
Statele Unite au trimis guvernelor europene un set de întrebări despre ce ar avea acestea nevoie de la SUA pentru a furniza Ucrainei garanții de securitate, transmite duminică Reuters, preluată de Agerpres.
Un purtător de cuvânt al Departamentului american de Stat a declarat că Washingtonul a fost clar că se așteaptă ‘ca partenerii europeni să preia conducerea în stabilirea unui cadru de securitate durabil și așteaptă cu nerăbdare propunerile lor’.
Potrivit unui document consultat de Reuters, întrebările adresate de SUA guvernelor europene sunt următoarele:
1) Ce considerați că este o garanție de securitate sau o asigurare (ce pot fi) susținute de Europa care ar servi drept un factor de descurajare suficient pentru Rusia, asigurând în același timp că acest conflict se încheie cu un acord de pace durabil?
2) Ce țări europene și/sau terțe credeți că ar putea sau vor participa la un astfel de acord? Există țări care credeți că ar fi indispensabile? Ar fi țara dumneavoastră dispusă să își desfășoare trupe în Ucraina ca parte a unui acord de pace?
3) Dacă forțe militare ale unor țări terțe ar fi desfășurate în Ucraina ca parte a unui acord de pace, care ați considera că este dimensiunea necesară a unei astfel de forțe conduse de Europa? Cum și unde vor fi desfășurate aceste forțe și pentru cât timp?
4) Ce acțiuni trebuie să fie pregătiți să întreprindă SUA, aliații și partenerii dacă Rusia atacă aceste forțe?
5) Ce cerințe de sprijin, dacă este cazul, din partea SUA ar considera guvernul dumneavoastră necesare pentru participarea sa la aceste aranjamente de securitate? Mai precis, ce resurse pe termen scurt și lung credeți că vor fi necesare din partea SUA?
6) Ce capabilități suplimentare, opțiuni de echipamente, mentenanță și întreținere este pregătit guvernul dumneavoastră să ofere Ucrainei pentru a-i îmbunătăți poziția de negociere și a crește presiunea asupra Rusiei? Ce mai este pregătit să facă guvernul dumneavoastră pentru a-și crește sancțiunile împotriva Rusiei, inclusiv prin o aplicare mai strictă a sancțiunilor și o mai bună vizare a țărilor terțe care îi permit Rusiei să activeze la nivel global.
Eu cred ca vrea sa le arate ieuropenilor, cat sunt de slabi, si ca n-au nicio putere.
Occidentul a inceput Razboiul Civil Rus (1917-1922) si l-a pierdut, desi 27 de state au sprijinit „albii”. Dupa un secol, in spirala istoriei, in care nu au invatat nimic, au inceput al doilea razboi civil rus, pe aceleasi meleaguri, dar cu vreo 50 de sponsori. Rezultatul va fi acelasi si, poate, la a treia incercare va reusi. Ce cauta acest Occident pe meleagurile fostului Imperiu Tarist si, apoi, tipa ca ii va ataca Federatia Rusa? Se pare ca FR vrea sa dea inapoi si teritoriile care n-au apartinut Imperiului Tarist si sa revina la vechile granite din perioada imperiilor, respectiv Muntii Carpati (nu cei romanesti).
O, va deranjeaza ca ma aliez in spatele lui Trump cu acesta? Sa va deranjeze, nu e problema mea!
In unele treburi e perfect logic. Parca mi-ar vorbi gandurile.
1 De ce s-au întors Statele Unite peste noapte la 180 sau 360 de grade?
2 Cu ce este mai vinovată Europa decât Statele Unite pentru actuala stare de lucruri din Ucraina sau de pe glob?
3 De ce trebuie să plătească Europa oalele sparte împreună cu alții?
4 Sunt Statele Unite pe cale să-și trădeze pe termen lung aliații pentru propriile avantaje de moment?
5 Dacă Ucraina nu face parte din UE și NATO, care este responsabilitatea acestora vis-a-vis de politicile interne și externe ale aceastei țări?
6 Când cred Statele Unite că se vor reîntoace la masa negocierilor cu UE și vor reface relațiile puternic zdruncinate din cauza ambelor părți și nu numai?
Un singur raspuns din partea familiior din Romania, la toate intrebarile adresate foarte bine de catre SUA : refuzam categoric, sa ne trimitem fii si fiicele carne de tun pe frontul Rusia/Ukraina in razboiul care nu este al cetatenilor Romaniei, refuzam categoric sa ne moara copii pe front, pt apararea averilor sterpelite din Buget, de „liderii” pnlusrpsdudmrpmp timp de 35 ani. Refuzam sa ne moara pe front copii, pt indivizii ccristi care au calcat in pricioare drepturile romanilor.
Intrebari puse ca sa fie puse. Trump a decis deja ca Putin e prietenul lui si ca ei doi se vor intelege cum vor rezolva problema Ucrainei. Nici UE si nici macar Ucraina nu vor fi invitate sa participe la prima faza a negocierilor.
Trump vrea sa bage trupe din Europa în Ukraina pe usa din dos….sa vedem daca Putin înghite galusca….