„Cei care umblă să distrugă Munții Apuseni vor cunoaște nefericirea”

Lipsa de credință într-un ideal social sau chiar în Dumnezeu a adus numai nefericiri în munții Apuseni. Vorba marelui iluminist francez Montesquieu: „Din cauza aurului, națiuni întregi au fost distruse, iar oamenii care au scăpat de la moarte au fost reduși la sclavie”.

Avem politicienii, geologii și afaceriștii noștri care au primit, de la păcatul bolnav al zăcămintelor minerale din Apuseni, boli, suferințe și moarte. Amintim câteva exemple tulburătoare: zăcământul de cupru de la Roșia Poieni a fost descoperit de geologul Remus Ștefan din Brad. Furat de băutură, marele descoperitor a sfârșit într-o tristă magazie din București, bolnav de cancer.

În anii 70’, se spunea că acei care umblă să distrugă Munții Apuseni vor cunoaște nefericirea. Am aflat că Olga Ionescu, Cecilia Soare și Maria Gheorghiu din București au fost solicitate să efectueze studiul microscopic al forajelor de la Roșia Poieni. La scurt timp, Olga a murit în urma unui cancer fulgerător. Soțul Ceciliei, și el geolog la Roșia Poieni, a decedat tot în urma unui cancer. Și soțul Mariei, de asemenea geolog, s-a îmbolnăvit de cancer și a murit. Cele trei familii nu au lăsat copii în urma lor.

Mai departe, proiectantul principal al carierei Poieni, Radu Dimitriu, chiar în zilele în care se pregătea intrarea în producție a exploatării, a murit subit, din cauza unui infarct. Un alt geolog, Titu Boștinescu, trimis de Institutul de Geologie din București, în scurt timp a murit în urma unui cancer pulmonar. Fostul director al exploatării de stat, Alexandru Toderaș, cel care a făcut transferul către Gold Corporation al hărților secrete ale zăcământului de aur, a murit subit, în urma unei comoții cerebrale.

Fostul președinte al Consiliului Județean Alba, goldistul Augustin Presecan, a trăit absurditatea de a fi lovit la sol de elicea unui elicopter, care i-a zdrobit capul. Un tânăr din Deva, Ionel Stanciu, trimis de Institutul de Proiectări și Explorări Geologice, a murit în urma unui cancer de piele. Un alt pasionat al dezvelirii munților, sărmanul cărăuș Gal, este cel care, cu calul și căruța, ducea dinamita la galerii sau la găurile de pușcare. În scurt timp, și el și soția au murit din cauza unor cancere.

De la blestemul aramei, s-a ajuns la blestemul aurului din Roșia Montană. Nefericitul primar Virgil Narița, mare susținător al companiei aurifere, a murit după ce-și pierduse prima soție. Stomatologul Andrei Jurca, președintele asociației goldiste Pro Roșia Montană, și-a pierdut viața în plină propagandă auriferă. La rândul lui, bancherul Bogdan Baltazar, mare propagandist al RMGC, și-a pierdut, de asemenea, viața în anul 2012.

În fine, alt important susținător al proiectului minier a fost profesorul de istorie Alexandru Vulpe, a cărui personalitate s-a lăsat influențată de beția aurului. Din nefericire, în urmă cu 5 ani, academicianul și-a pierdut viața.

Așadar, fără să fi ajuns pe culmile extazului aurifer, promis de Gold Corporation, geologi și istorici, medici și primari și-au pierdut viața într-o acțiune anti-națională a unor afaceriști străini. Dumnezeu să-i odihnească!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 13
Ion Longin Popescu 69 Articole
Author

18 Comentarii

 1. Foarte interesant material ati prezentat acum, o sinteza care trebuie sa le dea gindit la multii altii care inca mai sunt in viata. Din experienta mea personala pot spune ca Legea Universala a Actiunii si Reactiunii din Mecanica este adevarata nu numai in Fizica ci si in Metafizica/Ocult, prin ceea ce astazi este larg cunoscut drept Karma. Aici poate sa fie mai mult decit acumulare de Karma rea, e foarte posibil ca avem o protectie energetica a Fortelor Naturii conjugata cu actiuni vechi ale stramasilor nostri. Va mai zic un lucru : Judecata Divina este Adevarata si nu greseste niciodata, dar puteti obtine clementa daca regretati faptele in mod sincer. Pastrati o inima curata in voi pe cit va este cu putinta in lumea asta rea.

 2. Verba volent românească…Incă imediat de după ”revoluție” s-a discutat problema munților de ”steril” rămase in urma exploatărilor miniere a ”epocii de AUR”, de curățat și neutralizat,.care nu doar era o monstruozitate turistică a unei zone de altfel pitorești, ci e o sursă de otrăvuri deosebit de periculoase, de otrăvire a mediului și a oamenilor din zonă.. Ce crezi in 31 de ani a mutat cineva vre-o lopată de ”material” dintr-un loc in altu ?? … Ai ghicit..Nimeni bre.. Singura preocupare a românului a fost și este doar exploatarea forestieră nemiloasă, care a făcut deja din ”carpații apuseni” o zonă de ocolit, de nevizitat de mizerie umană și materială tipic românească..

 3. Blestemele se adeveresc. In cazul ameu, toți cei blestemați de mine și care mi-au făcut răul de a ma alunga din țara au murit in condiții dubioase.

 4. In Apuseni este aur. El se poate extrage numai de firme de stat pentru statul roman. Exista si extragere nepoluanta. Piatra aurifera se sfarama in nisip aurifer cu mori de bile si concasoate si apoi aurul separat prin cadere libera cu apa pe jgheaburi de separatie. Zona ar putea inflorii. Dar nu exploatarii prin decopertate care distruge muntele.
  Cei care se opun sunt hu gurimea care spera ca Transilvania va revenii la ei cand vor lua ei aurul romanilor.

 5. Ce se poate spune de ambasadorul in Australia parca pe nume Ioan Gaf Deac, care prin anii 1990, umbla ca sa racoleze prin membrii comunitatii unul care sa puna botul la Aurul din Apuseni, probabil cu mesiune Secu a lui Astalosh, sharpele cu clopotei caruia i s-a cladit si o vila sau casoi gratis de catre el, numai sa gaseasca off-shore ca la Dunarea cu business in Cipru, un colaborator. Dupa aceia un traficant de droguri pe nume Frank Timis, a aparut si el ca mare milionar, miliardar in Australia, Africa, si mai apoi Roamania. Deci secu si-a gasit omul. Actualmente se pare ca nu se mai aude de acest Frank, care prin infintarea cooperatista cu Canada, a Gold Corporation, listata la Bursa, Khazarii lui ISAR escu, Petrov, Tzapu ca sa nu vorbim de rromul nostru Ilici, numai prin simpla listare la Bursa (att: a se vedea cum legal s-a putut face acest lucru, tinind cont ca legile SUA, Canada, nu accepta sa faci banii usor prin listare, ci trebuie sa ai evidente clare!!!, etc…) s-a vindut pielea ursului romanash din padure, si asta a produs pot spune ilegal pentru taxarea din acele state, miliarde de dolari, etc…Acum, culmea, aceshti Rechini sunt pregatiti sa clemeze alte miliarde de dolalarii de la statul fara ciini Romania, dar care e dominat de aceiashi alogeni, ocrotiti de Secu Moshe…
  Sper ca saracia noastra data de aceshti hoti mondiali sa ne apere fibra notionala, si asa cum se spune la ziar, blestemul sa loveasca pe toti acesti tradatori. Constitutia trebuie revizuita urgent iar aceste partide isterice mafioate reciclate.
  O zi buna.
  Con

 6. Ani de zile după ce s-a decopertat la Poieni nu mai rodeau pomii fructiferi, se vedeau efecte ale iradierii și la animale, doar locutorii știu adevărul despre impactul asupra zonei. Cine nu a vizitat niciodată zona nu-și poate închipui ce dramă este în acea zonă. Titlul articolului spune totul!

 7. Cine imprastie dezastru in sufletul tarii, va primi recompensa fara drept de a se opune! Karma divina isi face efectul, mai tarziu, dar primeste cu varf si indesat. Sa le ajute Dumnezeu la toti, la absolut toti profitorii care isi bat joc de natiune si de Romania, patria mana! Se spune ca „niciodata sau sub nicio forma, sa nu lovesti propria-ti mama(tara in care te-ai nascut, trait, hranesti si mori)”, cei care nu vor sa inteleaga realitatea, vor primi recompensele!

 8. tradatorii si vanzatorii sunt bine merci!
  Iar Iliescu, vrea sa ingroape jumatate din popor!

 9. Cind Cheaska vroia sa plateasca cit mai rapid datoriile, chiar cu Aur, s-au gasit geologi precum tov Secretar alogen PCR Tzapu (coleg cu proletcultista cu legi antinationale gen ghettou cultural=Zoe Petre) ca nu mai este aur, si in final si Secu care numai romanesc era? a decis inchiderea explaotarii aurului. Scopul era conservarea pentru hotii de Secu majoritari alogeni Secu, etc… ce vor veni. Si asa a venit tov.Gorby, care a dat liber la Secu sa preia proprietatea intregului popor, chipurile ca o apara (=noua nationalizare pentru businessul lor) in conditiile cind nu se mai vorbea de comunism, ci in mod cinic de glasnost si perestroika. Nu mai vorbim de alt geolog killerul lui Cheaska, adica Gelu Voican Voiculescu, care falsificind si documentele lui financiare, ca nu putea atunci sa fure aurul, devenind un marunt gainar, a fost condamnat penal. Halal natiune cu asemenea inpostori, ca inca nu va-ti trezit din somnul cel de moarte! Actualmente, sunt-em tratati ca natiune inexistenta ca pe vremea lui Trio Nationum in Transilvania, unde se pare ca Hungaria tinjeste…Justitia cu salarii si pensii speciale inca dupa 31 de ani mai judeca dosarele acestor criminali dovediti???
  O zi buna.
  Con

 10. Ce articol stupid tip serialele ieftine de prostire cu televizorul pe canale culturale despre comori. După anul 1990, când s-a lansat parșiva lozincă “Europa fără minerit” și a început implozia unei industrii seculare și lăsatul pe drumuri și bejenia românilor, muți geologi au plecat în țări departe să-și câștige pâinea și să-și urmeze vocația. Puțini au supraviețuit după întoarcere ceea ce dovedește câ geologia este o meserie periculoasă și Bolile profesionale asociate sunt multiple. Cu toate astea sunt sigur că autorul articolului are instalația de încălzire și apă la casa nouă pe cupru, instalația de curent a casei pe cupru, are verigete de aur nu de piatră reconstituită, chit că și pe aia tot geologi o găsesc, iar doamna cercei, inele, lănțișoare de aur, are o mulțime de motoare electrice bobinate cu cupru la utilitățile din casă. Stâlpii pe înaltă tensiune pe care-i circulă curentul sunt zincați, la fel stâlpii de iluminat stradal în zone elegante de piețe de oraș. Lipiturile simplificat la țevile de cupru se fac cu cositor etc… Lipiturile la microprocesoarele de calculator sau telefon sunt aur. Și economist bancherul Mugur Isărescu a afirmat că nu-i nimic că România nu mai produce aur aurul fiind o marfă, și poți cumpăra aur cât vrei. Mașinile electrice ce se vor impuse au motoarele electrice și instalația tot pe cupru; dacă ești șeic pe aur. Noi ca popor român locului ne ținem la Munții noștrii aur poartă noi să cerșim pe la porțile Occidentului, iar pe dealuri fecioare în costum popular să urce cu ulciorul de apă plată într-o mână și celularul în cealaltă la bădișorul de la stâna cu celule solare, șopru cu BMW, fatal tot pe sârmă de cupru. Mai puteți conspira împotriva demnității, dreptului la un loc de muncă și independeței poprului român?

 11. Toți securiștii trădători care au vândut însăși țara și pe români drept sclavi în ticălosul și depravatul Occident sunt căzuți sub un blestem mult mai grav decât cel care i-a atins pe cei care vroiau să devalizeze Apusenii. Și îi va atinge și după ce vor închide ochii.

 12. Domnule Ion Longin Popescu, dintre atatea „boli” si/sau „afectiuni” care i-au doborat pe oamenii astia (lacomi de aur si averi), chiar nu ati auzit (nici dupa atatia ani de la „’89”) de… „Radu” ? Asta e boala fara leac, ce a aparut inainte de ’89…

 13. Doamne,intr-adevar,prea multe coincidente.Si astea sunt CAZURI REALE,nu sunt povesti,oricine le poate verifica.Se spune ca nimic nu este intamplator!

 14. Logica asta e invalidata de exceptii, precum cea notorie fiind existenta lui Frank Timis, afaceristul ce a privatizat exploatarea aurului. El este inca in viata si prospera ca mare detinator de zacaminte in Africa. Mai degraba cei morti datorita unui blestem au fost blestemati de Franc Timis ca l-au tradat pe parcurs.

 15. Distrugerea „Apusenilor” ? E o gluma ! E vorba de cei ce umbla, liberi si fericiti, sa distruga o tara ! Nu-i intreaba nimeni nimic! Se pare ca vor reusi ! Ce-a mai ramas de distrus si vandut ? Producatorii de energie electrica , portul Constanta , pamantul agricol al tarii si…pe noi !

 16. „Emile” e aghientu’ de propagandă permanent al hoților de la „Gold”. Dacă nu scrie comentarii sub numele ăsta, nu-și ia banii de postac.

 17. Ei, dar l-ati uitat pe presedintele (?!!) academiei romane, ion aurel pop, care, alaturi de profesorul vulpe si, parca, de un alt academician, au sustinut proiectul. Ei sunt in viata, dar, e adevarat, ca si morti.

 18. Domnu Popecu,ati insirat cateva cozi de topor pe care se vede ca i-a batut Dumnezeu pe meritele lor.Dar ce ne facem,ca inca este plina Tara de o multime de alte cozi de topor,infiltrate pretutindeni.Avem chiar o supercoada Cocotata,sub al carui inalt patronaj o puzderie de cozi de topor au bagat Tara in dezastru, in primul rand mii de morti nevinovati din cauza lipsei de medicamente,incendii peste incendii,neglijenta criminala ? Sau premeditata ? Avem o Tara esuata,fapt recunoscut chiar de Esuatul cocotat,mandru nevoie mare de ” guvernarea merge bine „,face ce trebuie,asa sa le ajute Dumnezeu si sa le dea dupa inima lor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.