„Cel mai puternic de la începutul războiului”. Lvov, atacat cu rachete

Foto: Reuters

Patru oameni au murit, joi, 6 iulie, la Lvov, într-un atac cu rachetă împotriva unei clădiri rezidenţiale, a anunţat primarul acestui oraş din vestul Ucrainei. Alte nouă persoane au fost rănite. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis că „cu siguranță va exista un răspuns la inamic”.

Primarul orașului Lvov, Andrei Sadovîi, a anunțat că lovitura cu rachete din noaptea de miercuri spre joi, 6 iulie, a fost una din cele mai mari atacuri asupra Lvov de la începutul războiului și că numărul morților ar putea crește.

Edilul a precizat că peste 50 de apartamente au fost distruse, iar mai multe clădiri au rămas cu acoperișurile dărâmate.

Rusia nu a comentat, deocamdată, atacul.

Volodimir Zelenski a vrut să lanseze contraofensiva armatei ucrainene „mult mai devreme”. Într-un interviu pentru CNN, el a declarat că trupele sale sunt „încetinite” de armata rusă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

18 Comentarii

 1. Ce se ascundea in acea cladire, numai ukranii pot spune, dar sunt mari mincinosi! Dupa cum arata cladirea puteau sa moara cca o sutea de persoane, daca era locuita!

 2. Dupa ce toate rachetele rusesti au fost interceptate de Patrioți un rest de racheta a cazut pe cladirea rezidentiala frecventata de militari si rezervisti.

 3. Am scris despre viitoarele atacuri din nordul ukrainei la sfarsitul lunii trecute cand s-a carat prigojin la belarus, cat si despre continuarea distrugerilor in Ukraina. Nu ma mira.

 4. Cum se face că rachetele astea cu posibilități de distrugere foarte mari ucid doar 3-4 persoane?
  Pe cale de consecință logică, dacă ar fi lovit un complex rezidențial, ar fi fost mult mai multe victime.

 5. Parcă doborau tot ukranii ,patriotu’ pe care România a dat atâtea miliarde , rușii fac mișto de el?

 6. „ CINE -MINȚEȘTE MAI GRAS/VA LUA UN PUMN ÎN NAS/PIENEL E ÎN DERIVĂ/ÎN CINCI LUNI VA FI-N ARHIVĂ/N-A MAI SPUNE NICI O ȘTIRE/FIIND TRISTĂ AMINTIRE/ ÎN CLĂDIREA REZIDENȚIALĂ DISTRUSĂ DE RESTUL DE RACHETĂ RĂTĂCITĂ(ORI POATE TRIMISĂ DE PUTERILE CEREȘTI -SPRE PEDEAPSĂ)-ERA PIANUL LUI ȘI SPECTATORII -FIE-LE ȚĂRÂNA CU NODURI !

 7. pai nu ziceau ca Patriot sint ale mai tari sisteme antiracheta, ca au doborit 200% din rachetele lansate de rusi???!!!

 8. *„Ca urmare a tirurilor de precizie efectuate de unităţile Forţelor de Apărare, o altă formaţiune de terorişti ruşi din Makiivka, ocupată temporar, a încetat să mai existe”Asta era IERI SEARA . Deci poți să te culci seara viu și să te scoli dimineața mort, cum bine zicea Ministra Turcan . Asta nu știe nimic . Maia nu se sculaseu să ne zică cum o *cotiră după cireș la stănga , Kalibrele alea din Marea Neagră la Limberg , că parcă era * obligatoriu dreapta .

 9. Replica ucrainiana va fi tot la Moskova ? sau la Kursk ??Astept pariuri..Uite asa se ruineaza Rusia,fara sa o intrebe nimeni daca-i place ????

 10. LVOV-ul a fost (si ramas) centrul BANDERISMULUI din Ucraina. Cladirea adapostea, cu siguranta, un „laborator chimic” si teroristi. Z!

 11. Ce mai zic si rusii!!! „MOSCOW, 5 iulie. /TASS/. Președintele ucrainean, Vladimir Zelensky, intenționează să explodeze Centrala nucleară Zaporozhye (ZNPP) în perioada premergătoare summitului NATO din iulie și apoi fixează atacul terorist asupra Rusiei, trăgând astfel alianța în conflict, Leonid Slutsky, liderul partidului LDPR și președinte al Comitetului pentru afaceri internaționale al Dumei de Stat, a spus miercuri.

  „Totul indică faptul că Zelensky intenționează să pună” ultima sa carte „pe masă înaintea summitului NATO și să arunce în aer NPP Zaporozhye. Obiectivul este monstruos – să folosească un atac terorist nuclear pentru a pune vina pe Rusia și a forța vestul colectiv pentru a obține implicat direct în conflictul din Ucraina,”Slutsky a scris pe canalul său Telegram.

  Parlamentarul a subliniat că tensiunile referitoare la ZNPP „se construiesc, inclusiv în capitalele europene.“

  „Potrivit Rosenergoatom, o serie de lideri europeni au fost în contact intens cu Zelensky aseară. Motivul este clar – să-l convingă pe Fuhrerul ucrainean care și-a pierdut mințile după ce „contraofensiva” s-a oprit, să-și abandoneze planurile. Implicațiile generale pentru toată Europa sunt, de asemenea, clare „, consideră legiuitorul senior.”

 12. Cu cât insistă mai mult cu minciunile ucrainienii, cu atât crește credibilitatea rușilor.

 13. Era chiar asa de greu sa mentionati ca, dupa lovitura rachetei, a urmat o serie de explozii? Probabil de la bateriile telefoanelor?!

 14. Deci e clar: nervozitatea naziștilor măscăriciului criminal jîd Jale’n’sky se datorează faptului că rușii au lovit un centru de comandă logistic din Lemberg, probabil împănat cu trimiși ai N.A.T.O., care se ocupau cu aducerea echipamentelor militare N.A.T.O.
  În plus, Jale’n’sky trebuie să dea-raportu’ tot mai des, la N.A.T.O., ca DE CE „CONTRA-OFENSIVA” E UN EȘEC VIZIBIL!
  N.A.T.O. va începe să facă pași către un armistițiu, fiindcă deja la Washington nu se mai pot justifica zecile de miliarde de $$ date FĂRĂ REZULTAT. Deja în Congres au început oficial întrebările asupra banilor cheltuiți de Bideu în Ukraina.
  Așa se întîmplă cînd ai un astfel de conducător de paye
  https://www.youtube.com/watch?v=lEFt-rD8gro
  https://www.youtube.com/watch?v=3gcQrFsUFzQ
  https://www.youtube.com/watch?v=rYx0C05EpeE
  al Statului. Dirijat ca o marionetă, de Deep State……[Rumburak]

 15. O alta știre nebăgată în seamă:
  Ucrainienii se pregătesc să înconjoare Soledarul, pe care îl cuceriseră gloriosii wagneriti atît de insignifianti, față de superba armată rusă obligatorie și ine… ăăă…supereficienta!
  Rusia pierde.
  Noapte bună, fani ai Marelui Ratat!

 16. @ Dan Doran 17:02
  Da, Urcacii se pregătesc să înconjoare BahmutZul de o lună, ba chiar încă de când au fugit de-acolo cu coada-ntre picioare. Că așa ne zicea atunci un general Li?ici…
  Și dacă vor continua să se „pregatească” și la toamnă ?
  Eeeeh ??

 17. Păi ce să facă cu satele Soledar și Bachmut că n-au valoare strategică și sunt mormane de moloz ?

 18. Eduardule, ucranii înconjoară Mariupolul, care e mult mai important decît Bahmutul făcut terci, efectiv, pe care bietul Prigojin, cu oamenii lui, l-au cucerit în zece luni, stradă cu stradă!
  Lasă drogurile, chiar dacă îți sînt oferite de Marele Ratat!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.