Sursele violenței: „Ceaușescu” – violența în stradă, C.T. Popescu – limbaj violent la televizor

După episodul „Hoțul și prostul”, consumat în Parlament de către ministrul Virgil Popescu și deputatul George Simion, majoritatea parlamentară a votat modificarea Regulamentului Camerei deputaților, prin care sînt sancționate actele de violență fizică și verbală comise de aleși.

O prostie mai mare rar s-a petrecut în Parlament! Pentru astfel de fapte, există legi care le condamnă, fie sub forma unor contravenții, fie chiar sub forma unor infracțiuni, adică sînt sancționate fie cu amendă sau chiar cu închisoarea. De ce au ținut parlamentarii PSD, PNL și UDMR, împreună cu reprezentanții minorităților, să facă aceste modificări în Regulament? Simplu: pentru a lovi încă o dată în AUR, ca parte a strategiei începută cu ceva timp în urmă, accentuată după căderea Guvernului Cîțu prin votul celor din AUR și USRPLUS. Motivul? Simplu și el: creșterea continuă a AUR în sondaje și spaima lui Iohannis în fața campaniei de strîngere de semnături pentru suspendarea sa.

Problema mea nu este însă aceasta, deși am scris deseori în „Cotidianul” că unirea la guvernare a PSD cu PNL va distruge Opoziția, iar ce va mai rămîne din ea va fi spulberată la primul vot contra ei.

Întrebarea pe care mi-o pun este una care ne obligă să ne aducem aminte de lucruri trecute, pe care le-am uitat, riscînd să le repetăm, fără a înțelege care este originea violenței sancționate ieri în Parlament prin modificarea Regulamentului.

VIOLENȚA ÎN STRADĂ SAU „CAZUL MARIAN CEAUȘESCU”

Vă mai amintiți de Marian Ceaușescu și de hărțuirea deputatului Nicolae Bacalbașa? Poate că da, dar ați uitat și cum s-a soluționat plîngerea deputatului. Veți fi surprinși să aflați că procuroarea Mihaela Ioana Georgescu de la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Sectorului 5 a clasat dosarul, consemnînd că, în urma audierii martorului Sandy Bătăușul, a constatat că deputatul l-a lovit pe Marian Ceaușescu! Nu credeți? Veți vedea! Iată, mai întîi, scena din Parcul Izvor:

Deși există mai multe filmări, procuroarea, audiindu-l pe Sandy Bătăușul, cel care, l-a rîndul lui, a bătut un om în vîrstă chiar în fața autorităților, a închis dosarul consemnînd că nu deputatul Bacalbașa a fost agresat, ci… Marian Ceaușescu! Iată un pasaj din Ordonanța de clasare publicată de Luju:

A reacționat cineva atunci, văzînd că un procuror măsluiește un dosar în care un deputat este agresat fizic de un protestatar? Nimeni! Din contră, peste cîteva luni Marian Ceaușescu apărea într-o fotografie alături de Klaus Iohannis:

Legitimat și încurajat de această fotografie, simțindu-se chiar protejat, Marian Ceaușescu continuă și azi hărțuirea demnitarilor, sub privirea îngăduitoare a autorităților!

Așa a început și s-a dezvoltat violența fizică: prin tolerarea și încurajarea de către organe și autorități a violențelor săvîrșite pentru interesele politice ale unora, adică dacă erau agresați adversarii politici ai Președintelui, violența era bună!

VIOLENȚA LA TELEVIZOR SAU „CAZUL CTP”

În cea ce privește violența verbală în spațiul public, avem un adevărat campion: jurnalistul Cristian Tudor Popescu de la Digi24. Dintre numeroasele exemple pe care le-am putea folosi, am ales momentul în care comenta o declarație surprinzătoare a ÎPS Teodosie despre femeie și păcatul generat de ea, conform Bibliei.

Poate părea surprinzător pentru unii dacă spun că jurnalistul C.T. Popescu este „fondatorul” violenței verbale la televizor. El a fost sancționat cu amendă de către CNCD pentru episodul „Pavianul și Dăncilă”, însă postul Digi24 continuă să-l cultive, în ciuda amenzilor primite de la CNA. Treaba lor, însă.

Problema noastră este că repetatele excese de limbaj proferate de Cristian Tudor Popescu pe micul ecran legitimează și ele acest gen de violență, lăsînd impresia că dacă un jurnalist atît de cunoscut face așa ceva, exemplul este demn de urmat!

Exemplul pe care spuneam că-l vom folosi ca demonstrație s-a petrecut astă-vară, evident la Digi24. ÎPS Teodosie declarase despre femeie că, în sens biblic, „Femeia a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”. O afirmație cu care poți să fii sau nu de acord, însă iată care a fost reacția lui Cristian Tudor Popescu: „În spatele acestor veșminte prețioase se ascunde în cazul de față, sau nu se ascunde, e acolo, nici măcar nu se ascunde, ni se expune, se află un sac cu rahat. Dumneavoastră nu-i spuneți „Înaltpreasfinția Sa”, cu toate că sunteți credincios, îi spuneți „domnul”. Eu spun că este un sac cu rahat”:

Cînd aude la televizor un astfel de limbaj folosit de unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști, orice om obișnuit ar putea fi tentat să creadă că așa trebuie să vorbească și el acasă sau pe stradă. Și, cum parlamentarii noștri vor și ei să pară oameni obișnuiți, pot să creadă că tot așa trebuie să vorbească și ei în Parlament. De aici, pe cale de consecință, s-a ajuns la episodul „Hoțul și Prostul”, cu ministrul și deputatul!

EPILOG

Cînd cineva vrea să stîrpească răul nu este de ajuns să dea pedepse pentru cel care l-a făcut. Măsura cea mai bună este să depisteze originea răului, să încerce să-l stîrpească și abia apoi să treacă la pedepse. Altfel, uitînd ce și cine l-a generat, riscăm să perpetuăm cauza răului și, implicit, răul în sine.

P.S. Tocmai cînd discutau în Parlament despre modificarea Regulamentului, condamnînd violența fizică și de limbaj, Alfred Simonis, deputat PSD, chiar în comisie și-a ieșit din minți, atît cu o violență fizică, precum și cu una verbală! Iată-le:

„Poate te întind pe aici, pe jos!”

– „George, zi-i la maimuță să plece!” (sic!).

Iată și capturile de pe filmul realizat la Comisia parlamentară:

Și, ca bomboana pe colivă, iată ce a spus însuși președintele ședinței în care se condamna violența fizică și de limbaj, deputatul Vasile Daniel Suciu, care este și vicepreședintele Camerei deputaților: „Cînd mîrlănia devine bărbăție, să știți că avem cu toții o problemă. Cînd, în funcție de interesul politic, ne bucurăm și JUISĂM cînd un coleg este făcut praf…”

N.B. DEX: a juisa = a avea orgasm!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 28
Ion Spânu 1817 Articole
Author

51 de Comentarii

 1. A.U.R.nu trebuie ”discreditat”.. Se sapă ei singuri fraierii.. Singuri escaladează in mojicie și imbecilități.. Singuri iși fură căciula..Nu au nevoie de ajutor din partea altora. Evident sunt o adunătură de gibboni urlători de pe stadioane, de infractori de drept comun, de criminali ai revoluției, de capete seci in care sună apa, de jurnaliști care ORDONĂ, și numără drapele,.de maimuțoiu care sar gardul de cimitire unde de altfel au crucile de beton și mormântul gol,..Deci cum vrei să educi aceste lepădături să respecte orice.. N-o vor face.. Ei trăiesc din și prin scandal. Deci de stau in banca lor și ar trebui să producă ceva palpabil, care de fapt e justificarea prezenței lor acolo,.. ar pieri instant, sunt incapabili, nu-i duce capu..

 2. In ultimii ani, a fost dat exemplu doar pentru o persona: un plagiator(ponta), un mituit(doctorul lui adrian nastase), un politist, un violator, una fata violata, una omorata, un caz covid vindecat, un caz covid vaccinat, un caz covid bevaccinat sau mort, acum e un caz de busit politic, dar nu se vede padurea de uscaturi formate care practica de ani buni tot ce se clameaza verbal zilele astea, inclusiv in footbal!

 3. Daca puneti pozele celor doi – CTP si Tivilica ,diferenta este data de falcile mai grasute ale „ceausescului „. Mentalitatea , privirea si apucaturile la fel. Nu conteaza ca unu-i „ieducat „printr-o faculta si celalalt cu faculta strazii .

 4. Dubla măsură, când erau ei în opoziție totul era permis și legal,inclusiv bătaia, acum că sunt alții în opoziție și folosesc metodele lor, este ilegal chiar dau legi împotrivă! Ipocrizie la superlativ! Dacă erau oameni de calitate, oameni valoroși, culți, cu frică de Dumnezeu nu ajungeau aici, asta este adevărata lor față, deși unii demagogi mai vechi in politică dau impresia că sunt altfel. Nu ați vrea să știți cum vorbesc în privat, in lipsa presei sau a televiziunii, știu asta din sursă sigură!

 5. In spatele veșmintelor lui popescu se ascunde, sau nu, un bolșevic violent de cea mai joasă speță, admirator al mineriadelor, o fosilă a anilor ’50. Nici că putea să găsească un loc mai potrivit unde să-și reverse idioțeniile comunistoide decât la u.m. de securiști digitv.

 6. Din pacate Petrov a dovedit intregii lumi ca marlania, limbajul violent, minciuna, denigrarea adversarilor si clica mafiota care te sustine din spate sunt cele mai bune arme cu care iti asiguri succesul in politica romaneasca.
  Acesta este secretul ptr care se si apeleaza la aceste metode. Metode preluate chiar si in state la care nu te-ai fi asteptat (ex impotriva lui Trump).

 7. Doi NE-BUNI (grobieni si para-noici) … cu limbaje de LEMN !!!

 8. Violenta in politica, a fost legitimata chiar de acest Johanis, cand, si-a tras Geaca Rosie si a marsaluit pe strazi cu gloata de derbedei de teapa gunoiului de Ceausescu Marian – si altii ca el, cunoscuti sub porecla de „rezistaci”, gloata de mardeiasi cu urlete guturale amenintatoare, adreste adversarilor politici si nu numai. Gunoaiele au vazut ca „se poate”, daca un ziarist ca CTP, insulta public si nemotivat, pe oricine i se pune pata. Cat despre atitudinea dlui. Simion fata de hotul hotilor Popescu, este binevenita si ne inspira sa regretam ca, n-am avut si noi ocazia sa-i aplicam hotului Popescu, un scuipat in ochi,

 9. Domnule Spânu, ce aţi spus este OK. Dar vă rog, luaţi meterialele scrise de şeful dvs. de la Cotidianu, dl. Nistorescu, şi citiţile, şi extrageţi din ele toate cuvintele jignitoare, epitetele, metaforele folosite la adresa unor persoane. Apoi să vedeţi cum stăm. Imi pare bine că aţi început cu domnul CTP, un ziarist de mahala, de ură şi plin de venin, un om rău, cu comportamente diavoleşti, dar dacă tot aţi început, în paralel cu limbajul folosit de politicieni, analizaţi-l şi pe cel al ziariştilor. Noi, cetăţenii, suportăm şi limbajul vulgar, şi facturile mari, şi nedreptatea socială, n-avem încotro.

 10. Solutia este :
  Fara alogeni paraziti in functii publice !!! ROEXIT URGENT !!!

 11. Depinde cine incalca legea , atat pe plan local cat si mondial. Legile sunt facute sa fie pedepsiti cei mici si sa poata fi incalcate de cei mari si jmecheri. Ca sa fiu putin plastic, un pirtz al unui monarh e de monarh, nu miroase ca al sclavului. Termocentralele pe carbune din vestul europei scot fum cu miros de levantica, ale noastre scot fum cu miros de brusture. Asa-i si-n tenis.In plus o evaziune de miliarde poate fi acoperita, una de cateva zeci de mii trebuie urgent recuperata. Nu-i la fel si cu furtul , traficul de influenta, plagiatul?!?!depinde cine le face. (editat) hotilor si pungasilor!!

 12. Dl Spanu are dreptate suta la suta! Dosarele de agresiune ale rezistilor „agreati” si la Kotroceni, nu patesc nimic! Daca era un userist sau liberal agresat, puscarie scria pe agresor, mai ales daca era simpatizant social democrat!! Dar, fi-ti linistit, dle Spanu o sa vina unul Charlie, de pe aici de pe forum, sa va faca legionar, intrucit, „aparati” pesedei si aurari!
  PS. Deputatul pesedist Simonis, nu face cinste functiei! Este la fel ca ailalti, adica agresiv in limbaj, cind nu trebuie si unde nu trebuie! Sa fie agresiv cu ciuma nationala Catzu batzu, nu cu oamenii AUR, multi din ei baieti pe cinste!

 13. La ce ne putem aștepta? Din fotografii oricine poate constata asemănarea izbitoare, fizică dar și intelectuală (căci fețele sunt grăitoare),dintre Marian zis Ceaușescu și Iohannis,precum și poza lui C.T.P.tocmai bună de folosit ca material didactic pentru lecțiile de psihiatrie.În ceea ce îi privește pe Alfred Simonis și Vasile Daniel Suciu,sunt doi necopți și (editat),evident și inculți, primul,absolvent al unei private din Timișoara, celălalt, absolvent al unei obscure facultăți din Sibiu.

 14. Hop( in tzol), a sarit si (editat) Marele Urs/Nagy Medvek, la gatul AUR! Stai linistit Sabin Gherman, astia nu au aliura si stiinta lui Vadim!!

 15. Dl Spanu face o uriasa confuzie comparand SITUATII TOTAL DIFERITE si nu-mi dau seama cum a devenit brusc un aparator al lui Semeon stiind ce parere despre personaj are Dl Nistorescu, numit „Bistorescu” de „gelu” din HAITA Humoroida. Una e sa fii violent in „spatiul public”, vorba marxistului devenit „democrat”, in strada sau la televiziuni si in restul media si alta in Parlamentul Romaniei indiferent cine o foloseste, VERBAL SI FIZIC!!! Faptul ca pana acum au fost tolerate in Forul Suprem manifestari suburbane NU JUSTIFICA NOI MANIFESTARI SUBURBANE si, atentie, fara a se tine cont de CARACTERUL TEATRAL vadit al manifestarilor suburbane. Oricat de condamnabila ar fi persoana atacata suburban, atacul nu poate fi legitim!!!
  Pana la aplicarea legislatiei inasprirea regulamentului e salutara si daca justitia isi face concomitent datoria nu poate fi o scuza pentru tolerarea exceselor!!! Cum nu e un argument faptul ca pana acum li s-a tolerat unor violenti precum cele doua (editat) CULTULUI ceausist Vadim si Paunescu, ca si pleiada de securisti sörosisti ai celeilalte facaturi COMINTERNIST/SÖROSIST – SECURISTE, Usr!!! Dl Spanu ne trimite la justitie dupa ce prin propriile exemple din REALITATEA DEMOCRATIEI SECURISTE din afara Parlamentului s-a vazut/se vede ca justitia e controlata de Securitate prin acoperiti care
  ii lasa pe unii violenti verbali in pace, pe violentii lor, in timp ce violentii ailalti sunt amendati si li se deschid dosare!!! Dar aceasta justitie selectiva NU ABSOLVA PE CEI URMARITI PENAL DE RESPONSABILITATEA VIOLENTEI VERBALE!!! De ce
  nu propune Dl Spanu, acum dupa ce multumita lui Dumnezeu si rugilor noastre s-a refacut dupa spitalizare, ca justitia sa
  ii ia la mana pe usristii sörosisti cu vechime violenta de 6 ani, doar cand a fost necesar/ordonat a mers si 15 ani inapoi
  asa cum stim…

 16. Mie imi a-trage de atentie faptul ca Simonis e convivial cu Simion,deci,conform definitiei din DEX au fost la furat impreuna sau sunt din aceiasi unitate! Alfi vs George, ce potriveala!Pupici !

 17. Cine e c.t.popescu? E, cumva, ala care proslavea regimul de din ainte de 1989? E ala care, incapabil sa lege cuvinte, foloseste scuipat in loc sa vorbeasca?

 18. Ceaușescu și Iohanis o poza pentru eternitate .Daca vă uitați bine cei doi seamănă foarte mult și fizic,dar și la IQ și la exprimare.Cat despre „ziaristul”CTP e bine sa nu lăsăm copii sa se uite la el la tv că să nu viseze urat.CTP trebuie angajat la primăria sector 1 compartiment șobolani.Intr-o altă viață a fost inchizitor șef.

 19. CTPeaușescu mic copil.

  Tonul l-a dat unul mereu plecat in vacanțe cu un penal, corupți, placuțe suedeze PSD libertate exprimare, PeeSeeDee, PeeSeeDee, moooaamăă ce bun e PeeSeeDee când guwernarea atârnâ într-o așchie. Lucru demn de cel mai înslt om politic și de stat la piramide ? Mutankamon.

 20. Este foarte normal sa se intample asa ceva in Romania, cele 6-7 servicii secretet cu peste 120.000 de capete de bovine ii ataca pe politicienii si cetatenii care nu sunt ofiteri acoperiti ce mimeaza indeletnicirea de politicieni si reprezentanti ai societatii civile romanesti pentru ca ele serviciile secrete sa nu-si piarda puterea.

 21. Redactia Cotidianul si Dle Nistorescu, din nou la 12:10 mi-a fost blocat un comentariu critic, de data aceasta la adresa
  Dlui Spanu, comentariu in care reiteram ESENTA diversiunii Popesco-Semeon si spulberam tolerarea violentelor in Parlament!
  Dle Nistorescu, va rog insistent sa interziceti asemenea practici stiind ca in contrapartida insi cu vederi extremiste au
  acces cu zeci de postari la minut…

 22. Este clar ca ctp este un personaj absolut indezirabil. In rest, forta AUR !

 23. De „Ceausescu” asta cu retard, nu cred ca stie nimeni in afara de cei care-l platesc sa faca scandal in fata camerelor si reporterilorTV! Despre DigiTV, de la infiintare concurenta in persuadari si manipulari cu ProTv si cu alte facaturi-massmedia, ar trebui sa se stie, luand urma actionarilor, ca este un fel de retea propagandistica a SiE ungar, probabil cu acceptul agentilor colaboratori in interiorul S(r)I la Bukarest…In privinta CTPului, o otreapa de „jurnalist” uns cu multi dolarisieuro, nu se poate pronunta obiectiv decat un psihiatru / psiholog cu multa experienta clinica. Evident el este lasat sa latre pentru ca DigiTV este parte din proiectul”realitatea TV”care se propaga, se doreste de catre organizatiile subversive active in ROmania inca din 1989. TV, adica teroare si violenta programata, emisa din studiouri…Din nefericire, de asemenea Rau premeditat extins ca o cangrena in societate , de asemenea otrepe abuzive-corupte, girate de interese straine in Romania, nu se poate scapa utilizand matanii, tamaie sau rugaciuni!

 24. PSD sa dea (editat) Simonis afara din PSD, ca face psdeul de alrahat.

 25. Ospiciu SAPOCA _ a evadat ctp, nebun furios si isteric,comunist nevindecabil. Buna recopensa

 26. Voi astia de la Cotidianul lasati-l pe CTP ca nu el face rau tarii. De AUR sa va faceti voi griji. De trolul Simion si sclifosita de Sosoaca. De mizeriile pe care le pun la cale PSD prin diferite noi impozite. Nu despre CTP e vorba . Nu mai trolati prostimea.

 27. O caracteristica izbitor de comuna a celor doua personaje insalubre din fotografie este: ambii sunt sonati.
  CTP-ul este chiar incapabil sa reziste intr-o emisiune unde sunt si alti invitati. Daca este contrazis si slava Domnului ca motive de a-i contrazice cocofixurile sunt berechet, sonatul sare instantaneu si dintr-o data la bataie.
  Din cauza aceasta cred ca ati observat ca toate interviurile cu el se desfasoara doar in prezenta unui moderator, timorat si acela, ptr ca trebuie sa-si aleaga cu foarte mare grija intrebarile ca sa nu irite CTP-ul si sa-l faca sa explodeze tot instantaneu si dintr-o data.
  Cat il priveste pe celalat sonat, el din ragetele, marlaniile si zoaiele aruncate pe garduri si pe pereti traieste. Asta este meseria lui Marian Ceausescu: ragitor si zoitor. Si trebuie sa recunoastem ca este bun in meserie.

 28. Spre știința lui @hAUR tinichea:”Viitor de AUR țara noastră are”(Dimitrie Bolintineanu)

 29. Vlad Țeposu Esti pe aratura baiete. Dar nu am nimic cu parerea ta. Depinde despre care tara vorbesti. Ca oricum valorile va pleaca . Sa ramaneti voi cu aurul .

 30. În urma unor studii faciale comparate, efectuate în laboratorul propriu, a reieșit că nici unul, dintre cei doi din poza de la articol, nu erau plecați cu Bună-dimineața și nici cu Plugușorul. A reieșit, în schimb, foarte științific, că amândoi sunt plecați cu Sorcova.

 31. Doua editat umane fatate de acelasi sistem bagate in seama de o editat si mai mare.

 32. Marian Ceausescu de ani de zile a folosit VIOLENTA verbală si fizica,azi NU se gaseste „nimeni” sa-l puna la PUNCT cu o „cafteala” zdravana,ca sa se invete minte,cum este „problema” pe pielea lui.!!?? „Ochi pentru ochi,dinte pentru dinte”.!.

 33. Pros-tracul Rumburak e egal cu sine, adica un ZERO, fapt demonstrat si de idila lui cu antisemitul care-i URASTE pe evrei
  „gelu”…Tot cacamaradul lui „gelu”, e falsificator al istoriei si dusman bolsevic abject al MONARHIEI ROMANE, simbol al ROMANISMULUI, al devenirii noastre ca NATIUNE!!! Sinistrul securistoid Rumburak a iesit din conservare manifestandu-si in sfarsit URA VISCERALA fatza de evrei si IUBIREA tip „core” fata de LEGIUNE, organizatia terorista bolsevica sub ACOPERIRE NAZISTA. Austriacul HANS Sima legendat de Comintern prin Hitler in fruntea Legiunii dupa retragerea lui Zelensy la Moscova
  a inscenat urmatoarele operatiuni teroriste culminand cu rebeliunea IN CURSUL CAREIA cei mai multi ASASINATI IN CASELE LOR AU FOST…EVREII!!! Nu e de rasul poponetzei, „oculta ovreiasca mondiala” care l-a dat pe Marx, apoi pe Lenin-Stalin si pe Hitler, penultimul organizand prin IORGA si AC Cuza Legiunea, A FOST PACALITA DE LEGIONARI, acestia ASASINAND evrei! Sa fie asta cumva dovada ca „oculta” era/este compusa din…FOSTI evrei care au asasinat predilect evrei? HANS Sima a fost sprijinit de Hitler SA FORMEZE UN GUVERN IN EXIL si Bramburak ne vorbeste de internarea in lagar!? Jupanimea legionara fiind bolsevica a format GUVERNUL IN EXIL, pe model bolsevic in ambele maceluri bolsevice mondiale, ministrii si tehnicii
  ocupand vile in Paduri, talpasii Legiunii fiind cazati in baraci inconjurate cu sarma ghimpata pentru a fi protejati de
  agentii sovietici care nu erau la curent cu hramul purtat de Legiune!!!

 34. a ajuns sa se strige ca pe vremuri” ceausescu – ctp ne mananca zilele/ causescu si nevasta/ sunt ca ciuma si napasta
  PS a se inlocui ctp cu pcr pe vremuri

 35. Forma de viata taratoare si cleioasa mereu la datorie. „Din documentele Wehrmachtului, ale autorităților germane postbelice și cele ale aliaților reiese că patru până la cinci mii de bărbați cu ambii părinţi evrei şi 60.000 cu un singur părinte evreu – porecliți Maupe, după numele unui cocktail celebru din barurile berlineze ale anilor1930 – precum și în jur de 90.000 de militari cu un bunic evreu au participat activ ca soldați, subofițeri și ofițeri în rândul Wehrmachtului, în toate bătăliile importante ale celui de-al Doilea Război Mondial.”

 36. @ gelu (17.28)….de unde sunt informatiile din articol,pentru ca sunt FOARTE TARI,aproape DEVASTATOARE pentru iudeii de azi.!!?. Deci, aproape 160.000 de evrei au „colaborat si luptat” de partea lui Hitler.!!.

 37. Bai Borfa-Shule ! Ai Tiparit Bitcoin de la Curent Electric ! Si acuma spui ca-i Curentul Scump !

 38. @ Charlie(16.03). Mosule,esti asa de Alzheimer,in „comentarii”!? IDIOATE incat intreci DEMENTA. Tu nici nu citesti prezentul articol si incepi cu AIURELI penibile de pseudo-intelectual. Comenteaza la „articol” in mod civilizat.!

 39. Cu humoroizii abordarea e simpla, poti lucra cu materialul clientului!!! Avand serioase lacune istorice si geopolitice nu au alta sansa decat sa apeleze la wiki-miki-piki, in biblioteci sufocandu-se, asa si cu de-al de „gelu”, Bramburak, sa nu-l uit pe „justinianus” care a ramas acelasi indaratnic, ca sa nu zic catar, nu suporta criticile indreptatite si crede ca daca se lipeste de Dl Spanu incercand sa-l motiveze contra mea cu o MARSAVIE DEGRADANTA CARACTERIAL SI UMAN, ca-l voi considera
  „antisemit”!? Pai, acest „justinianus”, cunoscut ca un pos-trac(nu-l numesc pros-trac) cu vederi marxistoid/bolsevicoide intra in vorba cu ANTISEMITUL MARSAV care URASTE EVREII „gelu” si chiar isi exiba in sfarsit aceleasi sentimente intense,
  in plus foloseste argumentul clasic, dar marsav, al HAITEI humoroide securist-legionare, cum ca „nu poate…NEOMUL sa zica
  ceva frumos de evrei” si vine „Charlie” sa-l declare din senin ANTISEMIT!!! Numai poietul ratat „rene” si clonele sale infame, in frunte cu „marius” imi rastalmacesc grobian, marsav, abject sustinerile care niciodata nu au scapat din vedere ansamblul!!! Am sustinut PSD Del Ponte pana-n vara lui 2012 cand A IESIT DIN CONSERVARE si apoi PSD Dragnea, pe Dragnea sustinandu-l si azi spre deosebire de fariseii HAITEI care LA ORDIN au devenit aurari unindu-si resentimentele de rasa…

 40. Comunistii faceu liste cu dusmanii de clasa, forma taratoare si cleioasa de viata face liste cu dusmanii inchipuiti de rasa.

 41. Dl. C.T.Popescu este o persoana cu o cultura solida, ceilalti, politicieni ori alte persoane publice care au brese in pregatire si cultura nu pot fi decat precauti in a face afirmatii pe care nu le pot sustine cu argumente logice, si care pot fi contestate nu numai de CTP, ci de oricine altcineva cu nivel de pregatire corespunzator. Intuitia nu poate fi pacalita, cineva care ajunge persoana publica trebuie sa se ridice prin ceva la rangul respectiv(sa confirme prin ceva rangul obtinut), altfel va fi contestat.

 42. Din pacate, nu toate „abuzurile” acestui „ceausescu” sunt cunoscute! Impreuna cu vestita Anca Dana Dragu(pe vremea cand era presedinta Senatului) a promovat chiar … un proiect de lege! Detinem dovezi irefutabile in acest sens! Zilele trecute, dupa o vizita facuta la „cotrocelu” impreuna cu un vestit presedinte de asociatie de revolutionari soros – ista si macov – ista(cand au „pogorat” din masina in fata PMP pentru vizita de „rupere”, cu telefonul la ureche, clamau : „acum venim de la cotrocelu’ unde am discutat si stabilit”) au „purces” peste „ghinararu ” prim ministru si au numit un secretar de stat! Astazi sunt la usa „ghinararului” pentru a numi un secretar general si un subsecretar de stat! Din pacate, nu toti realizam decaderea halucinanta a societatii romanesti, motivata de dorinta de subordonare totala a ceea ce reprezinta si misca „RAUL, RAMUL”, prin folosirea justitiei si a dosarelor fabricate, dar si a violentei si a invrajbirii societatii romanesti! PACAT, PACAT de SANGELE VARSAT!

 43. „Cred cu adevărat că acolo unde există doar o alegere între lașitate și violență, aș recomanda violența […]. De aceea, i-aș sfătui pe cei care cred în violență să învețe cum să mânuiască armele. Aș prefera ca India să recurgă la arme pentru a-și apăra onoarea, decât ca, din lașitate, să devină sau să rămână un martor neajutorat al propriei dezonoare. (Gandhi, The Collected Works of Mahatma Gandhi, Ahmedabad, The Publications Division, Ministry of Information and Broadcasting, Government of India, 1965, Vol. 18, pp. 132-133.

 44. Asta e capacitatea maximă a politicianului român, înjurături. Noi uităm că o mare parte din cetățenii români au fost jigniți in toate modurile posibile pentru că „nu au dat ascultare” unor mârlani corupți numiți guvernanți. Să nu uitați că violența este într-adevăr cea mai radicală măsură de a schimba ordinea lucrurilor dar este cea mai eficientă. Când ești între porci violența este singura măsură eficientă. De aceea, chiar dacă ești un intelectual respectuos de felul tău fii capabil să poți respinge violența cu violența. Nu la același nivel ci dublă și triplă! „Nu dați cele sfinte câinilor ” Matei, cap 7 vs 6. Autoritățile române își bat joc de noi? Nu ne mișcăm din poziție contrară chiar de ar fi să ne-ngroape pe toți de vii! Noi îi plătim pe ei, nu ei pe noi. Să nu uitați asta!

 45. E mult mai ușor să jignești o singură persoană așa cum a făcut-o personajul insalubru cu nume de CTP, dar e mult mai greu să jignești aproape jumătate din specia umană așa cum a făcut-o înaltpreasfinția sa când și-a expus “umila” sa părere despre femei și de ce au ele dureri la naștere. De fapt, doctrina ortodoxă demonizează femeia iar aceasta cică trebuie interpretată doar ca o opinie acceptată sau nu, ceea ce mie mi se pare abominabil de îngrozitoare. Aștept cu înfrigurare ca odată și odată o femeie să stea pe jilțul patriarhului teoctist român sau să fie o femeie lideră supremă a bisericii ortodoxe române ca matriarhă teoctistă și să răstoarne toate părerile inepte ale înaltpreasfințiilor masculine. Păcatul primordial al acestui înalpreasfințit este își expune părerile în public ceea ce este mult mai grav decât orice păcat inventat din biblie.

 46. 32 de ani ne-ați păcălit, nu va mai merge, comentatori analiști și o clasă politică mafioata corupta

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.