Cel mai bun jucător ascultă orbește de mama lui: Donezi 30 la sută, altfel plec!

Despre internaționalul francez Kylian Mbappe, 25 de ani, se spune că este cel mai bun jucător din lume, deși la acest titlu ar putea emite pretenții un alt lup tânăr, norvegianul Erling Haaland. Toată lumea așteaptă să vadă dacă Mbappe, alfat în ultimele șase luni de contract cu PSG, va părăsi, în sfârșit, Parc des Princes și va merge la Real Madrid sau vă alege altă destinație surpriză, bomba cea mai mare fiind să accepte un nou contract cu campioana Franței. Însă deși este celebru și este foarte bogat la cei 25 de ani ai săi nu toate lucrurile merg bine pentru Kylian, care a trebuit să treacă printr-un moment delicat din viața sa, divorțul părinților Wilfried și Fayza. Tatăl Wilfried este camerunez, iar mama, fostă handbalistă algeriană, dar Kylian și fratele său mai mic, Ethan, ambii fotbaliști, sunt francezi. După ce tatăl a ieșit din peisaj, Kylian a intrat pe mâna mamei, care îi gestionează toate afacerile, se va implica și posibilul transfer al fiului, dar, totodată este cea care direcționează banii pentru acțiunile de caritate, altminteri îl amenință că pleacă și îl lasă să se descurce singur.
Fotbalistul nu este străin de gesturi caritabile și a donat în trecut 34.000 de dolari unei campanii pentru a finanța o misiune privată de găsire a fotbalistului Emiliano Sala, a cărui aeronavă dispăruse peste Canalul Mânecii. Ulterior, a donat încă 34.000 de dolari pentru a finanța căutarea pilotului dispărut al avionului, David Ibbotson.
Acum, mama i-a impus lui Kylian să își doneze 30% din venituri unei asociații caritabile care ajută 98 de copii defavorizați. ”Dacă nu donezi 30% din câștiguri, o să fac ce face toată lumea. Plec în Maldive (…) Asociația respectivă, IBKM, va fi lansată oficial pe 20 ianuarie. te descurci singur. Mă retrag, te las să lucrezi cu altcineva, nu mai mișc un deget!”. Cei 98 de copii sunt în număr egal, 49-49 băieți și fete.
Mama lui Kylian Mbappe a dezvăluit că inițial l-a cerut 50% din venituri, însă după ”negocieri” s-a ajuns la 30%. ”În principiu, i-am cerut să cedeze o cotă de 50 la sută din venituri, dar am negociat și ne-am înțeles la 30 de procente!”, a declarat femeia în cadrul emisiunii ”Envoyé Spécial”.
Atacantul se va implica personal în acest proiect și deja a ales un copil sărac pe care-l va însoți prin oraș, la cumpărături. ”Voi plăti atâția bani cât au nevoie copiii pentru a trăi o viață obișnuită. Mi-am pierdut spontaneitatea unei ființe umane, însă eu vreau să câștig încrederea acestor tineri”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.