Suma fabuloasă pierdută de cel mai bogat om de pe planetă

Averea francezului Bernard Arnault, cel mai bogat om de pe planetă, a scăzut cu 11,2 miliarde de dolari într-o singură zi, pe fondul îngrijorărilor că încetinirea economiei americane va duce la reducerea cererii pentru bunuri de lux, transmite Bloomberg.

Arnault, fondatorul grupului LVMH, care oferă printre altele poşete Louis Vuitton, şampanie Moet & Chandon şi rochii Christian Dior, a văzut cum averea sa a crescut în ritm exploziv pe parcursul acestui an odată cu avansul cotaţiilor acţiunilor companiilor europene din sectorul luxului.

Marţi însă, o parte din aceste câştiguri la bursă au dispărut, după ce cotaţia titlurilor LVMH a scăzut cu 5% la bursa de la Paris, cel mai mare declin înregistrat în ultimele 12 luni, pe fondul unei scăderi generale care a şters aproximativ 30 de miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă a sectorului european al luxului.

Chiar şi după această scădere, averea lui Bernard Arnault se situează la 191,6 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, în condiţiile în care, de la începutul anului şi până în prezent, miliardarul francez şi-a sporit averea cu 29,5 miliarde de dolari.

După ziua de marţi, diferenţa între Bernard Arnault şi fondatorul Tesla Inc, Elon Musk, al doilea cel mai bogat om al lumii, s-a redus la doar 11,4 miliarde de dolari.

Scăderea de marţi a venit însă după o creştere îndelungată a cotaţiei acţiunilor LVMH, care sunt în continuare cu 23% peste nivelul la care erau la începutul anului. Aceasta în condiţiile în care indicele MSCI Europe Textiles Apparel & Luxury Goods Index a înregistrat un avans de 27%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

  1. ” poşete Louis Vuitton ”

    -era prin Bucuresti una mica,pitica,probabil filipineza
    cu o imitatie de L.V.
    cine nu sesizeaza aspectul tragic
    e cazut in bila.

  2. PROPUN SA FACEM O ACTIUNE CARITABILA DE STRANGERE DE FONDURI SI SA IL AJUTAM PE BIETUL OM SI FAMILIA LUI SA NU MOARA DE FOAME. CA DOAR OAMENI SUNTEM TOTI,NU? SI EL NE-AR AJUTA ORICAND PE NOI.

  3. Bernanrd Arnault: în foarte multe bunuri pe care le produce sunt si escrocherii. Atât privind materiile prime, cât si mâna de lucru. Primele, amestecate. Si ultima, în Asia, la fel majoritatii productiilor. Mâna de lucru franceza fiind mult prea scumpa.

  4. Sa ii doneze maCiuca mega-ajutoare de stat cum a dat si pe la alte corporatii multinationale. Firmele romanesti se taraie, aia cu bani sunt ajutati discriminatoriu de statul roman, romanii la coada. Cand vine vorba de invatamant la Sf.Asteapta ii rezolva si pe dascali.

  5. pt toate tocatoare de bani nemunciti care nu se mai pot lauda cu posetuta…ca a scazut valoarea…de brand a unei firme care castiga din slabiciunile unei paturi de…

  6. Wow, am ajuns să-i plângem pe bogați că săracii își plâng singuri !

  7. Așa se întâmplă atunci când oprești vânzările către ruși…
    Văzusem acu’ câteva luni un video cu o doamnă care a tăiat toate hainele pe care le avea de la una dintre firmele franțuzești de top (vorbim de bunuri în valoare care probabil se duce în zona sutelor de mii de €), pentru că firma refuza să-i vândă alte bunuri.
    Rămân vânzările făcute șeicilor, însă și Rusia însemna o sursă importantă de bani pentru designerii francezi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.