Ceata lui Bulă, cu pistolul după taxe

M-am îngrozit nu cînd Marcel Boloș a anunțat dotarea inspectorilor fiscali cu pistoale, ci cu o zi înainte, cînd, nevoit să clarific aplicarea unei taxe, mi-am băgat nasul în OUG nr.115 din 14 decembrie 2023, cea  care a produs atîtea valuri cu reducerea cheltuielilor și cînd fraierii mai credeau că Marcel Ciolacu ne scoate direct în franci elvețieni.

Pe la punctul 175 al nenorocirii, mi-am făcut cruce și am început să înjur. Politicienii noștri își ascund incapacitatea de  a guverna îndărătul a sute și mii de prevederi și articole de lege. Ordonanța asta a lui Ciolacu (lemn Tănase și ultra fanfaron în materie de  finanțe) tricotată  sub semnătura lui Marcel Boloș și concepută pe seama minții unuia mai vechi din Ministerul Finanțelor este un  mare fake fiscal. Seamănă cu un document scornit de un contabil lovit de tren care și-a propus ca prin diverse paragrafe să astupe găurile din strecurătoarea fiscului și, implicit, a hoțiilor publice. Un fel de Bulă care vrea să salveze țara prin rescrierea a sute de articole de prin diverse legi și ordonanțe, în așa fel încît evazionistul să nu mai scape.

Toată reducerea de cheltuieli anunțată la trombonul cu cioc de Marcel Ciolacu trădează gîndirea prăfuită a finanțiștilor și a guvernanților români. În loc să reducă aparatul bugetar pe acolo pe unde avea burta mai umflată, Ciolacu și Boloș (doi care nici luați împreună nu fac un sfert de funcționar public adevărat) au cîrpit legislația pentru a speria contribuabilul și pentru a-l putea verifica și la sulurile de  hîrtie igienică, și la ceștile de cafea.

Cînd Theodor Stolojan a ajuns premier, prima măsură răsărită din mintea lui de om cu mînecuțe cusute la cerebel a fost să comande seturi noi de cești de cafea, dar mai mici decît cele folosite de funcționarii guvernamentali în precedentele mandate. Nu s-a gîndit să reducă numărul funcționarilor și să îi încarce cu responsabilități pe cei păstrați, ci să reducă băutul de cafea cu introducerea ceștilor mai mici, chiar dacă ar fi băut cu sutele pe zi.

Cam aceeași minte o are și  Marcel Boloș. Speriat de  bombe și de pierderea postului, ascuns într-un birou din Ministerul Finanțelor, el amînă analizele lucide și complexe și măsurile clare și trăiește captiv în tufele de prevederi fiscale rămase de la  vechea generație de fiscaliști de pe vremea lui Ceaușescu. Din cînd în cînd, ca să mai  atenueze din percepția  găurii uriașe din finanțele  publice, Marcel Boloș mai iese pe la televiziuni cu al său rînjet de om speriat care își propune să imite un zîmbet cald și generos și ne asigură că sunt probleme, dar este bine, că mai avem timp, că trebuie să ne străduim ș.a.m.d. Marcel  Boloș este un ministru incapabil să ia decizii fundamentale, pentru că nu are nici gîndire financiară și nici viziune fiscală. A preluat un aparat  funcționăresc împănat cu piloși și un set de practici care amestecă trecutul comunist, foamea funcționarului din societatea pretins democratică și varza din legislație. Boloș se ține de scaun ca dracu’ de păcate. Viziunea lui rezultă din trasul cu urechea din ce i-au zis unii sau alții, de obicei din ce i-a povestit ultimul care a ieșit din biroul său.

La un moment dat, Marcel Boloș era un nume bun. Avea în CV-ul său o mulțime de succese la accesarea de fonduri europene obținute pentru Primăria din Oradea. La Oradea, Marcel Boloș s-a dovedit a fi un funcționar excepțional în materie de accesat bani europeni. Chiar și la Ministerul Fondurilor Europene, Marcel Boloș a făcut față și s-a străduit să mai repare ce se putea cîrpi din dezastrul lăsat de PNRR-ul lui Crisitian Ghinea și validat de Klaus Iohannis.

Știu sigur că Marcel Boloș și echipa sa cunosc în detaliu aberațiile din PNRR. Faptul că nu le denunță arată cît de mult ține la postul său și cît de tare se teme să recurgă la măsuri ferme. Toate acestea îl fac și responsabil de tolerarea dezastrului numit PNRR. Prin tăcerea sa, Marcel Boloș devine responsabil alături de Klaus Iohannis (cel care a semnat ca primarul!) de un PNRR întocmit de un ministru care a angajat țara într-un program care nu depășește înșiruirile dezlînate dintr-o lucrare studențească.

Să revin la Marcel Boloș și la ultima sa idee de  redresare a ANAF-ului. Cică inspectorii vor avea dreptul să poarte pistol în timpul activităților de control. Cu pistolul umblau și activiștii comuniști în anii proletcultismului. Cu pistolul umbla și așa-zisa Gardă  financiară de pe vremea lui Traian Băsescu. S-a umplut de ofițeri SRI ca să păzească marile hoții ale mandatului.

Ce vrea Marcel Boloș și ce visează Marcel Ciolacu? Strîngerea banilor ca la  fumărit! Să dea și cu biciul în cei care nu plătesc!

Nu știu ce să cred. Avem marele ghinion să trăim de luni de zile sub papucul a doi proști? Ciolacu strînge zeci de  milioane la partid și la guvern, iar inspectorii fiscali umblă cu pistolul după chiloți chinezești pe care scrie Bos cu un singur s. Iar Marcel Boloș, căzut din Plata Domnului în fruntea Finanțelor n-a aflat încă de învîrtelile   inspectorilor și de legăturile lor cu  clanurile mafiote. Ultimul show de la Vama București este un pachet de gumă de mestecat și propagandă electorală  în pragul Bilanțului de la DNA. Nimic mai mult față de marile afaceri de care oamenii ANAF știu.Unii le și protejează. Nu există  inspector și om de gardă și nici mahăr din SRI  care să n-aibă protejatul lui. Adică firma lu Nașu.  Ineficiența ANAF-ului nu vine de la contribuabili  răuvoitori care evită să plătească. Marea gaură a  Finanțelor din țara noastră vine din modul în care se aplică legea asupra multinaționalelor și din marile tunuri date sub protecția  ANAF-ului (cu sau fără pistol) de către clienții politici.

Ridicolul inițiativei lui Marcel Boloș ne spune un singur lucru. Că statul a ajuns la sapă de lemn, iar conducătorii lui (autorii măsurii) se tem de pericole și se înarmează, gata să ochească în populație.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 57

77 de Comentarii

 1. „Cu pistoalele pe masa spaga este mai banoasa” ar canta niste haiduci noi daca ar exista. Unica concluzie certa care se desprinde din declaratia scapata de pastorul Bolosh ar fi: anaf-ul este o institutie militarizata nedeclarata ca atare adica o anexa a securitatii. Impreuna vegheaza de 34 de ani ca Romania sa prospere. La salariile lor este foarte normal.

 2. Si merg cu pistoalele si flintele la CFR, la Tarom, la Termoelectrica, …… ??? Lasa vacile la marginea orasului si umbla ca niste cowboy trepadusii Statului ! Asa e legea ! – vor spune guristii care se conformeaza cu orice si merg la vot !

 3. In acest caz eu aș da permis de arme tuturor in romania,. Oricum intră romania in rezbel in curînd , căci situația economică nu mai e sustenabilă,..colapsul e iminent și de ce n-ar fi de vină rusul… și măcar ești la egalitate inarmat cu fiscul..

 4. Reducerea cheltuielilor se poate face numai prin reducerea numărului de parlamentari la 300 cu toate birourile aferente. Închiderea pe jumate a palatului Parlamentului și comasarea comunelor cu primarii cu tot și dați afară 500.000 de tăietori de frunze la câini din aparatul bugetar. Medicii din spitale sa fie plătiți la numărul de servicii executate lunar și nu după câte cafele beau. Și terminarea subvenționării partidelor politice. Ceaușescu a fost executat de agenturile străine fiindcă a plătit datoria externă a țării iar cei care au îndatorat țară cu 150 de miliarde de euro in ultimii 34 de ani sunt înălțați în grad de Soros!

 5. Avem pistoale și din când în când trebuiesc curățate, pe cale de consecința, se va înființa departamente specializate de pregătirea a personalului îndrituit precum și de control al acestui arsenal. Cu arma la brâu controalele financiare vor da rezultate pe măsură. deh, se schimbă paradigma, militarizare.

 6. Portareii aia confisca cu nerusinare banii adusi in tara de cei care au muncit din greu afara dar se fac ca nu vad miliardele romanilor scoase fara probleme din tara de multinationalele mafiote.

 7. Apariția armelor la angajații fiscului mă fac să cred că statul nu mai adună taxe, ci taxe de protecție. Evident, nicio legătură cu statul mafiot identificat de domnul Băsescu.
  Aș fi curios să știu dacă portăreii vor purta arme și la executările silite. Căci alea se fac în urma unor hotărâri ale justiției. Și atunci brațul lung al legii poate fi și înarmat.

 8. A existat si la noi, pana relativ recent, o Garda Financiara cu uniforme si pistoale ! Deci, nimic nou !
  Si uzual in numeroase tari ! Si atunci ? Chiar nu aveti despre ce scrie ?
  Si atacul asta la bietul Bolos… Adus la Finante sa repare cat s-a mai putut din catastrofalul buget conceput de pesedistul Ciciu, despre care nu spuneti un cuvant !? Bolos, cadru universitar, cu rezultate merituoase la Oradea-Bihor dar si ca sef la Regionala Nord-Vest….Adus sa repare dupa Ghionea, dupa Ciciu si scos vinovat !?

 9. la popalaul asta si ganditi-va la ce ii mai stoarce mintea in materie de biruri.
  Si nu-i uitati la votare, la comasare!

 10. Uitați să spuneți ce realizări (colectări) ați avut cu pistolul brâu! Off-topic : PNRR-ul nu a fost acceptat de Bruxelles purtând doar semnătura lui Ghinea.

 11. „”FISCU-PISCU SE VA DUCE CU „PISTOLURILE” ȘI LA TRANSNAȚIONALE? NU AM ÎNȚELES DE CE NU ESTE BUNĂ MĂSURA? DE CE NU SCRIEȚI ÎN CÂTE ȚĂRI DIN CARE NE VINE DEMOCRAȚIA CU TOATE PACHETELE SE APLICĂ ACEASTĂ„ODIOASĂ MĂSURĂ”???( DECI NEPLATA DATORIILOR ESTE O ÎNCĂLCARE A LEGILOR?.. ESTE? ȘI URMĂTOAREA ÎNCĂLCARE POATE FI ȘI AGRESAREA CONTOLORILOR? CINE FURĂ ASTĂZI OUL…!! DECI CU PISTOLUL-PRIMA DATĂ LA MULTINAȚIONALI ȘI APOI LA CEI CU LEI MAI MICI! IAR D-VOASTRĂ MAESTRE : CÂND VĂ FACEȚI CEL MAI DEMOCRAT ȘI MAI EFICIENT GUVERN

 12. Sub evantaiul de paragrafe stupide ale legislatiei fiscale se ascund si acelea intr-adins concepute sa lase spatiu de manevra multinationalelor si marilor clienti politici. Pervers concepute, ele nu sunt accesibile firmelor marunte, ci doar acelora cu solida reprezentare juridica. Un fanariotism modern, in care zapcii fiscali cu pistol vor lua zece piei de pe patronii amarati.

 13. Secretul bancar nu mai exista in Romania. Acum orice functionaras ANAF poate sa-ti verifice conturile. Care sunt bancile care au acceptat aceasta masura abuziva? Romanii care lucreaza afara nu vor mai aduce banii in bancile din Romania.

 14. Pai si cind perceptorul intra la Moromete in curte sa-i ceara foncirea era insotit de un jandarm inarmat.

 15. orice OUG TREBUIE,

  „Camerele, dacă nu se află în sesiune, se convoacă în mod obligatoriu în 5 zile de la depunere sau, după caz, de la trimitere. Dacă în termen de cel mult 30 de zile de la depunere, Camera sesizată nu se pronunţă asupra ordonanţei, aceasta este considerată adoptată şi se trimite celeilalte Camere care DECIDE de asemenea în procedură de urgenţă.”

  -orice OUG TREBUIE Decisă -aprobata sau respinsa-
  in 30+30 de zile
  (aia inseamna procedură de urgenţă la a 2a camera: 30 de zile!)
  altfel este NECONSTITUTIONALA,
  mai ramane doar Decizia CCR…..

  de fapt cam toate legile/oug/og/hg sint netemeinice
  ca sa spunem asa;
  poate creditorii ar trebui sa afle asta,e raspunderea lor, „due diligence”.
  evident:
  pentru aceasta mica revolutie ne-ar trebui 240.000 de bombe nucleare
  ca nu se stie nicidata ce parere au China,USA sau Russia.
  (ue/mue nu conteaza -a semnat cu Petrov!)

  daca vreit ra’ht de calitate oficiala, un exemplu:
  -textu spune si in cod procedura civila si in penala
  ca
  1. pe motive temeinice pronuntarea hotararii se poate amana,
  2. daca a fost amanata
  pronuntarea se poate da in scris,
  FARA PRONUNTARE IN SEDINTA PUBLICA SOLEMNA,
  fara MOTIV,fara cel de-al 2lea motiv!

  PRONUNTAREA IN SEDINTA PUBLICA SOLEMNA e prevazuta in alta parte,lege organica si aia….

  japitzele au abuzat,
  cica in „starea de alerta” au dat pronuntari in sedinte publice solemne:
  -unde e batjocura MAI MARE,
  in „lege” sau in faptele persoanei?
  (nu va bateti capu’ cu amanunte,lua-ti-va avocati/apucai,
  lua-ti-va de păr agrafe!)

 16. Magistrala radioscopie a societatii securiste PSEUDODEMOCRATICE si PSEUDOCAPITALISTE, chiar daca reduce finalmente DEZASTRUL si DISTRUGEREA Romaniei la tribulatiile unor „prostocrati”…Meritoasa mi se pare recunoasterea ca societatea romaneasca e „PRETINS DEMOCRATICA”, ADEVAR cam ambiguu exprimat, dar atat de colorat metaforic…Nea Cornel nu a aflat ca ILEGALISTII BOLSEVICI zisi „comunisti” au fost de la recrutare PURTATORI DE PISTOALE, in iepoca proletcultista continuand TRADITIA cand operau ca AGENTII SECRETI!!! Ce nu am inteles e posibilitatea ca atat de „stralucitul finantist local”, dar si „national” pana la un moment dat,
  s-a putut metamorfoza intr-un „prostocrat” fara idei si fara vana finantista, un simplu pistolar cu dejtu pe tragaci…

 17. Demult hoții se duceau înarmați să jefuiască un om, un tren, o bancă. Iar ca să-i opreşti foloseai tot arme, în mod evident.
  Mai târziu şi-au dat seama că e prea greu aşa şi ies doar bani de semințe, astfel că au început să fure cu pixul şi hârtia, iar mai recent cu calculatorul.
  Dl. Boloş se pare că încă nu ştie că societatea a evoluat, împreună cu infractorii ei, iar armele s-au schimbat şi ele. Ca să arestezi un înalt responsabil de la o multinațională nu-ți trebuie pistol, ci co@ie.
  Sau dl. Boloş îşi dă seama foarte bine şi e mână în mână cu hoții.
  Iar restul e praf în ochi.

 18. N-am idee cine l-a pus pe acest individ ministru dar de departe nu era(u) întreg(i) la minte. Purtatul unei arme nu este sinonim cu purtatul cravatei. Este necesară o minimă pregătire militară și un pic de antrenament psihologic pentru că nu poți scoate pistolul deoarece te ia cu nădușeli la primul sughiț al contribuabilului care n-are bani să plătească. Nu te poți duce cu arma la colectat taxe și impozite neplătite cum te duci cu undița la prins pește că nu e tot una. Dacă un contribuabil cardiac și pe deasupra nevinovat face infarct când vede pușca? Eu mă tot întreb în ultima vreme: au dispărut de tot psihiatrii și psihologii din țara asta și s-au închis toate ospiciile de avem atâția dezaxați în libertate și pe deasupra în funcții înalte? PS- au dispozitive cu electroșoc și cătușe inspectorii ăștia de la ANAF?

 19. tomlin, nu-i ingrozeste pentru ca oamenii, putin superficiali, au ajuns sa creada in lozoinci.
  „jefuitorii” are dreptate in ce sustine dar lozinca „Ceausescu a murit pentru ca a platit datoria…” este falsa. Multi români au platit cu viata pentru ca el a vrut sa plateasca datoria, el a murit din cauza incapatanarii lui de a se impune ca cel mai vechi si mai credincios comunist.

 20. Baaai !

  Pistoalele alea sint pentru legitima aparare, ca le da lumea in cap pe acolo pe unde-i vede.

 21. @Charlie „Magistrala radioscopie…”
  -colonoscopie,
  testare covid/sars/hiv/sida
  cum vrei sa-i spui!

 22. @Asta e (10:32): cam tu eşti mai degrabă păcălit prin lozinci, vere! Sau vrei să păcăleşti pe alții…
  Spui că foarte mulți români au plătit cu viața pentru că Ceauşescu a vrut să plătească datoriile. Nu a vrut el asta, ci a fost forțat de FMI s-o facă, fiindcă băncile străine au fost instruite să nu mai acorde împrumuturi României pentru refinanțarea datoriilor până nu cedează petrolul şi gazele unor firme americane. Ştiai asta?
  Şi dacă tot eşti la capitolul plătitului cu viața pentru datorii, să vezi câți români (şi nu numai) plătesc şi vor plăti cu viața că s-au injectat cu serurile aşa-zise anti-Covid. La nivel mondial s-au plătit şi se vor plăti în continuare călăilor de la Pfizer sute de miliarde pentru acest favor!
  Deci, mai uşurel cu părerile…

 23. Aşteptăm cu nerăbdare momentele emoționante cu zapcii şi vătafi, care afumă iobagii cu ardei iuți şi îi bat cu biciul, să îşi mai ridice Vodă un turnuleț la palat.

  Exceptați de la biruri vor fi următorii privilegiați:

  – boierii fanarioți,
  – ciocoii securişti,
  – dregătorii speciali,
  – clanurile de securişti,
  – clanurile de interlopi,
  – mafioții ucrainieni, țigani, italieni şi în principiu toți borfaşii internaționali,
  – mafia deşeurilor,
  – mafia drogurilor,
  – mafia defrişărilor,
  – mafia proxeneților,
  – mafia din energie,
  – multinaționalele,
  – băncile,
  – dar şi oastea de turnători colaboraționişti ai regimului fanariot securist.

  Cum ar zice Întâiul Fanariot al Țării: GHINION!

 24. Maurul Bolosh și-a făcut datoria față de stăpâni. Conștient că nu îl mai votează nici un liberal in Ro, își pregătește marea evadare către Brussels, deghizat in pesedist pe o listă comună, ca să reformeze și politica europeana.

 25. Măsura luată pentru a reduce dimensiunea ceștilor de cafea nu viza micșorarea cheltuielilor. Scopul a fost să reducă timpul petrecut la întâlniri cu diferite delegații care nu doreau să plece până nu terminau de băut cafeaua din ceștile care erau prea mari.

 26. PNRR este documentul cu care stapanii straini ne tin in lant. Ca asa e la colhoz. Si de cand sluga denunta documentele impuse de stapan? Doar daca sluga vrea sa-si schimbe statutul in puscarias!

 27. Cel mai eco.frindly mediu de afaceri, ever. E coada la vami deja, vin românii.din diaspora și americanii ca să învesteasca in Ro.

 28. Nea Cornel, stii cumva ca de la orele 11:26 s-a blocat rubrica de comentarii? Cineva apropiat te boicoteaza numai ca sa nu-mi publice comentariile, vezi comentariul de la 12:26!!! Nici la Editorialul precedent nu mi-a publicat o replica blanda la doru popescu alias Wikipedia care si-a iesit din minti…

 29. Statul purtatorilor de pistol este statul roman.
  Numai Ponta stie cum si cine i-a cerut sa inregimenteze ANAF-ul in structurile de asa-zis „inteligence” si in cat timp fostii gabori din Garda Financiara isi vor fi reinceput haiducia pe la intreprinzatorii romani.
  Cum mai spuneam anul trecut, acesti paraziti vor hacui trupul si asa firav al economiei romanesti pana la ultima suflare. A bietei economii, bineinteles.

 30. 10.58, cat putem citi si scrie despre tot ce ne supara, cat romanii se pot organiza in partide, cat pot iesi in strada sa-si spuna nemultumirile, cat avem libertate, foarte mult depinde de noi.

  Sa nu uitam 17 decembrie 1989. El: „De ce nu le-ati dat munitii? Ati spus ca ati dat ordin sa se traga. Ati dezinformat! Era mai bine sa mobilizam 500 de muncitori cum am facaut in 1945 cand au tras, eram cu Dancea, cu Patrascanu… Trebuia sa-i omoare pe huligani, nu sa-i bata…””
  Ea: „Sa fi tras in ei, sa fi cazut si p-orma, sa-i fi bagat in beci…”

 31. Foarte buna initiativa domnului ministru si in acelasio timp extrem de utila, atunci cand functionarii ANAF vor intra la control la multinationalelele bine protejate de anummite ambasade in nummele utopiei numite Schenegen, ce au ca principala tinta jefuirea sistematica, planificata si bine legigerata a veniturilor finaniare pe care acestea le fac in Romania – adica exact de facea fosta doamna Cancelar Angela Merkel in Germania pe acest subiect.

 32. Bula e cilibiu, e pontos, are umor… si mai ales e un clasic!

  De ce-l chinuiti asemanindu-l cu insipizi?

 33. Spuneam la 12:26 -BelferGore/Lupu bavarez Edmond apare prin rotatie lunar-trimestriala a cadrelor SPECIALE de nadejde pe principiul
  „RULETEI” SOVIETICE ca toate CLONELE dislocate pe forum sa combata dejectand pt Cauza…BelferGore se inchina Marelui urs siberian IREDENTIST/ANTIROMAN in sutana de camuflaj prea nefericitu Daniel si de aceea nu stie ca PRIMUL SPARGATOR DE BANCI IDEOLOGIC DE BANCI, DE VAGOANE POSTALE si VAGOANE DE LUX unde fura bijuterii, ceasuri si lenjerie intima dantelata A FOST Stalin, TATUCUL lui si al analfabetului nefunctional care il „apostrofeaza” pe „Asta e” Cpt core/Core tocmai cand RECUNOASTEDEVIATIONIST un ADEVAR in ce-l priveste pe CRIMINALUL COMINTERNIST Ceausescu!!!…

 34. Scriam dimineață, înainte de opt, că Boloș nu e întîmplător cu banii și popă. Oamenii fac, fără să vrea, legătura între biruri și Biserică.
  Chiar dacă-i popă ortodox nu înseamnă că e român. Dacă-i vorba de alții ce au pretins că-s ceva dar erau altceva mă gândesc, la repezeală, la Luther.

 35. e fomica mare… daca in trecut inutilitatile de la militia locala amendau bunicutzele cu o mana de verdeatza pe bordura de langa piata, acuma e si randul anafului sa vina in controale… probabil principalii vizati o sa fie aia de la tzara cu ajutoare sociale, ca nu erau eligibili pentru ele ca aveau 5 capre in loc de 3 cate le permite legea… chestii din astea

 36. Fiecare editorial este despre caracterul domnului Cornel Nistorescu,card nu schimbă postul, nu inchide ochii si crede că sapă la temelia PSD,a Gabrielei Firea, a lui Ciolacu. De fapt, se crede ziarist n, dar este precum sindicatele, participă, dar nu se bagă.

 37. Am văzut o lista de PSD-isti care vir fi propuși la alegeri.
  1. Nasar N. 25.06.1957=66 bastoane, nu cred că va avea șanse.
  2. Hopinca, nu are datele personale la vedere și nu e unicul, nu am cum sa calculez.
  3. Dan Cristian Popescu, N.31.12.1975, nicio șansă, e pe linie de dispariție din primul plan.
  4. Gabriel Mutu, N.24.08.1969, puține șanse maxim 40% , dar nu cred că va fi votat pentru că, se grăbește și greșește enorm, dar nu recomand spre votare. Mai multe necazuri personale decât realizați pentru cetățeni.
  5. Piedone, pentru că A3 îl spala de orice fara Nufărul S.a, N.15.02.1963=61 ani, total dezechilibrat, lipsa de concentrare pentru 2024, minte diplomat, va fi lăsat de izbeliște daca nu înlăturat, destinul lui e pe linie moartă, nu moare, ajunge până în jurul a 73 bastoane. In concluzie: fiecare face ce dorește, eu am scris informații reale pe baza datelor personale. Cât despre bula pistolarul, o să calculez și scriu.

 38. Cu nici 24 de ore in urma,in emisiunea „culisele statului paralel” moderata de catre d-na anca alexandrescu,acest marcel bolos spunea ca este inginer electromecanic si apoi preot absolvind ceva curs de teologie.Toti acesti neterminati cind au vazut ca la inginerie e ceva de munca s-au facut preoti ca aici are de lucru duminica citeva ore,nunti,botezuri si inmormintari.Acum cu atita scoala a ajuns mare specialist in finante fiind uns ministru al finantelor!Ma esti prost?

 39. Vă dați seama că acest Bolos s-a născut în aprilie zodia minciunilor! N. 1.04.1968=55 ani. Omul poartă karma după el până pe la 72 ani, nimic de la viață, de la diplomație, de la biserica nu a învățat! E incredibil ce puternic minte acest individ și câte sfori trage pentru a-și atinge scopul, gen „fac prin tine pentru mine” sau „ce e al meu, e proprietatea mea, și, ce e al tău, poate fi și proprietatea mea”! Exista posibilitatea sa fie plasat într-o altă funcție înalta, nu primar sau președinte cons.judetean, numire politic și va rămâne acolo până pe la 67 ani, apoi se leapădă de toți care îl credeau sincer și loial, rămânând singur vai mama lui, și în jur de 72 tot singur crapă. Asta e karma la purtator, bai popa!

 40. Continuare comentariu de la 12:26 – Oficinele Comintern Fmi si Bm NU PUTEAU SA-L OBLIGE LA PLATA INTEGRALA, NEREESALONABILA A DATORIILOR pe un Ceausescu care dupa 1985 A SFIDAT Imperiul COLONIAL BOLSEVIC SOVIETIC URSS, de data asta DE-ADEVARATELEA, NU CA IN 1968 cand cu PARODIA BALBAITA cu „deviationismul”!!! Cum adica, din 1985 cand FOSTUL SEF KGB Gorby IN LOC SA TREACA LA „CAPITALISM” asa cum A FACUT in 1989, a vrut doar SA REFORMEZE NEREFORMABILU, mai precis „sa ‘umanizeze’ FIARA BOLSEVICA”, NU AR FOST NORMALA ATUNCI, in 1985 cand Ceausescu A RESPINS CATEGORIC „umanizarea FIAREI BOLSEVICE”, REACTIA Occidentului adoptata in 1968 fatza de acesta? Mai precis pentru IENICERII rasputinoizi, Occidentul SA-L IA DIN NOU IN BRATE pe Cerausescu?

  De la o vreme „Asta e”/Cpt core/Core a comis din nou o COTITURA DEVIATIONISTA pe care humo roiziialatrinezi o taxeaza bland pentru inceput, dar ca un AVERTISMENT prevestitor de URAGANE, averisment care saptamanile trecute a avut efect…

 41. Vad nicun comentariu la adresa bolnavului F. Calinescu, au inghetat de frica pana si legionarii ? Pana si Gandea a primit un telefon si a anulat continuarea interviului, deocamdata.

 42. Ultima parte a comentariului de la 12:26 –

  Un ADEVAR ABSOLUT pe care IENICERII lu Rasputin de pe forum NU l-au putut IDENTIFICA intrucat PROFI l-au bagat sub pres este ca Ceausescu, spre deosebire de ILEGALII BOLSEVICI din COLONIILE SOVIETICE EUROPENE care AU „DEFECTAT” din LAGARUL DE CONCENTRARE abia din vara 1989 si au facut-o LA ORDIN, vezi CIRCUITUL lu Gorby prin toate COLONIILE, FARA EXCEPTIE, A DEFECTAT DIN 1985, din acel moment INFIERAND in stil stalinist TRADAREA IDEOLOGIEI GENOCIDULUI prin DEMENTIALA „reformare a NEREFORMABILULUI”!!! Ceasca a fost MAI STALINIST DECAT STALIN INSUSI si repet ce spun de 12 ani aici spre TURBAREA IENICERILOR DUSMANI ai ROMANIEI GENERICE, Ceausescu nu a acceptat SA SE STEARGA CU BURETELE ASASINAREA de dupa 1848 pana-n 1985 a DOUA MILIARDE DE CETATENI PLANETARI, victime ale IDEOLOGIEI GENOCIDULUI marxist/bolsevic/nazist/legionar !!!

  RENUNTAREA la CONSECINTELE HECATOMBEI prin „CEDAREA PUTERII” ar fi fost O RECUNOASTERE A CARACTERULUI ABOMINABIL, IDEOLOGIC si PRACTIC al IDEOLOGIEI GENOCIDULUI!!!

 43. Ceausesu vorbea despre manifestatia din Piata Palatului la care au participat multi elevi, studenti… 50000 de persoane pentru ziua regelui Mihai, 8 noiembrie 1945

  Au actionat trupe de şoc ale comuniştilor Batalionul „Ordine şi Pază”, Compania specială de la Ministerul de Interne, detaşamente din diviziile Tudor Vladimirescu. Au tras asupra manifestanţilor. S-au înregistrat 11 morţi şi sute de tineri au fost arestaţi.

 44. Puneți-l pe ignorantul Charlie să facă recenzie la fiecare postare. Că oricum o face, cum se vede. Așa ne vom da seama ce înțelege acest ins care răstălmăcește orice, fiindu-i egal dacă oaia e oaie sau cal și dacă calea ferată presupune șine sau drum desfundat. Să-l punem să discute de fiecare dată direct cu ”nea Cornel”, cum tot insistă. Ca și cum nea Cornel ar fi slujbașul lui. Măcar punîndu-l se va vedea cît de mare e grădina.

 45. De bine ce-l laudasem pe Asta e Cpt core/Core ca din nou isi scoate COLTZII MISTIFICARII si inca RECITAND din STENOGRAMA FALSA a Sedintei CPex din dupa-amiaza de 17 decembrie 1989 cand CONDUCEREA POLITICA si GUVERNAMENTALA a PCR, in frunte cu cuplul Ceausescu au fost PRELUATE sub „protectia” Garzilor Securitatii fiind unii IMOBILIZATI in sediul CC si altii TRANSFERATI IN VILE CONSPIRATIVE
  in acest fel Romania comunista fiind PARALIZATA!!! Faptul ca la Timisoara in 20 decembrie au fost aduse Garzi patriotice inarmate cu CIOMEGE de la Craiova DEMONSTREAZA ca Ceausescu NU A ORDONAT in niciun moment SA SE TRAGA IN CIVILI!!! De fapt si FALSIFICAREA STENOGRAMEI din 17 dec 1989 DEMONSTREAZA acelasi lucru!!! Dar, Asta e Cpt core/Core e specialist in MISTIFICARI prin DISTRAGEREA ATENTIEI de la ESENTA, a unei idei, a unei declaratii!!! Numai ca excesul de zel MISTIFICATOR i se intoarce impotriva!!! Un fapt e CERT, Ilici GENOCID a COMIS CRIMA INARMARII GARZILOR PATRIOTICE pentru accentuarea CONFUZIEI si INREGISTRAREA DE VICTIME, ceea ce Ceausescu NU A FACUT!!! Ce vor IENICERII? Vor sa „legitimeze” LOVITURA DE STAT KGB/GRU/Comintern ca fiind o „revolutie”!?

 46. Efectul aripioarelor fluturasului numit decontarea jafului de la Rosia Montana?

 47. tomlin Te iei de manuta cu charlie si cu ursaru, ca voi aveti obsesii compulsive paranoide si sapati pe internet dupa bolsevici, legionari si unguri. Ati face un trio greu de egalat

 48. goana după buget de la cei multi si saraci pt cei putini si bogati, pt statul esuat NU-L ABSOLVĂ DE INCALCAREA CONSTITUTIEI. CSRE-I CV ACESTUI MINISTRU AĂTURAT LUI VIRGIL POPESCU?DEMITEREA IMADIATA DE CATRE PARLAMENT PRIN MOTIUNE SIMPLĂ.

 49. Democratia moare ! In Romania . Acesti politicieni , ii dau lovituri incompatibile cu viata .

 50. Ca să vă dați seama de micimea personajului cu nume de javră franțuzită , hai să vedem cine-au fost „chiaburii”, cei pe care-i disprețuiește și-i insultă creatura asta hidoasă rezultată din întâlnirea a „două nevoi” cum bine zice o vorbă din popor :
  „Chiabur este un termen prin care, în perioada comunistă, era desemnat un țăran bogat care aparține burgheziei satelor, posedă mai mult pământ decât poate lucra singur, dispune de importante mijloace de producție și folosește muncă salariată.[1]

  Termenul „chiabur” a fost introdus în România, în mod oficial, prin „Rezoluția Ședinței Plenare a C.C. al P.M.R. din 3-5 martie 1949[2], fiind inspirat din noțiunea de culac, impusă în Uniunea Sovietică.
  În rezoluția Plenarei Comitetul Central al PMR din 3-5 martie 1949, ce prevedea transformarea socialistă a agriculturii române, se prevedea că „Politica noastră față de țărănime trebuie sa fie clară: ne sprijinim pe țărănimea săracă, strângem alianța cu țărănimea mijlocașă și ducem lupta neîntreruptă împotriva chiaburimii”.[4]”
  De aici încolo nu mai este nevoie să demonstrăm nimic în ce-l privește : vorbește exact ca cei veniți pe tancurile sovietice, acuză și dacă-ar putea ar băga din nou la pușcărie, nu doar chiaburi cum au făcut criminalii alogeni, distrugând viețile a sute de mii de oameni gospodari care munceau pe brânci, e drept că ajutați și de alții , și care nu stăteau să bea pe datorie la crâșma ovreiului din sat .

 51. P.S
  În vacanțele școlare mergeam „în Deal” unde unchi de-ai mei aveau câteva hectare bune de pământ pe care-l lucrau mai mult prin „clacă” o formă colectivă de muncă a pământului, și pe la vremea amiezii tanti-mea mă trimitea să le duc vasele cu mâncarea de prânz( amiază) și tot timpul , la cosit de exemplu, îl vedeam pe unchiul meu ,
  care era ”o mână de om” pe lângă ceilalți, majoritatea niște vlăjgani, în fruntea lor și atunci când l-am întrebat de ce se străduiește atât de mult, mi-a spus :
  – Măi, copile, dacă eu n-aș trage așa, n-aș termina nici într-o săptămână pogoanele astea de cosit, dar dacă mă văd pe mine în frunte, n-au ce face și se țin de mine ! 😎
  De altfek când au venit la putere comuniștii și unul din argații unchiului meu a ajuns mare secretar de partid , deoarece n-a vrut să dea declarații care să ajute la condamnarea chiaburului, a fost schimbat din funcție, e drept că la una mai mică. S-au găsit însă alții care n-au ezitat să spună ce li se dicta pentru ca să fie băgat la pușcărie, pentru singura vină că era un gospodar de frunte al satului românesc !
  Nu mai aduc în discuție că de fiecare dată mi se reproșa și mie și surorilor mele originea nesănătoasă” cu urmări pe care în doar mică parte le-am arăta și aici și mulțumesc Redacției pentru această posibilitate. Dar și pentru asta, de a demonstra ce monstru se erijează în anticomunist, dând lecții de combatere a ”tot ce-i românesc și nu piere” !

 52. Bulă personajul comun, colectiv s-ar zice la PSDNL.
  Diferente notabile intre R
  Ciuca, Bolos, Ciolacu, Rares Bogdan, Iohannis toti fiind celebrul facand parte dintru-un banc cu Bulă. Bulă face partid, datorii de nu mai stie de ce le-a facut si se trezeste ca trebuie sa le dea inapoi in acelasi timp sa se dea bine pe langa datornici sa-l mai so voteze.
  Intreaga politica PSDNL dr la Orban, Citu, Ciuca, Ciolacu desprinsa din bancurile cu celenrul personaj, create inainte de 1989, transferabil si valabil in prezent. Bulă a calatorit in viitor odata cu partidul unic.

 53. „tomlin Te iei de manuta cu charlie si cu ursaru … ”

  Bine ca n-am fost intox-icat, independenta ma onoreaza.

 54. Finanțele desființează direcția din ANAF care controla multinaționalele

  ANAF, mai multe controale la firmele românești
  Pe motiv că și așa nu prea mai are personal și după ce a redus, din pix, la mai puțin de jumătate numărul multinaționalelor vizate, Ministerul Finanțelor a decis să desființeze Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, transformând-o într-un birouaș oarecare. Astfel, se pune capăt și puținelor controale pe la firmele străine care se mai făceau în România, frânate și alea de presiuni venite de pe la ambasade și de case de avocatură care intimidau inspectorii.

 55. Ciolacu a gresit personajul cand a vorbit despre viitorii pistolari ai „cowbowuluy”de la finante. Inspectorii ANAF au auzit numai de JOHNNIE WALKER. Deci care va fi stema viitorului ANAF pesedist? JOHN WAYNE ori JOHNNIE WALKER ?

 56. „Nici la Editorialul precedent nu mi-a publicat o replica blanda la doru popescu alias Wikipedia” … DEOARECE NU SE POATE ! Ca sa poti raspunde la afirmatiile mele, trebuie sa ne indici … unde te-ai nascut ? carui neam apartii ? carei religii apartii ? Asteptam raspunsurile tale (la aceste intrebari) pentru a avea vreun drept la replica !
  Eu am raspuns la aceste intrebari. Sunt un ROMÂN din ROMÂNIA (nascut si botezat in orasul Craiova din ROMÂNIA). Si ma MANDRESC ca sunt un ROMÂN neaos (la a sasea generatie cel putin). Si ADOR si SPIRITUALITATEA neamului nostru cel ROMÂNESC (ca istorie straveche, cultura ancestrala, credinte stravechi de tip pre-crestine, paleocrestine si crestine). RESPECTAND si toate elitele, geniile, eroii si martirii NEAMULUI nostru cel ROMÂNESC.

  IAR, din cand in cand, AR mai TREBUI sa CONSULTI si tu Wikipedia, ca sa-ti VERIFICI si tu ‘propriile tale asertiuni’ daca SUNT sau NU de tip ADEVARATE si/sau REALE. FARA a mai INDRUGA doar NEROZII NEadevarate si NEreale.

 57. Ai perfectă dreptate. Două partide legionare și-au dat mâna pentru a extermina in continuare poporul român. Trebuiesc scoase in afara legii…

 58. „Societatii securiste PSEUDODEMOCRATICE si PSEUDOCAPITALISTE”/din ROMÂNIA ?
  DAR, dupa cum bine STIM … ROMÂNIA face PARTE INTEGRANTA din UE si NATO ! REZULTA logic … ca TOATE STATELE din UE si NATO SUNT (ca si ROMÂNIA) de tip PSEUDODEMOCRATICE si PSEUDOCAPITALISTE !
  DECI, oare „care si-a iesit din minti”, MASLUIND REALITATEA ?
  Sau poate, RECUNOSTI si tu ‘adevarul’ despre societatile din UE si NATO ?

 59. „Societatii securiste PSEUDODEMOCRATICE si PSEUDOCAPITALISTE”/din ROMÂNIA ?
  DAR, dupa cum bine STIM … ROMÂNIA face PARTE INTEGRANTA din UE si NATO ! REZULTA logic … ca TOATE STATELE din UE si NATO SUNT (ca si ROMÂNIA) de tip PSEUDODEMOCRATICE si PSEUDOCAPITALISTE !
  DECI, oare „care si-a iesit din minti”, MASLUIND REALITATEA ?
  Sau poate, RECUNOSTI si tu ‘adevarul’ despre societatile din UE si NATO ?

  PS. Care ar fi ‘cele doua partide legionare care și-au dat mâna pentru a extermina in continuare poporul român’ ?
  Numeste-le ? Altfel, ramane doar o alta TAMPENIE declarata in mod RAUVOITOR !

 60. Aia cu tunuri extreme in plandemie viseaza la inarmare si combat extremismul prin comasarea hoților si hoțiilor.
  In portul Constanta n-au prin picior de mare traficant si trafic de droguri. Evaziunea fiscala spre portul Constanta si punctele de trecere a frontierei este aratats vu drgetul, unde se lauda ciolacu cu scannere, cantare functionale, pana ministrul agriculturii l-a dat de gol. Bob de grau ucrainian n-a trecut, a trecut TIR dupa TIR, la discretie.

 61. Importurile de nutrețuri de cânepă pentru tomlini exceptate de controale.

 62. Fericit cel sărac cu duhul si nu citește editorialele din cotidianul, dar comentează

 63. Si pe langa salariile babane, indemnizatii si alte maruntisuri, vor mai primi si spor pentru port arma. Sa tot fii bugetar.

 64. dictatura prostiei, arogantei, diversiunii, manipularii, tradarii democratiei și constitutiei.

 65. Ajunsi la fundul sacului pist0larii p0pii fac jaf la drumu mare, nu ca pana acum PSDNL n-ar fi facut tot un jaf

 66. Ei sunt din alta lume ? Hai, toata lumea liber la pistoale, poate atunci traim mai bine !

 67. Nea Cornel, e frumos ce face Gealatu cand dinamiteaza comentariile sau le blocheaza ore intregi? La 15:14 am repostat un comentariu blocat la 12:02 tot fara succes, unde il demontam pe Radu Horror care din fecior de CHIABUR a ajuns IENICER ceausisto-sovietic!!! Cu un limbaj elegant pe care IENICERU SCLAVETE ticacalos tomlin marius Horror doru popescu nu-l merita!!!

 68. DOAMNE AJUTA POPORUL ROMAN ………….PT CA STAPANII LUI ………..FOLOSESC CRUCEA INTR-O MANA SI PISTOLUL SAU ARMA MORTII IN CEALALATA MANA,,,,,,,

 69. Toti ministrii si politicienii romani sint niste nulitati…in frunte cu preshu national Ciolannis…niste eshuatzi…eeehh, baietii moshului, sa vedem pe unde scoateti cămàşa….hahahahaha…

 70. @Charlie – s-a dat liber la camasa de forta . Vezi sa n-o risti……

 71. Daca ROMÂNII din ROMÂNIA … un NEAM tip AUTOHTON Si STRAVECHI, inchegat ca NAȚIE pe acest TARAM (MAJORITAR si SEDENTAR, ORIGINAR si ORIGINAL, UNIC si UNITAR) … reprezinta un NEAM de tip ‘Horror’ pentru ‘alte neamuri’ (straine si minoritare, migratoare si calatoare, poposite pe acest TARAM doar in scop de ocupare, jaf si parvenire)…ASTA ESTE DE BINE pentru NEAMUL nostru ROMÂNESC ! ASTA INSEAMNA doar SLAVA eterna TARAMULUI cel ANCESTRAL al ROMÂNIEI, precum si NEAMULUI nostru cel STRAVECHI pe acest TARAM/NEAMUL cel ROMÂNESC !

 72. Dar de ce Charlie … trebuie sa te legi de altii ? Si sa incerci sa NE ‘demontezi’ NEAMUL nostru cel ROMÂNESC din ROMÂNIA ?
  Leaga-te DOAR de PARINTII tai (care or fi ei oare ?), de RUDELE tale (cele STRAINE, care or fi ei oare ?), de NEAMUL tau (cel CALATOR, care ar fi el oare ?) ! SI DOAR ATAT !

  Pe TARAMUL nostru/ROMÂNIA, TRAIESTE, in mod SEDENTAR si STRAVECHI (de peste 8.000 de ani), doar POPORUL nostru cel MAJORITAR/ cel ROMÂNESC. SI DOAR ATAT !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.