, iar toata Cisiordania să fie anexată la Israel. Kushner se gândea la dezvoltarea imobiliară în Gaza și a făcut observația despre vederea la mare. Ce a uitat Kushner, și vreau să-i atrag atenția, sunt cimitirele. Sunt circa 35.000 de trupuri de femei și copii, oameni nevinovați care au murit în război, care ar putea fi excavate și aruncate în mare, pentru ca locul lor de veci să fie transformat într-o proprietate imobiliară valoroasă. Din niște motive bizare, acești doi nenorociți care discută despre viitorul Gazei au uitat de cimitire, însă sunt singur că se vor descurca. Oportunitățile de afaceri precum asta nu apar în fiecare zi.

Ce mi se pare ireal este că oameni precum Friedman și Kushner pot să prospere în Statele Unite, în condițiile în care locul lor este în niște romane de duzina. Cum este posibil să te gândești la valoarea imobiliară atunci când vezi imagini cu distrugerile fără milă provocate de bombele americane aruncate de israelieni, care omoară femei și copii nevinovați în Gaza?

Nu că Kushner nu ar fi vorbit despre aceste orori. A vorbit despre ele la un forum la Harvard, împreună cu Friedman, și nimeni nu s-a ridicat pentru a protesta și a arunca în ei cu niște excremente sau cel puțin a-i ataca fizic. Minunatul Harvard. Kushner este un om de nimic și cel mai probabil era falit înainte ca socrul lui să fie ales președinte, în 2016. Vreme de ani de zile a cultivat relații cu arabii și a primit 2 miliarde din partea saudiților pentru aceste eforturi. Spre deosebire, când marele George Marshall a părăsit Casa Alba condusă de Truman, singurul lucru pe care l-a luat a fost pălăria.

Afirmațiile lor au trecut fără a stârni vreo reacție în America, tărâmul oamenilor liberi, și au fost citate în NY Times foarte pe scurt, ceea ce indică forța lobbyului israelian în America. Tot ce nu este laudă adusă Israelului este considerat antisemit. Iar sprijinul pentru campania fără conștiință a Israelului în Gaza a pătat imaginea Vestului ca factor moderator, iar asta privește și Ucraina. Oamenii aud acuzații de ipocrizie și dublu standard în ce privește Gaza. Ce aș vrea să știu este de ce Uncle Sam trimite arme și bombe în Israel și Ucraina, în timp ce spune că Rusia este băiatul cel rău pentru că se lupta pentru o frontieră disputată?

Să nu uităm că Hamas a început asta, omorând oameni nevinovați și că Israelul a multiplicat crimele de zece ori. Scuza Hamas sunt 75 de ani de ocupație a pământurilor palestiniene. Scuza Israelului este că pământurile le-au aparținut în vremurile biblice. Uncle Sam și-a jucat cărțile continuând să susțină din motive interne – adică votul evreilor – ocupația ilegală și inumană a Israelului aspra Palestinei. Este motivul principal pentru care Uncle Sam este atât de urât în unele părți ale lumii, un lucru care mă înfuria când eram tânăr și mă gândeam că nu este vorba decât despre invidie față de America. Însă nu era invidie, era dublul standard aplicat de Uncle Sam atunci când îi convenea. Washingtonul trebuie să transmită Ierusalimului că, daca nu rezolvă problema palestiniană repede și corect, tor ajutorul american va înceta. Și la naiba cu lobbyul israelian.

Firește va fi nevoie de un președinte cu știți voi ce pentru a face asta, iar președintele acesta nu este Biden. Trump ar putea să o facă ușor, însă o va face? El nu a avut parte de votul evreilor și nici nu va avea, deci nu are nimic de pierdut.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 31

46 de Comentarii

 1. Multumesc domnule Panagiotis, foarte multumesc. „Drepturile Biblice” ale evreilor asupra pamanturilor si caselor palestinienilor de pe care i-au izgonit in 1948 sunt o uriasa inselatorie mondiala, o inventie sionista, o poveste biblica, care a facut pana astazi sute de milioane de victime, intre popoare fratii de sange si chiar de cruce. Ce ar insemna ca si indienii nord americani sa revendice aceleasi drepturi, asupra pamanturilor de pe care au fost alungati dar care spre deosebire de povestile biblice sunt chiar adevarate si reale, pentru ca genocidul etnic savarsit de Perfidul Albion, asupra indienilor, a existat in realitate.

 2. grecu e socialist sadea,
  când marele George Marshall* a părăsit Casa Alba condusă de Truman,
  singurul lucru pe care l-a luat a fost tichiutza….

  *ala cu „planul marshall” de insclavizare a europei de vest,uite milioanele,
  Germania de Vest…1448
  Grecia ………….376

 3. Ce fac evreii in Gaza este HOLOCAUST. Tot asta au facut si in lagarele naziste. Himmler si Heidrich aveau sange evreiesc, iar Adolf Eichmann era 100%, de-aia l-au vanat in America de Sud, l-au adus in Israel si l-au spanzurat. Asta e pedeapsa si pentru khazarii care distrug poporul palestinian si pentru Zelenski si acolitii lui. Pe copiii nostri vor sa-i ne oblige sa invete despre un holocaust inchipuit de ei. Iar ” institutul ” Elie Wiesel vrea sa ne cenzureze istoria si cultura. Acest cuib sionist trebuie desfiintat, iar membrii lui declarati indezirabili. La fel ci Tismaneanu, Oisteanu, Patapievici, Murarii si Mungii.

 4. „misheaux spune:
  10 OCT. 2023 LA 16:01
  Cu durere-n suflet pentru onoarea mossadista manjita cu sange NEVINOVAT(!) evreiesc:
  – Ai dreptate ! 🙁 [desi 🙁 n-ai acces la ce am eu 🙁 🙁 🙁 !]
  SHALOM !
  [tine totusi minte … nu e de la Jerusalim „ideia” ci der la evreii americani 🙁 !]
  NU ! Nu fac propaganda ci ANTI-propaganda ! IQ=?
  Israelul va pierde mult din ce URMEAZA ! 🙁
  Vin vremi NASOALE (repet) ! 🙁”
  ________________
  3 zile dupa HAMAS !

  „[tine totusi minte … nu e de la Jerusalim „ideia” ci der la evreii americani 🙁 !]” …se deva OBSERVA subteraneitati ? 😮
  E mishteaux REAL PROPHET ? 🙁

  IQ=?
  😉
  SHALOM ! MAGA ! TRUMP=POTUS !

 5. Istoria oricum nu mai contează,iar pentru comuniștii greci, nici atât.Nu sunt un fan al Israelului însă nu pot sa nu observ că existența lui e benefică, cel puțin pentru România pentru că o bună parte din PMR s-a mutat acolo. Obiceiul lor de a se autopromova prin structurile administrative ale statelor gazdă în detrimentul băștinașilor nu i-a făcut niciodată prea populari.Exemplul Moldovei interbelice cu 60.000 de”jidani”(vorba îi aparține lui Nicolae Cajal însuși, șeful comunității Evreilor din România într-o emisiune TVR)în administrație, unde, de multe ori, doar portarul era român în primărie, spune multe.În rest, Netaniahu a făcut o tâmpenie de zile mari în Ghaza.Nu te răzbuni pe civili pentru ce face o mână de neisprăviți, cât despre Kushner, grecul are, totuși, dreptate.Tipul e o jigodie, dar Trump l-a ținut în mână deși nu atât de strict cum trebuia.Însa Trump n-a avut de unde alege consilieri.Pence l-a trădat și la fel au făcut-o mulți din stafful său din fieful republicanilor, punândul în situații delicate. Ceva, îmi pare totuși relevant în toată nenorocirea asta, și anume că empatia suniților pentru cei din Ghaza nu trece de nivelul de complezență.Rateurile de azi nu sunt ale lui Trump ci sunt rezultatul exclusiv a decenii de politică tâmpă dusă de Deep State și nu numai, din anii’70 încoace.Ce-o să iese Allah cu mila.

 6. GAZA e ISRAEL !
  KOSOVO e SERBIA ?
  🥲🥲🥲
  Dece e anti-semit sa zici ca sarbii nu aveau voie la un GENOCID la albanezii ce voiau sa rupa KOSOVOul istoric sarb de Serbia
  si e OK sa accepti GENICIDUL din GAZA la filisteni pentru ca nu e OK ca palestinienii sa-si apare pamantul istoric al lor !

  DEMAGOGIA prin contra-exemple americana doare si faca USA perfida … nu poti condamna TORTURA cand tu ai „simularea inecului” si ABU GHRAIB
  nu poti spune ca esti AMERICAN moral, drept cand sarbii nu aveau voie sa faca SANGEROS in KOSOVO cu albanezii ce-l voiau rupt de Serbia, ce fac genocidar condamnabil oficial evreii cu palestinienii ce vor sa rupa GAZA de ISRAEL !

  NU POTI PROSTII … TOTI PROSTII … TOT TIMPUL ! 😐

  SHALOM ! ❤️❤️❤️

 7. Daca evreii sioniști vorbesc despre Palestina ,palestinieni și GOIMI in general de când au luat existența că despre altă rasă și se și manifesta fățiș cu viclenie, perfidie,cinism și ura,de ce ceilalți să nu aibă dreptul să se apere sau sa ia masuri preventive???După principiul,daca nu accepți sa fii parazitat ești o gazda proasta!

 8. Biserica crestina evanghelica din SUA care are zeci de milioane de membrii ,e mare suportera a statului Israel
  numai Christians United for Israel (CUFI), cel mai influent lobbying group evanghelic, cu peste 10 milioane de membri, și-au exprimat sprijinul pentru Israel după ce Hamas a atacat țara. Ei au invocat limbajul biblic, subliniind că Dumnezeu veghează asupra Israelului și va răspunde celor care îi fac rău.
  Nu vreau sa intru in dipute cu autorul grecotei care traieste in NY dar are o slaba informatie despre substratul religios al sprijinului american pentru Israel

 9. Biserica crestina evanghelica din SUA care are zeci de milioane de membrii,e mare suportera a statului Israel
  numai Christians United for Israel (CUFI), cel mai influent lobbying group evanghelic, cu peste 10 milioane de membri, și-au exprimat sprijinul pentru Israel după ce Hamas a atacat țara. Ei au invocat limbajul biblic, subliniind că Dumnezeu veghează asupra Israelului și va răspunde celor care îi fac rău.
  Nu vreau sa intru in dipute cu autorul grecotei care traieste in NY dar are o slaba informatie despre substratul religios al sprijinului american pentru Israel

 10. Romania curata/Sfanta Cruce Vie a lui Iisus Christos sa mai tina in picioare Institutul Wiesel dupa cat de adevar fata de noi romanii propaga cercetatorii khazari ce vor sa ne rescrie istoria. Si sa-i imprastie in lumea larga pe toti acesti fuctionari si-n Sfanta Noastra Romanie sa nu mai puna piciorul niciodata. Nici ei dar nici urmasii, urmasilor lor pana la al 9 neam. Amin, Amin, Amin, Amin.

 11. interesul imobiliar al lui kushner e cunoscut pentru gaza asa cum si interesul lui trump de a-si construi la moscova trumpy tower ca sa vinda vata pe bat… bibisor netanyahu trage la tac-sau lui kushner cind merge in us… cica nu-l voteaza… da kushenr ce-o fi, pampalau din pampas?

  sint toti in aceeasi oala indiferent care le este numele si toti parca-s fatati de aceeasi AI!

  leadership-ul politic, religios, militar, economic este total compromis peste tot in lume! a sta la mina puterii inseamna a accepta statutul de sclav atita vreme cit tot ceea ce fac aceste puteri este sa produca dezechilibre, sa omoare, sa minta, sa fure, sa ascunda secrete! si asta se inntmipla de 2000 de ani…

  si canalu pe care vor sa-l faca, a naibii coincidenta… tot din gaza….

  ceea ce face israelul in gaza se numeste exterminare… holocaustul pe care-l invoca autoritatile evreiesti ca si motiv permanent, cu cinism si fatarnicie incercind sa inchida gura tutror din pozitia de victima, ii arata in adevarata lor lumina: calai!

 12. „Biserica crestina evanghelica din SUA” e BISERICA ANGLICANA (razvratita ROMEI) din ANGLIA !
  Tine minte
  toate SECTELE „CRESTINE” din USA sunt la origine ANGLICANE
  si biserica ANGLICANA a venit pem lume din mofturile unui rege englez care s-a casatorit ENGLEZESTE cu FICA lui fiind excomunicat de ROMA!

  Sti ca sectele protestante americane NU MAI AU nimic comun cu BIBLIA care candamna HOMOSEXUALISMUL ? 🙂
  EVANGHELICII AMERICANI (ANGLICANI) sunt LGBTQ* si au chiar pastori si pastoritze homo si lesbi !

  RELIGIA in USA …acum cand 🛀”BIBLE BELT”🛀-ul a fost premeditat distrus dupa LOVITURA DE STAT yankeie din 911, mai e o FARSA LACOMA PE BANI ! „ANGLICANII” sunt niste „crestini” foarte, foarte aparte („perfidul Albion” isi trage numele din etica lor)

  QUO VADIS USA ? 😐

  IQ=?
  😉

 13. cind va tot spun ca religia joaca feste… si e doar un mioralit prelung la mormint strain…dar cu beneficii pentru criminali.

  pe de alta parte statul israel e fondat pe elemente turcice, al 13 lea trib care doar si-a luat religia ebraica fara sa fie evrei. deci in 1947 cind onu a hotarit in favoare israelui, sa vezi migratie ce a inceput spre Palestina si cum au inceput sa-i ucida pe palestinieni.. de fapt al doilea razboi mondial manipulat exemplar, in care cred ca si sovieticii au fost implicati pentru ca erau suparati pe acordul de pace de la Paris si le ploua in gura, au inventat un razboi sa impuna statul israel care din palestina s-a transformat in israel… deci unde erau evreii aia multi daca nu erau khazarii sa umple teritoriul daca acolo erau palestinieni? se sprijina pe biblie??? ha ha ha ha ha ha ha ha aveti inseamna un deranj psihic major!

 14. @mishteaux …stie ! ❤️😎👌

  ADEVAR graiesti 🥲🥲🥲 … cati stiu ce e real „BISERICA ANGLICANA” para-„CRESTINA si eretica ei istorie artificiala 🙁 ?

  (si cat de legata e subteran de miscarea 😎😎LGBTQ+😎😎 originata premeditat de ea 🙁 ! )

 15. De-alungul timpului, adica Istoriei, SUA si Israel au tesut aliante pe Interes, dar contrar asteptarilor, s-au coagulat aliante anti-adica dusmani fata de ei. In loc sa fie mai puternici, au ajuns sa fie de fapt cu mare bagare de seama, caci s-au cam inmultit dusmanii, iar astia nu prea sunt de neglijat!
  MoSSad si Ciaistii stiu ca daca nu schimba macazul, vor pierde urat de tot! Planul inapoi NU se mai intoarce!
  Se merge inainte! „Romanii” de la butoanele SRI cu cine au ales sa joace? :))) nasol moment … Istoria nu e pentru oricine, daca nu se pricepe ce o sa Urmeze, adica Vine!

 16. „„Biserica crestina evanghelica din SUA” e BISERICA ANGLICANA (razvratita ROMEI) din ANGLIA !
  Tine minte
  toate SECTELE „CRESTINE” din USA sunt la origine ANGLICANE
  si biserica ANGLICANA a venit pem lume din mofturile unui rege englez care s-a casatorit ENGLEZESTE cu FICA lui fiind excomunicat de ROMA!”

  Zici „CASE REGALE” si tinandu-te de nas TRAGI APA ! 🙁
  SCARBA !

 17. sintem in stare sa facem pace cu trecutul si sa-l lasam acolo unde e si sa ne construim un prezent si viitor in pace, armonie, iubire?

 18. Ai sa vezi daca NU e ales IOHANNIS la NATO !
  Ce-si-cum e cu „capul-de-pod” valah la Lacul Russnac !
  Te asigura ca yankeii stiu de ce-l pun pe sas-ul nostru ls NATO …nu ca stiu ci STIAM DINAINTE !
  Insa unele dedesupturi nu-s de 1/1000 ! [mishteaux, vezi arhivele para-statisticelor lui predictii -> chiar e SPECIAL !] 😎🤫🛀

  IQ=?
  😉

 19. Cand Israelul, folosind armata ucide cu salbaticie mii de civili nevinovati, mai ales copii, este de lauda si de bine. Dar cand rudele celor ucisi se razbuna pe pe cativa cetateni ai Israel, colonisti care le-a invadat tara unde palestinienii locuiesc de mii de ani, atunci asta este considerat terorism si se recurge la raderea tuturor localitatilor palestiniene si se trece la genocidul populatiei palestiniene. Apoi tot israelienii ei se plang de holocaust si antisemitism, desi ei au un comportament mai salbatic si mai crud decat se spune ca l-au avut nazistii. Ce fac israelienii sunt fapte reale, nu basme. Nu intamplator Israel are ca simbol o stea cu 6 colturi, 6 triunghiuri echilalaterale si 6 laturi un interiorul stelei. Est numarul fiarei care flutura in lume, multe state se supun numarului fiarei. Steaua asa zisa a lui David (de fapt a lui Solomon) era doar o stea cu 6 varfuri, nu simboliza 666. Numarul 6 este numar sfant, simetria hexagonala se regaseste pretutindeni in natura, la faguri si la fulgii de zapada de exemplu. Simbolul actual care a pervertit spre satanism numarul 6 a fost ales de satanicul khazar sionist Rothschild, stapanul cametei si al speculei cu bani in lume. Pentru toate se va da socoteala in Fata lui Dumnezeu, viata pamanteana este iute trecatoare, dar pedeapsa sufletelor oamenilor pentru crima va fi vesnica la fel ca si viata vesnica de obste pe care ne-a daruit-o tuturor Domnul nostru Iisus Hristos prin jerfa sa. Fiecare va plati atunci pe masura faptelor sale. Acum si aici se face separarea dintre bine si rau pentru viitor.

 20. @Zalmoxis
  Ca bine si adevarat le zici. Te felicit pentru curajul de a rosti adevarul si de a nu te supune cum fac toti lasii, manipularilor facute de satanistii care vor se extermine omenirea.

 21. „Când Iudeea a căzut sub dominația Imperiului Seleucid, procesul de elenizare a fost impus prin lege. Acest lucru a însemnat efectiv impunerea forțată a unor practici religioase păgâne. În anul 167 î.Hr sacrificiul ritual evreiesc a fost interzis, sabaturile și sărbătorile evreiești au fost interzise, iar circumcizia a fost scoasă în afara legii. Au fost construite altare pentru zeii greci și s-au sacrificat acolo animale interzise evreilor. Statuile lui Zeus au fost amplasate pe altarul Templului. Deținerea scripturilor evreiești era considerată o infracțiune capitală.”

  Daca s-ar face un rationament de reducere la absurd. Sa presupunem, prin absurd, ca ar ramane doar musulmanii. Ce s-ar intampla in Gaza?
  Ce s-ar intampla daca echilibrul de forte s-ar debalansa? Ce s-ar intampla cu Romania?

 22. m-ati cenzurat toate afirmatiile sunt verificabile din punct de vedere istoric este nedemn de dvs oare chiar orice om are un pret n-aveti nevoie nicaieri unde se gandeste in limba romana de gandire ci doar de opinii rebutul gandirii dixit Platon

 23. Ce naște din pisică, șoareci mîncă.. Iar de nu ar fi atît de fălos nu ar fi american. Crede cum că toate in lume vor depinde numai de el.. O fi campanie, dar să spui atîtea inepții, e trist ,. mai ales că ere speranța după senilul celălalt Joska,.

 24. Hai ca e ridicol.De vina e Trump si nemurile lui pentru ca Israelul toaca Gaza.Statul american iar este captiv,iar este slab,nu mai stie ce sa faca dar se roaga pe la sinagogi ca evreii sa atace mai cu mila!Dar cu portavioanele sunt pe faza langa Iran,nu cumva sa le raneasca pupilul.

 25. Vai, vai, vai ce ne-am face daca…???? Din 1789 toate revolutiile si razboaiele au fost implementate de Oculta Kazara pentru a cucerii tari si popoare pentru a le subjuga, a le fura bogatiile si a-i transforma pe locuitorii lor, goimii in sclavi. Cate sute de milioane de goimi au fost ucisi in aceasta perioada numai Sfantul Dumnezeu stie cu adevarat? Fecioara Maria e trecuta in Coranul cartea de capatai a credintei musulmane la fel si Iisus Christos care este considerat prooroc. In schimb evreii a caror inaintasi L-au ucis pe Iisus Christos si la 2.000 de ani de la aceasta blasfemie il urasc pe Iisus Christor, pe Fecioara Maria, Crucea si toate insemnele religioase si sarbatorile ortodoxe. Ii darma bisericile si le profaneaza mormintele crestinilor ortodocsi. In Palestina au fost darmate sute de biserici ortodocse si moscheie in teritoriile care au fost cedate cu de la sine putere de Anglia si USA evreilor. La fel s-a intamplat si-n Kosovo devenit independent dupa 1990 cu ajutorul USA unde sub obladuirea khazarilor ce conduc USA au fost darmate si arse 300 de biserici si manastiri ortodocse, batjocoriti si ucisi la gramada preoti, calugari si mireni. Vai, vai, vai ce ne-am face daca ar disparea spujbasii Satanei de pe Pamant. Am trai pur si simplu in pace.

 26. Vorba lui C. Tănase : Și cu asta ce-am făcut ? Adică cu noile pedepse aplicate Rusiei, dar care lovesc aiurea :
  „Prețurile aluminiului, nichelului și cuprului au urcat luni la Bursa de Metale din Londra (LME), după ce Statele Unite și Marea Britanie au interzis importurile de metale rusești, ca parte a sancțiunilor menite să reducă veniturile Moscovei.

  Aluminiul a atins luni pe LME un maxim de 2.728 de dolari pe tonă, iar cuprul de 9.640,50 de dolari, cele mai ridicate cotații de după iunie 2022. Nichelul a urcat la cel mai ridicat preț din septembrie – 19.355 dolari pe tonă.

  Cuprul este utilizat pe scară largă în industrie, în special pentru realizarea circuitelor electrice. Aluminiul este utilizat pe scară largă în industria auto, în timp ce nichelul este esențial pentru fabricarea oțelului inoxidabil și a bateriilor pentru vehiculele electrice.

  „Bursele de metale precum London Metal Exchange (LME) și Chicago Mercantile Exchange (CME) nu vor putea accepta aluminiu, cupru și nichel produse de Rusia. Bursele de metale joacă un rol central în facilitarea comerțului cu metale industriale în întreaga lume”, a subliniat vineri Trezoreria americană. (AFP)”

 27. Când te comporți în halul ăsta de cruzime, omorând zeci de mii de oameni fără apărare, dintre care majoritatea copii, femei și bătrâni, e drept că înarmați până-n dinții… de lapte unii, sau lipsă alții 😉 , nu mai poți revendica niște crime săvârșite nu doar împotriva ta, că în lagărele naziste n-au fost numai evrei sau țigani, că romii încă nu erau născuți (nici Iliescu 😉 ), ci și ruși, români, austrieci, polonezi, cehi, greci sau chiar germani, ba mai mult, să fi prins și cu minciuna, că de fapt între recensământul făcut înainte de WWII și cel de la sfârșitul lui diferența de popor ales a fost doar de 300.000 , nu 6.000.000 cât pretind ei și încasează despăgubiri.
  Și nu doar numărul exact al celor ce au trecut prin lagăre , dar și toate datele personale ale tuturora , trecute cu binecunoscuta rigurozitate germană se află în documentele ridicate și păstrate cu „sfințeie” în arhivele Marii Britanii.
  Dacă s-ar face publice s-ar afla nu numai că Ellie Wiesel a fost un escroc care nici n-a trecut pe acolo, deși indivizi ca el ar fi meritat, dar numele i-l poartă și celebrul institut care tapează de bani și în prezent , întărind ideea că holocaustul a fost și el o afacere . Regretabilă pentru unii și profitabilă pentru alții.
  Pentru că acolo n-au murit unii ca E.W de exemplu, ci în urma unei monstruoase înțelegeri, niște vinovați doar că se născuseră cu ceva handicap în urma unor căsătorii de genul celor arătate de misteaux „…rege englez care s-a casatorit ENGLEZESTE cu FICA lui ”. 😎

 28. Deci iranienii le-au lovit sigur 1 centru de spionaj Mossad ucigand 44 ofiteri mossadisti, cea mai bine pazita baza militara din lume impotriva rachetelor de orice fel unde sunt stationate F-35 si au mai prajit si 2 statii Iron Made. Asa ca la asemenea succesuri Netanyasatana s-a hotarat ca sa atace Iranul in aceasta noapte intre orele 0-5. 95% probabilitate ca s-o faca. Daca o va face, in mod sigur din Orientul Mijlociu se va declansa cel de al 3 Razboi Mondial.

 29. Hegemonia SUA în zonă se „tocește” cu fiecare eveniment . Nu se recunoaște dar conflictul din Ucraina plus trezirea „uriașului” în Taiwan e buturuga care răstoarnă carul. Se aruncă Israelul că atacă Iranul, tocmai au primit „scaltoaca ” de la China astăzi, iar o acțiune de „democratizare” acolo va duce la alte alianțe ( in secret făcute) care vor duce la o altă ucrainizare în Orientul Mijlociu. Occidentul trebuie să se reinventeze în domeniul liderilor și diplomației altfel în curând va dispărea ca factor de influențare a politicilor mondiale.

 30. @Radu Humor/Poate ii pedepseste Sfantul Dumnezeu pe khazarii astia satanisti mincinosi si criminali si ce nu au murit atunci le completeaza restul pana la 6.000.000 in marea bubuiala ce bate la usa.

 31. Ce mincinosi sunt khazarii din capul Israelului! Planul de atac a fost pregatit cu mult inainte de a bombarda Consulatul Iranului din Damaskus. De cand a devenit premier, Netanyasatana a vrut de multe ori sa atace Iranul. Acum are prilejul s-o faca cat mai rapid. „Armata israeliană (IDF) a decis cum va contraataca Iranul și aliații săi, dar nu a stabilit încă momentul, au transmis mai multe surse pentru ziarul The Jerusalem Post.

  Deoarece calendarul este încă variabil și din cauza tuturor pregătirilor complexe necesare, actuala decizie s-ar putea schimba. Cu toate acestea, „însăși dezvoltarea unei decizii arată severitatea și determinarea conducerii Israelului de a riposta”, deși toate indiciile sunt că Ierusalimul încă încearcă „să înlăture atacul, pentru a evita spirala unui război regional”, transmite sursa citată.

  Șeful Statului Major al IDF Lt.-Gen. Herzi Halevi: „Permitem o politică de front intern care să le ofere cel puțin cetățenilor în această săptămână de Paște să trăiască aproape ca în mod normal.”

 32. ” Uncle Sam și-a jucat cărțile continuând să susțină din motive interne – adică votul evreilor !” se afirma in articol. Perfect adevarat, dar nu este intregul adevar! Principalii sponsori ai Partidului Democrat, care l-a ” emanat ” pe Biden, sunt miliardarii evrei, Soros et.co. Ei sponsorizeaza acest partid pentru ca presedintele, care este o marioneta a lor, uirmeaza politica lor fara cricnire! Credeti ca politica granitelor deschise este a lui Biden ? Nici vorba, asta cit este de senil nici nu pricepe ce se intimpla in jurul sau. Este politica lui Soros, care in 2015 a umplut Europa cu caravanele migrant organizate de ONG-urile sale! Acum face acest lucru si cu America pentru a mari baza electorala a Democratilor si a asigura perpetuarea la infinit a hegemoniei acestul partid.

 33. @Radu Humor
  Daca vorbim de holocaust si de alte atrocitati asociate razboiului, trebuie sa pornim de la adevar. Adevarul este ca mafia iudeo-masonica, oligarhia financiara sionista au declansat si finantat razboaiele mondiale 1 si 2. Fara finantare si fara comanda data de niste elite vandute care sa forteze masele sa moara in razboi, nu poate exista razboi. Oamenii de rand pot face cel mult rascoale impotriva elitelor conducatoare, dar nu razboaie intre tari si nici vorba de razboaie mondiale. Deci recapituland, sionistii au declansat razboiul 2 mondial, iar daca au existat victime evreiesti ele sunt tot din vina sionistilor care au organizat totul. Nu trebuie uitat nici amanuntul ca gardienii din lagarele de concentrare numiti kapo, erau evrei. Asa ca singuri sunt vinovati, ei au dirijat totul, dupa unele scrieri istorice se pare ca a fost un sacrificiu ritual. Cifra de 6 milioane de evrei victime apare mereu in istorie in toate lamentarile lor. In secolul 19 de pilda nu existau nazisti, dar ei se lamentau de 6 milioane de victime ale pogromurilor. Si au mai fost asemenea referiri la 6 milioane de victime si in alte imprejurari.

 34. Zona nu este proprietate biblica cum se pretinde, ci doar proprietatea lui Rothschild care a vrut un bau bau in zona, ca sa praduieasca petolul arab=aur, contra tipariturilor de verzishori ce au invadat mapamondul. Evreii adevaratzi de acum 2000 de ani au parasit zona, pentru ca au vrut sa fie liberi shi nu robi ca acum pe moshia unui khazar. Conform manipularii marilor putori, s-a gasit unul=Hertzl, ca a avut el o „premonitzie”, shi actuala adunatura de natzii cu promisiunea de la Rabyiile lor, mergand pe scurtatura lor ca la Austerlitz, vor fi stapanii cu acte al gloabeleshtilor, shi asha, mai cu sio, zio, salam cu zoia, turma asta a fost manata in zona, ca deobicei pe capul altora, asha cum shi la un momentdat marile putori ne-au cadorisit cu cca 1 milion ca ashtia. Tov.Stalin, khazar shi el, dar de esentza cominternista, a acceptat schema, zicand ca e bine, bine, pentru ca este ca musca in koorul calului, shi arabii vor alunga pe anglo-saxoni din zona, viitorul asta nefiind departe. Adevarul este ca la Abel vs. Cain, adica antisemi, un fel de HO practicat intre ei, iar cu Hitler au experimentat crearea boului de aur, extragerea dintzilor de aur, samd, dar shi crearea rasei pure fara defecte biologice datorita sexului intre ei. Nu le-a ieshit pasentza cu transformarea UE in sclavii=goymii lor, pentru ca raul din ei are limite shi nu poate fi universal. Doar cu China tov.Kiss hingheru a reushit ghisheftul, dar pe termen scurt, viitorul fiind non win. Se pare ca Fenicieni, Grecii shi tot Orientul au fost buni la negotz, dar zona de deshert nu era raiul lor, ca dovada crearea acestui stat a fost avut in vedere, ex.Madagascar, Kenia, shi chiar Europa=galitzia, ceva bucovina, ceva ukraina, pentru care s-au facut hartzi shi cartzi, dar costul suportat era prea mare, nefiind majoritari in zone. Se dau deshteptzi doar cand altzi sponsorizeaza ca sa paraziteze.
  O zi buna.
  Con

 35. daca donaldul cu chica portocalie isi ia colistier prezidential echivalentul unui cashner fried & co aipac aka lobiul electoral evreiesc il va vrea prezident si chiar va fi

 36. Pentru o mai buna intzelegere a notziunii de proprietate din zona lui Bubyko, trebuie sa amintim ka Konstitutzia lor este sublima, dar lipseshte cu desavarshire! Oare de ce???
  O zi buna.
  Con

 37. Daca ucizi copii si femei din Guatemala,Nicaragua,Vietnam,Cambogia,etc.,mai recent din Serbia,Irak,Afganistan,Libia,Rusia, Gaza (14.000 copii si tot atatea femei), prin bombardamente salbatice, esti o mare „democratie”!!! Daca ucizi 500 de copii ucranieni esti criminal de razboi!

 38. @geo cum s-ar spune occidentul „a pierdut respectul” cam de mult deja

 39. @geo
  Rusii nu au ucis copiii ucraineni, exista desigur si victime colaterale nedorite, dar nu civilii si cu atat mai putin copiii au fost tinta actiunilor militare ale Rusiei. In schimb, copiii rusi din Ucraina au fost ucisi deliberat de ucraineni, exista in Donbas un cimitir doar al copiilor rusi ucisi de lunetistii ucraineni sau de bombardamentele ucrainene impotriva comunitatilor civile de limba rusa. Dar pentru asta ucrainenii sunt considerati democrati si puri, care apara valorile democratiei la fronierele UE de un razboi care, zic ei, ar fi neprovocat. Sa ucizi copiii rusi cu lunetistii este totusi o provocare majora pentru rusi. Nu mai vorbim si de provocarea cu Ucraina in NATO.

 40. CU BANII CHELTUIȚI PENRU ISRAEL-DIN 1948 PÂNĂ AZI BANI EVREIEȘTI,AMERICANI,ENGLEZI Ș.A SE PUTEA TRASA ÎN DEȘERTUL ARIZONA-NEW MEXICO-UN TEREN EGAL CA SUPRAFAȚĂ CU A ISRAELULUI,SE PUTEA CONSTRUI UN ISRAEL NOU,CU CHIBUȚURI NOI,IRIGA,PLANTA,FACE BĂNCI ȘI FABRICI-ÎNTR-UN CUVÂNT -UN NOU ȘI PROSPER PĂMÂNT AL FĂGĂDUINȚELOR ÎMPLINITE ;PACEA SE INSTALA ÎN ORIENTUL APROPIAT ,LUMEA TRĂIA ÎN PACE,AMERICANII AVEAU ÎN CASALOR ALBĂ UN EXEMPLU DE HĂRNICIE ȘI ÎNTRAJUTORARE,AVEAU ȘI REZERVĂ DE CADRE -NELIMITATĂ…….

 41. da, daca ucizi esti criminal. e suficient sa iei o singura viata… nu conteaza de unde esti, ce nationalitate ai si ce spui dupa aceea… famine fapta in sine…

  si criminalii n-ar prolifera daca n-ar fi ratacitii in propria lor bestialitate care sa aprobe crima.

 42. Israel trebuie sa faca razboaie pt a pregati intrarea lui Anticrist in Ierusalim unde va construi templul sau pe locul moscheii Al Aqsa daramata in razboaiele cu lumea araba.

 43. „Trump ….nu a avut parte de votul evreilor și nici nu va avea, deci nu are nimic de pierdut.”
  Adevarat , insa nu-l vor lasa sa faca nimic , asa cum s-a intamplat in mandatul anterior .

 44. Con spune:
  19 APR. 2024 LA 1:39
  Crudul Adevar ar fi ca marile putori care au preluat arhiva de la Austerlitzul lor, sa o faca publicitatzii, dar integral. Deocamdata este secreta pentru ca prin aceshti infantili ce se dau cu HO, prin ei vor sa manipuleze toata lumea. Deci aceste mari puteri detzin date exacte documentate, dar pun pe unii precum Weisel sa schimbe realitate, chipurile ei conduc lumea. Acum precum kamunizmul, avem pura propaganda la nivel de state, ca sa ocroteasca ka ce?, cand viatza pe pamant nu poate exista decat prin respectaea Adevarului, asha cum cel de sus a creat lumea reala. Trebuie sa ne inchinam la inventziile rabyinoide, sau schizofrenoide?, ka kipurile ashtia sa nu faca armata, sa apere tzara care zic ca este a lor, ka ka ei nu este nimeni shi de dorul puterii ka baliste a lor vor arunca Omenirea in aer??? Cele 10 porunci, pe care Moise, primindu-le de la cel de sus, cand a vazut ca se dantzuieste in jurul Boului de Aur, a spart marmura, dar sunt mai actuale ca oricand. Degeaba a-i facut avere prin speculatzii, gen marea finantza=grup interlop infractzional la nivel Mondialu, cand tu nu ai habar de tine! De haram a fot de haram se va duce ca in povestea cu Harapu Alb al nostru.
  Apocalipsa vine din cauza astora care continua sa sustzina ipocrizia=dublu standard in lume.
  O zi buna.
  Con

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.