Cel mai important rival al lui Trump îşi lansează candidatura

Guvernatorul statului american Florida, Ron DeSantis, îşi va anunţa miercuri candidatura în alegerile primare republicane în cadrul unei discuţii în direct pe Twitter cu Elon Musk, au declarat marţi surse familiare cu intenţiile sale, potrivit Reuters şi AFP.

DeSantis va deveni imediat cel mai important rival al lui Donald Trump în cursa pentru desemnarea candidatului republican la alegerile prezidenţiale.

Musk a distribuit postarea de pe Twitter a unui reporter al Fox News care a spus că anunţul va fi făcut miercuri, în timpul unui interviu pe această reţea de socializare.

Fox News a mai relatat că DeSantis ar urma să înainteze şi documentele la Comisia Electorală Federală odată cu anunţarea candidaturii.

În vârstă de 44 de ani, DeSantis, care este la mijlocul celui de-al doilea mandat de guvernator, va face anunţul în contextul unei întâlniri cu principalii donatori la un hotel din Miami.

Întâlnirea ar urma să dureze până vineri şi va marca începutul eforturilor lui DeSantis de a strânge donaţii.

Musk a scris pe Twitter în noiembrie că îl va sprijini pe DeSantis dacă guvernatorul va candida pentru preşedinţie în 2024.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

6 Comentarii

  1. DeSantis este viitorul președinte al SUA. De ce? Fiindcă Democrații au dezamăgit prin Biden, care a comis erori greu de înghițit și pentru o țară din America Latină. Retragerea dezastruoasă din Afganistan, gestionarea catastrofală a pandemiei, războiul ucrainean, prăbușirea relațiilor cu China iar acum sUA aflată în pragul incapacității de plată au dus la o erodare a încrederii americanilor în președinte nemaîntâlnită din vremea lui Nixon. Pe de altă parte și Trump s-a prăbușit sub greutatea anchetelor penale, așa încât charismaticul și echilibratul republican DeSantis este calea de urmat pentru americani. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu sprijinul necondiționat al SUA pentru Ucraina, care nu va mai fi fără condiții drastice.

  2. Sorosh si-a infiltrat minoritaru si la republicani. A mers pe mana negrilor acum merge pe mana hispanicilor. A pierdut Sorosh lupta va pleca in Iad curand.

  3. De Santis e mai cu capul pe umeri decat Trump si nici nu se coloreaza ca o portocala ambulanta ca vandutul iudeilor
    Oricum tot democratii castiga republicanii si-au dat in cap singuri cu interzicerea avortului

  4. Cel mai bun e Kenedy jr.Păcat că amerlocii îl aleg întotdeauna pe cel mai prost. O fi ăsta mai bun ca Trompă dar tot în gașca sataniștilor e.

  5. De Santis joaca in tabara democratilor .Practic de Santis rupe in doua Partidul Republican .Asadar J.R.biden va cistiga la mare distanta alegerile din 2024 .Toti americanii de bun simt vor dori sa mai bifeze formula de maretie nationala ce il aduce pe deja octogenarul Biden ca si Presedinte .SUA nu poate rata asta .De Santis nici macar nu este sigur ca va obtine nominalizarea dar schisma republicanilor este evidenta .

  6. Daca va castiga Trump alegerile preliminare, atunci Trump va fi presedinte iar de Santis icepresedinte iar ulterioa inca 8 ani presedinte, adica 12 ani de Santis la putere.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.