Cel mai frumos brad de Crăciun din Europa este unul românesc

Municipiul Craiova a fost desemnat, anul acesta, de o platformă de promovare turistică, gazda celui mai frumos brad de Crăciun din Europa.

Potrivit Primăriei Craiova, nominalizarea a fost făcută dintre 25 de brazi de Crăciun din pieţe faimoase din Europa precum Londra, Viena, Varşovia, Budapesta, Praga, Innsbruck sau Tallinn.

„Despre bradul de peste 20 metri înălţime, dar şi despre Târgul de Crăciun de la Craiova au aflat peste 800 mii de călători din toată lumea, ca urmare a promovării făcute de European Best Destinations direct către abonaţii săi. Brazii de Crăciun sunt printre cele mai aşteptate elemente atât de copii, cât şi de părinţi şi bunici, în toate marile oraşe europene. Ei simbolizează sărbătorile de Crăciun cu cabanele lor, vinul fiert, produsele de patiserie, iar bradul de la Craiova face parte din magia poveştii lui Andersen, unde Crăiasa Zăpezii este personajul principal”, spun reprezentanţii Primăriei Craiova.

Reprezentanţii platformei European Best Destinations, una dintre cele mai importante platforme de promovare a turismului din Europa şi partener oficial al Comisiei Europene, susţin că Târgul de Crăciun de la Craiova a devenit, în ultimii ani, una dintre destinaţiile preferate de Crăciun pentru călători şi găzduieşte, anul acesta, cel mai frumos brad de Crăciun din Europa.

„Puţine oraşe din Europa au muncit atât de mult precum Craiova pentru a face din evenimentul lor de Crăciun un moment de magie pură pentru tineri şi bătrâni. Acest lucru se traduce printr-o mai mare atractivitate a Craiovei, care devine capitala Crăciunului din România şi una dintre cele mai bune destinaţii de Crăciun din Europa. Cu mai multe zone de Crăciun autentice, ateliere creative pentru copii, plimbări, concerte şi sute de mii de luminiţe de sărbători, Craiova este una dintre cele mai trendy destinaţii de Crăciun din această iarnă”, se menţionează în descrierea realizată de European Best Destinations.

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, speră ca imaginile transmise prin intermediul acestei platforme să atragă cât mai mulţi turişti.

„Ne onorează nominalizarea bradului nostru de Crăciun ca fiind cel mai frumos din Europa, în situaţia în care ne aflăm înaintea unor mari oraşe europene, cu o lungă şi recunoscută tradiţie de organizare a Târgului de iarnă. Sperăm ca imaginile transmise în lumea întreagă să atragă cât mai mulţi turişti la Craiova, pentru că anul acesta am pregătit cea mai frumoasă poveste de Crăciun, cu multe elemente magice şi surprize pentru toate vârstele”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

 1. Chiciuri pe banda rulantă cu care se mândresc și fălesc politicienii prin comunicate scrise. Nu cred in ce se vehiculează aici, sunt laudatio marca PSD-Olguta.

 2. -din magia poveştii lui Andersen, unde Fetitza cu chibritele(suedeze) este personajul principal
  (la final fetitza is dead,
  ritual pagan nordic)

 3. @ 𓅙 din tei:
  Lasa faza cu pomul! Explica turcizarea!
  De ce as vrea placinte turcesti la Targul de Craciun?

 4. Este deja o traditie. Anul trecut cei ai Olgutei au fost declarati ca avand cel mai reusit targ de Craciun din intreaga Europa. Acum revin cu alta performanta nationala. Doar orasenii ramasi ceapisti din alte orase ce se cred vestice ii critica.

 5. E relativ, faptul că are mult sclipici nu face niciodată o structură de fier brad, și nici ceea ce se întâmplă acolo nu miroase a Crăciun traditional românesc. Sunt doar niște chiciuri împrumutate din vest (doar de unde poți lua pseudo sărbători) neapărat cu mult sclipici și „chici” care să ia ochii fraierilor care să uite de celelalte probleme ale orașelor că doar tot vin alegerile. Să dați și prețurile nu de alta dar să vadă lumea ce înseamnă pentru ei de fapt sărbătoarea de Crăciun.

 6. Prostie umană la superlativ…Taie in fiecare an un brad pentru fudulie in in loc să planteze unul sau mai multe din timp și de Crăciun s-o împodobească cu efort și cheltuieli minime…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.