Cel mai mare proprietar de malluri din România, controlat de Fisc

 
NEPI Rockcastle, gigantul care deține cel mai extins portofoliu de centre comerciale din România, se confruntă cu o situație fiscală delicată, controlul fiind în mâinile Fiscului. Până în prezent, dezvoltatorul a achitat deja 2,5 milioane de euro și afirmă că cooperează strâns cu autoritățile române pentru a clarifica modul de funcționare al afacerii sale. Inspectările fiscale sunt în curs și la alte filiale ale grupului din România, iar implicațiile financiare suplimentare ar putea depăși suma de aproximativ 10 milioane de euro. Cu toate acestea, NEPI Rockcastle a raportat un profit de 476 de milioane de euro la nivel de grup pentru anul 2023.

NEPI Rockcastle estimează că rezultatele inspecțiilor fiscale efectuate de autoritățile române ar putea afecta financiar compania cu aproximativ 10 milioane de euro. Compania a subliniat că mai multe entități din cadrul grupului său din România au fost recent supuse unor inspecții fiscale de către ANAF. Pentru trei dintre acestea, inspecțiile s-au finalizat cu obligații fiscale suplimentare în valoare totală de 2,5 milioane de euro, generate de anumite cheltuieli considerate neeligibile din punct de vedere fiscal.

NEPI Rockcastle a achitat deja obligațiile fiscale suplimentare impuse și continuă să coopereze cu autoritățile în etapele ulterioare ale inspecțiilor fiscale pentru alte subsidiare. În raportul său financiar pentru 2023, compania a subliniat că intenționează să conteste concluziile ANAF în situațiile în care consideră că este necesar, deoarece interpretările legilor fiscale ale companiei sunt diferite de cele ale autorității.

De asemenea, NEPI Rockcastle a evidențiat că a efectuat o serie de scenarii pentru a evalua potențialele impacturi financiare ale inspecțiilor fiscale, concluzionând că acestea ar putea ajunge la 9,8 milioane de euro.

În răspunsul său către Economica.net, NEPI Rockcastle a menționat că aceste controale fiscale sunt o parte normală a activității sale, având în vedere expansiunea sa pe mai multe piețe și structura sa de grup. Compania operează în nouă țări, cu un portofoliu evaluat la 6,8 miliarde de euro, în creștere cu 200 de milioane de euro față de finele anului 2022. NEPI Rockcastle a subliniat că are un model de afaceri bine definit în toate țările în care operează și că colaborarea cu autoritățile fiscale este constantă, încercând să comunice și să clarifice modelul său de business și structura de grup.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Cosmin Pam Matei 4560 Articole
Author

3 Comentarii

  1. circ fara paine. treceti, toashi, nu este nimic de vazut aici! corporatiile au firme straine de audit! anaf nici macar nu le calca covorashu’ de la intrare! sbashti! anaf face circareala, pentru a justifica ca nu este pentru unii muma si pentru altii ciuma. ba da, este. anaf in continuare distruge amaratii care se chinuiesc sa supravieetuiasca si „veniturile ilicite” ale babautelor cu patrunjel si al celor care vand pe o-le-ics! asta este „munca” aparatului mamum bugetar anaf, „digitalizat” intru nemunca si discretionar si abuziv pe omul de rand!

  2. Subscriu la ce zici! In veci de veci nu calca ANAFu in incinta mastodonților MALL, care s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie!! Se zvonea că a initiat guWerneru o lege prin care acești mastodonți sa fie scoși în afara orașelor. Nu se observă însă …nicio mișcare în acest sens!!

  3. ”Cel mai mare proprietar de malluri din România, controlat de Fisc.”
    Si eu care credeam ca se mai face vreun MALL. ”Era mare nevoie !!”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.