Cea mai mare competiţie de ştiinţă şi tehnologie din lume. Elevi români, locul I!

Proiectul  „Aripa de şoim”, la care trei elevi români au lucrat mai mult de un an, este inspirat din natură şi reprezintă o aeronavă la scară reală, care ar putea contribui la eficientizarea zborurilor, datorită designului său.

Aripile de direcţie, coordonate independent, promit scăderea consumului de carburant cu până la 5% şi sporirea manevrabilităţii, spre exemplu, pentru avioanele de luptă.

„Ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului, Ştefan-Radu Oprea, s-a întâlnit miercuri cu Filip Buşcu, David Ghiberic şi Rareş Marinescu, elevi ai Liceului Internaţional de Informatică – Bucureşti şi viitori studenţi în universităţi internaţionale de top, pentru a discuta planurile de viitor ale României în domeniul aeronautic.

Tinerii au fost însoţiţi de directorul instituţiei de învăţământ, Hayati Agaoglu, la discuţii participând şi Bogdan Costaş – directorul ROMAERO şi George Brezoi – preşedintele consiliului de administraţie Avioane Craiova S.A. Filip Buşcu, David Ghiberic şi Rareş Marinescu sunt marii câştigători ai „International Science and Engineering Fair” din Los Angeles, cea mai mare competiţie de ştiinţă şi tehnologie din lume pentru participanţii sub 21 de ani”, informează ministerul.

„Sincere felicitări! Îmi doresc ca astfel de idei creative şi inovative să se transforme în produse care, mai departe, să se industrializeze. Prin voi, prin intermediul tinerilor, putem să dezvoltăm această domeniu al aeronauticii şi să facem un salt important, mai ales ţinând cont că România are o puternică tradiţie în acest sens”, a declarat ministrul Economiei, în comunicatul citat.

Oprea le-a transmis olimpicilor că MEAT, alături ROMAERO şi alte companii de profil aflate în coordonare, le pot pune la dispoziţie infrastructura şi echipamentele necesare pentru a-şi continua descoperirile, care au potenţialul de a pune România pe radarul marilor companii aeronautice.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

5 Comentarii

  1. In sfarsit apar si stiri pozitive din tara noastra nu numai scormonituri prin gunoaie -obiceiul de baza al masmediei romanesti.

  2. Da. Și comisioanele de intermediere.

    P.s. Felicitări copiii! Sănătate vouă și părinților voștri!

  3. „PUR ȘI SIMPLU :M-A CUPRINS O STARE DE BINE,MÂNDRIE PATRIOTICĂ,DRAGOSTE…DAR „scăderea consumului de carburant cu până la 5% şi sporirea manevrabilităţii, spre exemplu, pentru avioanele de luptă.(AVIOANE DE LUPTĂ); şi viitori studenţi în universităţi internaţionale de top, ”” (DECI DUȘI VOR FI ȘI ADIO ȚARĂ NATALĂ ȘI DE BINE DE RĂU -AICI AȚI CRESCUT ȘI ÎN ȘCOLILE ROMÂNEȘTI AȚI DESCOPERIT ,,LUMEA”, SUCCES!!

  4. NU CRED CĂ ACEȘTI ELEVI S-AR FI DEGHIZAT ÎN „……” ȘI NICI SĂ FACĂ LUCRURI „DEMNE DE ARESTUL DECA”?! PE ACEȘTI DEJA MARI SAVANȚI SĂ-I OCROTIM NU PE „OBRAZNICII -TULBURĂTORI DE PROCESELE DIDACTICE=EDUCAȚIE !””„PUR ȘI SIMPLU :M-A CUPRINS O STARE DE BINE,MÂNDRIE PATRIOTICĂ,DRAGOSTE…DAR „scăderea consumului de carburant cu până la 5% şi sporirea manevrabilităţii, spre exemplu, pentru avioanele de luptă.(AVIOANE DE LUPTĂ); şi viitori studenţi în universităţi internaţionale de top, ”” (DECI DUȘI VOR FI ȘI ADIO ȚARĂ NATALĂ ȘI DE BINE DE RĂU -AICI AȚI CRESCUT ȘI ÎN ȘCOLILE ROMÂNEȘTI AȚI DESCOPERIT ,,LUMEA”, SUCCES!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.